Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

JAG LOVAR - MÅNGA SOVER SÄMRE ÄN POTTER & KINDBERG
av Agne Svärd
Publicerad 30 Mar 2017 - 14:18 Uppdaterad 30 Mar 2017 - 14:36

Bara två dygn återstår till ÖFK:s allsvenska premiär i Halmstad på klassiska Örjans Vall. Och jag kan lova att det är många tränare och klubbchefer i vår högsta serie som sover sämre än Graham Potter & Daniel Kindberg.

Mycket sämre!

Sällan eller aldrig kan ett lag kliva in i seriespelet och vara i sådan medvind som Östersunds FK.. Visserligen är det svårt att kolla bakåt i historien hur förberedelserna sett ut för dom allsvenska klubbarna men det ÖFK presterat så här långt efter nyår kan inte göras så mycket bättre; elva spelade tränings- och cupmatcher, tio vunna, en oavgjord, 31 gjorda mål och bara sju insläppta, 2,82 poäng i snitt (bara två tappade pinnar av 33) Låt vara att motståndet har varit gott & blandat men hur tror ni att det sett ut för övriga 15 lag i serien?

Nej, även där har träningsmotståndet bestått av en salig blandning av högt och lågt. Det är inte så att Malmö FF, AIK, Djurgården och andra ”storheter” matchat mot Barcelona eller Roma var och varannan vecka. Ingalunda, Degerfors, Brommapojkarna, Molde och Odense (för att ta några exempel) har stått på andra sidan. Trots det har prestationerna varit högst varierande, både resultat- och spelmässigt.

Dessutom;

# ÖFK har klarat sig, åtminstone och man tittar på lagets offensiva arsenal, alldeles utmärkt bra på skadesidan, lite tuffare i försvarsblocket utan att man behöver ana en kris runt hörnet. Det finns dubbel täckning (minst!) på alla positioner, oavsett hur Potter formerar laget (och det vet vi, som bekant, aldrig...).

# Långtidsskadade Sotirios Papagiannopoulos och Jamie Hopcutt är tillbaka. Kanske inte i full matchform redan till helgen men inte långt borta. Hopcutt är att ses som ett nyförvärv som kommer att blir en obehaglig överraskning för många försvarsblock (vi kan ju bara drömma om hur bra det kan bli med vassa avslutare som Saman Ghoddos, Johan Bertilsson och Hopcutt tillsammans i motståndarnas straffområde, dream on…)

# Jag tycker också att premiärmotståndet är alldeles lämpligt. Nykomlingen Halmstad skrämmer verkligen inte (avstigningskandidat tillsammans med likaledes nya AFC Eskilstuna) och är dessutom ett lag som måste vara lätt för Potter och hans team att kartlägga; en klassisk 4-4-2-uppställning med en stor och tung forward tillsammans med en liten och kvick (ungefär som alla svenska lag såg ut under många. många år). Den här uppgiften ser ut att passa ÖFK som handsken. Bara ett taskigt naturgräs (det är ju väldigt tidigt på våren) kan bli en fälla.

# Och, inte minst, alla pratar så gott om ÖFK! Beröm kommer från hela fotbolls-Sverige. varje dag, överallt; Potter är Sveriges bäste tränare(överlägset) tycker fansen, laget spelar allsvenskans attraktivaste fotboll säger avundsjuka konkurrenter, mångfaldsarbetet och kulturprojekten väcker uppmärksamhet långt utanför arenor och tidningarnas sportsidor. Ja, klubben framstår som rena reklampelaren för Östersund, det är bara att slicka i sig sötsakerna. Det var ju omöjligt att se för bara några år sedan, fullständigt omöjligt. Tänk gärna på det.

Hur långt kan det då räcka?

