Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

JUNIVILAN HAR INTE VARIT TILL ÖFK:S FÖRDEL
av Agne Svärd
Publicerad 28 Jun 2019 - 23:22 Uppdaterad 28 Jun 2019 - 23:28

April månad bjöd på den bästa starten poängmässigt så här långt i Allsvenskan, maj blev däremot den sämsta. Det gav tillsammans 14 poäng och en tiondeplats efter tolv spelade omgångar för ÖFK.
Om jag ska sätta ett betyg så blir det knappt godkänt, absolut inte mer.
När nu ÖFK omstartar i morgon eftermiddag mot IFK Göteborg efter fyra veckors uppehåll finns det all anledning att känna oro, faktiskt en ganska stor sådan, inför fortsättningen. Insatserna i maj, sett till såväl poäng som prestation, har onekligen satt sina spår och dessutom har junivilan sannerligen inte varit till ÖFK:s fördel. Snarare tvärtom!

Efter att ha följt träningsrapporterna ser det ut ungefär så här inför mötet med Göteborg;
# Lämnat klubben: Ravel Morrison och Tesfaldet Tekie (samt målvakten Kelland Absalom som fick sparken efter sin rattfylla men han behöver vi inte sakna, det var en reservlösning).
# Spelar afrikanska mästerskapen: Aly Keita, Ronald Mukiibi.
# Avstängd: Dino Islamovic (tre varningar)
# Rehabtränar: Charlie Colkett, Jerell Sellars, Jamie Hopcutt, Tom Pettersson, Patrick Kpozo, Simon Kroon. (Några av de här finns säkert med på bänken i morgon, knappast att någon får plats i startelvan. Ian Burchnall brukar inte jobba så).

Det här betyder naturligtvis att ÖFK-tränaren verkligen inte har många valmöjligheter när han ska formera sitt lag den här gången, situationen ser faktiskt värre ut än den i höstas då Burchnall vid några tillfällen tvingades spela med en synnerligen tunn avbytarbänk på grund av alla skador. Jag skrev då att jag tyckte synd om honom, vad tror ni jag tycker nu?
Jag gissar på den här startelvan (typ 4-4-2): Sixten Mohlin – Sam Mensiro, Eirik Haugan, Noah Sonko Sundberg, Thomas Isherwood – Ludvig Fritzson, Rewan Amin, Curtis Edwards, Marco Weymans – Hosam Aiesh, Alhaji Gero.
På bänken: Andrew Mills (målvakten som äntligen är tillbaka efter alla motgångar), Isak Ssewankambo, Henrik Bellman, möjligen Francis Baptiste om han är skadefri samt några av ”rehabgubbarna”.
Ja, som ni förstår av raderna här ovan; efter en månad där batterierna skulle laddas ser det sämre ut än före sommaruppehållet. Och redan då var det illa...
Givetvis hade jag hoppats på att spelare som Colkett, Hopcutt och framförallt lagkaptenen Tom P skulle vara i full matchform till den här omstarten. Det är dom inte!
Det här skadetrasslet, som verkligen inte är normalt på något sätt, kommer dessvärre att (för)följa ÖFK genom hela säsongen, hemska tanke.

***
Några noteringar;
# Två matcher har redan spelats den här veckan: IFK Norrköping övertygade stort när man slog AIK borta på Friends arena med 2–0 och i kväll fick Henrik Larsson en pangstart som nygammal tränare i Helsingborg via 1–0-seger borta mot Örebro. Om de resultaten kan man säga att Norrköping tog viktiga steg mot den topp där man ska finnas, att Helsingborg fick ny luft i bottenstriden och att ÖFK avancerade upp till nionde plats då man passerade Örebro på bättre målskillnad...

# Jag hoppas att det var fler än jag som lade märke till Norrköpings båda mål mot AIK; vänsterhörnor slagna inåtvridna (Lars Gerson) mot ytan strax framför första stolpen där Christoffer Nyman styrde bollen i nät med huvudet efter två täta luftdueller, AIK-målvakten Oscar Linnér var helt utan chans att ingripa båda gångerna. Det var, som jag påpekat vid sisådär arton-fyrtiotvå gånger, precis så som jag vill att hörnor ska slås. Se och lär!

# Assisterande ÖFK-tränaren Shaun Constable tackade för sig under uppehållet men ersattes snabbt av en ny engelsman, 45-årige Joe Sargison. Meriterna är imponerande, absolut, men här hade ÖFK chansen att rensa i ledarstaben. Den är helt enkelt för stor, åtminstone i förhållande till klubbens ekonomi som enligt säkra källor ska vara synnerligen ansträngd.

