Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan  Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam  Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
- IFK Östersund 2
Div 3 M:a Norrland - Herr  Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Lillhärdals IF
Div 3 Damer  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- IFK Östersund 3
- Hede/Vemdalen
- Ope IF 2
- Ope IF 3
- Svegs IK
Div 4 Herrar  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Hede IK
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- Alsens IF 2
- IFK Östersund 2
- IFK Strömsund
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

BRA PRESTATIONER RÄCKER INTE FÖR ÖFK SÅ HÄR LÅNGT
av Agne Svärd
Publicerad 18 Maj 2017 - 00:03 

Bra prestationer brukar löna sig. Kanske är det så i längden.

Men definitivt inte så här långt för ÖFK i årets seriespel.
Definitivt inte.

Det tål att upprepas; på kort tid har ÖFK tappat fem poäng efter smått galna avslut i matcherna mot IFK Göteborg, Elfsborg och Malmö FF. Och vi kan alla vara överens om att ÖFK i dom matcherna gjort alldeles utomordentliga prestationer.
I kväll flög ytterligare två poäng all världens väg när ÖFK ”bara” fick 0–0 mot seriens stora överraskning så här långt, trean Sirius. Efter ännu en bra prestation...

Vi var 4.758 på Jämtkraft Arena som alla såg ÖFK prestera en mycket stark första halvlek. Laget visade upp en härlig spelglädje där både det korta och långa passningsspelet stundvis var excellent. Det var en fröjd att vara hemmasupporter, ja, det det var faktiskt en fröjd att även vara fotbollssupporter. Sirius bjöd också till men den här kvällen var man inte tillräckligt bra.
Men sammantaget blev det väldigt underhållande. Och bra.
Det var bara ett hemmamål som saknades för att jag skulle ha varit riktigt nöjd. Det borde också ha blivit ett; Saman Ghoddos fick chansen efter 23 minuter sedan Sotirios Papagiannopoulus och Ken Sema stått för ett briljant förspel. Men Ghoddos lyckades träffa Siriusmålvaktens arm när målet låg vidöppet.
Det var fotbollsgodis av absolut bästa sort, förutom Ghoddos miss förstås…

Efter paus sjönk hemmalagets tempo och då fick Sirius betydligt lättare att försvara sig, trots ett kompakt hemmaövertag. Då kom heller inte chanser, i varje fall inga öppna. Det var ständigt en massa vitklädda som försvarade sitt straffområde och när ÖFK inte hade farten blev det heller inga hål i Siriusmuren, åtminstone var de inte tillräckligt stora för att ett omständligt hemmalag skulle ta sig igenom.

Dessutom; visst är det så att några av de starkaste offensiva korten inte har formen i topp. Jag tänker först och främst på Saman Ghoddos. Han gör så otroligt många bra saker; han är listig som en hel rävfarm, dribblar skickligt, springer snabbt och skjuter skarpt. Men det känns som han inte får ihop det hela till hundra procent just nu. Han kommer aningen sent in i situationerna, han tar besluten lite för sent. Och då bränner han chanserna (som den i mitten av första halvlek). En spelare i form missar inte sådana möjligheter, aldrig i världen.
Men när det gäller Ghoddos hyser jag ingen oro; han hittar snart tillbaka till den strålande försäsongen och då kommer även målen!

Desto mer tveksam är jag till kantspelaren ute till höger, Hosam Aiesh. Han har hamnat i en riktig svacka där inget blir rätt. Usel och irriterad nere i Malmö i söndags och helt under isen i kväll. Det ska inte vara möjligt att ta så många felbeslut och ändå få vara med i startelvan. Måste bänkas på lördag (mot Kalmar FF)!

