FÖRSTA SEGERN FÖR DVÄRSÄTT (REFERAT)
av Felix Persson
Publicerad 11 Maj 2019 - 20:30

Efter premiärförlusten mot IFK Östersund Ungdom var det ett revanschsuget Dvärsätts BK under fredagskvällen. Glädjande nog blev det också föreningens första seger någonsin i division 4!
Berg-Dvärsätts BK 1-3 (0-1)

Mål: Felix Persson 2, Tobias Lundgren.

Berg har rent historiskt (om vi nu kan prata så mycket historia med tanke på föreningens unga ålder) vållat oss mycket problem. Förlust i träningsmatch förra året, och under seriespelet i division 5 förra året blev det en vinst och en förlust. Vi hade alltså minusstatistik mot de grönvitrandiga inför konstgräsmötet på Lövsta IP (Bergs normala hemmaplan var inte i speldugligt skick).

Vi satte gasen i botten direkt från start och pressade tillbaka Berg i inledningen. Vi skapar några halvchanser och en högkvalificerad sådan, men Basses skott hamnade i burgaveln.

Efter vår pigga inledning vände dock matchen. Berg började vinna mer dueller och deras energirika forwards vållande oss en del problem. När dryga halvtimmen var spelad var det också oroväckande nära att hemmalaget gjorde mål. Två stolpskott inom loppet av några sekunder ? och vi fick tacka högre makter samt Jockes långa fingrar, som styrde bollen i virket, att vi inte låg under.

Från egentligen ingenstans, och kanske inte helt rättvist sett till hur första halvlek utvecklade sig, tog vi sedan ledningen efter en hörna. Efter ledningsmålet i minut 38 får vi en helt annan ro i vårt spel och tar kontrollen över matchen.

Under andra halvlek fortsätter vi att ha kommandot. Bergs orkar inte hålla upp sitt hårda presspel från den första halvleken och vi får mer tid att rulla boll. När 53 minuter är spelad vinner vi bollen högt, och efter ett väggspel och ett förvaltat friläge senare är ställningen 2-0. Några minuter efteråt nickar nyförvärvet Tobias Lundgren sedan mycket snyggt in ett inlägg - ett värdigt första mål för föreningen!

Resterande halvtimmen av matchen blir mest en transportsträcka mot slutsignalen. Berg lyckas visserligen reducera med dryga kvarten kvar, men ändå känns ytterligare mål i baken inte särskilt nära.

Nu laddar vi om för första "riktiga" hemmamatchen på onsdag då Strömsund står för motståndet. 19.30 på Krokom Sportcenter ? hjärtligt välkomna!

/Felix

Div 2 Norrland startar i dag
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:01

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

av classe olofsson  | Igår - 17:46

Alvin Westin , 22 år . försvarare från Frösön

20 Mar 2024 - 19:27 - 'Vi ska värva en ny forward'
20 Mar 2024 - 15:24 Det syns på alla att det börjar närma sig seriestart - rappo
20 Mar 2024 - 09:54 Resultat träningsmatch
19 Mar 2024 - 20:25 Upptaktsträff Superettan i dag
19 Mar 2024 - 19:45 ny mittfältare
19 Mar 2024 - 16:26 derby dax herr träningsmatch
19 Mar 2024 - 11:41 600 spelglada ungdomar deltog i Krokomsbostäder Cup i Krokom
16 Mar 2024 - 23:05 Referat Alnö IF - Ope If
16 Mar 2024 - 15:48 ÖFK vann klart mot Gefle iF som inte hade mycket att sätta e
16 Mar 2024 - 14:13 Startelvan i dag
15 Mar 2024 - 16:13 Inför ÖFK - Gefle IF
14 Mar 2024 - 22:29 Några ord om kvällens positiva årsmöte
14 Mar 2024 - 19:20 Norrmontage Arena är spelklar
14 Mar 2024 - 10:20 Östersunds FK Elitfotboll AB har haft bolagsstämma