Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

POTTER GICK VILSE I UPPSTÄLLNINGEN
av Agne Svärd
Publicerad 10 Jul 2017 - 00:15 Uppdaterad 10 Jul 2017 - 00:21

Potter gick vilse i uppställningen

Nja, ÖFK lyckades knappast skrämma varken Galatasaray eller deras miljontals anhängare med söndagskvällens insats mot Jönköpings Södra (1–1).
Det är väl närmast tvärtom; de turkar som följde tv-sändningen från Jämtkraft arena måste ha undrat om det var rätt match som visades; Är dom i rött och svart verkligen våra motståndare på torsdag?
Så illa spelade ÖFK den här gången, tyvärr. Trots att man var 48 klasser bättre än sina motståndare!

Med Saman Ghoddos (avstängd) och Ken Sema (lättare fotskadad) tvingades Graham Potter dribbla om i sin uppställning. Det gick inget vidare, Potter gick faktiskt helt vilse i sina tankar. Det blev, i mitt tycke, ett ytterst obalanserat lagbygge.
Så här: Eftersom ÖFK kom att dominera matchbilden, som väntat (64–36 i bollinnehav, Jönköping gjorde inga som helst försök att försvara sig förrän mitt på egen planhalva) blev mittbackarna Sotirios Papagiannopoulus och Tom Pettersson (som stod uppsatt som vänsterback) bollförare tillsammans med Ronald Mukiibi (högerback som istället opererade på centrala mittfältet). Säga vad man vill om ”Sotte”, Tom och Mukiibi, de har otroligt många fina egenskaper som fotbollsspelare, men de är verkligen inte de mest kreativa gossarna i ÖFK:s trupp. Men de kom att dominera ÖFK:s spel medan lagkaptenen Brwa Nouri, som normalt har en fot i varje planerad ÖFK-attack, trycktes ut till vänster och blev osynlig, Fouad Bachirou klämdes från alla håll och inte visste vart han skulle ta vägen. Detsamma gällde forwardsduon Alhaji Gero och, framförallt, Jamie Hopcutt. Spelövertaget gjorde att Sam Mensiro kom att operera som någon form av högerforward (inte alls hans grej) och till vänster fanns Gabriel Somi (som tappade den vassa AIK-formen lika fort som den kom).
En enkel sammanfattning av den uppställningen blir att 20 utespelare trängdes på, i bästa fall 25 meter! Och i den gröten var det väl egentligen bara Curtis Edwards som tog några löpningar som fick Södras försvarsmur att spricka något.
I övrigt hände – egentligen inte mycket. Det var som att titta på den bekanta uppvärmningsövningen ”kvadraten”, inte så mycket mer.
Det blev heller inte så mycket bättre när Potter gjorde ett par snabba byten i mitten av andra halvlek (Mukiibi mot Johan Bertilsson, Hopcutt mot Ludwig Fritzson, senare även Somi mot Dennis Widgren). Det var fortfarande lika andefattigt.

Matchbilden blev samtidigt ordentligt sönderryckt av ett synnerligen cyniskt motståndarlag. Jönköping kom till Östersund för att rädda det som räddas kunde. Det kunde till och med ha blivit tre poäng men det hade bara varit för mycket.
Värst; målvakten Francisco Marmolejo Mancilla som i den 27:e minuten, uppenbarligen, gjorde sig illa i axeln när han räddade en Mensiro-attack. Mancilla tog sedan varje chans att demonstrera hur ont han hade i sin axel, vänligen omklappad av domaren Kaspar Sjöberg vid varje tillfälle. Jag kräver inte att Sjöberg ska vara någon doktor men någonstans måste det finnas en gräns för vad som kan tillåtas. Antingen kan man spela vidare eller så är smärtan så svår att man måste kliva av. Punkt!
Det här blev till slut rena parodin innan Mancilla gav upp i den 52:a minuten (efter ytterligare fyra minuters uppehåll!).
Hans ersättare, Evgenij Kobozev, var av samma skrot och korn. Han tog varje chans att maska. Det tog en halvtimma innan domare Sjöberg halade upp det gula kortet. Men det bet inte på Kobozev som fortsatte att fördröja spelet varje gång han fick chansen och fick Sjöberg att framstå som en driftkucku.
Det var trist men Sjöberg får skylla sig själv att det hettade till på slutet.
För min del får Jönköping gärna åka ur Allsvenskan (men det kommer inte att ske, det finns några lag som är sämre). Men den här sortens fotboll kan jag vara utan, alla dar i veckan!

Några noteringar;
# Johan Bertilsson fick äntligen göra det han normalt är så bra på, mål! Och det kom precis på det sätt som vi sett honom göra så många gånger tidigare i andra klubbar. Från ingenstans dyker han upp bakom ryggen på sin försvarare och trycker in bollen. Bertilsson smyger alltid under radarn, den här gången gav det utdelning.
# Aly Keita spelade 1–1 med sig själv den här kvällen. En strålande räddning i första halvlek på Jonathan Taminis skott men svagt agerat vid Jönköpings ledningsmål. Keita hade ett offensivt utgångsläge när frisparken slogs men fegade ur och istället för att gå ut och plocka ned den bollen backade han in mot linjen och kom på mellanhand.
# Trissen jag delade ut i matchreferatet (på annan plats) motiverar jag så här: ”Sotte” och Tom belönas för några defensiva insatser av absolut högsta klass, inte för deras offensiva spel. Curtis Edwards får sin tvåa för att att han med sina löpningar och längre passningar bryter ett mönster som i den här matchen blev besvärande statiskt.

Nåväl, nu lägger vi den här matchen till handlingarna och ser fram mot veckans festivitas när ÖFK tar steget ut i Europa. Det blir någonting helt annat, jag lovar!
Välkommen Galatasaray!

 
9 Kommentarer:
Gäst: Planka skrev | 11 Jul 2017 - 09:53
ÖFK behöver helt klart skjuta mer.
Håller med om det.
Sen saknas speeden i anfallen. Farten, löpningarna. Blev alldeles för,stillastående mot Jönköping.
Sen. När ett lag backar hem som J gjorde så måste ÖFK kunna anpassa spelet till det.
Nä, mer tempoväxlingar behövs i spelet.
1
Gäst: Mja skrev | 11 Jul 2017 - 07:48
Jag gissar att Potter har ett ganska gediget underlag när han beslutar att det är bättre att hålla bollen inom laget än att skjuta från distans. Det är med säkerhet inte spelarna som har bestämt spelsättet iaf.

Annars är det nog rätt vanligt att supportrar vill att det ska skjutas mer och gärna i mål. Men hade ÖFK skjutit mer och missat så hade man antagligen velat att dom skulle hålla i bollen mer och värdera sina lägen.
2
Gäst: Efterklok skrev | 10 Jul 2017 - 20:06
Jag tycker absolut att det kan finnas en poäng med att ta fler avslut från distans när motståndarna tryckts ned i eget straffområde som igår. Dels för att flera i ÖFK visat tidigare att de har kan sätta dessa, men också för att det kan bli returer eller studsa på någon försvarare eller liknande. Tar man avslut kan man även lura upp försvaret något så att det kan skapas lägen för instick. Nu blir ÖFK för lättlästa. Mad det sagt tycker jag inte att det ska skjutas hela tiden, grundidén med ÖFKs spel är att hitta bättre lägen genom att kombinera sig fram.
4
Gäst: Mja skrev | 10 Jul 2017 - 15:24
Okej, så varför ska man skjuta från distans om skotten nästan aldrig går i mål?
2
Gäst: Danne skrev | 10 Jul 2017 - 15:04
Galatasaray Är bästa lagen mot öfk.. Galatasaray vinner båda matcerna. Öfk har ingen chans mot Galatasaray
0
Gäst: Full fart framåt skrev | 10 Jul 2017 - 14:01
Spelat fotboll på någon högre nivå har nog ingen här gjort som är inne och skriver. Jag vidhåller att det skjuts för lite från distans, därmed inte sagt att man ska göra det jämt.
Vad gäller Agnes syn på lagutagbingen så är det tränar teamet som känner spelarna bäst.
4
Gäst: Mja skrev | 10 Jul 2017 - 13:47
Jag gissar att ni som klagar på att det skjuts för lite inte har spelat fotboll på någon högre nivå. För att göra mål så måste man ha bollen, då fungerar det inte att skjuta i halvdana eller halvhyfsade lägen. Chansen att sådana skott sitter är väldigt liten. Störst chans att göra mål är när man har bollen själv och det medför även att motståndarna får svårt att göra mål. Superfiffigt!

Men annars är det ett bra tips, skjut mer i mål...
2
Gäst: Full fart framåt skrev | 10 Jul 2017 - 12:37
Jag skulle nog påstå att Agne Svärd går vilse i den här krönikan ordentligt. Något fel på balansen i laget var det inte utan Öfk skapade ganska bra med chanser och skulle förstås vunnit. Två gånger räddar Jönköping på linjen och en gång skruvar sig bollen ut från målinjen. Så nog skapade Öfk chanserna. Däremot så sköt man alldeles för lite från distans, och de gånger man sköt gick bollen meter över mål, inte ovanligt alls i Svensk fotboll . Varför har vi så dåliga skyttar från distans?

Bachirou när ska han skjuta på mål? Spelar ingen roll vilka lägen han.får så passar han. Han hade ett bra tillfälle att skjuta själv men passade!

Öfk saknade boll tempo det gick för sakta och det beror på den nylagda konstgräset. Det krävs nära nog att den drängs i vatten om det ska bli snabbt.
5
Gäst: CC skrev | 10 Jul 2017 - 11:06
Om man skall dyrka upp ett försvar av Jönköpings karaktär, måste spelarna löpa mycket.. Gabriel Somi löpte åtminstone tio gånger utan boll på sin kant. Han fick inte bollen en gång. Ingen såg hans löpningar. Märkligt
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Människan bakom orden - Daniel Kindberg  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:45  
 

Daniel Kindberg är arkitekten bakom den mest osannolika framgångssagan i svensk fotbollshistoria. Snart inleds rättegången och i den första längre intervjun sedan vändpunkten berättar han varför han hamnat där han är och hur han ser på sin och ÖFK:s situation.

Bilden: Daniel Kindberg. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Lagbygget svämmar över?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:10  
 

ÖFK kan förlänga med Reval Morrisson och ev. låna ut spelare - för stor trupp

Bilden: Reval Morrison. Foto: Thord - Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  För många lag?  
  av Björn Runsten | Igår - 14:36  
 

Utökat till 14 lag.

 
  Läs mer...  
 


 
  Ravel Morrison  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:57  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
18 Feb 2019 - 18:18 ÖFK sämre än i fjol
17 Feb 2019 - 17:29 Matchens prestation
16 Feb 2019 - 22:44 0-0 var okej men absolut inget mer
16 Feb 2019 - 21:36 Beröm till ÖFK
16 Feb 2019 - 21:15 Lugnande besked om Hosam Aiesh och Marco Weymans
16 Feb 2019 - 21:01 Tankar av Lars Larsson
16 Feb 2019 - 20:55 Delad poäng mot Halmstad BK i Svenska cupens gruppspel!
16 Feb 2019 - 19:40 Skottdominans av Curtis Edwards
16 Feb 2019 - 19:37 Bilder från ÖFK - Halmstad
16 Feb 2019 - 19:35 ÖFK:s bästa målchans - se video
16 Feb 2019 - 15:08 Startelvan
16 Feb 2019 - 10:52 Följ ÖFK - Halmstad via fotbollz.se
15 Feb 2019 - 21:47 Det fanns en tid när vi inte hade något cupspel...
15 Feb 2019 - 19:36 Inför machen: ÖFK - Halmstad BK
15 Feb 2019 - 17:03 Resultat Helgens fotboll
15 Feb 2019 - 16:46 -'Det blir en svår utmaning'
14 Feb 2019 - 21:55 Bara Morrison kan avgöra sin egen framtid
14 Feb 2019 - 20:21 Ravel Morrison - en kanonvärvning
14 Feb 2019 - 14:04 'Välkommen tillbaka till IFK Östersund, Batti.'
13 Feb 2019 - 22:20 ÖFK på utstakat spår
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 31 Jan 2019 - 06:29
Det var så nära att Hopcutt hade sk
17
kommentarer
Delad poäng mot Halmstad BK i Svenska cupens gruppspel!
av Lasse Granbacka | 16 Feb 2019 - 20:55
VS Matchdag i Svenska Cupen och m
9
kommentarer
Ravel Morrison - en kanonvärvning
av Haldo Jonsson | 14 Feb 2019 - 20:21
Bilden: Ravell Morrison i ÖFK-dress
5
kommentarer
ÖFK på utstakat spår
av Haldo Jonsson | 13 Feb 2019 - 22:20
ÖFK satsar på ett sätt som inget a
5
kommentarer
Eirik Haugan har skrivit på för ÖFK
av Haldo Jonsson | 12 Feb 2019 - 21:04
21-årige backen Eirik Haugan har
4
kommentarer
För många lag?
av Björn Runsten | Igår - 14:36
Utökat till 14 lag.
 
 Skrivet den Lör 16 Feb 22:44
fotbollz.se på Facebook