Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

KORPEN, VÄNSTERSMÄLLEN & SERIENS BUSE
av Agne Svärd
Publicerad 5 Jul 2017 - 22:14 

Prestationsmässigt var det väl så bra man kan önska men resultatmässigt var 2–2 mot AIK en liten besvikelse sedan ÖFK, för femtieflte gången den här sommaren, åkt på ett skitmål i slutminuterna. Den här gången var det Dennis Widgren som tappade huvudet och uppträdde som en korpspelare när Denni Avdic smög upp bakom ryggen och styrde in bollen bakom Aly Keita.
Så onödigt och så trist, inte minst för Dennis som i övrigt gjorde en mycket bra insats.
Man kan väl säga, utan att överdriva, att marginalerna inte är med ÖFK riktigt hela vägen så här långt. Om så vore hade poängsskörden varit betydligt större och man hade utmanat Malmö FF rejält om tätpositionen. Tveklöst!

Största överraskningen på Friends arena var, utan tvekan, vänsterbreddaren Gabriel Somi som nu fick chansen från start för tredje gången den här säsongen. Han tackade för Graham Potters förtroende med att leverera en alldeles utmärkt insats – och två snygga fullträffar. Tvåan var en vänsterkanon som hela fotbolls-Sverige pratat om den här veckan.
Somis femstjärniga prestation såg jag inte komma efter förra veckan då han gjorde en blek figur i träningsmatchen mot Gif Sundsvall.

På söndag kommer Jönköping Södra till Jämtkraft arena. Då får ÖFK klara sig utan Saman Ghoddos, avstängd för andra gången den här sommaren efter att i söndags ha dragit på sig ytterligare en varning, hans sjätte(!).
Jo, ni läste alldeles rätt. Ghoddos är Allsvenskans mest varnade spelare så här långt. I ärlighetens namn, jag fattar ingenting. Hur kan en av seriens mest tekniska och vindsnabba spelare, en riktig lirare i ordets rätta bemärkelse, dra på sig så många gula kort?

Jag har borrat lite i den omfattande statistik som numera finns att tillgå och där finns inget som styrker att Ghoddos är den ”buse” som varningsligan skvallrar om. Tvärtom, Ghoddos är en av de spelare som får mest stryk i hela serien! Två straffar har han fixat och 27 gånger har han fått frisparkar med sig (det borde ha varit ett antal ytterligare), bara 15 emot sig (drygt en per match). Inte heller historien berättar om Ghoddos som en fuling på plan; två varningar förra säsongen, tre säsongen innan och fyra säsongen 2014.
Min enkla slutsats; Ghoddos behöver i år inte göra mycket för att ådra sig domarnas missnöje medan han själv får stå ut med motståndarnas många gånger tuffa smällar. Det känns inte särskilt rättvist!
Apropå frisparkar och ÖFK: Alhaji Gero och Ken Sema är de som drar på sig flest frisparkar, 22 vardera så här långt. Dennis Widgren är mest juste, bara två frisparkar emot sig (enligt statistiken).

Några små funderingar om Allsvenskans andra halvlek:
# Markus Rosenberg fick en bristning i sätesmuskeln redan efter några minuter mot AFC United i lördags och blir nu borta en tid framöver (det talas om minst tre veckor). Det kan betyda att konkurrenterna får en gratischans att närma sig MFF i täten, Rosenbergs betydelse för regerande mästarna ska inte underskattas, ingen spelare sägs betyda så mycket för sitt lag som just MFF-kaptenen.
# Norrköping, som redan har en ganska tunn trupp, spelar nu vidare utan Nicklas Bärkroth (dragit till Polen). Jag tror att östgötarna får lida av det framåt hösten, i varje fall blir det ytterst besvärligt om man drabbas av skador och avstängningar.
# Djurgården ser ut att ha mått bra av sommaruppehållet. 4–1 mot Kalmar var imponerande (snygga mål!) även om man ska komma ihåg att smålänningarna haft en usel öppning på serien (jag tyckte närmast synd om dem när de gästade Jämtkraft arena, så dåliga var dom…). Men tiden talar för Djurgården som fick ihop sin trupp precis lagom till den allsvenska premiären.
# Hur stor är krisen i IFK Göteborg, egentligen?
# Bollen ser ut att rulla Sirius väg. Det är bara så den här sommaren. Imponerande!
# Lagen i botten har alla bytt tränare. Kalmar FF satsar på ett gammalt säkert kort (Nanne Bergstrand), Halmstad väller ungt (Igor Krulj tar över när Janne Jönsson sparkas uppåt i organisationen, manager) medan AFC United har ersatt Pelle Olsson med okänt, engelsmannen Michel Jolley. Men oavsett gammalt, ungt eller okänt, jag har svårt att se att det löser de här tre klubbarnas situation. Spelarmaterialet räcker helt enkelt inte till.

Till sist: När det stort klart att Galatasaray skulle bli ÖFK:s motståndare i Europa league skrev jag att det inte var riktigt den lottning jag hade önskat mig. Framförallt hade det varit bättre med ett något mindre namnkunnigt motstånd så att ÖFK hade haft chansen att trimma sin organisation under lugnare former. Sällan att man får så rätt; veckans biljettstrul är inte värdigt en arrangör av en sådan här match. Låt vara att klubben kan lasta över en del av ansvaret på en samarbetspartner men själva har man också bidraget till att ställa till problem för sina supportrar. Det här hade garanterat inte uppstått med motstånd från Nordirland eller Färöarna…

 
4 Kommentarer:
Gäst: Agn skrev | 6 Jul 2017 - 22:30
Somi var ett defensivt val, faktiskt. Sen provade ju AIK att ställa deras vingar lite högre, och, se där, då passade ju Somi in där också!
Sen finns det en del sekvenser i matchen som är intressanta. När Potter ställer om till 3 fullbackar, och Somi faller in som vänster winger, där Dennis blir vänster mittback. Sen i anfall så skiftar Somi och Dennis offensiven...många tillfällen där för Agne att lära sig lite om fotboll.
Det finns en krönika om Potter som Jarelind gjorde. Mycket klokskap och fotbollshjärna hos Jarnelind!!

https://www.fotbollskanalen.se/superettan/jarelind-framtidens-fotboll-11-0-0/

ÖFK har just nu två mittbackar. Vi har två "Wingbacks" Edwards och Dennis. Förr hade ÖFK alltid 3 Fullbacks....och då har börjat spela 4-4-2. Det gjorde väl Brasilen....ja just det även Atletico Madrid spelar så...ursäkta så gör ju Real också.

Men mina vänner AIK spelar med 3 fulla backar.....inte konstigt att de inte gör mål.

2
Gäst: Men skrev | 6 Jul 2017 - 19:12
nu bör väl fastslås, hade Dennis misstag skett i en P17 match så hade han fått sig en skopa av tränarn. Han har stärkt sin defensiv men känns som man har upplevt liknande situationer förut.
3
Gäst: Observer skrev | 6 Jul 2017 - 10:33
Ghoddos första varning är direkt felaktig. Han blir fälld och snubblar in i en HBKare men Jonas Eriksson (!) missar helt vad som händer. Men att han fått ett par frustrationsvarningar efter att blivit tagen hårt i vissa matcher är helt klart. Lite mer kyla önskvärt men temperamentet är hans tillgång också. Blir det ett 25-mille bud i sommar. Han är flygfärdig för större uppgifter...
7
Gäst: Marginaler skrev | 5 Jul 2017 - 22:42
Visst finns det en känsla av att ÖFK tappat en del onödiga poäng men i långa loppet kan man inte prata om "marginaler". ÖFK har helt enkelt inte varit tillräckligt bra för fler poäng. Alla lag har sina "om"-scenarier. När det gäller Ghoddos varningar tror jag att man måste titta på varje enskild situation för att kunna göra en rättvis bedömning. Att han själv fått mycket stryk är inte särskilt relevant i sammanhanget.
9
 
Sök på fotbollz.se
   
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | Idag - 09:58  
 


Östersunds kommun skämmer återigen ut sig.

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Östersund-IFK Umeå 1-1 (1-1)  
  av Staffan Mattsson | Igår - 20:24  
  Stort bollinnehav men "bara" 1-1 för IFK Östersund.  
  Läs mer...  
 


 
  Sex snabba till Ludvig Fritzson inför Örebro  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:02  
 

Ludvig Fritzson tittar tillbaka efter Hammarby och ser fram emot Örebro och så får vi veta vad som gjorde att Graham Potter fattade tycke för Fritzson som fotbollsspelare

 
  Läs mer...  
 


 
  Graham Potter tar över Brighton?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:57  
 


Graham Potter tar ett steg till i sin karriär och lämnar Swansea för att gå över till Premiel Leagueklubben Brighton!?

Bilden: Daniel Kindberg hälsar Graham Potter välkommen till sin första träning med ÖFK. Det visade sig bli ett suveränt tränarval av Kindberg. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 18:34 Nya matcher Div 2/3 herrar
Igår - 17:01 3 sköna poäng borta mot Selånger 2
Igår - 11:03 Marcus Allbäck i Järpen
Igår - 08:43 Tips dammatcher i helgen
17 Maj 2019 - 22:16 Resultat Spelomgång 4 div.4 Jämtland
17 Maj 2019 - 21:44 Nu kan Sotte stiga fram
17 Maj 2019 - 18:31 En stark fyrklöver från Örebro SK
17 Maj 2019 - 14:23 Referat: Ope IF 2 - Häggenås SK
17 Maj 2019 - 14:06 Med Örebro SK i blicken
17 Maj 2019 - 13:07 GIF Sundsvall i ekonomisk kris
17 Maj 2019 - 07:57 Referat: Järpens IF - Offerdals IF
16 Maj 2019 - 23:22 Ope 2 - Häggenås 3-1 (1-0)
16 Maj 2019 - 22:28 Resultat dammatcher div 3 i veckan
16 Maj 2019 - 18:55 Första trissvinsten för Curtis Edwards
16 Maj 2019 - 18:00 Delad pott i hemmapremiären
16 Maj 2019 - 10:51 Alla fotbollsspelare borde läsa detta.
16 Maj 2019 - 08:57 Ås IF - Frösö IF 2 0-3 (0-2)
16 Maj 2019 - 08:05 Lars Larssons Tankar
16 Maj 2019 - 06:00 Alsen 2 - IFK Östersund Ungdom 1-3 (0-0)
15 Maj 2019 - 23:06 Om plattmatcher
 
 
 
Herrar
av: läktaren | 9 Maj 2019 - 07:47
ser en del div 4 matcher, slås av a
24
kommentarer
Hammarby IF - ÖFK 4-0 (3-0)
av Måns Runsten Swärd | 15 Maj 2019 - 00:32
VS Nu med referat av Måns Runsten
16
kommentarer
Referat: Järpens IF - Offerdals IF
av Tim Rehnholm | 17 Maj 2019 - 07:57
Ett varmt och soligt Västjämtland v
12
kommentarer
ÖFK studsade tillbaka i säsongens bästa match
av Agne Svärd | 11 Maj 2019 - 21:54
8
kommentarer
Nya matcher Div 2/3 herrar
av Björn Runsten | Igår - 18:34
Alla länslagen spelar och Alsen tju
7
kommentarer
Jämtkraft Arena klarar inte kraven för UEFA- Licens
av Haldo Jonsson | 12 Maj 2019 - 17:11
Det är SV FF: s licensnämnd som n
 
 Skrivet den Lör 13 Apr 09:37
 
 Skrivet den Ons 15 Maj 00:13
fotbollz.se på Facebook