Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan  Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam  Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
- IFK Östersund 2
Div 3 M:a Norrland - Herr  Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Lillhärdals IF
Div 3 Damer  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- IFK Östersund 3
- Hede/Vemdalen
- Ope IF 2
- Ope IF 3
- Svegs IK
Div 4 Herrar  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Hede IK
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- Alsens IF 2
- IFK Östersund 2
- IFK Strömsund
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

DET GÄLLER ATT GÖRA JOBBET!
av Agne Svärd
Publicerad 14 Okt 2017 - 22:54 Uppdaterad 14 Okt 2017 - 22:57

2–0 mot Härnösand i Svenska cupen i tisdags och så 3–0 i eftermiddag mot Örebro SK i Allsvenskan. Två bra resultat och som omstart efter landslagsuppehållet kan vi skriva in ytterligare en fin ÖFK-vecka i raden av många andra.

Insatserna påminner också till stor del om varandra även om de utfördes på två helt olika planeter, det går ju inte direkt att jämföra Härnösand och Örebro SK.
Men.
Man måste göra jobbet för att nå resultat, oavsett motstånd. Det går inte att fuska.
ÖFK gjorde jobbet i Härnösand i andra halvlek, det gav en seger som var väldigt viktig för nästa säsong.
Det gjorde ÖFK också i första halvlek mot Örebro (tre mål på åtta minuter…). Det ger fortsatt chans på en av Europaplatserna i Allsvenskan.

Men ÖFK fuskade också i två halvlekar, första i Härnösand och i den andra mot Örebro. Det var 2 x 45 minuter där man inte var beredd att jobba det där lilla extra som behövs. I Härnösand hade det ingen större betydelse eftersom motståndet inte var tillräckligt bra. Mot Örebro såg målvakten Andreas Andersson till att 3–0-ledningen aldrig hotades på allvar. Andreas svarade för en handfull fina ingripanden, var hemmalagets främste och hade dessutom marginalerna på sin sida (två stolpträffar).

Jag måste medge att jag blev bekymrad när jag såg hur Graham Potter formerat sin startelva mot Örebro. Jag trodde på starkaste möjliga uppställning efter uppehållet, vad som stod på spel i serien och med tanke det som väntar på torsdag (Athletic Bilbao). Men Keita, Tom Pettersson och lagkaptenen Brwa Nouri var placerade på bänken, Ghoddos, Mukiibi, Somi och Aiesh vilades helt, mer eller mindre skadade. Istället skickade Potter ut en skapelse som vi inte sett tidigare den här händelserika sommaren.
Men det gick bra det med. Riktigt bra. Min oro var helt obefogad. Första halvlek var en av de trivsammare vi haft på Jämtkraft arena; spelet, tempot, målen.
I tabellen låg ÖFK placeringen bättre än ÖSK. På planen var skillnaden betydligt större. Hemmalaget bjöd sina supportrar på fotbollsgodis i 45 minuter och tvingade Örebro till krishantering mitt i halvleken för att stoppa blödningen.

I andra halvlek tog hemmalaget aldrig tag i grejerna (som vi brukar säga i travets värld) och då var det Örebro som var det bättre laget. Det syns också i matchfaktat: Ett ÖFK-avslut efter pausfikat, åtta för gästerna. Några var dessutom riktigt vassa men, som sagt, hemmalaget hade en inspirerad Andreas Andersson i buren.

Några noteringar;
# 18-årige Frank Ahrin fick till sina egen, min och många andras överraskning chansen från start.Facit: Ett mål (på nick, hur gick det till men den storleken?), en målgivande passning och utmärkt spel i första halvlek. Kom bort efter paus då fysiken inte räckte när Örebro stängde till sitt försvarsspel.

# Johan Bertilsson får alltmer förtroende och tackar för det med att göra mål. Två stycken den här gången. Första (1–0) var en riktig läckerhet, både löpningen och avslutet höll högsta kvalitet. Det andra (3–0) var betydligt enklare, buren var tom sedan bröderna Sema (Ken & Maic) och Örebromålvakten Oscar Jansson kraschat och låg utslagna vid straffpunkten. Men en fotskada i mitten av andra halvlek kan betyda trubbel för Johan de närmaste veckorna.

# Apropå bröderna Sema; det är ingen tvekan om vem som vann den matchen. Ken var inblandad i två av hemmamålen och var en ständig källa till oro för Örebroförsvaret.

# Sotirios Papagiannopoulos var åter en rese i hemmaförsvaret. Han gjorde pulvermos av Örebros toppforward Kennedy Igboananike.

# Jag ger högt betyg även till Sam Mensiro. Han är väldigt ofta befriande rejäl i sina ingripanden.

# Curtis Edwards är Potters egen lilla potatis, användbar till det mesta. Den här gången fick han börja som vänster wingback. Det gick bra även det, särskilt som han ser ut att trivas i närheten av Ken Sema. Det var Edwards som stack bollen i djupled före Semas inspel vid 2–0-målet. De har haft många fina samarbeten den här sommaren och hösten.

# Ludwig Fritzson hade många fina intentioner men saknade tajmingen i Örebros straffområde.

# Jamie Hopcutt löper och löper, skapar fina möjligheter men det står alltid en motståndare i vägen när bollen ska rulla över mållinjen. Måltorka sedan matchen mot Galatasaray. När är det proppen ur?

# Dennis Widgren blandade och gav i vanlig ordning. Nu vill jag gärna se Dennis hålla ihop spelet i 90 minuter, det är dags att ta det klivet!

# Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen. ÖFK:s hörnor är för dåliga!

Till sist; nu laddar vi för torsdagens Europafest. 5.000 kom till dagens match, mot Bilbao blir vi ytterligare 3.000. Vilken fest! Och så finns det folk som lägger sin energi på att klaga över att ÖFK inte har något damlag. Men å andra sidan, jag är inte förvånad. Inte ett dugg!

 
12 Kommentarer:
Gäst: Suck skrev | 18 Okt 2017 - 14:45
@Dennis
Som jag skrev gjorde Dennis två misstag och där ingick situationen du nämner, dock tycker även jag att bakåtpassningen till Andersson var i farligaste laget.
Sen kommer det "roliga", en enda gång valde Dennis att passa bakåt när det fanns läge att passa Sema. Detta var i matchminut 36 och Sema var stillastående och ytan var inte den bästa. Alltså EN enda gång och du skriver att detta händer HEEEELA tiden, tyvärr är det inte första gången någon inbillar sig saker eller helt enkelt hittar på saker som Dennis gjort i en match. För övrigt hade Mensiro två lägen där medspelare sprang i hög fart och bra yta fanns bakom backlinjen, Mensiro slog dock inte passningen dit men samma måttstock gäller tydligen inte.
4
Gäst: Hm skrev | 18 Okt 2017 - 08:36
Kan vi släppa våra marginalspelare nu? Inte för inte som somi klivit förbi Widgren i prioriteringsordningen till vänster...

Somi stärkte sina aktier till start på torsdag.
1
Gäst: Dennis skrev | 18 Okt 2017 - 08:34
"Enda misstaget var en rensning". Vad tyckte dom om tillbakapassningen där han hade noll koll på igboanike bakom ryggen? Vad tyckte du om när Sema löpte in bakom ryggen på honom och fick friläge i andra halvlek?

Vad tycker du om någon av de 4-5 gångerna i första halvlek där öfk har omställningsläge och dennis har bollen, sema visar var han vill ha bollen på yta men dennis skickar istället passningen 30 meter bakåt till andersson? Och detta hände HEEEELA tiden!

65 passningar rätt, oerhört imponerande när 40 av dom går till sotte eller andersson....
1
Gäst: Suck skrev | 17 Okt 2017 - 18:55
@Agne Svärd
Nu har jag bett dig två gånger att förklara i vilka situationer Dennis blandar och ger utan att få något svar från dig, kan jag räkna med ett svar? Och kom ihåg att Dennis ska precis som du själv skrev mätas med samma måttstock som övriga spelare. Väntar med spänning....
5
Gäst: Lars skrev | 17 Okt 2017 - 15:46
En bra krönika. Fotbollens tjusning är att man kan ha olika uppfattningar. Jag läser forumet med stort nöje. Ett av Sveriges bästa?
3
Gäst: Suck skrev | 17 Okt 2017 - 14:04
@Agne Svärd
Du får gärna berätta vilka situationer du tänker på angående Dennis kroppsspråk. Jag håller absolut med om att spelarna ska mätas med samma måttstock och det var precis därför jag reagerade på att just Dennis var den som du tyckte blandade och gav. Mensiro tex hade ungefär samma passningsprocent samt samma antal brytningar som Dennis, däremot gjorde Mensiro fler misstag än Dennis. Trots detta fick Mensiro ett högt betyg av dig medans Dennis blandade och gav i dina ögon, det tycker inte jag är att mäta spelare med samma måttstock.
5
Gäst: Hm skrev | 17 Okt 2017 - 11:54
Stå på dig Agne. Du är ju betydligt snällare när du regisserar dennis än övriga (jag själv inkluderad). Men jag kan inte förstå att det är samma saker han hela tiden missar på. Jag började tjata om att det alltid kommer in löpningar bakom Dennis rygg som han inte har koll på redan andra året i superettan.

Än idag är det precis samma sak utan minsta förbättring. Samma sak när han driver bollen framåt men alltid slutar med en 30 meters passning bakåt till målvakt eller passning ner till mittback.

Han har potential absolut. Och är hans första aktion i matchen bra så brukar han spela bra resten av matchen. Men varje litet misstag sätter ner honom så fruktansvärt. Missar han sin första aktion så vet man att det blir en tung kväll på vänsterbacken.
3
Gäst: Agne Svärd skrev | 17 Okt 2017 - 10:23
Sorry, Suck. Jag vidhåller att Dennis blandar och ger även sedan jag sett matchen på nytt! Det är bara att kolla Dennis eget kroppsspråk, det är så avslöjande. Hakan åker ned i bröstet så fort han gör ett misstag. Och dessvärre blir det hängskalle lite för ofta för att jag ska vara nöjd. Potentialen finns, det tror jag de flesta är överens om. Men Dennis måste mätas med samma måttstock som alla andra, det tror jag också de flesta är överens om (utom hans trogna försvarare på det här forumet...)
4
Gäst: Chile skrev | 17 Okt 2017 - 08:18
I denna match var Dennis svagaste öfkspelare tillsammans med hopcut. Att passningarna till målvakt och bakåt till sotte går rätt får man ju ändå räkna med eller hur?
1
Gäst: Suck skrev | 17 Okt 2017 - 00:21
Dennis hade i denna match 62 passningar som gick till rätt adress och 6 felpassningar samt 7 lyckade brytningar. De enda misstagen Dennis gjorde var i en rensning i 53:e minuten som tog på ett Örebroben vilket gav Örebrospelaren ett skapligt läge men Dennis reparerade skadan omgående genom att glidtackla ut till inkast, samt ett tveksamt agerande i matchminut 64. Det är ganska horribelt att två små misstag ska leda till att krönikören tycker att spelaren "blandar och ger". Men det kanske är så att Agne har upplevt saker i matchen som inte har hänt i verkligheten, det händer ju trots allt rätt ofta på denna sida. Agne får mer än gärna förklara lite närmare i vilka situationer du tycker att Dennis blandar och ger för jag har då inte sett det trots att jag sett matchen 2 gånger. Tyvärr lär det inte komma något svar från Agne.
5
Gäst: Hm skrev | 15 Okt 2017 - 19:13
Absolut inte orolig över hur d såg ut andra halvlek mot Örebro. Kändes som om öfk konserverade energi och effektivt stängde matchen. Spara energi till på torsdag lär behövas.
5
Gäst: Tapas skrev | 15 Okt 2017 - 11:56
Nöjd över gårdagens publiksiffra. Hoppas vi kan bli runt 6000 mot Elfsborg, sista hemmamatchen!
5
 
Sök på fotbollz.se
   
  Futsal lördag - söndag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:56  
   
  Läs mer...  
 


 
  Spelschema för allsvenskan nästa år  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:10  
 

ÖFK inleder mot Svenska mästarna

 
  Läs mer...  
 


 
  Ken Sema från start  
  av Haldo Jonsson | 10 Dec 2018 - 23:30  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Tankar av Lars Larsson  
  av Lars Larsson Stockholm | 10 Dec 2018 - 22:57  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
10 Dec 2018 - 16:29 Daniel Kindberg fortsätter som tidigare
10 Dec 2018 - 09:55 ÖFK nära kontrakt med flera spelare
9 Dec 2018 - 23:07 Dystert och märkligt rekord
8 Dec 2018 - 23:20 Ytterhogdal värvar från div 1
8 Dec 2018 - 22:58 Från J/H till Västerbotten
8 Dec 2018 - 11:46 Bara vinster för ÖFK i Swedish Esports League
7 Dec 2018 - 11:57 ÖFK breddar
6 Dec 2018 - 19:13 Hemvändare till ÖFK
6 Dec 2018 - 12:57 Futsal DM lördag
5 Dec 2018 - 10:08 Vem vinner Svenska cupen 2019?
5 Dec 2018 - 10:05 Så här slutar allsvenskan 2019?
5 Dec 2018 - 09:37 Tisdagsmatcher
4 Dec 2018 - 17:00 Inget Häcken för Dennis Widgren
4 Dec 2018 - 16:32 Miljonregn tack vare Ghoddos
4 Dec 2018 - 09:40 Färre som vill jobba ideellt - är det snart krisläge?
3 Dec 2018 - 16:15 Landslagsmän från ÖFK - igen
3 Dec 2018 - 16:13 Svenska cupen är lottad.
2 Dec 2018 - 17:17 Mål av Modou Barrow
1 Dec 2018 - 10:29 Vi minns
29 Nov 2018 - 14:56 Fastställd seriesammansättning - division 1 damer 2019
 
 
 
Herrar
av: Heja Fotboll | Igår - 09:58
Okej. Hahaha. Hängde inte med
Övrigt
av: Stavre | 10 Dec 2018 - 16:13
Offerdal bör skickas till Div
15
kommentarer
ÖFK nära kontrakt med flera spelare
av Martin Nylander - Haldo Jonsson | 10 Dec 2018 - 09:55
Martin Nylander har pratat med Ia
7
kommentarer
Daniel Kindberg fortsätter som tidigare
av Haldo Jonsson | 10 Dec 2018 - 16:29
Efter många turer har nu Niklas J
6
kommentarer
Så här slutar allsvenskan 2019?
av Haldo Jonsson | 5 Dec 2018 - 10:05
Tufft för ÖFK, men....
4
kommentarer
Futsal DM lördag
av Haldo Jonsson | 6 Dec 2018 - 12:57
3
kommentarer
Spelschema för allsvenskan nästa år
av Haldo Jonsson | Igår - 16:10
ÖFK inleder mot Svenska mästarna
 
 Skrivet den Mån 12 Nov 11:30
fotbollz.se på Facebook