Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

BRA PRESTATIONER RÄCKER INTE FÖR ÖFK SÅ HÄR LÅNGT
av Agne Svärd
Publicerad 18 Maj 2017 - 00:03 

Bra prestationer brukar löna sig. Kanske är det så i längden.

Men definitivt inte så här långt för ÖFK i årets seriespel.
Definitivt inte.

Det tål att upprepas; på kort tid har ÖFK tappat fem poäng efter smått galna avslut i matcherna mot IFK Göteborg, Elfsborg och Malmö FF. Och vi kan alla vara överens om att ÖFK i dom matcherna gjort alldeles utomordentliga prestationer.
I kväll flög ytterligare två poäng all världens väg när ÖFK ”bara” fick 0–0 mot seriens stora överraskning så här långt, trean Sirius. Efter ännu en bra prestation...

Vi var 4.758 på Jämtkraft Arena som alla såg ÖFK prestera en mycket stark första halvlek. Laget visade upp en härlig spelglädje där både det korta och långa passningsspelet stundvis var excellent. Det var en fröjd att vara hemmasupporter, ja, det det var faktiskt en fröjd att även vara fotbollssupporter. Sirius bjöd också till men den här kvällen var man inte tillräckligt bra.
Men sammantaget blev det väldigt underhållande. Och bra.
Det var bara ett hemmamål som saknades för att jag skulle ha varit riktigt nöjd. Det borde också ha blivit ett; Saman Ghoddos fick chansen efter 23 minuter sedan Sotirios Papagiannopoulus och Ken Sema stått för ett briljant förspel. Men Ghoddos lyckades träffa Siriusmålvaktens arm när målet låg vidöppet.
Det var fotbollsgodis av absolut bästa sort, förutom Ghoddos miss förstås…

Efter paus sjönk hemmalagets tempo och då fick Sirius betydligt lättare att försvara sig, trots ett kompakt hemmaövertag. Då kom heller inte chanser, i varje fall inga öppna. Det var ständigt en massa vitklädda som försvarade sitt straffområde och när ÖFK inte hade farten blev det heller inga hål i Siriusmuren, åtminstone var de inte tillräckligt stora för att ett omständligt hemmalag skulle ta sig igenom.

Dessutom; visst är det så att några av de starkaste offensiva korten inte har formen i topp. Jag tänker först och främst på Saman Ghoddos. Han gör så otroligt många bra saker; han är listig som en hel rävfarm, dribblar skickligt, springer snabbt och skjuter skarpt. Men det känns som han inte får ihop det hela till hundra procent just nu. Han kommer aningen sent in i situationerna, han tar besluten lite för sent. Och då bränner han chanserna (som den i mitten av första halvlek). En spelare i form missar inte sådana möjligheter, aldrig i världen.
Men när det gäller Ghoddos hyser jag ingen oro; han hittar snart tillbaka till den strålande försäsongen och då kommer även målen!

Desto mer tveksam är jag till kantspelaren ute till höger, Hosam Aiesh. Han har hamnat i en riktig svacka där inget blir rätt. Usel och irriterad nere i Malmö i söndags och helt under isen i kväll. Det ska inte vara möjligt att ta så många felbeslut och ändå få vara med i startelvan. Måste bänkas på lördag (mot Kalmar FF)!

Om det var lite krampaktigt i offensiven, åtminstone om man ser till antalet skapade målchanser i förhållande till spelet, så var det desto stabilare i de bakre regionerna. Det var bara vid några fasta situationer som Sirius (i kraft av längd) kunde skaka hemmalaget. ”Sotte” och Tom Pettersson var hur stabila som helst och kunde också den här gången vara mer delaktiga i offensiven än vanligtvis. Aly Keita hade full koll i målet men borde ha varit lite mera vaken på att han hade Curtis Edwards sopren ute till höger när han skulle sätta igång spelet, Keita valde nu vänster de flesta gångerna. Där blev det väldigt statiskt i andra halvlek.

Vänstersidan är faktiskt ett litet problem i sig; Dennis Widgren och Ken Sema stjäl utrymme av varandra, båda är ytterst intresserade av ytan utanför motståndarnas högerförsvar. Alldeles för ofta trampar dom varandra i hälarna. Sema, bitvis briljant även den här gången, skulle kanske ta klivet över till höger lite oftare (eller rent av starta där?) så att Widgrens känsliga inläggsfot kommer till mer användning än som sker just nu. Widgren tillsammans med Johan Bertilsson har fungerat utmärkt de minuter de fått tillsammans, Bertilssons rörelsemönster ger Widgren större ytor att briljera på.

Till sist; ÖFK gjorde ett alldeles utmärkt hörnmål när Häcken besegrades i Svenska cupens semifinal tidigare i vår. En inåtvriden (Ken Sema från höger) som Tom Pettersson vräkte in med huvudet vid första stolpen. Sedan dess har jag sett nästan bara utåtvridna (och ofarliga) hörnor. Som mot Sirius när man hade tolv chanser. Alla utåtvridna, bara den sista gav ett farligt avslut. Det är för dåligt! Speciellt när man är underlägsen i längd måste man pröva något annat (exempelvis hårt pressade och inåtvridna mot första stolpen). Tipset är fullständigt gratis!

