Startsidan
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  Plazatipset 2018
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
 
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan  Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam  Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
- IFK Östersund 2
Div 3 M:a Norrland - Herr  Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Lillhärdals IF
Div 3 Damer  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- IFK Östersund 3
- Hede/Vemdalen
- Ope IF 2
- Ope IF 3
- Svegs IK
Div 4 Herrar  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Hede IK
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- Alsens IF 2
- IFK Östersund 2
- IFK Strömsund
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

SUMMERING AV SÄSONGEN 2017
av Felix Persson
Publicerad 9 Okt 2017 - 20:29 

Med några veckors distans är det dags att summera den gångna säsongen.

När julskinkan hade ätits och det nya året hade skålats in var det dags för fotboll igen. Efter den framgångsrika debutsäsongen var det god stämning i laget när säsongen sparkades igång i Näldens sporthall. Under hela vintern tränade vi två gånger i veckan inomhus samt ett löppass i Dvärsätt. I inomhushallen låg det största fokuset att förbättra vår funktionella teknik och spelet utan boll. De härliga löppassen, vissa gånger i minus 15 grader, bidrog både till bättre kondition och lagmoral.

I marsmånad fick vi känna på konstgräs för första gången när vi mötte Järpen i en träningsmatch, som vi föga överraskande förlorade med 0-2. I DM några veckor senare åkte vi på två nya förluster, ännu en gång mot Järpen och sedan mot Alsen. Trots tre förluster under våren gick jag in med en bra känsla inför seriepremiären. Våra nyförvärv hade börjat komma igång ordentligt och försäsongsmatcherna gav också en klar bild av våra styrkor och svagheter - vilket var perfekt att kunna slipa på till premiären i maj. Några specifika mål hade vi inte för säsongen. Vi var nykomling och ville försöka spela bra fotboll. Glädje, gemenskap och utveckling var det primära - resultaten det sekundära.

Vi inledde dock säsongen i femman på ett strålande sätt med fem raka segrar. Spelet var inte alltid perfekt, men sammanhållningen, individuell skicklighet och fysiken skulle alltid göra oss svårbesegrade. Träningen bedrevs först i Aspås, men så fort Lövudden blev spelklar flyttades fotbollsverksamheten dit.

Tyvärr kan man inte alltid vinna, även fast man för ett litet naivt tag trodde det skulle vara för evigt. Den första serieförlusten i DBK:s unga historia kom 8 juni 2017 borta mot Fåker. Vi skulle dock repa mod snabbt och 3-0 segern hemma mot Strömsund förblir en av säsongens allra härligaste stunder. De efterföljande segrarna mot Ås och Offerdal 2 gjorde att när säsongen kommit halvvägs låg vi i topp, två poäng före Strömsund. Känslan var redan då att seriesegern skulle stå emellan oss. Enda smolket i glädjebägaren för oss under vårsäsongen var den allvarliga skadan på Victor Gundt. Lagkaptenen, som nyligen fått korsbandet opererat, beräknas vara tillbaka på fotbollsplanen någon gång under senvåren. Vi längtar!

Efter lite välförtjänt sommarvila var det åter fullt fokus på fotbollen. Vi inledde höstsäsongen lika starkt som under våren med tre raka segrar (jag bortser nu från krysset mot Offerdal då de drog sig ur serien och resultatet inte räknades). Samtidigt fortsatte Strömsund att imponera och det mesta tydde på att vinnaren i matchen 22 augusti skulle ha ett stort försprång om seriesegern.

Sensommarkvällen på Strömvallen blev också en jämnhistoria, där seriens två bästa lag, i alla fall enligt tabellen, gjorde upp. Strömsund gick dock vinnande ur kampen (1-2) efter ett sent straffmål, där undertecknad också kostade på sig ett friläge i slutsekunderna.

I efterhand är det bara att konstatera att vi aldrig fick upp samma energinivå efter förlusten i seriefinalen, där händelsen som utspelade sig två dagar förmodligen också hade väldigt stor påverkan.

För 24 augusti nåddes vi av ett fruktansvärt besked. Fotboll har aldrig känts så oviktigt och bagatellartat som när vi fick veta att vår lagkamrat och vän Karzan Othman Garib hade gått bort. Han hade varit med sedan starten under hösten 2015 och var en viktig kugge både på och utanför platsen. Karzans inställning, välvilja och goda hjärta kommer vi aldrig glömma. Varje gång Dvärsätts BK går in till match finns du i våra sinnen. Alltid saknad, aldrig glömd.

Säsongen avslutas sedan med vinster mot Frösö 2 och Kamelerna, samt förluster mot Fåker och Ope 2. Till den betydelselösa sista matchen mot Ope (förlust 2-4) hade vi inte spelat tävlingsmatch på 25 dagar. Det förringar dock inte den bedrövliga första halvlek vi står för, vilket är det sämsta som Dvärsätt hittills presterat. För första gången någonsin höjde jag rösten som tränare. Det ska dock sägas att vi gör en klar förbättring i den andra halvleken, vilket gjorde att den efterföljande lagfesten blev lite roligare, men bara lite...

Vi slutar till slut på 36 poäng, fyra poäng efter Strömsund (stort grattis!) och sex poäng före tredjeplacerade Fåker. Sammanfattningsvis måste vi vara väldigt nöjda med vår säsong. Man ska komma ihåg att en majoritet av spelarna i laget inte spelat fotboll på många år (eller inte spelat alls för den delen) innan de började i Dvärsätt. Den utveckling vissa spelare har genomgått är i ärlighetens namn bland det häftigaste jag upplevt. Som lag har vi också blivit klart bättre. Vi har visat upp ett stabilt försvarsspel kombinerat med ett anfallsspel som ofta leder oss till målchanser. Till nästa säsong ska vi dock lägga ännu större vikt på att utveckla vårt passningsspel och rörelse utan boll, så att vi på ett tydligare sätt kan styra spelrytmen i matcherna.

Det är fortfarande oklart om vi kommer spela i division 4 eller division 5 nästa år ? allt hänger på hur det går för Ope i kvalet till division 3. Vid Ope seger blir det division 4. Blir det ingen uppflyttning för de vitklädda blir vi kvar i femman. Oavsett vad kommer vi fortsätta precis som förr. Resultaten är fortsatt sekundära. Glädje, utveckling och gemenskap kommer alltid premieras i Dvärsätts BK, i alla så länge jag är spelande tränare.

Jag vill också ta tillfälle till akt att tacka alla våra sponsorer. Utan er skulle detta inte vara möjligt! Ett stort tack också till alla matchbesökare och för era glada tillrop ? Dvärsätts BK ska vara lika mycket er klubb som vår.

Jag vill även passa på att förvarna er om DBK-galan som kommer att arrangeras en lördag i november. Datumet är ännu inte bestämt, men så fort det är på pränt kommer vår ordförande att gå ut med det i våra sociala kanaler.

I slutet av oktober kommer vi att göra igång frivilliga träningar innan vi sparkar igång på riktigt igen i januari.

Vill ni komma i kontakt med mig är det bara att ringa 0730367877 eller maila mig på fpersson93@hotmail.se

Varma fotbollshälsningar, Felix Persson.

 
1 Kommentar:
Gäst: Blåsa skrev | 10 Okt 2017 - 19:55
Bra jobbat ni i DBK och speciellt du Felix, hoppas Ope tar klivet upp så ni får visa vad ni kan på högsta J/H nivå. Ni skall vara stolta för Er insats den gångna säsongen!
9
 
Sök på fotbollz.se
   
  Saman Ghoddos har gjort sig ett namn i London  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:02  
 

Fotbollz.se träffade folk på gatan i London och kunde konstatera: Saman Ghoddos är ett känt namn i stan.

Och dessutom: flera Premier league lag i England är intresserade av honom.

Och det bästa av allt detta: vi har förmånen att se Ghoddos och Sema och alla andra spelarna i ÖFK i allsvenskan i vår och i svenska cupen.

Bilden: Saman Ghoddos i matchen Arsenal - ÖFK. Foto: David Lidström Hultén

 
  Läs mer...  
 


 
  Motståndarna bleknade  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:30  
 

På 800-talet inledde hämndgiriga vikingar härjningar i England. Med svärd och eld påbörjade de ett hänsynslöst erövringståg. Så var det inte när hämndgiriga ÖFK-are på 2000-talet inledde sitt tåg, nej då använde de helt andra medel. Kolla vad! Videofilm: Jenny Åhgren

 
  Läs mer...  
 


 
  Se målen här..  
  av Haldo Jonsson | 23 Feb 2018 - 11:24  
 

Östersund skakade Arsenal och vann med 2-1 på Emirates Stadium.
Men Europa League-äventyret är slut efter totalt 4-2.

 
  Läs mer...  
 


 
  Den här resan vill vi gärna vara med om igen  
  av Agne Svärd | 23 Feb 2018 - 01:29  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
23 Feb 2018 - 00:38 Kvällens bästa ÖFK - spelare
23 Feb 2018 - 00:11 Arsenal FC - ÖFK 1-2 (0-2)
22 Feb 2018 - 08:16 Inför matchen: Arsenal FC - ÖFK
21 Feb 2018 - 22:53 Mirakel händer men inte här
21 Feb 2018 - 22:03 Följ Arsenal - ÖFK via fotbollz.se
21 Feb 2018 - 21:57 Osäkert för Sotte och Keita
21 Feb 2018 - 18:21 Fotboll i helgen
21 Feb 2018 - 18:10 ÖFK har anlänt till hotellet
21 Feb 2018 - 14:25 ÖFK:s chanser ökar - Mesut Özil inte med
21 Feb 2018 - 09:09 Sista träningen på hemmaplan före Arsenal
20 Feb 2018 - 14:50 P16/2002 Future team ...
20 Feb 2018 - 11:33 ÖFK har gett Solveig, 90, ny glädje
19 Feb 2018 - 21:26 Resultat Träningsmatch dam i kväll
19 Feb 2018 - 18:06 Långkalsonger på!
19 Feb 2018 - 16:10 Teres Gärdin Ny ordförande i Storsjöcupen
18 Feb 2018 - 21:50 Rekordstort bortafölje till London
18 Feb 2018 - 21:16 Träningsmatcher IFK Östersund Dam
18 Feb 2018 - 20:36 Resultat Ligacupen och futsal
18 Feb 2018 - 20:25 Räkna med Fullsatt på Emirates stadium
18 Feb 2018 - 09:31 Dagen efter förlusten - Uppgivenhet - eller?
 
 
 
21
kommentarer
Mirakel händer men inte här
av Agne Svärd | 21 Feb 2018 - 22:53
8
kommentarer
Inför matchen: Arsenal FC - ÖFK
av Kim Sunding | 22 Feb 2018 - 08:16
Kommer ÖFK stå för tideras skräll e
4
kommentarer
Sista träningen på hemmaplan före Arsenal
av Haldo Jonsson | 21 Feb 2018 - 09:09
Träningen i går var den sista på
3
kommentarer
Den här resan vill vi gärna vara med om igen
av Agne Svärd | 23 Feb 2018 - 01:29
2
kommentarer
Räkna med Fullsatt på Emirates stadium
av Haldo Jonsson | 18 Feb 2018 - 20:25
Vilket äventyr att få se ÖFK spela
 
 Skrivet den Fre 23 Feb 01:29
fotbollz.se på Facebook