Ja, det är naturligtvis inte möjligt att räkna ut. Årets upplaga av Allsvenskan kan bli en svettigt oviss historia. Mästarna Malmö FF får de flesta tipsen men AIK kommer välrustade, Norrköping ser bra ut men måste klara sig utan skador (tunn trupp för att vara ett tippat topplag), många tror att det äntligen ska bli Häckens år och Djurgården har plockat hem dom namnkunnigaste (och äldsta…) nytillskotten. I det här blocket ska ÖFK kila sig in.

Möjligt? Absolut!

Troligt? Jajamensan!

Överoptimistiskt? Tror jag inte alls!

Min uppfattning är att årets ÖFK-upplaga är betydligt starkare än det som startade fjolårets serie och bättre än det ÖFK som avslutade i höstas. Lagets spel utvecklades markant efter EM-uppehållet, framförallt i och kring motståndarnas straffområde. Den utvecklingen har fortsatt under årets förberedelser. Nästan tre mål i snitt på hittills spelade matcher är kalla fakta, det kan ingen snacka bort.

Till sist 1; jag har den här veckan med största förtjusning plöjt igenom Sportbladets ”fotbollsbibel” inför säsongsstarten. Informativt, visst, men framförallt snyggt, genomtänkt. och genomarbetat. Så kan det se ut när skrivare, fotografer och redigerare flår möjlighet att lägga ned tid på sitt arbete. Alltså raka motsatsen till den smörja (snabbköpsjournalistik, ”sätt upp en kamera och håll fram en mikrofon så blir allmogen nöjd”) som ÖP och LT (Mittmedia) skickar till våra brevlådor och datorer.

Till sist 2; inte en bokstav om braksuccén i Svenska cupen och finalen mot IFK Norrköping den 13 april. Jag gör som ÖFK – det är nästa match som gäller. Bara nästa match! Och den spelas i Halmstad på lördag eftermiddag

 
28 Kommentarer:
Gäst: Classe skrev | 31 Mar 2017 - 23:42
Så nu, när det händer saker...så pratar folk om saker, och de sovande amatörer till lokalpress...det händer något....vi måste vara med.
Då tar vi in det bästa vi har......VI SATSAR HÅRT på kommande säsong i Allsvenskan.
Kanske beror på att vi inte har någon lokalpress, numera...vi har bara centralt styrda mediabolag som inte har någon aning om lokal anknytning.
Det kostar att ha riktiga hederliga journalister, som kan stava, och som kan prata det svenska språket, som känner den lokala karaktären. Men det finns överallt.....centralt är bra. Stockholm är likställt med normalitet. Verkligen....är Stockholm normalitet?
Norm är generell social acceptans av nuläge.

ÖFK är inte det!
3
Gäst: Haldo skrev | 31 Mar 2017 - 21:48
Martin Nylander har minimerat sin medverkan i fotbollz.se eftersom han för närvarande har begränsat med tid. Vi hoppas att han snart skall vara åter.
3
Gäst: Tapas skrev | 31 Mar 2017 - 16:04
Tycker att Martin Nilsson var kunnig och intressant, vad gör han nu? Han försvann efter sommaruppehållet känns det som.
Annars är Olsen någon man har svårt att inte gilla, han är dessutom duktig på det han gör också. Uppesittarkvällen som de sände på Allstar genomfördes väl så ibland får de till det ÖP/LT. Liverapporteringar och sånt från träningar kan däremot bli bättre, att hypa upp det och kräva plus för att sedan skriva "Nu kör de kvadraten" efter 30 minuter är icke godkänt.
3
Gäst: Steffo skrev | 31 Mar 2017 - 15:53
Någon skrev att Nylander har slutat skriva här. Hur kommer det sig? Bara en nyfiken fråga.
0
Gugglor skrev | 31 Mar 2017 - 14:46
Det allra roligaste i den här tråden, är i alla fall det första inläggets avslutning. Fake news, really? Tänk att Donald Trump tar sig tid att läsa Fotbollz! Och kommenterar på svenska; han som knappt kan uttrycka sig på sitt eget modersmål! Fake news? Jag är på så gott humör inför morgondagens match, så jag ska vara sjysst och utgå ifrån att du med oss skämtar aprillo ...
4
Gäst: Mja skrev | 31 Mar 2017 - 13:08
Bara för att ÖFK håller allsvensk klass så förväntar man sig att journalisterna ska göra det. Har mittmedia höjt lönerna och värvat in bättre journalister?
Nej, därför kommer dom även i fortsättningen hålla division 4 klass. Jag förstår inte hur folk kan förvänta sig annat.

Dom gör säkert sitt bästa utefter sina förutsättningar sen att det inte håller samma klass som medier med större resurser tycker jag inte är konstigt.
2
Gäst: Pman skrev | 31 Mar 2017 - 12:38
Nu tar Stefan Nolervik med flera allt i - och helt i onödan dessutom. Kritiken mot Patrick Sjöö är också ganska orättvis. Bra att han bytt sida nu och får utrymme för sitt engagemang. Agnes synpunkter var i själva verket i snällaste laget. Dessutom skriver han kunnig och insiktsfullt och vågar sticka ut hakan. Sanningens ögonblick börjar i morgon ....

Visst, de som sköter sporten på ÖP/LT nuförtiden gör så gott de kan. Men det finns mycket bättre, mångsidigare och fylligare info på flera andra håll. fotbollz.se är ett lysande exempel i mängden. Det enda jag saknar är Martin Nylanders artiklar.

För den som är intresserat av fotboll i allmänhet och om ÖFK i synnerhet finns information i ett aldrig sinande överflöd ute på på nätet. Det finns så mycket att läsa, titta och lyssna på att man inte hinner med att sakna de lokalfärgade och "på köpet" pluslåsta artiklarna i ÖP/LT.
8
Gäst: Eiriksson skrev | 31 Mar 2017 - 12:05
Nånting mer jag tänkte på är att det ÖP/LT är faktiskt urkassa på införa matcher undersöka varför en spelare inte finns med i truppen. Det kan flera veckor och en "bra spelare" inte varit med i någon matchtrupp men det verkar som det helt passerar förbi utan att nån bryr sig.
2
Gäst: Hm skrev | 31 Mar 2017 - 12:00
Vi får heller inte glömma Hans Anderssons självbekräftande frågor på presskonferenserna där han lägger ordet i munnen på motståndartränaren "varför är ÖFK så svåra att möta", "Har man större respekt för ÖFK när man vet hur bra dom är", "Vilken spelare i ÖFK är bäst tycker du" osv.

Tror det var Nanne som satte honom på plats under Superettantiden angående detta, men han lärde sig inget...

Så pinsamt så man vill sjunka genom jorden.
3
Gäst: Steffo skrev | 31 Mar 2017 - 10:39
Även om jag till viss del kan förstå Nolerviks kritik av Svärd så blir ju hans egen hyllning ännu mer oseriös och onyanserad i sådana fall. Att påstå att Mittmedias journalister är "hårt arbetande och kunniga" och att deras bevakning är "proffsig och informativ" är ännu mer onyanserat. Visst finns det en del bra journalister på Mittmedia, i alla fall rent språkligt, men det kan definitivt inte sägas om alla. Sedan blir det faktiskt lite komiskt när Nolervik, som inte direkt är känd för att kunna se saker ur flera perspektiv och kunna förhålla sig till rationella argument, kritiserar andra för att vara onyanserade. Jag säger som Jesus; "Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget? Hycklare, ta först bort bjälken ur ditt eget öga. Då ser du klart nog att ta bort flisan ur din broders öga."
3
Gäst: Eiriksson skrev | 31 Mar 2017 - 10:25
Jo, Patrik Sjöö var väl långt ifrån nån stjärna i webbsändningarna förra året, smörigt och okritiskt!

Men den största stjärnan vid webbsändningar/presskonferenser var ju absolut Per Hansson! När han skulle försöka ställa frågor på engelska var ju alltid underhållande. Kom inte ihåg vilken match det var men vid en presskonferens så ställde han en fråga om att spelarna inte kämpat och Potter högg tillbaka och Per Hansson blev helt ställd och fick knappt fram ett ord!

1
Gäst: Inte mittmedia. skrev | 31 Mar 2017 - 10:08
Att Agne Svärd försvann från sporten på mittmedia var fullständigt fel. Agne är kunnig, dom som kom efter han har inte alls samma kunskaper. Man kan ju undra varför han inte fick vara kvar? Var han för obekväm? Tyckte han nåt annat än ledningen? Ville mitv media inte ha mångfald när det gäller åsikter?
6
Gäst: Inte mittmedia. skrev | 31 Mar 2017 - 09:53
Stefan Nolervik gillar den mångfald som han sympatiserar med tillsammans med vad mittmedia och ex Hans Lindeberg tycker. Tycker vi annorlunda än dessa två herrar då är vi rasister, främlingsfientliga för att nämna några omdömen som vi får. Slutsatser är att när mångfalden stämmer överens med vad dom tycker är det OK, dom är demokratifientliga.
6
Gäst: Erik skrev | 31 Mar 2017 - 09:01
Just nämnde S.N är ju expert på att vinkla artiklar precis som han vill, han hänger ut folk när han vil.

Men när andra hänger ut så är det totalt idiotiskt gjort enligt han...

Han är allt annat än konsekvent.
Sen grinar han ut i löjliga blogginlägg.
6
Gäst: Inte mittmedia. skrev | 31 Mar 2017 - 08:39
Ok, var någonstans har jag skrivit att han inte skriver om mångfald? Vad som brister är att mittmedia inte har den mångfald som då ex Nolervik skriver om. För lite kvinnor, för lite nyanlända. Man lever inte som man propagerar för. Nu kanske du förstår Klaus?
2
Gäst: Klaus. skrev | 31 Mar 2017 - 08:09
Jag tycker Stefan N, om någon, lyfter fram mångfalden.
Hans artiklar ifrån det som händer i och runt omkring vårt län tycker jag är bra och intressant. Och han jobbar inte på sporten, längre...

Att han är man skall inte ligga honom till last, det är inget vi valt.
5
Gäst: Inte mittmedia. skrev | 31 Mar 2017 - 06:48
Jag ska i alla fall lyfta fram Amelia Mauritzon som jag tycker gör det bra i den annars så mansdominerade mittmedia. Mångfalden lyser med sin frånvaro och männen dominerar kraftigt på båda tidningarna med Stefan Nolervik spesten.

Det saknas också inslag från nyanlända på mittmedia, ÖP och Lt hyllar mångfald men domineras män. Det går bra att skriva om hur viktigt och bra det är med mångfald och hur berikande det är men mittmedia lever inte upp till det själva. Amelia är en frisk fläkt, Olsen är Patrick Sjöö Light. Men varför finns inga utomeuropeiska personer på mittmedia.
2
Gäst: Inte mittmedia. skrev | 31 Mar 2017 - 06:48
Jag ska i alla fall lyfta fram Amelia Mauritzon som jag tycker gör det bra i den annars så mansdominerade mittmedia. Mångfalden lyser med sin frånvaro och männen dominerar kraftigt på båda tidningarna med Stefan Nolervik spesten.

Det saknas också inslag från nyanlända på mittmedia, ÖP och Lt hyllar mångfald men domineras män. Det går bra att skriva om hur viktigt och bra det är med mångfald och hur berikande det är men mittmedia lever inte upp till det själva. Amelia är en frisk fläkt, Olsen är Patrick Sjöö Light. Men varför finns inga utomeuropeiska personer på mittmedia.
1
Gäst: KALLE skrev | 31 Mar 2017 - 05:49
Nolervik bör icke ta ordet Onyanserat i sin mun då han nästan alltid skriver starkt partiska inlägg i ÖP. Otroligt märkligt om man vill vara en seriös journalist .
9
Gäst: Steffo skrev | 31 Mar 2017 - 01:44
Jag håller med om att Olsen är en uppgradering, särskilt när det gäller live-tv. Sedan undrar jag dock, utifrån de högst bristfälliga texterna som publiceras, om vissa journalister har någon formell journalistutbildning. Jag tänker främst på språkbruk, ordförråd och meningsuppbyggnad. Ingen nämnd, ingen hängd.
3
Gäst: Klas skrev | 30 Mar 2017 - 22:37
Tycker definitivt att det är bra mycket bättre kvalité på det som sänds i år jmf med i fjol. Det var många gånger som det var pinsamt dåligt i fjol.
Finns potential i Andreas om han, som någon nedan skrev, kaxar till sig lite.
Nej det var en onödigt hård sågning.
10
Gäst: Hm skrev | 30 Mar 2017 - 21:38
Andreas Olsen är i mina ögon en klar uppgradering av Patrick sjöö. Kommer aldrig glömma Patrick sjöös kommentar vid förra årets upptaktskväll: "öfks avancemang har öppnat dörrar för mig där jag får träffa andra stora journalister", självupptagen?

Kommer även ihåg när blackman kört rattfull och de blåste på med livesändning som föll platt när öfk la locket på och hanterade ärendet internt utan minsta kommentarer. Aldrig sett någon så sur som Sjöö var då. Han trodde kanske att han jobbade på Aftonbladet eller nåt.
12
Gäst: Storkenn skrev | 30 Mar 2017 - 21:36
Ibland då, lite för nära kanske.
1
Gäst: Lasse J skrev | 30 Mar 2017 - 21:33
Tycker Andreas Olsson gör ett bra jobb. Väsentligt bättre än det Sjöö gjorde. Sen kan jag hålla med Agne Svärd att delar av bevakningen fortsätter i Sjöö's lismande stil. Andreas, du verkar bra. Våga kaxa till dig! Det har du kompetens att klara. Kindberg klarar mothugg galant.
14
Gäst: Stefan Nolervik skrev | 30 Mar 2017 - 21:08
Här håller jag absolut inte med. Tycker att Agnes sågning av ÖP:s bevakning av ÖFK är oseriös och onyanserad. Det känns mer som en vendetta mot en gammal arbetsplats än en insiktsfull och seriös recension av hårt arbetande och kunniga journalister.
Det jag hittills sett av bevakningen är proffsigt och informativt. De har följt lagets träningar och matcher på ett jättebra sätt och de gånger cmore inte har sänt har MittMedia varit där. Suveränt!
Tvärtom vad Agne skriver är det enligt mig på MittMedias sajter jag och många andra kommer verkligt nära ÖFK.
14
Gäst: Anders Hallqvist skrev | 30 Mar 2017 - 20:35
Håller helt med! Sedan Patrik Sjöö slutade har det tyvärr gått utför med lokaltidningarnas fotbollsbevakning. Nu ska man absolut inte vara för snabb att såga dom "nya", men hittills lämnar det en del att önska.
9
Gäst: ÖFKare skrev | 30 Mar 2017 - 18:21
Håller med ÖP och LT borde skämmas över sitt mycket menlösa angagemang när man kan läsa mer intressanta saker och mer pålästa infallsvinklar i snart sagt alla svenska tidningar . ÖFKs otroliga framgångssaga skildras faktiskt mycket bättre i flertalet små Tidningar i södra Sverige. Men med tanke på exempelvis ÖPs klago expert som numera tillåts skriva oemotsagd ofta djupt partiska inlägg förvånas man inte ett dugg.
10
Gäst: Inte mittmedia. skrev | 30 Mar 2017 - 16:21
Bra rutet Agne om Mittmedia, de håller i många stycken Kalle anka nivå! Inte bara sporten utan hela innehållet i tidningen med Nolervik i spetsen. Kvalitén har fått stryka på foten, ÖP och Lt har rykts med i kvällstidningars fake News.
16
 
Sök på fotbollz.se
   
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | Idag - 09:58  
 


Östersunds kommun skämmer återigen ut sig.