 
3 Kommentarer:
Gäst: LarJon52 skrev | 18 Maj 2017 - 10:07
Bra refererat Agne. Jag håller med om att Aiesh har tappat form och bör bänkas några matcher. Låt Bertilsson starta ( om han håller) och låt Aiesh ev. komma in senare.
Jag tycker också att anfallen blir för långa ibland. Lite snabbare uppspel och inlägg in i boxen. Många mål görs på returer inne i straffområdet. Lite chansningar behövs ibland, så inte spelet blir för stereotypt. Oftast hinner motståndarna samla sig, när uppspelen är långsamma. Variationer i tempo gör motståndarna osäkra på taktiken.
Det behövs också lite flyt. ÖFK har inte haft medgång i år, men det brukar komma. Säsongen är lång.
6
Gäst: Hm skrev | 18 Maj 2017 - 08:59
Spot on Agne!!

Hela matchen igår reflekterade vi över det faktum att Dennis kommer på överlapp med sema och sema väljer att gå ut mot linjen själv istället för att gå emot försvarare och kunna släppa på Dennis eller dribbla inåt.

Sen gör sema det ofta bra men till sist blir det för lättläst. Den enda gången aähan släppte bollen så blev det väldigt farligt när gero nära nådde widgrens inspel. Mer hjärna och mer tilltro till medspelare eftersöktes!
6
Gäst: Jonne skrev | 18 Maj 2017 - 00:27
Jag tror vi måste sänka våra krav och vara lite realistiska. ÖFK är inte redo för SM-guld i år (som vissa verkar tro). Istället för att se det som att poäng flugit iväg kan vi istället se det som att 12 poäng flugit in. ÖFK har vunnit cupen och har definitivt utvecklats från förra året. Med andra ord räcker dessa prestationer förmodligen alldeles utmärkt för att bli bättre än förra säsongen och utvecklas ännu mer. Om laget får utvecklas i lugn ro (utan att stirra sig blind på poäng och tabellplacering i år) kommer det att bära fin frukt nästa säsong. Det är jag övertygad om.
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kval till Sv. cupen Frösö IF - IFK Östersund 0-3 (0-2)  
  Idag - 00:00  
 

IFK vann kvällens drabbning Kval till Svenska Cupen, möter vinnaren Ope IF-Ytterhogdal nästa helg

 
  Läs mer...  
 


 
  Obegripligt - Uppdrag Granskning  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:33  
 

Bildresultat för restaurangen fotbollz.se

Har ni medvetet fört oss bakom ljuset?

Nu klargör Svenska Fotbollsförbundet, att när det gäller elitlicensen 2013 så har ÖFK aldrig varit i farozonen att inte få spela Superettan – oavsett hur det egna kapitalet sett ut. UG visste om detta.

Bilden: Restaurang Hörnsparken. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Hallens SK drar sig ur division 5  
  av Hans Wågegård | Igår - 13:54  
  Hallens SK kastar in handduken.  
  Läs mer...  
 


 
  Nu kör vi O'Learys tipset igen.  
  av Klaus | Igår - 07:52  
 

Vi drar igång O'Learys-tipset igen.

Det gäller att inför varje ÖFK-match tippa vilket result det blir och vem som gör ÖFKs 1a mål i matchen, om det blir något.

Du är väl med? Knappen till tipset hittar du till höger på sidan.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 07:43 Lilla Storsjöcupen
21 Mar 2019 - 22:58 Medlemsmötet gav besked
21 Mar 2019 - 18:48 Hur är det ställt med etik och moral hos våra journalister o
21 Mar 2019 - 17:16 ÖFK hedrade downs syndromdagen.
21 Mar 2019 - 09:37 Vilken blåsning?
21 Mar 2019 - 09:34 Nya regler för ungdomsfotboll
20 Mar 2019 - 23:59 DM 1/8 final herr Frösö IF - Ytterhogdals IK 0-2 (0-2)
20 Mar 2019 - 22:09 Det våras för ÖFK
20 Mar 2019 - 18:56 Det här får vi dras med hela säsongen
20 Mar 2019 - 14:06 INFO inför Frösön-Ifk Östersund, Fredag 19,30
20 Mar 2019 - 10:03 Ian Burcnhall imponerade
20 Mar 2019 - 09:49 Daniel Kindberg granskar Uppdrag granskning
20 Mar 2019 - 07:54 Lars Larssons Tankar
19 Mar 2019 - 20:01 Notiser från forumet
19 Mar 2019 - 19:44 Sotirios Papagiannopoulos
19 Mar 2019 - 14:03 Daniel Kindberg svarar
19 Mar 2019 - 10:29 Kommentarer från ÖFK
18 Mar 2019 - 22:24 Ante Strängbys Fack stämmer kommunen
18 Mar 2019 - 22:23 Graham Potter nära knall
18 Mar 2019 - 13:19 Träningsmatch mot Iggesund
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 24 Feb 2019 - 23:30
Färjestad var och scoutade Dogge ig
28
kommentarer
Daniel Kindberg granskar Uppdrag granskning
av Haldo Jonsson | 20 Mar 2019 - 09:49
Lyssna på videon när en trygg och
22
kommentarer
Daniel Kindberg svarar
av Haldo Jonsson | 19 Mar 2019 - 14:03
Allvarliga faktafel i Uppdrag Gra
22
kommentarer
Ante Strängby svarar
av Ante Strängby | 17 Mar 2019 - 19:17
Med anledning av Östersunds kommu
21
kommentarer
Medlemsmötet gav besked
av Haldo Jonsson | 21 Mar 2019 - 22:58
ÖFK:s möte i kväll blev en fulltr
17
kommentarer
Hur är det ställt med etik och moral hos våra journalister och poliktiker?
av Martin Nylander | 21 Mar 2019 - 18:48
Jag uppfattar att jornalister och
 
 
 
 Skrivet den Ons 20 Mar 18:56
fotbollz.se på Facebook