REFERAT: IFK ÖSTERSUND 2 - OPE IF
av Ope IF
Publicerad 11 Sep 2018 - 22:30

En riktigt bra fotbollsmatch mellan två lag som verkligen ville spela fotboll. Ope hade lite mer boll och skapade även lite fler målchanser även om IFK 2 var giftiga och då framförallt i sina omställningar. En knapp, men rättvis seger där Amanda Sjöö blev matchhjälte för Ope när hon tryckte in en retur i den andra halvleken fram till 0-1.

Ope inledde matchen riktigt bra och under den första kvarten skapade vi flera riktigt bra lägen, men den där rätta skärpan i sista passet och avslutet fanns inte riktigt där samtidigt som IFK:s försvar jobbade bra för att se till att det inte blev några enkla avslut.

Efter de inledande minuterna kom IFK mer in i matchen och hittade även de ett bra passningsspel där de lyckades hitta ytor framför vår backlinje. Dessutom var de väldigt snabba i ett antal omställningar som satte vår backlinje på prov.

Ope visade upp ett bra tålamod i uppspelsfasen där backarna vågade rulla runt och börja om när det inte fanns några riktigt bra lägen att ta bollen framåt. Allt eftersom blev det dock svårare att hitta bra ytor för våra offensiva mittfältare.

Vi kommer fram till några bra lägen, men fortfarande är avsluten lite för tama och ibland lite stressade. IFK tar sig också fram till några bra lägen, men Opeförsvaret jobbade bra.

0-0 i paus, men med en hel del positiva saker att ta med sig. Det vi behövde förbättra var besluten och kvaliteten i den sista tredjedelen samt att läsa av situationerna i defensiven lite snabbare.

I början av andra har vi en lite mer tveksam period där IFK har lite mer boll och vi inte hittar något riktigt flyt i våra offensiva attacker. Fortfarande hade vi ett bra tålamod i våra uppspel, men vid några tillfällen satte vi varandra i lite svåra lägen.

Efter en trevande inledning började vi komma fram lite mer även i andra halvlek och efter en kvart lyckades vi få in ledningamålet. Karin Jonasson tog fast bollen utanför IFK:s straffområde och spelade vidare till Lena Lindström. Lena bröt in mot mål och avlossade ett skott som tvingade målvakten att lämna retur. Först framme var Amanda Sjöö som tryckte in bollen i nät bakom en maktlös målvakt.

Nu fanns det lite olika vägar för matchen att gå. Skulle IFK komma med en anstormning eller skulle vi få lite extra energi av målet? Svaret blev väl varken eller. iFK fortsatte att hota i sina omställningar och spelade ett vårdat passningsspel i uppspelen. Ope fortsatte också med ett bra tålamod i uppspelen och hittade även fram till våra inhoppande kantspelare vid flera tillfällen. Så många heta målchanser blev det dock inte, men det kändes som om vi hade matchen under kontroll.

Den farligaste kvitteringschansen kom efter vår egen hörna. Hörnan nickas bort, men istället för att sätta ut bollen på kanten eller ännu hellre avsluta anfallet försöker vi spela in den i mitten, vilket ledde till en omställning och ett rent friläge. Som tur är kom Johanna Forss ut och gjorde en avgörande räddning.

Sista minuterna är det lite nervöst, men vi lyckas reda ut det hela och bärga en rättvis seger om vi ser till matchbiilden och skapade målchanser.

Oerhört skönt att vinna en sån här seger där vi får jobba för det ända in till slutsignalen. Att få hålla nollan kändes också riktigt skönt då det var ett bra tag sen sist.

Johanna Forss spelade oerhört stabilt och säkert i målet. Mycket bra beslut med utspelen och igångsättningen i den här matchen.

Mittbackarna Tilda Eriksson och Johanne Römo Mella agerade lugnt och säkert i speluppbyggnaden och hade bra positioner defensivt.

Ytterbackarna Maja Salmonsson och Olivia Jonsson är dagens två största glädjeämnen med bra defensivt jobb och väldigt delaktiga i det offensiva spelet.

Hedda Filén som alltid väldigt trygg i balansrollen och med kloka beslut i det mesta hon gjorde.

Våra offensiva mittfältare Therese Stjerna och Ella Backman var väldigt aktiva offensivt i början av matchen och svarade under hela matchen för ett stort jobb mot bolltrygga motståndare.

Karin Jonasson var stark i bollmottagningarna och fördelade bollarna på ett bra sätt.

Lena Lindström gjorde sin första start för året och bidrog med mycket energi och en inställning som smittar av sig på övriga.

Amanda Sjöö hade ett antal fina inspel från kanten och jobbade bra både offensivt och defensivt. Dessutom mycket vaket framme på returen som gav segermålet.

Selma Bengtsson svarade för ett strålande inhopp på det offensiva mittfältet när hon avlöste en tröttkörd Therese Stjerna. Många bra löpningar och passningar.

Wilma Engström visade mycket mod i sitt inhopp på vänsterkanten där hon hela tiden vågade utmana och ville skapa något framåt.

Sofia Löfstrand hade också mycket energi i sitt inhopp där hon löpte sig till flera fria lägen där vi inte fick fram bollen tillräckligt många gånger.

Förutom de tre poängen gladdes vi mycket åt den fina spelmässiga insatsen mot ett bra och rutinerat IFK-lag som verkligen bjöd upp till en rolig och välspelad match. En annan positiv ingridiens var den spelglädje och vilja att hjälpa varandra som präglade Opelaget i den här matchen.

Nu tar vi med oss dessa positiva bitar till nästa match hemma på Torvallen mot Häggenås nu på fredag.

Ope hemsida här

Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av Superettans bästa dribblers
  av Haldo Jonsson | Idag - 17:02

Foto Haldo Jonsson

Fotbollz.se har årsmöte fredagen den 3 maj 2024 kl.11.30 Hos Andreas, Frösön.

Medlemmar hälsas välkomna!

22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa
19 Apr 2024 - 14:06 Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se