REFERAT: OPE IF - HÄGGENÅS SK
av Ope IF
Publicerad 14 Sep 2018 - 23:10 Uppdaterad 14 Sep 2018 - 23:13

3 poäng, 4 riktigt snygga mål och en hållen nolla. Det fanns en del att glädjas åt efter matchen mot Häggenås även om spelet inte riktigt stämde föutom under vissa perioder av matchen. Häggenås visade att de är ett lag som aldrig viker sig och i Ope var det nog en hel del som fortfarande hade måndagens match mot IFK 2 både i benen och i huvudet. Vi får ändå vara nöjda med en vecka som gett 6 poäng och inga insläppta mål. Målskyttar i den här matchen var Ella B 2 samt Lena L och Karin J varsitt.

Vi hade en rejäl urladdning i måndags mot IFK Östersund 2. En bra match mot ett tufft motstånd och då vill man så gärna att det ska vara lika bra nästa gång. Det vill säkert tjejerna också, men det är inte alltid så lätt att lura kropp och knopp...

Innan match hade vi pratat en del om att försöka hitta in bakom Häggenås backlinje och det var viktigt att vi hittade en lagom blandning mellan självförtroende och ödmjukhet. Första 20 minuterna av matchen så var det mycket av detta som fattades. Vi hade ett klart övertag, men vi hade alldeles för få djupledslöpningar och när vi väl gjorde dem så kom passningarna lite för sent. Trots att vi inte riktigt fick det att stämma så kändes det ändå som om vi skulle kunna ta ledningen när som helst. De gånger tjejerna gav varandra tidig hjälp och passningarna kom i tid så tog vi oss fram på ett bra sätt.

I mitten av halvleken började vi få lite bättre ordning på spelet och tog lite bättre beslut.

1-0 kom efter ca 25 minuter. Karin Jonasson blev fälld en bit utanför Häggenås straffområde. Ella Backman gick fram och sköt en lagom hård och välplacerad frispark som gick in över den vikarierande målvakten i Häggenås. Nu tänkte vi nog att det skulle kunna lossna med ett ledningsmål i ryggen.

2.0 kom också bara två minuter efter det första målet. Ella B vände på spelet med en perfekt crossboll ut till Amanda Sjöö på högerkanten. Amanda tog fram bollen mot kortlinjen och serverade ett perfekt inlägg mot bortre stolpen där en framrusande Karin J kunde stöta in bollen med magen. Ett riktigt fint fotbollsmål även om själva avslutet kanske var lite annorlunda.

Häggenås reaktion på detta blev att bita ihop och flytta fram positionerna. Anfallet efter vårt 2-0 kom de fram i ett riktigt farligt läge och ytterligare några minuter efter det har de ett läge där Johanna Forss tvingas till en riktigt bra räddning så att bollen går i ribbans överkant.

Åtte minuter före paus är det sen istället vi som gör 3-0 och då är det än en gång ett riktigt snyggt fotbollsmål. Johanna F rullar ut bollen till Maja Salmonsson som tar fram bollen några meter innan hon passar vidare till Maja Lindholm. När Ella Backman ser en rättvänd Maja L börjar hon sin löpning och får en djupledsboll i precis rätt läge. Bollen kommer i brösthöjd, men Ella gör en fantstisk första touch och stöter med sig bollen i djupled så att hon kommer i friläge. Det friläget förvaltar hon helt perfekt och sätter bollen i mål.

Än en gång tar det sen bara två minuter innan fyran kommer och även nu är det ett klassmål. Karin Jonasson fångade in bollen på offensiv planhalva och spelade ut till en offensiv Olivia Jonsson. Olivia slår ett perfekt inlägg mot mitten där Lena Lindström på ett mycket snyggt sätt nicklobbar in bollen i mål.

Vi skapade ytterligare nåt läge för mål innan paus under det som var vår bästa period i matchen.

