Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

FRÅGORNA SOM MÅSTE STÄLLAS
av Agne Svärd
Publicerad 3 Maj 2017 - 21:35 Uppdaterad 3 Maj 2017 - 21:52

2–0 blev 2–4 som blev 4–4 efter två mål på övertid. Ja, visst är det bara att hålla med om att ÖFK:s möte med Elfsborg på Borås Arena blev en galen tillställning – i alla dess beståndsdelar!
Och det fanns definitivt ingen vinnare här. Bara loosers där Potters gossar var de största.
Definitivt!

Naturligtvis är det svårt, till och med lite övermaga, att gnälla över ett oavgjort resultat på erkänt svåra Borås Arena mot ett erkänt starkt hemmalag. Men de sanslöst overkliga övertidsminuterna, fyra, väcker frågor som måste ställas, allrahelst som det är bara en dryg vecka sedan vi fick ett märkligt och trist avslut här hemma mot IFK Göteborg.
Som dessutom, till delar, påminde om det här!

# Kan vi verkligen lita på Andreas Andersson i målet?
Vi har ju i färskt minne Andreas klumpiga utrusning som orsakade straff och två förlorade poäng i slutminuten mot Göteborg I Borås bjöd Andreas på nya tavlor. Misslyckad passning mitt i banan (till Nouri) gav Elfsborg 1–0 (Alex Dyer) och sedan fumlade han med bollen när han skulle plocka ned ett inlägg i slutsekunderna som i momentet senare gav Elfsborg chansen att kvittera till 4–4 på straff.
Det är tre ingrepp som inga lag har råd med, inte ens på lägre nivå än allsvenskan. Man måste kunna lita på att målvakten klarar det basala, naturligtvis gärna kryddat med matchvinnande ingrepp. Men det är det trygga spelet som är helt avgörande. Alla dagar i veckan!
Just nu har Andreas Andersson en hel del att bevisa om att han ska vara etta, åtminstone för mig.

# Douglas Bergqvist har haft en tung öppning på säsongen, kanske främst efter nya smällar mot huvudet. Men prestationsmässigt har det också varit en högst blandad kompott. I premiären mot Halmstad blev Douglas grundlurad av Sead Haksabanovic vid hallänningarnas segermål, han gick bort sig innan straffen mot Göteborg och i Borås var Douglas inblandad i tre av baklängesmålen; bortfintad av Viktor Prodell (2–0) på samma sätt som nere i Halmstad, otroligt passiv i duellspelet före Elfsborgs tredje mål och dessutom en korkad hockeytackling (Per Frick) efter Andreas Anderssons schabbel som tvingade domaren Patrik Eriksson att peka på straffpunkten.
Douglas vinnarskalle är hans främsta egenskap som fotbollsspelare. Men samtidigt också hans största svaghet; Douglas blir otroligt avslöjad när han ställs mot skickliga dribblers.
Det är forwarden som ska göra första draget, inte han!
I mina ögon är Douglas inte en allsvensk försvarsspelare. Inte just nu i varje fall. På mitten klarar han sig bättre.

# Tom Pettersson har varit en av ÖFK:s bästa spelare sedan han kom från IFK Göteborg. Stabil som tusan, nästan alltid på rätt plats. Men i de hetsiga slutminuterna mot såväl Göteborg som Elfsborg har Tom uppträtt lite väl stirrigt för att jag ska vara riktigt nöjd. Mot Göteborg missbedömde han det långa uppspelet och nickade in bollen i det egna straffområdet, mot Elfsborg slog han hål i luften när han skulle rensa bort en enkel boll före Lasse Nilssons 3–4-mål.
Vad hände där, Tom? Det såg ju riktigt amatörmässigt ut.

Nåväl, när vi väl är inne i avdelningen gnäll så tar jag väl lite till från matchen i Borås. Jag såg att Graham Potter tyckte att den första halvleken var bra. Det tyckte inte jag, på min datorskärm var den riktigt blek.
# Massor av enkla misstag (hur många korta och lätta passningar slogs bort, egentligen?)
# Högersidan (Mukibi och Aiesh) var helt otimad. Aiesh skulle aldrig ha fått starta, han såg inte alls ut att vara klar för spel efter sin sjukdom.
# På vänstersidan spelade Dennis Widgren sin alibifotboll, fem passningar av fyra gick hemåt.
# Lagkaptenen Brwa Nouri var helt osynlig på mitten.
# Och i anfallet såg Saman Ghoddos mest ledsen ut efter hemmaförsvarets tuffa behandling utan att domaren ingrep.

Men det skulle bli bättre, så otroligt mycket bättre. Potter satsade på alla offensiva kort han hade att tillgå. Bertilsson, Hopcutt och även Gero så småningom kom in och hemmalaget, som pressat högt och framgångsrikt den första halvan, trycktes ned i skoskaften. Det var en fröjd att se svängningen av matchbilden.
Vilket spel!
Ken Sema var matchens kung, Ghoddos, Hopcutt och Gero röjde i hemmalagets straffområde, Bachirou härjade på mitten, Edwards stack in bollar på djupet och skickade dom kors och tvärs över banan, Widgren (bra assisterad av Bertilsson) fick, äntligen, plats på vänsterkanten och då kom även inspelen.
Och målen.
Ja, man trodde inte att det var riktigt sant när boll efter boll placerades i nätet bakom Kevin Stuhr-Ellegard i Elfsborgsburen; 1–2, 2–2, 3–2, 4–2. Dessutom fick hemmalaget, i spillror, en man utvisad.
Tio minuter kvar och det kunde inte ha varit mera klart och betalt.

Men så var det dom där fyra extraminuterna efter 90. Och vi sitter där med våra frågor. Jag är övertygad om att det är fler som har ställt dom under det här senaste dygnet.
Inte minst i den innersta kretsen kring laget. Hur står det till med handen, Graham?

Fotnot: Apropå det där med Potters hand. Det var Patrick Sjöö (osdsport.se) som avslöjade att den vanligtvis så sansade ÖFK-managern drog näven i en tegelvägg efter upplösningen i Borås. Jag förstår precis!

 
57 Kommentarer:
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 7 Maj 2017 - 13:03
Vet inte om det hör hit men jag är inte jämte även om jag råkar bo här just nu. Nu ska jag snart bege mig till Arenan o förhoppningsvis njuta av dagens match.
0
Gäst: Suck skrev | 7 Maj 2017 - 12:51
@Tycker
Jag har i denna tråd försvarat Douglas insats. Om man bortser från den visserligen stora missen vid 2-0 målet så gjorde Douglas en bra match senast och då tycker jag att dom som sprider rena lögner inte ska få stå oemotsagda. Det har inget med om spelaren är jämte eller ej. Jag har även tidigare säsonger försvarat bla. Dyer, Mukiibi mot oförtjänt kritik.
0
Gäst: Tycker skrev | 7 Maj 2017 - 12:13
Kanske Tommy att du blir trovärdig om nästa gång någon annan än en Jämte blir kritiserad lyfter samma land.
Men inte idag av mig
0
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 7 Maj 2017 - 11:58
Det är inte alltid jag är överens med föreningen ÖFK:s utspel i olika sammanhang men jag styrs av min egen inre kompass och moral och där finns det inte utrymme att sprida hat på nätet. Att sprida hat är inte speciellt konstruktivt och leder inte framåt i något sammanhang. Ingen blir någonsin bättre av att få höra hur hemskt usel man är. Har någon spelare gjort någon mindre bra prestation så är nog den spelaren den första att veta det utan att få det påskrivet i detta forum.
0
Gäst: Tycker skrev | 7 Maj 2017 - 09:44
Du hänvisar till klubbens höga moral, vilken visat genom här visat genom ett stort antal påhopp
På kommunala politiker och tjänstemän i lokal media, att deras egna värdegrunder gäller endast för aktiva
inom föreningen.
Kan alla bara snällt sluta hänvisa till någonting som företrädare för elitklubben klart visat är ett spel för galleriet.
0
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 6 Maj 2017 - 15:42
Jag förstår inte riktigt vad du menar Tycker.
2
Gäst: Tycker skrev | 6 Maj 2017 - 09:52
Ja den divisen borde ju då även gälla klubbens ledning, eller hur Tommy.
0
Gäst: Suck skrev | 5 Maj 2017 - 18:31
@Hm
Så om det kommer ett inlägg från kanten och försvararen går upp i en nickduell precis framför målet och nickar bort bollen som hamnar hos en motståndare utanför straffområdet, då har alltså försvararen förlorat duellen?
2
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 5 Maj 2017 - 16:18
Det handlar inte om att vara Dennisivrare utan det gäller att skydda spelare för det systematiska hat som nu har pågått alldeles för länge från vissa håll mot för tillfället just Dennis. I morgon kan det lika gärna gälla någon annan. Vi som supportrar bör väl kunna hålla en hyfsad ton mot spelare och ledare på detta forum. Vi bör väl hålla oss för goda för att hata vem det än må vara.
18
Gäst: Tycker skrev | 5 Maj 2017 - 15:38
När kommer Janne Andersson att benämnas Dennishatare.
Det är tammefan så man skäms å andras vägnar.
Skapa nu en egen Dennistråd åt ytterligheterna, jag vill ge dom andra i truppen
utrymme.
Detta är orimligt och drivs till ytterligheterna av sanslösa Dennisivrare
3
Gäst: Hm skrev | 5 Maj 2017 - 14:18
När det gäller vem som går vinnande ur en duell så räknar jag förmodligen som alla andra, alltså vem som får ut något av duellen och INTE vem som får huvudet på bollen. Kan mycket väl vara så att Douglas haft huvudet på flest bollar men om den bollen sedan går till en Elfsborgspelare så räknar jag och alla andra det inte som en vunnen duell.
0
Gäst: Suck skrev | 5 Maj 2017 - 13:59
@Hm
Till att börja med är 8 förlorade nickdueller av 11 varken 80 eller 63% utan 72%.
Jag vet att mina siffror stämmer, dock räknade jag inte med 1 eller 2 gånger när Douglas låg i rygg på sin motståndare och Elfsborgsspelaren tog ned bollen på bröstet. Vet du vad, jag kan lägga ut matchen så kan alla se vem som har rätt. Vad sägs om det? Måste dock iväg och jobba så jag får fixa det i morgon.
Hur du kollar på en fotbollsmatch fick vi bevis för efter Göteborgsmatchen, tyvärr lärde du dig inget av ditt misstag.
3
Gäst: Chile skrev | 5 Maj 2017 - 13:57
Av ren nyfikenhet? Hur klassar ni vem så går vinnare ur en duell? Den som får huvudet på bollen eller den som får ut önskad effekt av duellen?
0
Gäst: Hm skrev | 5 Maj 2017 - 13:46
Absolut sista gången jag bemöter något av dina inlägg. Men jag förstår nu mer hur det kan komma sig att dina åsikter går så långt ifrån verkligheten.

Tror nog inte att någon kan förstå hur du kollar på en fotbollsmatch, för min del så får du svamla på hur mycket du vill men att du har den minsta lilla koll på fotboll det ställer jag mig oerhört tveksam till, Jag är nästan chockad, men sen kommer jag ihåg alla våra tidigare diskussioner och inser att det förmodligen är helt rimligt.
0
Gäst: Hm skrev | 5 Maj 2017 - 13:32
Så du menar att jag ska tro på dina observationer? JAg såg precis samma match igår och räknade till 8-3 i förlorade luftdueller. Däremot dålig matematik av mig, det blir närmre 63 % förlorade nickdueller och inte 80 som jag skrev.

Dennis till landslaget?
0
Gäst: Suck skrev | 5 Maj 2017 - 13:28
@Hm
Min källa är att jag precis har kollat på matchen och den borde väl vara trovärdig? Och jag kan säga dig att du är verkligen ute och cyklar som vanligt, Douglas passningsspel var prickfritt i denna match.
5
Gäst: Hm skrev | 5 Maj 2017 - 13:18
sa inget om att passningarna gick till fel adress. Men passningarna var konstant bakom sina medspelare så att de fick stanna upp för att ta emot dom. Svårt att ha dålig statistik i passningsspelet som mittback men det förstår en analytiker som du också tror jag!

När det gäller nickduellerna så får du nog kolla upp din källa för det stämmer inte överhuvudtaget!
2
Gäst: Suck skrev | 5 Maj 2017 - 13:15
@Hm
Douglas slog 42 passningar ALLA dessa var till rätt adress, han vann 6 nickdueller och förlorade 3. Det blir återigen smärtsamt uppenbart vilken otroligt dålig koll du har i dina "analyser".
6
Gäst: Hm skrev | 5 Maj 2017 - 12:00
Tyckte d var så tydligt att det inte behövdes. Men visst: Douglas ser väldigt tung ut, långsam i vändningarna och förlorar nära 80 % av nickduellerna. Även slarvig i passningsspelet i denna match.

Så nu för er som missade detta under matchen så vet ni vad jag syftar på.
1
Gäst: Suck skrev | 5 Maj 2017 - 11:55
@Hm
Problemet är att dina minnesbilder från matcherna sällan stämmer med verkligheten. Göteborgsmatchen var ett tydligt exempel på det, och jag tycker jag var ganska så tydlig och konstruktiv i mitt "försvarstal". Sen så håller jag verkligen inte med om att kritiken som framförs här är saklig och konstruktiv.

Detta skrev du efter Elfsborgsmatchen "Douglas Bergqvist är så fruktansvärt dåligt!". Förklara det sakliga och konstruktiva i din kritik är du snäll.
9
Gäst: Hm skrev | 5 Maj 2017 - 10:47
Den mesta kritiken som framförs på detta forum är saklig och konstruktiv till skillnad mot många andra klubbar som är så patriotiska att dom inte kan se varken brister eller fördelar med vissa spelare.

Problemet på den här sidan är snarare de "försvarstal" som alltid helt saknar argument eller konstruktiva åsikter angående varför kritiken är felaktig. Klarar mab📢 inte av att läsa konstruktiv kritik för att man inte förstår den eller för att man tycker att någon är elak så bör man kanske undvika ett fotbollsforum? Kan väl knappast vara tanken att vi ska kramas och vara odelat positiva till allt som sker? Hyfsat platt forum i såna fall.
3
Gäst: Pman skrev | 5 Maj 2017 - 10:32
Framöver tänker jag överlåta utrymmet i stort sett till den "nya" generationen av både riktiga och mest självutnämnda experter. Låt oss hoppas att istället flera andra bidrar med att balansera förnedrande inlägg som tyvärr åter ökad i antal på sistone.

Även om moderatorn städar bort en del av våra inlägg som innehåller olämpligheter, så återstår en mängd andra med en hel del nonsens och mer subtilt förnedrande andemeningar.

Det är inte nödvändigt med dessa offentliga "avrättningar" av spelare och ledare. Så låt oss hoppas att inte även detta forum urartar precis som vissa storklubbars fora domineras av folk som absolut måste avreagera sin frustration genom att mobba och förnedra spelare, ledare och andra kommentatorer under förespegling av sin inbillade fotbollskunskap. Väl mött på söndag mot Bajen. Ha det!
10
Gäst: Pman skrev | 5 Maj 2017 - 10:25
Ifall någon känt sig kränkt av min första, kanske lite för snabba överreaktion ber jag om ursäkt. Eftersom mitt tidigare inlägg tagits bort av moderatorn följer här en "städat" version som jag hoppas duger.

Det Agne Svärd själv kallar för "gnäll" i sin krönika här, är som vatten på kvarn av andra självutnämnda experter vilket några av kommentarerna här nedan och annorstädes i forumets olika trådar visar när de mer eller mindre föraktfullt odugligförklarar och föraktfullt mobbar vissa spelare.

Vad är det som hänt? Vårt lag ÖFK, kämpade fram ett oavgjort resultat i en mycket spännande och underhållande fotbollsmatch på bortaplan. Efter underläge spelade de till sig en skön ledning som sedan tyvärr åter tappades bort på några slutminuter. Visst är det frustrerande. Vi är överens, besvikna och säkert är, att ingen lider mer än spelarna själva.

Men är det nödvändigt att kapa teamets och enskilda spelares ambitioner så föraktfullt jäms med fotknölarna? Vad positivt ska detta föra med sig? Om de hade vunnit skulle Svärd då ha nämnt ord som alibispel och frågat vilka man inte kan lita på?

Det jag, efter att den värsta besvikelsen lagt sig, uppskattar mest är den fantastiska underhållning och spänning ÖFK bjöd på genom att stundtals fullständigt spela ut sina motståndare medelst idogt och kreativt fotbollslirande. Man hämtade in ett underläge efter pausen. Man gjorde FYRA mål på bortaplan och hela laget bjöd oss på ett och annat fotbollsgodis. Och nämn sedan någon som aldrig gör fel.

Agne Svärds annars så uppskattade krönika är denna gång inte precis pedagogiskt. Den går tvärtemot en utvecklares filosofi som Graham Potters, som tillåter sig själv, sitt ledarteam och sina spelare att våga göra fel en och annan gång och lära sig av det, varvid hela lagets förmågor förmågor utvecklas hela tiden så att de oavbrutet blir bättre och bättre!

Se resultatet: Efter sex års gediget arbete har vi här ett av Sveriges allra bäst spelande fotbollslag som på hemmaplan i vår lilla stad och även på bortaplan genom tv-kanalers försorg låter oss avnjuta toppfotboll som man på Agnes mest aktiva tid som skribent inte ens vågade drömma om.

Borta är det, som vi, som på den tiden bodde längre söderut, kallade den då så typiska norrlandsfotbollen med "ständiga långa bollar på Bengt, spring och skjut!". Nu lirar man fotboll på våra breddgrader. Respekt! säger jag.
15
Gäst: Pman skrev | 5 Maj 2017 - 10:17
@Tycker
Att skriva kort är en konst som jag tyvärr inte behärskar därför måste erkännas att det blir lite väl långt ibland. Men om du bara orkar läsa korta kommentarer läs då dessa och hoppa över de långa. I övrigt begriper jag inte det du skriver.

Senare kommer du efter mina två följande inlägg i denna tråd slippa ifrån att plåga dig igenom i varje fall mina alster.

