Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

0-2 MOT ÖREBRO VAR DET SISTA SOM ÖFK BEHÖVDE
av Agne Svärd
Publicerad 22 Apr 2018 - 07:44 Uppdaterad 22 Apr 2018 - 07:46

0-2 mot Örebro SK, på hemmaborgen, var precis det sista som ÖFK behövde denna turbulenta aprilvecka.
Det är bara med resultat på planen som ÖFK kan vända allt det negativa som Kindberg-affären för med sig i släptåg, vare sig man vill eller inte är det bara att tugga i sig det faktumet.
Trepoängare, absolut ingenting annat.
Istället placerade man, om inte en fett så i alla fall en ministämpel i sin egen panna med bostäderna k r i s. den här lördagseftermiddagen.

Jag vet, det har bara spelats fem omgångar av Allsvenskan, 25 återstår. Men fyra poäng och ytterligare en blek insats räcker inte för ett lag som i förhandssnacket betraktades som en potentiell guldkandidat.
25 bra minuter i öppningen mot Örebro ger inga poäng. Sedan blev det bara sämre och sämre ju längre matchen fortskred.
Det var faktiskt vilja men inte kunna.

Jag har skrivit det några gånger under den här månaden; ÖFK:s spel går alldeles för sakta. Det som tidigare gick som en dans sker nu med stor tveksamhet. Det är ett evigt kluddande på bollen, det går fram och tillbaka i backlinjen, det går ut på en kant och sedan tillbaka i backlinjen och över till den andra kanten. Och så skickar man tillbaka bollen till målvakten för att börja om från början. Så fortsätter det. I makligt tempo, backlinjen, ena kanten, målvakten, backlinjen, andra kanten...
I ÖFK-lägret tycker att motståndarna nu har lärt sig att försvara sig mot deras spel.
Tacka fan för det så sakta som det går!
Och inte mycket som hotar i djupled.

Om jag ska sammanfatta inledningen på årets seriespel (sammanfaller mycket väl med prestationen mot Örebro) så blir det så här;
# Nyckelspelare som Saman Ghoddos och Ken Sema är långt från toppformen. Inte ens det så stabila mittbacksparet Sotirios Papagiannopoulos och Tom Pettersson är lika starkt som förra säsongen (dock fullt godkända, absolut).

# Några spelare är direkt svaga i match efter match. Ronald Mukiibi har inte tagit ett steg framåt sedan fjolåret, Dennis Widgren är Dennis Widgren med allt vad det innebär, Douglas Bergqvist saknar tempo för Allsvenskan, Jamie Hopcutt fortsätter att göra mig besviken (ser också temposvag ut), Alhaji Gero stångas och bökar, brottas och sliter men kommer hopplöst fel i straffområdet och när Dino Islamovic har fått chansen har han visat , typ, ingenting.

# Graham Potter har inte hittat nyckeln till det centrala mittfältet, saknaden av Fouad Bachirou blir större för varje match som spelas. Brwa Nouri har den här veckan fått kampera ihop med Douglas Bergqvist (två gånger) och Sam Mensiro (en gång). Det har inte fungerat, Nouri måste få en tempostark och passningsskicklig kamrat, annars blir han hajat i slaget om mitten.

Ingen kan dock klaga på att ÖFK-managern försöker röra om i grytan.
Den här gången skickade han in Patrick Kpozo som vänsterbreddare. Det var länge sedan sist men det såg ut ungefär som fjol. Fina initiativ i offensiven, bra stöt på bollen men hopplöst svag i eget straffområde. Kolla gärna reprisen på Örebros ledningsmål strax före halvtidsvilan. Det försvarsspelet är inget att visa på en instruktionsfilm.
Potter gav också Smajl Suljevic en första halvtimme att visa upp sig i ÖFK-dressen. Suljevic är bolltrygg men sannerligen ingen tempohöjare. Med Suljevic på banan blev det ytterligare en som skulle kludda på bollen innan den skickades vidare och det var nog inte riktigt det som ÖFK behövde i jakten på en kvittering.
Det blev som att dra ÖFK-spelet i tjära!

Nej, nu är det bara att hoppas på att tempostarka spelare som Tesfaldet Tekie och Hosam Aiesh snart är tillbaka från sina skador, att Frank Arhin får de chanser han ska ha, att Curtis Edwards fortsätter att visa sin härliga vårform och används där han gör bäst nytta (strax bakom anfallslinjen), att Ghoddos och Sema hittar den nivå där de ska vara alla dar i veckan och att ”Sotte” och Tom P blir det mittlås de var hela förra säsongen.
Först där och då kan vi börja räkna in poängen!

Bästa betyget mot Örebro går till målvakten Andreas Andersson (några riktiga klassräddningar) samt Curtis Edwards som började på mitten men fick avsluta som högerback. Han var dock som vanligt överallt och lite till.

Till sist; Domaren Jonas Eriksson har uttryckt sin besvikelse över att han inte får åka till sommarens fotbolls-VM i Ryssland efter åratals av internationella uppdrag. Men jag förstår varför; han är inte tillräckligt bra längre! Eriksson såg inte speciellt inspirerad ut den här eftermiddagen

 
16 Kommentarer:
Gäst: Börje skrev | 23 Apr 2018 - 19:07
undrar när skattemyndigheten kommer på besök på ÖFK kansli och vill se lite fakturor från 2014/2015?
9
Gäst: Hm skrev | 23 Apr 2018 - 18:18
Kanske lite magstarkt att kalla ÖFK bland 3-4 bästa i allsvenskan för tillfället. Finns rätt många lag som fått ihop starkare kollektiv (än så länge) och har starkare lag på papperet.

Men det är inte kört på långa vägar. Skulle behöva ett tidigt mål i en match som släpper loss lite nervknutar och som leder till en enkel seger 2-0 eller liknande. Tror det behövs en självförtroendeboost. Göteborgssegern var skön men att det krävs två långskott och vi bjöd även på ett baklängesmål. Var ingen briljant match spelmässigt.
3
Gäst: Per skrev | 23 Apr 2018 - 16:53
ÖFK tillhör definitivt de tre- fyra bästa lagen i Allsvenskan fortfarande, MEN de behöver hitta nya sätt att även få med sig mål och poäng. Alla lag de mött hittills, utom möjligen Dalkurd, har snabbt hämtat hem alla spelare. Att möta 9- 10 rättvända försvarande motståndare ger vilket lag som helst väldiga problem att komma till målchanser. Allt letande efter enskilda spelares för- och nackdelar är betydligt mindre viktigt, enligt mig, än att skapa mer variation i spelet direkt efter vunnen boll. Just nu är vi (ÖFK) alldeles sönderlästa. Det räcker inte längre med att vaska runt namnen, utan det är spelet som sådant som behöver åtgärdas. Det possession-spel som många försvarar här för att "det tagit oss till Europa" får inte bli allenarådande. Jag tror att Potter gjorde vad han kunde till andra halvlek mot Örebro, och anfallsspelarna mötte upp. Men det tog nästan varje gång alldeles för lång tid innan bollen levererades.
Heja ÖFK!
6
Gäst: Erik skrev | 23 Apr 2018 - 16:03
Ja håller med om att han fumlade en del, framförallt i början.
Men ska ju komma ihåg att det här var väl hans första minuter? på hela säsongen.
Iaf hans första start, så lite ringrostig är ju inte så konstigt.

Sen har ju Widgren stått bakom två baklänges mål så långt av säsongen också.
0
Gäst: Henrik J skrev | 23 Apr 2018 - 14:41
Förstår hur du tänker och delar uppfattningen till viss del. Samtidigt tycker jag Kpozo "fumlade" mer med bollen och blev därmed stillastående och missade chanser att gå fram. Med det sagt var det offensivt en godkänd insats av Kpozo. Defensvit däremot. 1-0 målet tycker jag tyvärr han får ta på sig. Blir ju helt bolltittande och går in i en yta (Petterson tror jag) har under kontroll och lämnar målskytten helt ensammen i onödan. Där tycker jag Widgren lyft sig och är bättre. Totalt sett anser jag att Widgren är klart bättre. Han har dessutom visat att han vågar går fram för eget avslut för varje säsong som går...
3
Gäst: Erik skrev | 23 Apr 2018 - 14:31
På vilket vis saknades Widgren?

Hans stampande på bollen och sen hemåtpass igen?

Bättre anfallare så hade Kpozos inlägg resulterat i mål.
3
Gäst: Henrik J skrev | 23 Apr 2018 - 14:26
Örebro hemma är väl en match ÖFK borde förväntas styra spelet och inte ha speciellt stort behov av att säkra bakåt? Varför man då spelar Bergqvist centralt har jag svårt att förstå. Varför inte Fritzon? Hoppas det blir mera fart om/när Tekie kommer tillbaka. Widgren saknades och offensiven är kall som en piggelin...
3
Gäst: Erik skrev | 23 Apr 2018 - 10:40
Ja i stort sett alla passningar framåt av Nouri i matchen mor Örebro gick till fel adress.

Håller även med om Gero, vill mycket. Men kunnandet finns tyvärr inte för den här nivån,
tyvärr har inte Dino heller imponerat nånting så även där har Potter ett stort problem.

Spela med Sonko på topp? har väl spelat på den positionen tidigare, han kan ju iaf göra snygga mål...
2
Gäst: . skrev | 23 Apr 2018 - 10:16
Vem f-n är Dogge Kent ?
2
Gäst: Erik skrev | 22 Apr 2018 - 21:55
Inget ont om Dogge då han är en jävla krigare, mest troligt hårdast i laget.
MEN, att spela han som innermitt HEMMA mot Örebro, det säger en del om truppen.
Speciellt när Nouri har blivit fruktansvärt seg och kladdar med bollen mer än någonsin .
Ge Smajl och Fritte chansen om inte Tekie kan spela, något måste testas
8
Gäst: Fotbollsgurun. skrev | 22 Apr 2018 - 18:34
Inget fel att röra om i truppen.
En del spelare har blivit lite bekväma .
Gruppen kanske har blivit för mycket kompisar så att tränarna inte törs ta obekväma beslut.Som att ta bort så kallade givna spelare.
Synd att Teke har varit borta.Och det är inte bra att Ghoddos kliver ner så långt i banan.Sedan tänker spelarna alldeles för mycket nu.Ge Fritzon chansen på ett inre mittfält.Han gör inte bort sig.Mer fart och rörelse för den som inte har boll och den som har boll måste öka bolltempot
11
Gäst: Tomas Noterius skrev | 22 Apr 2018 - 13:46
Fascinerande Agne hur samsynta vi är i vårt fotbollstänk. Ett tillägg dock. Ingen tvekan om att Potter i halvtid delat ut order att skjuta mycket mer och tycker nog att det var otur att inte fler skott gick förbi Örebros försvar. Men varför i hela fridens namn kan inte Öfk börja matcherna direkt med många fler skott.
Det finns ju ett antal spelare, bevisligen, med bra löd i dojan. Jag har efterlyst detta några säsonger nu och förstår inte varför det skall jiddras med både boll och passningar ändå in på mållinjen?
7
Gäst: Hm skrev | 22 Apr 2018 - 10:31
Du sitter och drömmer om ett innermittfält med mensiro och Dogge Kent?
3
Gäst: F:D damtränare skrev | 22 Apr 2018 - 09:31
ÖFK måste bli bättre i boxen när vi möter ett uppställt försvar fler måste inn och hota på inlägg.Samt inläggen måste bli bättre .Vet inte hur många i första som träffar första försvaren
3
Gäst: Martin Nylander skrev | 22 Apr 2018 - 09:19
Jag anser att Gero ska placeras på bänken fortsättningsvis.

Det finns en ersättare till honom och det är den fd anfallaren Sonko Sundberg, stor stark och vet vart målet är beläget. Dessutom ett rappt löpsteg!
11
Gäst: Kent skrev | 22 Apr 2018 - 08:42
Kanske dags att byta ut Brwa några matcher, han är ju den som stannar upp spelet.
12
 
Sök på fotbollz.se
   
  Elfsborg kan få det jobbigt  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:31  
 

Rapport från träningen.

 
  Läs mer...  
 


 
  Förlust för Ifk 2  
  av classe olofsson | Idag - 15:58  
 

Selånger 2 - Ifk Östersund 2...4-1 (0-0) mål ifk Denise Jensen

 
 


 
  IFK Strömsund - Svegs IK 2-0) (0-0)  
  av John Anders Johansson | Idag - 11:47  
   
  Läs mer...  
 


 
  Henrik Bellman lånas ut till norsk klubb  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:06  
 

Henrik Bellman lånas ut till Levanger FK för resten av säsongen.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 23:44 Vackert - Falkarna
Igår - 20:11 Div II / Div III
Igår - 18:32 Oavgjort i dam ettan
Igår - 17:14 IFK Östersund-Friska Viljor 2-2 (1-0)
Igår - 17:05 Frösö IF - Stöde IF 0-1 (0-1)
Igår - 15:18 Årets sämsta 2:a halvlek och 8-1 förlust
Igår - 10:39 Fotbollen i fokus
Igår - 10:14 Stark målskytt som sänkte ÖFK
Igår - 09:59 Resultat och Tips dammatcher i helgen
16 Aug 2019 - 23:23 Två relativt formsvaga lag möts på måndag
16 Aug 2019 - 22:58 Alsens IF - Östavalls IF 0-2 (0-0)
16 Aug 2019 - 22:57 Tips matcher dam kommande dagar
16 Aug 2019 - 22:26 Resultat Spelomgång 12 div.4 J-H
16 Aug 2019 - 14:32 En färgstark man - Daniel Kindberg
16 Aug 2019 - 12:59 Håll ögonen öppna
16 Aug 2019 - 10:38 I regel bra insatser
16 Aug 2019 - 10:38 Referat: Järpens IF - Ope IF 2
16 Aug 2019 - 10:03 Alsens IF - Östavalls IF fredag 16/8 19.00
15 Aug 2019 - 22:54 Häggenås SK - Järpens IF 0-6 (0-4)
15 Aug 2019 - 18:34 Den starke föreningsledaren
 
 
 
Herrar
av: Rösta fram en ny minister | 16 Aug 2019 - 14:30
Hur blev han mottagen? I stäl
41
kommentarer
En färgstark man - Daniel Kindberg
av Haldo Jonsson | 16 Aug 2019 - 14:32
En känslofylld och närgången inte
21
kommentarer
Fotbollen i fokus
av Haldo Jonsson | Igår - 10:39
Gårdagens intervju med Daniel Kin
19
kommentarer
Resultat Spelomgång 12 div.4 J-H
av Lasse Granbacka | 16 Aug 2019 - 22:26
Offerdal i topp med 6 p tillgodo
11
kommentarer
Omdiskuterad straff
av Thord-Eric Nilsson - Haldo Jonsson | 10 Aug 2019 - 23:53
På bilderna kan man se att backen g
9
kommentarer
Colkett sköt ÖFK till Svenska cupens gruppspel
av Agne Svärd | 14 Aug 2019 - 19:21
VS IFK Stocksund - ÖFK 0-1 (0-1)
 
 Skrivet den Fre 2 Aug 09:16
 
 Skrivet den Tis 16 Jul 20:19
 
 Skrivet den Fre 9 Aug 21:10
fotbollz.se på Facebook