OPE - HÄGGENÅS 4-0 (4-0)
av Myggan Handler
Publicerad 14 Sep 2018 - 23:40

Tigrarnas måltorka fortsätter. Vi gör mycket rätt på plan men bollen vill inte leta sig i mål.

Ännu en bra genomförd match av tigerbrudarna, vi har ett bra spel inom laget, visar härlig inställning, vi håller ihop lagdelarna, vi gör mycket rätt men målen uteblir.

Matchen startar jämt och lagen känner på varandra. Det är Ope som har första avslutet efter sju minuter som går bredvid målet. Därefter blir det en hörna där bollen går vår väg i stolpen och ut.

När kvarten är spelad har vi bra tryck på våra motståndare och vi har två avslut på mål. När uret står på 18 minuter blir det en miss i backlinjen för oss vilket gör att Karin Jonasson får ett friläge för Ope. Men vår snabba back Rebecca Lilja visar stark vilja och gör ett bra hemjobb och räddar upp situationen.

Innan match pratar vi om att inte låta de komma rättvänd med boll och vara noga i markeringen. Hålla ihop våra lagdelar och inte ge dem onödiga yror. När vi gör detta så är matchen jämn. Men när vi släpper lite på fokus och inte gör jobbet som krävs varje minut så vinner Ope mark. Och precis detta händer under en period i första halvlek.

Första målet kommer efter 24 minuter. En frispark som är fantastisk slagen av Opes Ella Backman. Bollen seglar in i mål och vi kan inget göra än att gratulera den fina frisparken. Bara tre minuter senare ökar Ope på ledningen denna gång genom Karin Jonasson.

Efter deras andra mål är vi nära att kvittera genom ett avslut av Katarina Larsson som går i ribban. Vi får en frispark strax efter som når Emilia ”Millan” Svedberg i straffområdet. Millan får på ett bra avslut som vi tror går i mål men Opes duktiga målvakt räddar.

Ope har bra press på oss under vissa stunder i första halvlek och vi uppträder lite rörigt stundtals. Vi blir stirrande på boll och då får Ope de ytor de vill ha. De är snabba och försöker hålla uppe bolltempot.

Ope gör två mål till innan paus. I minut 37 gör de ett fint spelmål där Ella Backman är sist på bollen. Fjärde målet är ett nickmål som görs av Lena Lindström, i spelminut 39. Precis innan pausvilan har vi ett fint anfall där Rebecca Lilja spelar fram till Katarina Larsson som når Maja Lindvall. Maja går för avslut, bollen räddas av Opes målvakt.

I paus är det blandade känslor, irritation och ledsamhet men samtidigt hunger och iver över att göra en bra andra halvlek.

Vi får bra start även i andra, Millan och Katarina har ett fint väggspel mellan varandra där ett avslut är nära att gå i mål men även denna gång är Opes målvakt framme och räddar ut till hörna.

I andra halvlek är det jämnt men vi är det bollförande laget. Vi försöker jobba oss fram i plan men Ope försvarar sig bra. När de har boll rullar de runt i backlinjen vilket vi låter dem göra. Vi stoppar deras uppspel bra som de ofta gör genom en lång slagen boll.

Det gäller för oss att försöka läsa bollarna och ligga rätt i våra positioner. Viktigt att stoppa dem så tidigt som möjligt och undvika dueller då de är snabbare än oss på vissa positioner.

Vi håller ihop våra lagdelar bra, stänger ytorna och ger Opes spelare lite tid med bollen. Fighten är jämt och spelet är mest på mittplan. Vi har flera fina spelsekvenser i andra halvlek men tyvärr når vi inte ända fram och får någon utdelning.

Sista kvarten försöker vi verkligen gå för att göra ett mål men vi orkar inte riktigt. När matchuret står på 84 minuter får våra motståndare ett friläge men vår målvakt för dagen Julie Blixt går ut mot Ope spelaren och hennes avslut går utanför målet.

Vi gör en bra match där våra motståndare gör mål men tyvärr inte vi. Hade känts bättre om vi ändå kunde få in någon boll i målet. Men hoppas vi lyckas sätta dem nästa match, tänkte komma med ett pris till den som gör matchens första mål. Kanske det kan locka😄.

Vill ge en stor famn med beröm till vår unga spelare Julie Blixth som hoppade in mellan stolparna idag. Hon har en sträckning som hon dragits med och därför inte kunnat spela. Hon testade att träna i veckan men hon kände av skadan och då bestämde vi att hon inte skulle spela. Tyvärr fick vi återbud i går av vår målvakt Angie Ward, så då började funderingarna om vem som skulle limma stå. Frågan ställdes till Julie och efter lite fundering så sa hon ja. Julie var mycket nervös innan men hon gjorde en mycket bra genomförd match. Även plus till Rebecca x 2, Rebecka Kämpe och Rebecca Lilja.

Nu får vi knuta ihop nävarna och ta oss ann de två återstående matcherna. Brunflo hemma på söndag och K/D borta 29/9.

Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av Superettans bästa dribblers
  av Haldo Jonsson | Idag - 17:02

Foto Haldo Jonsson

Fotbollz.se har årsmöte fredagen den 3 maj 2024 kl.11.30 Hos Andreas, Frösön.

Medlemmar hälsas välkomna!

22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa
19 Apr 2024 - 14:06 Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se