@curva middle
Jag har inte skrivit att Svärd skriver dåliga krönikor. Tvärtom är de oftast engagerande och i stort sett bra. Det jag stör mig på är att han denna gång med sin vassa penna i princip "avrättar" vissa spelares insatser för enstaka misstag som händer vilka spelare som helst då och då. Hans skruvade uttryck "alibifotboll" som han gör sig extra märkvärdig med är retfull och fick mig att tända till. Jag tror att även han tål lite kritik. Och visst är målet att vinna matcher, vilket dock bevisligen inte kan lyckas varje gång.

@chile
Svärd har sin åsikt. Du har din och jag har min och alla andra har sin som så tydligt framgår på detta forums olika trådar och detta speciellt angående tisdagens "galna" tillställning. Det är ju därför var och en av oss framför sin åsikt. I annat fall behöver bara en person skriva något och alla andra håller med. Vi ser helt enkelt olika på saker och händelser. Sanningen finns i betraktarens öga - eller var det skönheten?

@Hm
Jag har aldrig utnämnt mig själv som expert som vissa andra inklusive du själv gör. Jag tävlar varken i fotbollskunskap eller påpekar andras bristande kunskaper. För mig räcker det att uttrycka att jag helt enkelt gillar fotboll i allmänhet och ÖFK i synnerhet. Att Agne analyserar matchen på sitt sätt betyder inte att han sitter på hela den objektiva sanningen, därför att det helt enkelt inte finns någon sådan.
9
Gäst: Haldo skrev | 5 Maj 2017 - 08:36
Två inlägg har tagits bort ur denna tråd på begäran av läsare eftersom det har ansetts vara stötande
3
Gäst: Hm skrev | 5 Maj 2017 - 08:16
Jag skriver precis vad jag vill precis som alla andra på ett offentligt fotbollsforum. Passar det dig inte så kan du ju också välja ett annat forum. Oerhört faschinerande att det i varje tråd här är folk som kritiserar det faktum att intresserade kommenterar eller tom uttalar att det är jobbigt att läsa kommentarer.

Ni har ju givetvis ett val att läsa kommentarerna, det är ert eget ansvar! Jag har rätt att tycka precis vad jag vill, precis som ni har och alla andra. Jag kommer tills Dennis bevisar motsatsen och gör en bra match fortsätta skriva om precis det jag ser/har sett på planen.

Dubbelmoralen på denna sida är ju dessutom helt åt skogen. Efter senaste matchen har många här jag själv bland annat kritiserat Douglas och Andreas (med all rätt dessutom!) och på detta forum är det ändå betydligt mer OK än när någon skriver något om Dennis.

Vad är mer illa med att jag skriver att Lasse Oscarsson skulle vara en förstärkning jämfört med att skriva att man kan ge Douglas och Andreas en omedelbar enkelbiljett långt härifrån?
3
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 5 Maj 2017 - 08:03
Vi vet vad du tycker Hm. Det är på tiden att du slutar mobba/håna Dennis. Vi är flera som tycker annorlunda. Uppenbarligen gör Potter det också.
9
Gäst: Hysteriskt skrev | 4 Maj 2017 - 20:41
Hysteriskt kul att du på fullaste allvar tror att spelare följer vad som skrivs på denna sitt!
0
Gäst: Tycker skrev | 4 Maj 2017 - 18:30
Gillar just denna krönika, en människa som beskriver vad han ser.
Självklart bör dom som inte besitter samma kunskap utan mer går på djupt rotade åsikter likt Pman och matchbesökare ha rätten att uttrycka sina mer eller mindre lååååååååånga åsikter.
Jag tycker inte att Dennis på något sätt dominerar på planen Pman, vill att du förstår det.
3
Gäst: Oftast nöjd åskådare skrev | 4 Maj 2017 - 17:21
För några veckor sedan beskyldes företrädesvis äldre personer på detta forum att inte ha något liv då de besökte arenan för att titta på ÖFK:s träningar. Man kan ju undra över vilka som inte har något liv när man läser många av de kommentarer som skrivs både före och efter matcherna av återkommande "skribenter". Kommentarerna är både många, återkommande och i flera fall alldeles sanslösa trots att man utger sig själva för att vara de riktiga experterna till skillnad från alldeles vanliga supportrar som inte fattat ett dugg av fotbollen de har sett eller kommar att få se. Dessa experters kommentarer om några borde störa ÖFK:s ledning och spelare i den mån de läser i detta forum.
11
Gäst: Så att skrev | 4 Maj 2017 - 15:41
Så att när potter tar ut Dennis så är det för att han är jävligt bra och när han tar ut Andreas så är det för att potter är jävligt kass?
4
Gäst: matchbesökare. skrev | 4 Maj 2017 - 15:18
Får inte tag på bollen som senare blir straff till Elfsborg menar jag. Skall Öfk ligga i toppen av allsvenskan och hävda sig ute i Europa så är Andreas ingenting att satsa på.
0
Gäst: matchbesökare. skrev | 4 Maj 2017 - 15:06
Potter tar ut laget, men det ursäktar inte Andreas. Han är orsaken till 0-1 målet och han får inte tag på bollen vilket är fruktansvärt klantigt! Jag vidhåller att Öfk ska göra sig av med Andreas . Han är för dålig.
0
Gäst: Tapas skrev | 4 Maj 2017 - 14:48
Knäppt att det finns folk här som inte förstår att det är på grund av spelsystemet och spelartyperna som vi inte spelar i div 2 fortfarande. Visst, Alvbåge och Isaksson hade säkert tagit de bollarna men de hade inte kunnat vara med i vårt spel längs marken. Då hade hela idén med vårt spelsystem varit förgäves och vi hade inte spelat i allavenslan överhuvudtaget.
9
Gäst: curva middle skrev | 4 Maj 2017 - 14:30
Svärd är den bästa krönikören i länet. Det är nog många överens om. Han man läst hans krönikor så har man förstått att han är en person som mest uppskattar ÖFKs spel och spelare. Om han en gång är kritisk då blir han mer eller mindre påhoppad. Om man är krönikör skall ,man då inte skriva om det man själv upplever och som även kan räknas som kritik. Spelarna tål det. De är proffs.Tydligen är det bättre att vara falsk och förljugen som många i Sverige är i dag. Ingen törs snart inte säga sanningen.
7
Gäst: Efterklok skrev | 4 Maj 2017 - 13:38
Var så oerhört besviken efter matchen så det var svårt att ta in vad som egentligen skedde i Borås. Känslan direkt efter matchen var att ÖFK försökte trycka på för ett ytterligare mål och därmed blottade sig bakåt. Har nu sett reprisen och min uppfattning är att det snarare är två rena slumpmål som blir till på misstag. Tom rensar garanterat bort 99 av 100 sådana där bollar. Typiskt nog kom missen i det där läget och gav hopp åt Elfsborg samt ängslan i ÖFK. Elfsborg får sedan en till chans att lyfta in bollen och den borde såklart boxas undan av Andreas. Klurmpigt av Dogge sedan att springa över Frick. Maximal utdelning för Elfsborg att sätta 2 av 2 lägen. Tror inte att detta skulle ske många gånger.

