Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan  Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam  Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
- IFK Östersund 2
Div 3 M:a Norrland - Herr  Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Lillhärdals IF
Div 3 Damer  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- IFK Östersund 3
- Hede/Vemdalen
- Ope IF 2
- Ope IF 3
- Svegs IK
Div 4 Herrar  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Hede IK
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- Alsens IF 2
- IFK Östersund 2
- IFK Strömsund
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

ELITETTAN
av Per Lagerbäck
Publicerad 30 Mar 2016 - 14:59 

Nu är det inte långt kvar innan Elitettan sparkar igång. ÖDFF gör en rejäl satsning detta år, och troligen kommer vi att få uppleva ett mer optimistiskt spelande lag denna säsong. Men inledningsvis måste jag beklaga att ÖDFF inte bedömer Fotbollz som en viktig källa att nå ut till fotbollsintresserade jämtar. De uttalar som ett av sina viktigaste mål att höja publiksiffrorna, men lägger ändå inte resurser på att sprida nyheter om sitt lag här. Vad det beror på får föreningen gärna svara på. Vad enskilda tyckare tror eller gissar vad det beror på är mindre intressant. Här skulle jag uppskatta om några av dem som alltid försvarar ÖDFF själva kunde se detta som ett problem, istället för att bara hitta förklaringar. Är det för få personer runt föreningen, så är det också ett problem. Jag vill att damernas fotboll ska nå en större publik, och då måste man själv anstränga sig.

Årets nyförvärv hos ÖDFF kommer tveklöst att spetsa laget ordentligt. Båda nigerianska förvärven kan bli succéer, och även de tjejer som fått faktisk rutin från Allsvenskan måste ju innebära ett lyft både på träningar och i matcher. Risken är dock att truppen är lite för tunn rent numerärt, om skadeproblemen fortsätter. Men jag tror att ÖDFF kommer att kunna irritera de bästa lagen ordentligt, och kanske t o m att vara med och slåss om en plats i Allsvenskan.

Jag ska göra ett försök att tippa årets Elitetta, vilket inte är något lätt uppdrag. Om vi går igenom lagen utifrån fjolårets placeringar har vi först de båda lagen som fick kliva av Allsvenskan.

Hammarby håller som en av tre favoriter till att kriga om uppflyttning tillsammans med Limhamn/Bunkeflo och Hovås/Billdal. De har i och för sig tappat sex spelare till allsvenska lag, så det är tydligt kännbart. Samtidigt har de fått fyra-fem riktigt intressanta nyförvärv, där vi från vår jämtska horisont är särskilt nyfikna på hur Frida Sjöberg kommer att stå sig. Jag tror att Hammarby blir tvåa och återvänder direkt upp till Allsvenskan.

Det andra laget som ramlat ner i Elitettan har en helt annan satsning detta år. AIK med sin kvalificerade ungdomsverksamhet satsar i huvudsak på egna talanger underifrån. Men det täcker inte det dussin spelare som lämnat. Gnaget kommer att spela en underhållande fotboll, men poängen räcker inte till mer än en mittenplacering. Jag tippar en åttondeplats.

IFK Kalmar överraskade med att var det lag som längst hängde med Djurgården i kampen om den andra uppflyttningsplatsen förra året. Man har laget ganska intakt, och borde finnas med i toppen även i år. Jag tror dock att konkurrensen hårdnat, och därför får man nöja sig med att komma sexa.

Limhamn/Bunkeflo var redan förra året ett riktigt bra lag, och de placerade sig som fyra. Detta år har det talangfyllda laget fyllts på med ännu fler talanger, och ett par mer färdiga spelare. Jag tror att de tar kommandot i årets serie, och håller hela vägen denna gång. Mitt tips är att de blir etta, och flyttas upp tillsammans med Hammarby.

Femma ifjol blev Hovås/Billdal, och jag tror att de tar ytterligare steg framåt, med flera intressanta nyförvärv. Jag tror föreningen har som mål att ta upp kampen om att vara Göteborgs bästa damlag. Det kan räcka hela vägen redan detta år, men jag tror att de får nöja sig med en tredjeplats.

Sirius tillhörde ifjol favoriterna i serien, men lyckades inte riktigt. Jag vet inte varför, men på något sätt blev det en negativ signal, och i år har man en betydligt svagare trupp än förra året. Sirius riskerar att bli årets stora flopp, och kanske t o m ramla ner. Ja, jag tror att risken är tillräckligt stor för att tippa dem som nr tolv.

Sunnanå är en riktigt anrik förening med många år i Allsvenskan. De fick sanera ekonomin rejält förra året, och hade inget med toppen att göra. Situationen är inte så annorlunda i år, och de får nöja sig med en mittenplacering. T ex plats sju igen.

ÖDFF kom alltså åtta förra året, vilket blev en stor överraskning för mig. Jag trodde inte att de skulle hänga kvar. I år har de flera klasspelare än någonsin tidigare, och det ska ge resultat. Jag tror dock inte att det räcker till att riktigt slåss om uppflyttning, då jag tror att de kommer att tappa en del poäng mot sämre lag. Men om de slipper många skador kan det räcka till en plats strax bakom, t ex nr fyra.

QBIK från Karlstad säkrade till slut kontraktet förra året, men riskerar att även detta år dansa lite på slak lina. De har dock en stabilare trupp detta år, och de ska i alla fall inte bli sämre än fjolårets niondeplats. Men jag tippar att platsen blir densamma, alltså nia.

Kungsbacka kommer att leva farligare än QBIK. De gjorde en bra säsong som nykomlingar förra året, men riskerar att få det svårare i år. Förvärven av Fanny Lund och Julia Wahlberg kanske räddar dem kvar ändå. Tips elva.

Älta agerade rena berg- och dalbanan förra året. Jag tror att dalarna blir djupare detta år, och uppgångarna färre och mindre. Jag tror att de ramlar ner till en fjortonde och sista plats.

Växjö är den nykomling som jag tror kommer att överraska mest positivt detta år. De hade redan ett kvalificerat lag på gång och har fyllt på klokt. Jag tror att det t o m kan räcka till plats nr fem, och därmed blir de bästa smålandslag.

Sundsvall DFF är tillbaka efter en rejäl svacka, där de t o m höll på att tappa förstaplatsen i Medelpad till Selånger. SDFF har delvis lidit av samma hybris som ÖDFF, alltså väntat sig ett enkelriktat stöd från övriga föreningar i distriktet, utan att orka/vilja ge något tillbaka. Om de släpper detta, och liksom ÖDFF nu, inriktar sig på att skapa en så attraktiv egen verksamhet som möjligt, så kan de faktiskt hänga kvar. Jag tippar dem på plats tio.

Den tredje nykomlingen, Holmalund/Alingsås, tror jag riskerar att snabbt hamna i botten på tabellen. Det är nog inget dåligt lag, men möjligen lite för oförberedda på denna serie. De har dock tveklöst chansen att hänga kvar, men jag måste ju tippa några lag i botten också, så jag placerar Holmalund som trettonde.

 
7 Kommentarer:
Gäst: damfotboll skrev | 4 Apr 2016 - 18:57

Att locka publik kan alla hjälpas åt med - Lars Lagerbäck genom atti sina krönikor uppmana folk att gå på både ÖDFF,KD:s, IFK och Opes matcher. Alla tjejer förtjänar att det kommer publik på deras matcher! Vi andra entusiaster kan försöka värva med oss en bekant någon match då och då. Kanske t o m bjuda på den! Varje enskild individ extra som kommer är betydelsefull.
Varken ÖDFF, KD, IFK och Ope verkar ha något riktigt bra grepp för att öka publiken, inte ens Ope när de var i ettan. ÖDFF-tjejerna var trogna supportrar på deras matcher då men sedan var det väl mest närmast sörjande även då. Överhuvudtaget tycker jag tjejerna i länet är bra på att kolla på varandras matcher.
Tjejer/damer har kanske inte lika snabbt spel som killar/herrar men just därför kan det vara kul att titta på - man hinner med. Än så länge känns damfotbollen ärligare och inte så mycket filmningar som inom herrfotbollen, där jag har sett det redan på 7mannanivå...

10
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 4 Apr 2016 - 18:24
Tänkte förtydliga min "kritik", att den faktiskt är direkt kopplad till målet att få mer publik. Dom som läser ÖDFF:s hemsida, facebooksida och instagram tror jag redan kommer på många hemmamatcher. Vill ÖDFF nå en ny publik tror jag Fotbollz är ett av de effektivaste forumen. Men ÖDFF verkar göra en helt annan bedömning, och möjligen har dom mer rätt än vad jag har. Och i detta fall jämför jag inte med de övriga föreningarna i distriktet, då jag inte tror att dom har samma chans att få mer publik via Fotbollz. KD bör jaga sin publik i Krokom. Ope och IFK som ännu spelar i tvåan får nog (liksom herrlagen i trean) nöja sig med oss närmast sörjande och några till.
ÖDFF skulle ju kunna göra det ganska lätt för sig genom att bara skicka det som skrivs på deras hemsida även till Fotbollz.
Sedan vill jag lägga till att Älta värvat flera kompetenta spelare de senaste dagarna, och nog kommer att placera sig något bättre än min gissning.
1
Gäst: damfotboll skrev | 4 Apr 2016 - 18:08
ÖDFF håller sin hemsida, sin facebooksida och instagram bra uppdaterade. Det är inget tvång för varken dem eller andra föreningar att skriva på Fotbollz.
Herrlag är inte heller så bra på att uppdatera på Fotbollz...
ÖFK får oftast hjälp av Fotbollz, ingen tränare, styrelseledamot, spelare etc som behöver skriva från dem för att synas på Fotbollz. Antar, utan att veta, att sidan från början är gjord för dem. Skriver någon från föreningen så är någon som är avlönad av ÖFK, alltså ingen som "snor" tid från sin arbetsgivare.
4
Gäst: Gazza skrev | 4 Apr 2016 - 10:21
Okej Lars, om vi lägger ÖDFF-agget åt sidan så kan väl du berätta vad som händer i damföreningarna. Det jag läst mig till på FotbollZ är att ÖDFF värvat ett antal spelare, att KD värvat ett antal spelare, att Ope spelat futsal, att IFK värvat ett antal spelare och varit på träningsläger. I övrigt är det ?????
8
Gäst: Lars skrev | 3 Apr 2016 - 20:49
ÖDFF absolut sämst av alla damlag. Skärpning. IFk är bra Ope är ofta bra kd gör sitt.
1
Gäst: Gazza skrev | 3 Apr 2016 - 20:16
Jag håller med Per om att ÖDFF är klena på att informera. Men tyvärr tycker jag att det gäller alla damlag. Jag vet inte mer vad som händer i Ope, KD, Frösön eller IFK Ösd. Brist på folk som vill engagera sig eller brist på tid hos dom som är engagerade??
4
Gäst: Funderaren!!!!! skrev | 31 Mar 2016 - 17:11
Ödff=?????????
0
 
Sök på fotbollz.se
   
  Futsal lördag - söndag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:56  
   
  Läs mer...  
 


 
  Spelschema för allsvenskan nästa år  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:10  
 

ÖFK inleder mot Svenska mästarna

 
  Läs mer...  
 


 
  Ken Sema från start  
  av Haldo Jonsson | 10 Dec 2018 - 23:30  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Tankar av Lars Larsson  
  av Lars Larsson Stockholm | 10 Dec 2018 - 22:57  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
10 Dec 2018 - 16:29 Daniel Kindberg fortsätter som tidigare
10 Dec 2018 - 09:55 ÖFK nära kontrakt med flera spelare
9 Dec 2018 - 23:07 Dystert och märkligt rekord
8 Dec 2018 - 23:20 Ytterhogdal värvar från div 1
8 Dec 2018 - 22:58 Från J/H till Västerbotten
8 Dec 2018 - 11:46 Bara vinster för ÖFK i Swedish Esports League
7 Dec 2018 - 11:57 ÖFK breddar
6 Dec 2018 - 19:13 Hemvändare till ÖFK
6 Dec 2018 - 12:57 Futsal DM lördag
5 Dec 2018 - 10:08 Vem vinner Svenska cupen 2019?
5 Dec 2018 - 10:05 Så här slutar allsvenskan 2019?
5 Dec 2018 - 09:37 Tisdagsmatcher
4 Dec 2018 - 17:00 Inget Häcken för Dennis Widgren
4 Dec 2018 - 16:32 Miljonregn tack vare Ghoddos
4 Dec 2018 - 09:40 Färre som vill jobba ideellt - är det snart krisläge?
3 Dec 2018 - 16:15 Landslagsmän från ÖFK - igen
3 Dec 2018 - 16:13 Svenska cupen är lottad.
2 Dec 2018 - 17:17 Mål av Modou Barrow
1 Dec 2018 - 10:29 Vi minns
29 Nov 2018 - 14:56 Fastställd seriesammansättning - division 1 damer 2019
 
 
 
Herrar
av: Heja Fotboll | Igår - 09:58
Okej. Hahaha. Hängde inte med
Övrigt
av: Stavre | 10 Dec 2018 - 16:13
Offerdal bör skickas till Div
15
kommentarer
ÖFK nära kontrakt med flera spelare
av Martin Nylander - Haldo Jonsson | 10 Dec 2018 - 09:55
Martin Nylander har pratat med Ia
7
kommentarer
Daniel Kindberg fortsätter som tidigare
av Haldo Jonsson | 10 Dec 2018 - 16:29
Efter många turer har nu Niklas J
6
kommentarer
Så här slutar allsvenskan 2019?
av Haldo Jonsson | 5 Dec 2018 - 10:05
Tufft för ÖFK, men....
4
kommentarer
Futsal DM lördag
av Haldo Jonsson | 6 Dec 2018 - 12:57
3
kommentarer
Spelschema för allsvenskan nästa år
av Haldo Jonsson | Igår - 16:10
ÖFK inleder mot Svenska mästarna
 
 Skrivet den Mån 12 Nov 11:30
fotbollz.se på Facebook