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Östersund-IFK Umeå 1-1 (1-1)  
  av Staffan Mattsson | Igår - 20:24  
  Stort bollinnehav men "bara" 1-1 för IFK Östersund.  
  Läs mer...  
 


 
  Sex snabba till Ludvig Fritzson inför Örebro  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:02  
 

Ludvig Fritzson tittar tillbaka efter Hammarby och ser fram emot Örebro och så får vi veta vad som gjorde att Graham Potter fattade tycke för Fritzson som fotbollsspelare

 
  Läs mer...  
 


 
  Graham Potter tar över Brighton?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:57  
 


Graham Potter tar ett steg till i sin karriär och lämnar Swansea för att gå över till Premiel Leagueklubben Brighton!?

Bilden: Daniel Kindberg hälsar Graham Potter välkommen till sin första träning med ÖFK. Det visade sig bli ett suveränt tränarval av Kindberg. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 18:34 Nya matcher Div 2/3 herrar
Igår - 17:01 3 sköna poäng borta mot Selånger 2
Igår - 11:03 Marcus Allbäck i Järpen
Igår - 08:43 Tips dammatcher i helgen
17 Maj 2019 - 22:16 Resultat Spelomgång 4 div.4 Jämtland
17 Maj 2019 - 21:44 Nu kan Sotte stiga fram
17 Maj 2019 - 18:31 En stark fyrklöver från Örebro SK
17 Maj 2019 - 14:23 Referat: Ope IF 2 - Häggenås SK
17 Maj 2019 - 14:06 Med Örebro SK i blicken
17 Maj 2019 - 13:07 GIF Sundsvall i ekonomisk kris
17 Maj 2019 - 07:57 Referat: Järpens IF - Offerdals IF
16 Maj 2019 - 23:22 Ope 2 - Häggenås 3-1 (1-0)
16 Maj 2019 - 22:28 Resultat dammatcher div 3 i veckan
16 Maj 2019 - 18:55 Första trissvinsten för Curtis Edwards
16 Maj 2019 - 18:00 Delad pott i hemmapremiären
16 Maj 2019 - 10:51 Alla fotbollsspelare borde läsa detta.
16 Maj 2019 - 08:57 Ås IF - Frösö IF 2 0-3 (0-2)
16 Maj 2019 - 08:05 Lars Larssons Tankar
16 Maj 2019 - 06:00 Alsen 2 - IFK Östersund Ungdom 1-3 (0-0)
15 Maj 2019 - 23:06 Om plattmatcher
 
 
 
Herrar
av: läktaren | 9 Maj 2019 - 07:47
ser en del div 4 matcher, slås av a
24
kommentarer
Hammarby IF - ÖFK 4-0 (3-0)
av Måns Runsten Swärd | 15 Maj 2019 - 00:32
VS Nu med referat av Måns Runsten
16
kommentarer
Referat: Järpens IF - Offerdals IF
av Tim Rehnholm | 17 Maj 2019 - 07:57
Ett varmt och soligt Västjämtland v
12
kommentarer
ÖFK studsade tillbaka i säsongens bästa match
av Agne Svärd | 11 Maj 2019 - 21:54
8
kommentarer
Nya matcher Div 2/3 herrar
av Björn Runsten | Igår - 18:34
Alla länslagen spelar och Alsen tju
7
kommentarer
Jämtkraft Arena klarar inte kraven för UEFA- Licens
av Haldo Jonsson | 12 Maj 2019 - 17:11
Det är SV FF: s licensnämnd som n
 
 Skrivet den Lör 13 Apr 09:37
 
 Skrivet den Ons 15 Maj 00:13
fotbollz.se på Facebook