Startsidan
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  Plazatipset 2017
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
 
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan  Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Elitettan  Tabell Skytteliga
- Östersunds DFF Gästbok
Div 1 Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
Div 2 Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- Häggenås SK  
- Krokom/Dvärsätt IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 M:a Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
Div 3 S:a Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 3 Damer  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK  
- Frösö IF / K/D 2  
- IFK Strömsund  
- IFK Östersund 2  
- Järpens IF  
- Myssjö/Oviken IF Gästbok
- Ope IF 3  
Div 4 Herrar  Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2  
- Brunflo FK Gästbok
- Hede IK  
- IFK Östersund 2  
- Lillhärdals IF  
- Myssjö/Oviken IF  
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
besök Space2u
 

SUMMERING AV SÄSONGEN 2017
av Felix Persson
Publicerad 9 Okt 2017 - 20:29 

Med några veckors distans är det dags att summera den gångna säsongen.

När julskinkan hade ätits och det nya året hade skålats in var det dags för fotboll igen. Efter den framgångsrika debutsäsongen var det god stämning i laget när säsongen sparkades igång i Näldens sporthall. Under hela vintern tränade vi två gånger i veckan inomhus samt ett löppass i Dvärsätt. I inomhushallen låg det största fokuset att förbättra vår funktionella teknik och spelet utan boll. De härliga löppassen, vissa gånger i minus 15 grader, bidrog både till bättre kondition och lagmoral.

I marsmånad fick vi känna på konstgräs för första gången när vi mötte Järpen i en träningsmatch, som vi föga överraskande förlorade med 0-2. I DM några veckor senare åkte vi på två nya förluster, ännu en gång mot Järpen och sedan mot Alsen. Trots tre förluster under våren gick jag in med en bra känsla inför seriepremiären. Våra nyförvärv hade börjat komma igång ordentligt och försäsongsmatcherna gav också en klar bild av våra styrkor och svagheter - vilket var perfekt att kunna slipa på till premiären i maj. Några specifika mål hade vi inte för säsongen. Vi var nykomling och ville försöka spela bra fotboll. Glädje, gemenskap och utveckling var det primära - resultaten det sekundära.

Vi inledde dock säsongen i femman på ett strålande sätt med fem raka segrar. Spelet var inte alltid perfekt, men sammanhållningen, individuell skicklighet och fysiken skulle alltid göra oss svårbesegrade. Träningen bedrevs först i Aspås, men så fort Lövudden blev spelklar flyttades fotbollsverksamheten dit.

Tyvärr kan man inte alltid vinna, även fast man för ett litet naivt tag trodde det skulle vara för evigt. Den första serieförlusten i DBK:s unga historia kom 8 juni 2017 borta mot Fåker. Vi skulle dock repa mod snabbt och 3-0 segern hemma mot Strömsund förblir en av säsongens allra härligaste stunder. De efterföljande segrarna mot Ås och Offerdal 2 gjorde att när säsongen kommit halvvägs låg vi i topp, två poäng före Strömsund. Känslan var redan då att seriesegern skulle stå emellan oss. Enda smolket i glädjebägaren för oss under vårsäsongen var den allvarliga skadan på Victor Gundt. Lagkaptenen, som nyligen fått korsbandet opererat, beräknas vara tillbaka på fotbollsplanen någon gång under senvåren. Vi längtar!

Efter lite välförtjänt sommarvila var det åter fullt fokus på fotbollen. Vi inledde höstsäsongen lika starkt som under våren med tre raka segrar (jag bortser nu från krysset mot Offerdal då de drog sig ur serien och resultatet inte räknades). Samtidigt fortsatte Strömsund att imponera och det mesta tydde på att vinnaren i matchen 22 augusti skulle ha ett stort försprång om seriesegern.

Sensommarkvällen på Strömvallen blev också en jämnhistoria, där seriens två bästa lag, i alla fall enligt tabellen, gjorde upp. Strömsund gick dock vinnande ur kampen (1-2) efter ett sent straffmål, där undertecknad också kostade på sig ett friläge i slutsekunderna.

I efterhand är det bara att konstatera att vi aldrig fick upp samma energinivå efter förlusten i seriefinalen, där händelsen som utspelade sig två dagar förmodligen också hade väldigt stor påverkan.

För 24 augusti nåddes vi av ett fruktansvärt besked. Fotboll har aldrig känts så oviktigt och bagatellartat som när vi fick veta att vår lagkamrat och vän Karzan Othman Garib hade gått bort. Han hade varit med sedan starten under hösten 2015 och var en viktig kugge både på och utanför platsen. Karzans inställning, välvilja och goda hjärta kommer vi aldrig glömma. Varje gång Dvärsätts BK går in till match finns du i våra sinnen. Alltid saknad, aldrig glömd.

Säsongen avslutas sedan med vinster mot Frösö 2 och Kamelerna, samt förluster mot Fåker och Ope 2. Till den betydelselösa sista matchen mot Ope (förlust 2-4) hade vi inte spelat tävlingsmatch på 25 dagar. Det förringar dock inte den bedrövliga första halvlek vi står för, vilket är det sämsta som Dvärsätt hittills presterat. För första gången någonsin höjde jag rösten som tränare. Det ska dock sägas att vi gör en klar förbättring i den andra halvleken, vilket gjorde att den efterföljande lagfesten blev lite roligare, men bara lite...

Vi slutar till slut på 36 poäng, fyra poäng efter Strömsund (stort grattis!) och sex poäng före tredjeplacerade Fåker. Sammanfattningsvis måste vi vara väldigt nöjda med vår säsong. Man ska komma ihåg att en majoritet av spelarna i laget inte spelat fotboll på många år (eller inte spelat alls för den delen) innan de började i Dvärsätt. Den utveckling vissa spelare har genomgått är i ärlighetens namn bland det häftigaste jag upplevt. Som lag har vi också blivit klart bättre. Vi har visat upp ett stabilt försvarsspel kombinerat med ett anfallsspel som ofta leder oss till målchanser. Till nästa säsong ska vi dock lägga ännu större vikt på att utveckla vårt passningsspel och rörelse utan boll, så att vi på ett tydligare sätt kan styra spelrytmen i matcherna.

Det är fortfarande oklart om vi kommer spela i division 4 eller division 5 nästa år ? allt hänger på hur det går för Ope i kvalet till division 3. Vid Ope seger blir det division 4. Blir det ingen uppflyttning för de vitklädda blir vi kvar i femman. Oavsett vad kommer vi fortsätta precis som förr. Resultaten är fortsatt sekundära. Glädje, utveckling och gemenskap kommer alltid premieras i Dvärsätts BK, i alla så länge jag är spelande tränare.

Jag vill också ta tillfälle till akt att tacka alla våra sponsorer. Utan er skulle detta inte vara möjligt! Ett stort tack också till alla matchbesökare och för era glada tillrop ? Dvärsätts BK ska vara lika mycket er klubb som vår.

Jag vill även passa på att förvarna er om DBK-galan som kommer att arrangeras en lördag i november. Datumet är ännu inte bestämt, men så fort det är på pränt kommer vår ordförande att gå ut med det i våra sociala kanaler.

I slutet av oktober kommer vi att göra igång frivilliga träningar innan vi sparkar igång på riktigt igen i januari.

Vill ni komma i kontakt med mig är det bara att ringa 0730367877 eller maila mig på fpersson93@hotmail.se

Varma fotbollshälsningar, Felix Persson.

 
1 Kommentar:
Gäst: Blåsa skrev | 10 Okt 2017 - 19:55
Bra jobbat ni i DBK och speciellt du Felix, hoppas Ope tar klivet upp så ni får visa vad ni kan på högsta J/H nivå. Ni skall vara stolta för Er insats den gångna säsongen!
9
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK ett enastående bra cuplag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 12:14  
 

Inberäknat alla 15 cupmatcher har ÖFK bara förlorat en och det var mot PAOK borta

ÖFK har bevisat: ÖFK är ett enastående bra cuplag.

I kväll spelar ÖFK sin 51:a match denna säsong

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ ÖFK - Athletic Club Bilbao via fotbollz.se  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:29  
 

Fotbollz.se ger alla våra läsare info genom referat, bilder, krönika, lista på bästa ÖFK- spelare från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet om vad andra tycker om matchen. Fotbollz.se har fyra man på plats.

 
  Läs mer...  
 


 
  Potter lägger pressen på Bilbao...  
  av Agne Svärd | Idag - 11:28  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Inför matchen: ÖFK - Athletic Club  
  av Kim Sunding | Idag - 11:12  
 

Äntligen europa igen, men målskytten Bertilsson missar matchen!

Tips: KOM I TID TILL ARENAN!

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Idag - 10:18 Vilka vill du nominera till John-Runes stipendium?
Igår - 20:34 Försiktig optimism men respekt
Igår - 19:13 Bilder från presskonferenserna
Igår - 16:19 Internationell touch på träningen i dag
Igår - 14:51 Athletic Bilbao har nyss landat
Igår - 14:50 Athletic Bilbao i genomlysning
17 Okt 2017 - 21:00 Den stora Utmaningen
17 Okt 2017 - 13:40 Allsvenskan efter omgång 27 av 30 matchen mot Örebro SK
17 Okt 2017 - 10:43 Johan Bertilsson i veckans elva
16 Okt 2017 - 22:49 ÖFK har använt sig av 20 spelare i Europaspelet
16 Okt 2017 - 12:12 Ungdomsavslutning Frösö IF
16 Okt 2017 - 11:02 Andreas Andersson nollade - blev Trissvinnare
15 Okt 2017 - 20:33 Resultat Tips Elitettan
15 Okt 2017 - 19:00 Billy Reid i trevlig intervju
15 Okt 2017 - 12:20 Se höjdpunkter från Atletic Bilbao - Sevilla 1-0 (0-1)
15 Okt 2017 - 11:29 Skellefteå FF - IFK Östersund 2-1 (0-0)
15 Okt 2017 - 09:48 Kval till div 3 Mellersta Norrland
14 Okt 2017 - 22:54 Det gäller att göra jobbet!
14 Okt 2017 - 16:48 ÖFK - Örebro SK 3-0 (3-0)
14 Okt 2017 - 11:38 Grace Tanda lämnar Motala AIF
 
 
 
Herrar
av Någon | Igår - 13:02
tack någon annan :)
 
Övrigt
av Offerdal ske laeva | 21 Sep 2017 - 13:25
Åjo, Per Persson spelar i Offerdal
 
 
15
kommentarer
DM seger för Opes grabbar!
av Ope IF | 12 Okt 2017 - 13:37
Igår på JK-Arena spelades en semifi
14
kommentarer
Kval till div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Okt 2017 - 09:48
I dag Höga Kusten - Ope iF 4-3 Igå
12
kommentarer
Det gäller att göra jobbet!
av Agne Svärd | 14 Okt 2017 - 22:54
8
kommentarer
ÖFK - Örebro SK 3-0 (3-0)
av Hasse Thor | 14 Okt 2017 - 16:48
VS Efter uppehåll och lite uppvär
6
kommentarer
Inför matchen: ÖFK - Athletic Club
av Kim Sunding | Idag - 11:12
Äntligen europa igen, men målskytte
 
 Skrivet den Sön 10 Sep 13:34
 
 Skrivet idag kl 11:28
fotbollz.se på Facebook