Tycker att vi trots allt ska ta med oss 30 fantastiska minuter där vi spelar skjortan av Elfsborg på deras hemmaplan. Vi har nu fler vapen framåt en någonsin. Får hoppas att grabbarna tar lärdom av misstagen istället för att gräva ner sig. Är nog tur att det inte är många av oss som kommenterar som spelar matcherna, för som vi ältar misstag hade vi agerat som yra höns sista 10 i alla matcher...
10
Gäst: Chile skrev | 4 Maj 2017 - 13:18
Är det inte en smula märkligt att du angriper Agne för att förklarar vad som sker på planen? Att du lyfter fram att öfk spelar Sveriges roligaste fotboll, vem har gett öfk den titeln? Vad är bra fotboll?

För mig så spelar Norrköping den bästa fotbollen då de utan tvekan har högst tempo i sitt spel. Öfk har mest bollinnehav men ofta i relativt långsamt tempo. Om du tycker att "öfks fina fotboll" är viktigare än att vinna matcher så får det gärna stå för dig. Jag och många andra fördrar nog segrar före skönspel.
4
Gäst: Hm skrev | 4 Maj 2017 - 13:14
Dina resonemang är ur tiden Pman. Du har aldrig någonsin yttrat något kring vad som gjorts bra eller dåligt på planen. Bara samma plattityder om och om igen.

Att Agne nu faktiskt analyserar matchen utifrån det som alla fotbollskunniga själva ser gör dig så rädd att du känner att du måste angripa någon, Agne i det här fallet! . Jag tror att detta bottnar i din egen brist på fotbollskunskap och frustrationen att du inte förstår vad Agne menar.
4
Gäst: Lars skrev | 4 Maj 2017 - 12:44
Det är pinsamt när du matchbesökare indirekt kritiserar Potter. Det är han som värvade och tagit ut Andersson och Bergkvist
7
Gäst: matchbesökare. skrev | 4 Maj 2017 - 12:38
Rogne i IFK Göteborg är också en spelare som är en säkerhetsrisk, snygg nick i eget mål! Och var det Bjärsmyr som fixade ett självmål mot Häcken?
1
Gäst: Hm skrev | 4 Maj 2017 - 12:30
Problematiken är ju att du ser på fotboll på samma sätt nu som du gjorde på 50-talet. Knappt samma sport längre.

4
Gäst: matchbesökare. skrev | 4 Maj 2017 - 12:10
Håller med dig Suck, Widgren gör en bra match och det finns ju en anledning till att han spelar bakåt naturligtvis, men Agne tänkte kanske inte på de.
8
Gäst: Suck skrev | 4 Maj 2017 - 11:45
Dennis slog totalt 23 passningar i första halvlek av dessa gick 9 st bakåt, hur Agne får det till att han slog 5 av 4 hemåt får han gärna förklara närmare.
14
Gäst: Betilsson skrev | 4 Maj 2017 - 10:40
Borde inte han ha spelat till sig en startplats?
2
Gäst: Hm skrev | 4 Maj 2017 - 08:49
hahaha och vissa tycker att jag spårat ur? Andreas är en väääääldigt bra målvakt! Alla kan göra misstag och ni som kritiserar hans insats vid blåvitts kvittering, vad skulle han gjort istället? Stått kvar på linjen och gett Göteborgspelaren friläge istället? Möjligen i efterhand men jag tycker han agerade rätt som gick ut och kontakten är minimal så domaren hade lika gärna kunnat fria.

Trots allt en situation som uppstår hela tiden i fotboll. Mot Elfsborg får han en tryckare av Jon jönsson i höjdduellen ibland blåser domaren och ibland inte. När domaren inte blåser så blir det ett misstag av andreas och sen en helt bedrövlig passning vid första målet.

Men att döma ut honom som en dålig målvakt då har man nog inte följt svensk fotboll särskilt mycket de senaste 3 säsongerna.
16
Gäst: alrik8 skrev | 4 Maj 2017 - 07:55
Mukiibi hade inte bevakning på nån. Han sprang i ett vaccum.a
6
Gäst: Tompa skrev | 4 Maj 2017 - 07:51
Grejen alrik8 är ju att det som leder fram till toms miss är ju att Douglas återigen förlorar en nick duell på egen planhalva vilket han gjorde hela matchen. Vinner Douglas den så uppstår inte situationen ens.

När det gäller mukiibii så kan han ju inte rusa hemåt i d läget. Han måste hålla bevakning på Simon Olsson som är i ytan snett bakom prodell. Misstaget blir helt och hållet Douglas då han inte ska chans bryta i eget straffområde.
5
Gäst: alrik8 skrev | 4 Maj 2017 - 07:42
Andersson hade en dålig dag. Trots det är han en mycket bra målvakt. Ingen skriver ngt om Mukibi som inte jobbade defensivt när Douglas ställdes ensam vid målet. Och om Toms misstag. Ingen är felfri inte ens ni som skriver här.
7
Gäst: chile skrev | 4 Maj 2017 - 07:32
Härlig analys! Inte vanligt att få läsa den här typen av analyser på fotbollz. Roligt att ni fått in en krönikör som faktiskt ser vad som händer på planen.

Jag tycker att den stora skillnaden i andra halvlek var att Ghoddos sjönk ett steg ner i banan. Detta gjorde att han kunde komma rättvänd mot försvararna och mittfältarna i elfsborg, vilket ledde till att Elfsborg centrerade sina yttrar vilket i sin tur gav Sema och Bertilsson mycket ytor att jobba på. Bertilsson är en extremt smart spelare, hans löpningar utan boll gav Dennis extremt stpra ytor att kunna gå fram på opressad. Och när dennis får stå utan minsta press så vågar även han spela bollen framåt, minsta press så vänder han annars hemåt (helst enda ner till målvakt).

Fortsätt hålla fanan högt Agne! Som sagt härlig läsning!
14
Gäst: hm skrev | 4 Maj 2017 - 07:24
Verkligen en klockren och opartisk analys! Tror att du Agne är den enda på detta forum jag skulle vilja diskutera fotboll med!

Håller med dig fullständigt angående Douglas i första hand, har sett Andreas Andersson väldigt många år nu och han har den högsta högsta nivån av de målvakter som funnits i den här klubben. Men känns som han lider en del av att det inte finns någon kontinuitet i backlinjen.

Håller också med dig till fullo om Dennis. Alibipassningar bakåt, alibilöpningar hemåt, alibiförsök att bryta i en mot en situationer. Vi kan aldrig bli ett topplag med en så svag vänsterkant. Alla motståndare anfaller ju där konstant (Elfsborg undantaget).
7
Gäst: Hm skrev | 4 Maj 2017 - 07:12
Frågan man måste ställa sig @matchbesökare är ju om Dennis synts tillräckligt?
0
Gäst: Hm skrev | 4 Maj 2017 - 07:12
Frågan man måste ställa sig @matchbesökare är ju om Dennis synts tillräckligt?
0
Gäst: Men skrev | 4 Maj 2017 - 07:00
Visst är det ett tecken på en oerhört positiv ÖFK-utveckling att kunna vara så missnöjd med poäng borta mot Elfsborg.
9
Gäst: 5001 skrev | 4 Maj 2017 - 05:56
Skicka tillbaka Andreas Andersson och försök värva en annan målvakt! De misstag han gör borde förbjudas. Man blir så fruktansvärt förbannad när man ser hur han beter sig. Nej ur med han!
2
Gäst: matchbesökare. skrev | 4 Maj 2017 - 05:43
Agne tycker du att Widgrens inlägg som Hopcut nickade in också är en alibiinlägg?
6
Gäst: Gunnar skrev | 3 Maj 2017 - 23:52
Efter 4-2 borde man ju spela av matchen men det ligger inte i lagets natur. Det såg ut som man jagade ett femte mål.
4
Gäst: Jonne skrev | 3 Maj 2017 - 22:06
Riktigt bra analys! Var nog precis i linje med mina egna tankar.
22
 
Sök på fotbollz.se
   
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | Idag - 09:58  
 


Östersunds kommun skämmer återigen ut sig.

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Östersund-IFK Umeå 1-1 (1-1)  
  av Staffan Mattsson | Igår - 20:24  
  Stort bollinnehav men "bara" 1-1 för IFK Östersund.  
  Läs mer...  
 


 
  Sex snabba till Ludvig Fritzson inför Örebro  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:02  
 

Ludvig Fritzson tittar tillbaka efter Hammarby och ser fram emot Örebro och så får vi veta vad som gjorde att Graham Potter fattade tycke för Fritzson som fotbollsspelare

 
  Läs mer...  
 


 
  Graham Potter tar över Brighton?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:57  
 


Graham Potter tar ett steg till i sin karriär och lämnar Swansea för att gå över till Premiel Leagueklubben Brighton!?

Bilden: Daniel Kindberg hälsar Graham Potter välkommen till sin första träning med ÖFK. Det visade sig bli ett suveränt tränarval av Kindberg. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 18:34 Nya matcher Div 2/3 herrar
Igår - 17:01 3 sköna poäng borta mot Selånger 2
Igår - 11:03 Marcus Allbäck i Järpen
Igår - 08:43 Tips dammatcher i helgen
17 Maj 2019 - 22:16 Resultat Spelomgång 4 div.4 Jämtland
17 Maj 2019 - 21:44 Nu kan Sotte stiga fram
17 Maj 2019 - 18:31 En stark fyrklöver från Örebro SK
17 Maj 2019 - 14:23 Referat: Ope IF 2 - Häggenås SK
17 Maj 2019 - 14:06 Med Örebro SK i blicken
17 Maj 2019 - 13:07 GIF Sundsvall i ekonomisk kris
17 Maj 2019 - 07:57 Referat: Järpens IF - Offerdals IF
16 Maj 2019 - 23:22 Ope 2 - Häggenås 3-1 (1-0)
16 Maj 2019 - 22:28 Resultat dammatcher div 3 i veckan
16 Maj 2019 - 18:55 Första trissvinsten för Curtis Edwards
16 Maj 2019 - 18:00 Delad pott i hemmapremiären
16 Maj 2019 - 10:51 Alla fotbollsspelare borde läsa detta.
16 Maj 2019 - 08:57 Ås IF - Frösö IF 2 0-3 (0-2)
16 Maj 2019 - 08:05 Lars Larssons Tankar
16 Maj 2019 - 06:00 Alsen 2 - IFK Östersund Ungdom 1-3 (0-0)
15 Maj 2019 - 23:06 Om plattmatcher
 
 
 
Herrar
av: läktaren | 9 Maj 2019 - 07:47
ser en del div 4 matcher, slås av a
24
kommentarer
Hammarby IF - ÖFK 4-0 (3-0)
av Måns Runsten Swärd | 15 Maj 2019 - 00:32
VS Nu med referat av Måns Runsten
16
kommentarer
Referat: Järpens IF - Offerdals IF
av Tim Rehnholm | 17 Maj 2019 - 07:57
Ett varmt och soligt Västjämtland v
12
kommentarer
ÖFK studsade tillbaka i säsongens bästa match
av Agne Svärd | 11 Maj 2019 - 21:54
8
kommentarer
Nya matcher Div 2/3 herrar
av Björn Runsten | Igår - 18:34
Alla länslagen spelar och Alsen tju
7
kommentarer
Jämtkraft Arena klarar inte kraven för UEFA- Licens
av Haldo Jonsson | 12 Maj 2019 - 17:11
Det är SV FF: s licensnämnd som n
 
 Skrivet den Lör 13 Apr 09:37
 
 Skrivet den Ons 15 Maj 00:13
fotbollz.se på Facebook