Trots 4-0 i paus var vi inte riktigt nöjda med hur spelet såg ut. Vi la ändå vikten vid vad bra det blev när vi gjorde rätt saker och vilka snygga mål det blivit då. Förhoppningen var ju att vi med ledningen i ryggen skulle kunna spela ut mot ett Häggenås som borde tröttna.

Andra halvlek blev dock ingen munter historia. Trots ett antal pigga inhopp så fick vi inte riktigt spelet att stämma. Vi kändes rätt otajmade i det vi gjorde och besluten kom oftast för sent, vilket ledde till att det som kunde ha blivit fina lägen istället oftast stannade vid mindre bra försök.

Defensivt så fick vi inte heller till det utan det fanns inget riktigt samarbete mellan lagdelarna. Ett Häggenås som är värd en hel del beröm utnyttjade det genom att rulla sig förbi vår press och hota vår backlinje och även Johanna i målet vid ett antal tillfällen. Häggenås har en del spelare som inte är världens mest tränade, MEN det är flera duktiga bollspelare och det syns när de får tid på sig.

Vi skapade några riktigt bra lägen även i andra halvlek, men som helhet gjorde vi ingen bra avslutning på matchen. Ingen skugga ska falla över de spelare som kommer in i andra halvlek, tvärtom, men det är bara att konstatera att vi inte synkade riktigt med varandra.

Wilma Engström kom in på vänsterkanten i andra halvlek och skapade en del, men hade en svår motståndare mot sig.

Sofia L kom in som högerytter och gjorde precis som mot IFK ett antal jättebra löpningar, men vi fick väldigt sällan dit bollen för att sätta henne i läge.

Selma Bengtssons sista halvtimme gav också mycket energi där hon river och sliter på mitten.

Liv Hellbergs inhopp som balansspelare sista 20 var också helt utan anmärkning där hon verkligen ville vara involverad i spelet.

Ella S kom in på mitten med en knapp kvart kvar och visade fin teknik och bra spelförståelse under den tiden.

Louise W fick också en knapp kvart och gjorde ett säkert och stabilt intryck som mittback.

Det går inte heller att lägga nån "skuld" på de som startade och gör sitt bästa för att få det att funka. Ibland är det bara svårt att få det att stämma i en match som känns som "klar" redan i paus, Vi har också en motståndare med i spelet och Häggenås gjorde det bra. De försökte verkligen spela vårdat och klokt och vi fick inget gratis.

Ella B t.ex. tog ett antal fina och vältajmade löpningar i djupled, men vi lyckas inte få till passningarna i tid. Hade vi lyckats utnyttja dessa löpningar med att sätta bättre passningar hade Ella kunnat göra minst ett par mål till förutom de två hon gjorde.
Maja S spelade med en härlig energi och ett stort mod i det offensiva spelet samtidigt som hon tog jobbet hemåt. Mycket välförtjänt utsedd till Opes bäste spelare möjligtvis i konkurrens med en felfri Johanna Forss.

Vi kan räkna upp fler spelare som gör bra saker, MEN vi fick inte till det som ett lag i den andra halvleken. Givetvis går det att peka på att vi gjorde många byten, men i stort sett alla byten är spelare som tröttnar och/eller har ont och själva vill byta. Några p.g.a. att måndagens match fortfarande satt kvar i benen och ett par p.g.a. att deras tränings- och matchbakgrund inte är den allra bästa av olika anledningar.

Direkt efter matchen var man trots segern lite besviken, men några timmar efteråt är det lättare att hitta de positiva bitarna där vi för första gången i år håller nollan två matcher i rad och att vi tar sex sköna poäng inom loppet av fem dagar. Till det kan vi lägga de snygga målen så egentligen finns det inte så mycket att vara besviken över. Det är svårt att få ALLT perfekt och som man vil

Ope dam hemsida här

överkörda i premiären
  av classe olofsson  | Igår - 20:46

Skellefteå ff - IFK Östersund 6-1 (3-0). mål ifk: Omjne

Div 2 Norrland startar i dag
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:01

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

27 Mar 2024 - 17:46 ny försvarare från frösön
27 Mar 2024 - 14:52 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
27 Mar 2024 - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse