Startsidan
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  Plazatipset 2017
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
 
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan  Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Elitettan  Tabell Skytteliga
- Östersunds DFF Gästbok
Div 1 Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
Div 2 Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- Häggenås SK  
- Krokom/Dvärsätt IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 M:a Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
Div 3 S:a Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 3 Damer  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK  
- Frösö IF / K/D 2  
- IFK Strömsund  
- IFK Östersund 2  
- Järpens IF  
- Myssjö/Oviken IF Gästbok
- Ope IF 3  
Div 4 Herrar  Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2  
- Brunflo FK Gästbok
- Hede IK  
- IFK Östersund 2  
- Lillhärdals IF  
- Myssjö/Oviken IF  
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
besök Space2u
 

SUMMERING AV SÄSONGEN 2017
av Felix Persson
Publicerad 9 Okt 2017 - 20:29 

Med några veckors distans är det dags att summera den gångna säsongen.

När julskinkan hade ätits och det nya året hade skålats in var det dags för fotboll igen. Efter den framgångsrika debutsäsongen var det god stämning i laget när säsongen sparkades igång i Näldens sporthall. Under hela vintern tränade vi två gånger i veckan inomhus samt ett löppass i Dvärsätt. I inomhushallen låg det största fokuset att förbättra vår funktionella teknik och spelet utan boll. De härliga löppassen, vissa gånger i minus 15 grader, bidrog både till bättre kondition och lagmoral.

I marsmånad fick vi känna på konstgräs för första gången när vi mötte Järpen i en träningsmatch, som vi föga överraskande förlorade med 0-2. I DM några veckor senare åkte vi på två nya förluster, ännu en gång mot Järpen och sedan mot Alsen. Trots tre förluster under våren gick jag in med en bra känsla inför seriepremiären. Våra nyförvärv hade börjat komma igång ordentligt och försäsongsmatcherna gav också en klar bild av våra styrkor och svagheter - vilket var perfekt att kunna slipa på till premiären i maj. Några specifika mål hade vi inte för säsongen. Vi var nykomling och ville försöka spela bra fotboll. Glädje, gemenskap och utveckling var det primära - resultaten det sekundära.

Vi inledde dock säsongen i femman på ett strålande sätt med fem raka segrar. Spelet var inte alltid perfekt, men sammanhållningen, individuell skicklighet och fysiken skulle alltid göra oss svårbesegrade. Träningen bedrevs först i Aspås, men så fort Lövudden blev spelklar flyttades fotbollsverksamheten dit.

Tyvärr kan man inte alltid vinna, även fast man för ett litet naivt tag trodde det skulle vara för evigt. Den första serieförlusten i DBK:s unga historia kom 8 juni 2017 borta mot Fåker. Vi skulle dock repa mod snabbt och 3-0 segern hemma mot Strömsund förblir en av säsongens allra härligaste stunder. De efterföljande segrarna mot Ås och Offerdal 2 gjorde att när säsongen kommit halvvägs låg vi i topp, två poäng före Strömsund. Känslan var redan då att seriesegern skulle stå emellan oss. Enda smolket i glädjebägaren för oss under vårsäsongen var den allvarliga skadan på Victor Gundt. Lagkaptenen, som nyligen fått korsbandet opererat, beräknas vara tillbaka på fotbollsplanen någon gång under senvåren. Vi längtar!

Efter lite välförtjänt sommarvila var det åter fullt fokus på fotbollen. Vi inledde höstsäsongen lika starkt som under våren med tre raka segrar (jag bortser nu från krysset mot Offerdal då de drog sig ur serien och resultatet inte räknades). Samtidigt fortsatte Strömsund att imponera och det mesta tydde på att vinnaren i matchen 22 augusti skulle ha ett stort försprång om seriesegern.

Sensommarkvällen på Strömvallen blev också en jämnhistoria, där seriens två bästa lag, i alla fall enligt tabellen, gjorde upp. Strömsund gick dock vinnande ur kampen (1-2) efter ett sent straffmål, där undertecknad också kostade på sig ett friläge i slutsekunderna.

I efterhand är det bara att konstatera att vi aldrig fick upp samma energinivå efter förlusten i seriefinalen, där händelsen som utspelade sig två dagar förmodligen också hade väldigt stor påverkan.

För 24 augusti nåddes vi av ett fruktansvärt besked. Fotboll har aldrig känts så oviktigt och bagatellartat som när vi fick veta att vår lagkamrat och vän Karzan Othman Garib hade gått bort. Han hade varit med sedan starten under hösten 2015 och var en viktig kugge både på och utanför platsen. Karzans inställning, välvilja och goda hjärta kommer vi aldrig glömma. Varje gång Dvärsätts BK går in till match finns du i våra sinnen. Alltid saknad, aldrig glömd.

Säsongen avslutas sedan med vinster mot Frösö 2 och Kamelerna, samt förluster mot Fåker och Ope 2. Till den betydelselösa sista matchen mot Ope (förlust 2-4) hade vi inte spelat tävlingsmatch på 25 dagar. Det förringar dock inte den bedrövliga första halvlek vi står för, vilket är det sämsta som Dvärsätt hittills presterat. För första gången någonsin höjde jag rösten som tränare. Det ska dock sägas att vi gör en klar förbättring i den andra halvleken, vilket gjorde att den efterföljande lagfesten blev lite roligare, men bara lite...

Vi slutar till slut på 36 poäng, fyra poäng efter Strömsund (stort grattis!) och sex poäng före tredjeplacerade Fåker. Sammanfattningsvis måste vi vara väldigt nöjda med vår säsong. Man ska komma ihåg att en majoritet av spelarna i laget inte spelat fotboll på många år (eller inte spelat alls för den delen) innan de började i Dvärsätt. Den utveckling vissa spelare har genomgått är i ärlighetens namn bland det häftigaste jag upplevt. Som lag har vi också blivit klart bättre. Vi har visat upp ett stabilt försvarsspel kombinerat med ett anfallsspel som ofta leder oss till målchanser. Till nästa säsong ska vi dock lägga ännu större vikt på att utveckla vårt passningsspel och rörelse utan boll, så att vi på ett tydligare sätt kan styra spelrytmen i matcherna.

Det är fortfarande oklart om vi kommer spela i division 4 eller division 5 nästa år ? allt hänger på hur det går för Ope i kvalet till division 3. Vid Ope seger blir det division 4. Blir det ingen uppflyttning för de vitklädda blir vi kvar i femman. Oavsett vad kommer vi fortsätta precis som förr. Resultaten är fortsatt sekundära. Glädje, utveckling och gemenskap kommer alltid premieras i Dvärsätts BK, i alla så länge jag är spelande tränare.

Jag vill också ta tillfälle till akt att tacka alla våra sponsorer. Utan er skulle detta inte vara möjligt! Ett stort tack också till alla matchbesökare och för era glada tillrop ? Dvärsätts BK ska vara lika mycket er klubb som vår.

Jag vill även passa på att förvarna er om DBK-galan som kommer att arrangeras en lördag i november. Datumet är ännu inte bestämt, men så fort det är på pränt kommer vår ordförande att gå ut med det i våra sociala kanaler.

I slutet av oktober kommer vi att göra igång frivilliga träningar innan vi sparkar igång på riktigt igen i januari.

Vill ni komma i kontakt med mig är det bara att ringa 0730367877 eller maila mig på fpersson93@hotmail.se

Varma fotbollshälsningar, Felix Persson.

 
1 Kommentar:
Gäst: Blåsa skrev | 10 Okt 2017 - 19:55
Bra jobbat ni i DBK och speciellt du Felix, hoppas Ope tar klivet upp så ni får visa vad ni kan på högsta J/H nivå. Ni skall vara stolta för Er insats den gångna säsongen!
9
 
Sök på fotbollz.se
   
  Flera spelare utan kontrakt i ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:43  
 

Det är ett tiotal spelare som ännu inte är klara för för ÖFK inför nästa år. Däribland östersundarna Bobo Sollander och Sebastian Lundbäck

 
  Läs mer...  
 


 
  f.d. ÖFK- mittfältaren Stefan Ilic klar för GAIS  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:55  
 

Bild: Stefan Ilic. Foto: H.Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Landslagsspelare i IFK Strömsund!  
  av John Anders Johansson | Igår - 21:26  
 

Bilden: Prakasit ”Geng” Namsawang. Foto: Privat

 
  Läs mer...  
 


 
  En prestation utöver det vanliga i Svensk fotboll  
  av Haldo Jonsson | Igår - 09:07  
 


På totalt 58 spelade matcher har ÖFK bara förlorat bara 9. Fotbollz.se har gjort en sammanfattning.

Bilden: ÖFK före 1-0 matchen mot Hertha Berlin på Jämtkraft Arena den 27 sept. 2017. Foto: Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
13 Dec 2017 - 20:55 Fortbildning distriktsdomare 2018
12 Dec 2017 - 21:26 Frösö IF tränare säsongen 2018
12 Dec 2017 - 21:07 Who The ....... Are FK Ostersunds??
12 Dec 2017 - 12:52 Engelska klubbar nyfikna på Potter
12 Dec 2017 - 12:45 Biljetter till ÖFK- Arsenal och säsongkort
11 Dec 2017 - 23:13 Flera rykten - denna gång Gabriel Somi
11 Dec 2017 - 18:38 Bienvenue, monsieur Wenger
11 Dec 2017 - 17:35 Aly Keita och Sotirios Papagiannopoulos i UEFAS drömelva,
11 Dec 2017 - 13:35 Det blev Arsenal FC
11 Dec 2017 - 12:15 Skrivarglädje
11 Dec 2017 - 11:23 Följ lottningen via fotbollz.se
10 Dec 2017 - 18:29 Hela Sveriges Graham Potter
9 Dec 2017 - 21:26 Resultat Futsal Division 3 Pojkar
9 Dec 2017 - 21:10 Svenska poliser på plats i Berlin
8 Dec 2017 - 15:56 Patrick Kpozo provspelar för skotsk klubb
8 Dec 2017 - 15:39 Meriterande för Sotirios Papagiannopoulos
8 Dec 2017 - 11:12 Bilder från matchen i Berlin
8 Dec 2017 - 01:02 Dyrbar straffmiss men fem plus till ÖFK
7 Dec 2017 - 23:54 Oavgjort räckte inte till gruppseger
7 Dec 2017 - 22:58 Eventuella motståndare i 16-delsfinalen
 
 
 
Herrar
av: P | Igår - 12:59
Bryter dubbla kontrakt och efter ot
Damer
av: Repskap 2017 | 13 Dec 2017 - 22:50
Hörde Östersunds DamFotbollFörening
12
kommentarer
Det blev Arsenal FC
av Haldo Jonsson | 11 Dec 2017 - 13:35
ÖFK möter londonlaget Arsenal FC p
10
kommentarer
Dyrbar straffmiss men fem plus till ÖFK
av Agne Svärs | 8 Dec 2017 - 01:02
7
kommentarer
Patrick Kpozo provspelar för skotsk klubb
av Haldo Jonsson | 8 Dec 2017 - 15:56
Patrick Kpozo kom till ÖFK från AIK
2
kommentarer
Biljetter till ÖFK- Arsenal och säsongkort
av Haldo Jonsson | 12 Dec 2017 - 12:45
1
kommentar
Who The ....... Are FK Ostersunds??
av Haldo Jonsson | 12 Dec 2017 - 21:07
En arsenalfan håller låda och rolig
 
 Skrivet den Mån 11 Dec 12:15
 
 Skrivet den Mån 11 Dec 18:38
fotbollz.se på Facebook