Om det var lite krampaktigt i offensiven, åtminstone om man ser till antalet skapade målchanser i förhållande till spelet, så var det desto stabilare i de bakre regionerna. Det var bara vid några fasta situationer som Sirius (i kraft av längd) kunde skaka hemmalaget. ”Sotte” och Tom Pettersson var hur stabila som helst och kunde också den här gången vara mer delaktiga i offensiven än vanligtvis. Aly Keita hade full koll i målet men borde ha varit lite mera vaken på att han hade Curtis Edwards sopren ute till höger när han skulle sätta igång spelet, Keita valde nu vänster de flesta gångerna. Där blev det väldigt statiskt i andra halvlek.

Vänstersidan är faktiskt ett litet problem i sig; Dennis Widgren och Ken Sema stjäl utrymme av varandra, båda är ytterst intresserade av ytan utanför motståndarnas högerförsvar. Alldeles för ofta trampar dom varandra i hälarna. Sema, bitvis briljant även den här gången, skulle kanske ta klivet över till höger lite oftare (eller rent av starta där?) så att Widgrens känsliga inläggsfot kommer till mer användning än som sker just nu. Widgren tillsammans med Johan Bertilsson har fungerat utmärkt de minuter de fått tillsammans, Bertilssons rörelsemönster ger Widgren större ytor att briljera på.

Till sist; ÖFK gjorde ett alldeles utmärkt hörnmål när Häcken besegrades i Svenska cupens semifinal tidigare i vår. En inåtvriden (Ken Sema från höger) som Tom Pettersson vräkte in med huvudet vid första stolpen. Sedan dess har jag sett nästan bara utåtvridna (och ofarliga) hörnor. Som mot Sirius när man hade tolv chanser. Alla utåtvridna, bara den sista gav ett farligt avslut. Det är för dåligt! Speciellt när man är underlägsen i längd måste man pröva något annat (exempelvis hårt pressade och inåtvridna mot första stolpen). Tipset är fullständigt gratis!

 
3 Kommentarer:
Gäst: LarJon52 skrev | 18 Maj 2017 - 10:07
Bra refererat Agne. Jag håller med om att Aiesh har tappat form och bör bänkas några matcher. Låt Bertilsson starta ( om han håller) och låt Aiesh ev. komma in senare.
Jag tycker också att anfallen blir för långa ibland. Lite snabbare uppspel och inlägg in i boxen. Många mål görs på returer inne i straffområdet. Lite chansningar behövs ibland, så inte spelet blir för stereotypt. Oftast hinner motståndarna samla sig, när uppspelen är långsamma. Variationer i tempo gör motståndarna osäkra på taktiken.
Det behövs också lite flyt. ÖFK har inte haft medgång i år, men det brukar komma. Säsongen är lång.
6
Gäst: Hm skrev | 18 Maj 2017 - 08:59
Spot on Agne!!

Hela matchen igår reflekterade vi över det faktum att Dennis kommer på överlapp med sema och sema väljer att gå ut mot linjen själv istället för att gå emot försvarare och kunna släppa på Dennis eller dribbla inåt.

Sen gör sema det ofta bra men till sist blir det för lättläst. Den enda gången aähan släppte bollen så blev det väldigt farligt när gero nära nådde widgrens inspel. Mer hjärna och mer tilltro till medspelare eftersöktes!
6
Gäst: Jonne skrev | 18 Maj 2017 - 00:27
Jag tror vi måste sänka våra krav och vara lite realistiska. ÖFK är inte redo för SM-guld i år (som vissa verkar tro). Istället för att se det som att poäng flugit iväg kan vi istället se det som att 12 poäng flugit in. ÖFK har vunnit cupen och har definitivt utvecklats från förra året. Med andra ord räcker dessa prestationer förmodligen alldeles utmärkt för att bli bättre än förra säsongen och utvecklas ännu mer. Om laget får utvecklas i lugn ro (utan att stirra sig blind på poäng och tabellplacering i år) kommer det att bära fin frukt nästa säsong. Det är jag övertygad om.
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Guinea med Aly Keita gick vidare  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:43  
 

Aly KeitaAly Keita i afrikansk tappning

 
  Läs mer...  
 


 
  Förslag div 3 Mellersta Norrland 2019  
  Igår - 20:41  
 

Slutgiltig sammansättning kommer att tas på Svenska Fotbollsförbundets Representantskap 2018 tisdagen den 20 november

 
  Läs mer...  
 


 
  Mästertipparen kommer till tals  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:15  
 

Vi lyfter på hatten och säger grattis till årets vinnare av O´Learys tipset. Det är Hallen-killen och fotbollsälskaren Kim Voxlängd som visade mästarklass och blev slutlig vinnare. På bilden tillsammans med sin dotter Lovis. Foto: privat

 
  Läs mer...  
 


 
  Krokomsbostäder Cup  
  av Jimmy Eriksson | 18 Nov 2018 - 20:19  
 

Krokom Cup är en traditionsrik inomhusturnering som arrangeras av Krokom Dvärsätts IF, och som 2019 återuppstår efter ett års uppehåll under det nya namnet Krokomsbostäder Cup.

2019-års turnering spelas helgen 29-31 mars och blir den 27:e i ordningen

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
18 Nov 2018 - 17:37 Från Bröndby, Galatasaray och ÖFK till Barcelona - Suat Sari
18 Nov 2018 - 16:11 ÖFK testar och frestar finska anfallaren Martin Kuittinen
18 Nov 2018 - 15:58 Vi var bäst
18 Nov 2018 - 09:35 300 vimmelbilder från J/H Fotbollsgala 2018
18 Nov 2018 - 09:30 Bilder från prisutdelningen JH gala 2018
16 Nov 2018 - 16:02 Brian Wake kvar i ÖFK - ett bra beslut
16 Nov 2018 - 13:28 Driftstörningar på hemsidan
15 Nov 2018 - 18:41 I dag blev Hosam Aiesh stor grabb
15 Nov 2018 - 14:29 Unga talanger testar hos ÖFK
15 Nov 2018 - 13:08 Dino Islamovics fina insats gav Trissvinst
15 Nov 2018 - 10:01 Årets mål i allsvenskan
14 Nov 2018 - 22:04 Opespelaren Carl Panoncillon uttagen till landslagsläger
14 Nov 2018 - 15:51 Så mycket fick länet
14 Nov 2018 - 15:23 Spelarvärden
14 Nov 2018 - 11:02 Dennis Widgren
13 Nov 2018 - 19:36 Rekordstort antal och fullsatt på J/H fotbollsgala
12 Nov 2018 - 23:29 JHFF har haft sitt årliga repskapsmöte [Uppdaterad]
12 Nov 2018 - 21:02 Det var en Betydelsefull match mot Hammarby
12 Nov 2018 - 17:52 Gruppspel mitt i vintern - räddningen finns utomlands
12 Nov 2018 - 11:30 Examensdags - här är spelarbetygen
 
 
 
Herrar
av: Thomas | 13 Nov 2018 - 13:52
Det blir tyvärr rätt myck
28
kommentarer
JHFF har haft sitt årliga repskapsmöte [Uppdaterad]
av Klaus Kurzawa | 12 Nov 2018 - 23:29
Under måndagskvällen hade JHFF sitt
13
kommentarer
Dennis Widgren
av Haldo Jonsson | 14 Nov 2018 - 11:02
8
kommentarer
Opespelaren Carl Panoncillon uttagen till landslagsläger
av Haldo Jonsson | 14 Nov 2018 - 22:04
Lägret för P15 hålles på Bosön 26
3
kommentarer
Förslag div 3 Mellersta Norrland 2019
av | Igår - 20:41
Slutgiltig sammansättning kommer at
2
kommentarer
Unga talanger testar hos ÖFK
av Haldo Jonsson | 15 Nov 2018 - 14:29
Irakisk och svensk u- landslags
 
 Skrivet den Mån 12 Nov 11:30
fotbollz.se på Facebook