# Jag såg att Ravel Morrison var aktuell för nyblivna Premier league-klubben Sheffield United. Men då måste han väl prestera mer än i ÖFK? Visserligen blev det bara sex matcher efter såväl tand-som hälproblem. Men noll mål och noll assists i Allsvenskan är trots allt siffror som knappast duger i så här fina sammanhang.

# Förre ÖFK-spelaren Fouad Bachirou är enligt mediauppgifter på väg att lämna Malmö FF för spel i turkiska storklubben Besiktas. Det blir säkert en bra affär för såväl MFF som Bachirou själv. Och kanske det tickar in en välbehövlig liten slant även på ÖFK:s konto...?

# IFK Göteborg kommer till Östersund utan bland annat jättelöftet Benjamin Nygren (drar till Belgien) samt skadade lagkaptenen Sebastian Ohlsson. Vad det betyder återstår att se. Men klart är att ”Blåvitt” var den stora överraskningen i inledningen av årets serie, ett visst formtapp noterades innan uppehållet. Men tre poäng på Jämtkraft arena skulle föra upp Göteborg till en tredjeplats i tabellen efter 13 omgångar. Det var omöjligt att förutse när serien startade för några månader sedan, helt omöjligt!

Till sist; som den uppmärksamme säkert noterat så pratar ÖFK:s spelare och Mittmedias journalister åter med varandra. ÖFK-spelarnas bojkott av våra lokaltidningar, som varat under hela våren, tog officiellt slut i torsdags. Tillsammans med ÖP:s förre sportchef, nestorn Thord Eric Nilsson, har jag (vi har ungefär 110 års samlad erfarenhet av sportjournalistik och idrott på elitnivå) varit med på ett litet hörn och försökt lösa den här konflikten som bara hade förlorare, inte minst föreningen Östersunds FK. Tack till ordföranden Bo Ottosson, vd:n Martin Johansson och medieansvarige Niclas Lidström som möjliggjort den här lösningen. Och tack till spelarna som till sist insåg att här fanns inget mer att vinna!

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  GIF Sundsvall är en förening i förvandling.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48  
 

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

 
  Läs mer...  
 


 
  Axel Boden Återvänder  
  av classe olofsson  | Igår - 18:02  
 

kommer hem från college spel i USA

Foto: LF Producion

 
 


 
  ny försvarare från frösön  
  av classe olofsson  | Igår - 17:46  
 

Alvin Westin , 22 år . försvarare från Frösön

Foto: LF producion

 
 


 
  Fotbollz.se rustar för ännu en säsong  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:52  
 

Ta chansen att skriva om ditt eget lag. Det skapar intresse

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
20 Mar 2024 - 15:24 Det syns på alla att det börjar närma sig seriestart - rappo
20 Mar 2024 - 09:54 Resultat träningsmatch
19 Mar 2024 - 20:25 Upptaktsträff Superettan i dag
19 Mar 2024 - 19:45 ny mittfältare
19 Mar 2024 - 16:26 derby dax herr träningsmatch
19 Mar 2024 - 11:41 600 spelglada ungdomar deltog i Krokomsbostäder Cup i Krokom
18 Mar 2024 - 21:23 Mittfältaren Albin Sporrong åter till ÖFK
18 Mar 2024 - 20:41 Tråkigt, tråkigt - Mansour Sinyan långtidsskadad
18 Mar 2024 - 17:52 Träning inför genrepet mot Skövde
18 Mar 2024 - 10:46 Företagsam ledning ger framgång
17 Mar 2024 - 21:10 Resultat DM- matcher idag, söndag
17 Mar 2024 - 16:22 vinst i träningsmatchen
16 Mar 2024 - 23:05 Referat Alnö IF - Ope If
16 Mar 2024 - 15:48 ÖFK vann klart mot Gefle iF som inte hade mycket att sätta e
16 Mar 2024 - 14:13 Startelvan i dag
15 Mar 2024 - 16:13 Inför ÖFK - Gefle IF
14 Mar 2024 - 22:29 Några ord om kvällens positiva årsmöte
14 Mar 2024 - 19:20 Norrmontage Arena är spelklar
14 Mar 2024 - 10:20 Östersunds FK Elitfotboll AB har haft bolagsstämma
13 Mar 2024 - 22:38 Frösö IF herr 2024
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook