Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

ÖFK PALLADE ÄVEN DEN TYSKA STORMEN
av Agne Svärd
Publicerad 29 Sep 2017 - 00:40 Uppdaterad 29 Sep 2017 - 00:44

Det blåste full storm, ja, nästan orkanvindar i ÖFK:s straffområde, målvakten Aly Keita fick hjälp av såväl Tom Pettersson (7:e minuten) som Ronald Mukiibi (12:e minuten) för att stoppa tyska skott från att gå i mål. Hertha Berlins tunga press mot hemmalagets försvarslinje såg ut att ställa ÖFK inför problem som man aldrig tidigare upplevt under den här sommaren i Europa (och inte i Allsvenskan heller för den delen…) här hemma på Jämtkraft arena.
Men trycket lättade, efter 21 minuter tilldömdes ÖFK en straff (hands) och lagkaptenen Brwa Nouri gjorde som så många gånger förr; målvakten i ena hörnet och bollen i det andra.
1–0 till ÖFK.
Det höll hela vägen och nu har vi, jag säger alltså vi för det brukar man göra när det går bra…, kopplat greppet om grupp J i Europa league:
Två matcher, två segrar och sex poäng.
Zorja Luhansk ligger tvåa (efter den överraskande segern i Bilbao, 1–0) med tre poäng, Hertha Berlin och Atlethic Bilbao har så här långt bara varsin pinne.
Den karamellen suger vi gärna på i tre veckor, fram till den 19 oktober när Bilbao kommer till Östersund.

Det är naturligtvis ingen överdrift att påstå att Östersunds Fotbollsklubb fortsätter att slå Europa med häpnad, den ena tunga elefanten efter den andra blir lagd på rygg av klubben som är sämst rankad i hela turneringen. Och man gör det på ett sätt som charmar alla. Inte ens när den tyska anstormningen var som allra svårast att freda sig emot i matchinledningen gjorde ÖFK avkall på sitt sätt att spela fotboll även om man den här gången hade det toksvårt att ta sig förbi den aggressiva Berlinpressen.
Ofta misslyckades man, inte minst Brwa Nouri och Fouad Bachirou var ständigt omringade av blåvita motståndare som stängde alla möjligheter att odla den passningsfotboll som ÖFK vill spela. Men ibland gick det, man tog sig fram och in i det tyska straffområdet några gånger och till slut man fick man med sig en straff.

Det vände, och avgjorde, hela matchen.
I fortsättningen var ÖFK väl så bra som Hertha Berlin (om man undantar den tyska slutforceringen som var tung men saknade spets) och hemmalaget (läs Saman Ghoddos) hade också dom bästa möjligheterna att göra ytterligare mål.
Apropå Ghoddos: Mitt i den plötsligt uppkomna turbulensen om vilket land han ska representera, Iran eller Sverige, en fråga som kan få även den starkaste av de starka att vackla, presterade karln ännu en kanonmatch där han visade upp hela sitt briljanta register. Han var helt enkelt osannolikt bra, bara målen saknades.
Men det är ingen som helst tvekan om att ÖFK:s kassakista kommer att bli välfylld den dag Saman Ghoddos väljer att falla för locktonerna från någon av storklubb, han höjer sitt värde för varje minut han uppträder på Europascenen!

Här är mina betyg på torsdagskvällens hemmahjältar;

# Målvakten Aly Keita växer för varje match han spelar den här sommaren. Otroligt stabil men perfekt tajming i nästan varje detalj.

# När motståndarna gör som Hertha Berlin, satsar på inspel från kanterna, växer backlinjen med flera meter. Ronald Mukiibi, Sotirios Papagiannopoulos och Tom Pettersson tog hand om det mesta som matades in. Och när tyskarna försökte skjuta sig till framgång bildade trion en mur framför Keita. Oj, så de offrade sig! Ibland såg det ut som att ÖFK spelade med fler än en målvakt...

# Curtis Edwards blev något av en wingback till höger. Den uppgiften klarade han galant, Curtis var en av hemmalagets främsta den här kvällen, kanske den som hanterade den tyska pressen (med teknik och kyla) bäst av alla. Han var också den ÖFK:are som hade mest boll (enligt statistiken) och bäst öppnade upp det tyska försvarsblocket. Bland annat serverade han Saman Ghoddos två utmärkta möjligheter.

# Gabriel Somi hade motsvarande uppgift till vänster. Där gick det inte lika bra. När tyskarna blåste på som värst var det ofta bakom Somi som det läckte. Blev också utbytt (mot Dennis Widgren) tidigt i andra halvlek.

# Nouri och Bachirou hade tuffaste jobbet att utföra när tyskarna skruvade på tempokranen, de fick aldrig den tid som behövdes för att bygga hemmalagets spel. Men ingen kan klaga på deras enorma arbetsinsats.

# Hårt jobb men inte så mycket i anfallet gällde även för Alhaji Gero och nyblivne landslagsmannen Ken Sema. Gero kom till några riktigt bra avslut medan Sema den här gången inte lyckades skapa några farligheter.

# Saman Ghoddos har redan fått skopan full med beröm. I dag hoppas jag att han säger ja till Janne Anderssons VM-kvaltrupp men har min fulla respekt om han står kvar vid sitt beslut att välja Iran!

Till sist; Det är helt fantastiska scener som spelas upp efter dom här framgångarna, att se spelare och ledare vandra runt arenan, ta emot publikens jubel och samtidigt tacka för det kraftfulla stödet. Jag blir lycklig, alla på plats blir lyckliga (den här gången drygt 8.000 människor) och jag förmodar att många andra också blir lyckliga över det som ÖFK presterar. Jag har skrivit det många gånger förr och jag gör det mer än gärna igen: Det här är livskvalitet, gott folk!
 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  GIF Sundsvall är en förening i förvandling.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48  
 

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

 
  Läs mer...  
 


 
  Axel Boden Återvänder  
  av classe olofsson  | Igår - 18:02  
 

kommer hem från college spel i USA

Foto: LF Producion

 
 


 
  ny försvarare från frösön  
  av classe olofsson  | Igår - 17:46  
 

Alvin Westin , 22 år . försvarare från Frösön

Foto: LF producion

 
 


 
  Fotbollz.se rustar för ännu en säsong  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:52  
 

Ta chansen att skriva om ditt eget lag. Det skapar intresse

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
Igår - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
Igår - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse
23 Mar 2024 - 16:21 vinst för kamraterna
23 Mar 2024 - 14:17 Var är målsinnet?
23 Mar 2024 - 12:55 ÖFK borde ha avgjort i första halvlek
23 Mar 2024 - 11:12 Startelvan i dag
22 Mar 2024 - 15:39 Intressant genrep mot Skövde.- Svår att ta ut en backlinje
22 Mar 2024 - 13:18 Superettans bästa spelare 2024 -unibet
22 Mar 2024 - 10:12 Så här gjorde vi för att ta in pengar till ÖFK - kanske ett
21 Mar 2024 - 16:04 En annorlunda dag
20 Mar 2024 - 19:27 - 'Vi ska värva en ny forward'
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook