KNAPP SEGER FÖR DBK
av Felix Persson
Publicerad 12 Maj 2018 - 22:45

När 40 minuter var spelade talade det mesta för en behaglig resa i premiären. Men mycket kan hända i fotboll...
Dvärsätts BK-Bräcke 4-3 (2-2)
Mål: Felix Persson 2, Oscar Strandeberg, Clement Kagogoza.

Innan DBK-resan tog start kunde jag stoltsera med att aldrig vara nervös inför en match. Det har ändrats nu. Toalettbesöken innan matchen var som vanligt svårräknande. Jag har ofta fått höra att det bara är lek. Att division 5 inte är Champions League. Men jag tror alla känner igen sig i detta faktum: lägger man ner sin själ i något vill man att det ska gå bra.

Och bra gick det också i början. Vår filosofi är att sätta hög press och sedan försöka hålla bollen inom laget. Ibland går det bra. Ibland går det mindre bra, men det är min och Petters fasta övertygelse att vi vill spela fotboll på det sättet. Till en början vann vi mycket boll högt upp i banan och skapade ett antal heta chanser, varav någon kanske borde letat sig in i mål.

Utdelning på vårt spelövertag fick vi först när Oscar påpassligt lyfte in bollen från dryga 20 meter. Ett tag senare nådde planens minste spelare högst upp på en mycket fin frispark av Anton Östling och nickade in 2-0.

Tyvärr hände något efter 2-0 målet. I stället för att fortsätta spela boll på fötter och fylla på med folk, började en kavalkad av försök med 'avgörande passningar'. Detta gynnade Bräcke, då vi löpte många maxlöpningar i onödan, och därmed hade inte samma energi i presspelet.

I minut 41 slarvade vi i försvaret, något Bräcke utnyttjade med bravur. Två minuter senare var kallduschen deluxe ett faktum, när en Bräcke-spelare elegant nickade in kvitteringsmålet.

Från att ha dominerat, eller i alla haft ett klart spelmässigt övertag, hade vår 2-0 ledning förvandlats till ett likaresultat.

I pausen manar vi tålamod och vikten att åter börja vinna närkamper. Första kvarten får vi tillbaka energin och efter flera chanser lyckas jag till slut hitta nätet.

Men precis som i första halvlek slappnar vi av efter ledningsmålet. En långboll och misskommunikation i DBK-försvaret leder till ett friläge som Bräcke förvaltar väl.

Inte blir läget bättre för oss när Johan Andfjäll får sitt andra gula kort. Trots att han är den förste spelaren i DBK:s unga historia som får syna det röda kortet, gjorde han dessförinnan en mycket bra insats.

Vi försöker ändå med en man mindre att gå för det. Det känns dock tungt, när vi är både dränerad på energi och självförtroende.

Trots att läget var blytungt lyckas vi på något sätt vidunderligt underligt sätt få till ett segermål i matchens slutsekunder. Nyförvärvet Clement Kagagoza vek in från kanten och sköt ett vänsterskott, som kanske inte hade fått Roberto Carlos jätteimponerad, men på något sätt letade sig bollen i mål. Total glädje. Total chock. Och Clement var vår totala matchjälte.

Nu är premiären avklarad. Vi kan bättre. Sjukt mycket bättre. Men vi vann och det är väl det som räknas i slutändan.

På onsdag väntar Ragunda borta. Toalettbesöken lär inte bli färre.

20 Mar 2024 - 19:27 - 'Vi ska värva en ny forward'
20 Mar 2024 - 15:24 Det syns på alla att det börjar närma sig seriestart - rappo