ALSENS IF 2 - ÅS IF 4-1 (1-1)
av Thomas Dahlberg
Publicerad 13 Okt 2018 - 19:46

Alsen 2 vann planenligt hemma mot Ås i första matchen i kvalet till divison 4.

Alsen har ju redan skrivit ett i det närmast sanningsenligt referat, men jag tänkte att jag kompletterar det med några av mina egna tankar. Inför förra matchen mot Ragunda var det ett rätt nervöst Ås som åkte till Hammarstrand, till Alsen var det i stället ett hungrigt och taggat lag som satte sig i bilarna för att åka ut i den jämtländska skogen. Ett kval till division 4 innebär en möjlighet att möta bra motstånd samtidigt som vi kan spela helt utan press. Jag ska säga att jag är lite kluven till det här kvalsystemet, speciellt när det är två stycken andra-lag med i gruppen. Det är oerhört roligt att få möjlighet att förlänga säsongen, men samtidigt tror jag tyvärr att våra chanser att gå upp minskas av att det just är två andra-lag, som har möjlighet att ta in 5 stycken a-lagsspelare i truppen. Något som Alsen också gjorde, om jag inte räknat helt fel, och då ska ju vi inte ha någonting att sätta emot. Möjligt och sannolikt är att både Alsen 2 och Ope 2 kommer att komma med betydligt starkare trupper till det här kvalet än vad de sedan kommer att ha i seriespelet...

Nog om det, matchen då? Alsen tog tidigt tag i matchen och gjorde 1-0 redan efter en 5-6 minuter. Inspel från kanten och snett inåt bakåt. Ingenting som jag kunde göra åt det målet tyvärr. Sen fortsatte de att styra matchen, men dels så spelar vi defensivt riktigt bra och de lägen som kommer igenom är jag med på och första halvlek är riktigt bra från min sida. Framåt har vi i ärlighetens namn inte jättemycket, men några anfall blir det och i ett av de får vi en straff tilldelade. Jag är ju själv på helt andra sidan planen, men visst såg det ut som en korrekt dömd straff i mina något partiska ögon. Adam förvaltar straffen på bästa sätt och trycker, kanske något orättvist, dit 1-1. Ett resultat som ska komma och stå sig halvleken ut och hela vägen till någonstans runt den 70'e minuten.

I andra halvlek fortsätter Alsen att spela runt och pressa ner oss, vår defensiva linje fortsätter att vara tät och jag skulle säga att Alsen har färre riktiga målchanser i andra halvlek än vad de hade i första. En höjdboll som vi är något passiva på att få undan landar då strax utanför straffområdet och ett välplacerat hårt skott är inte möjligt för mig att avvärja och Alsen tar åter ledningen med 2-1. Precis som de skriver i referatet var det nog väldigt skönt och förlösande, hade de fortsatt att spela några minuter till utan att få dit tvåan hade det nog kunnat bli rätt stressigt i hemmalaget. Nu märks det dock på en gång att Alsen känner sig lugnare med bollen och spelar än mer runt i sin backlinje. Samtidigt så börjar orken tryta för oss och några minuter senare har Alsen jobbat sig till en straff efter en förseelse ute vid kanten på straffområdet. Jag går åt fel håll och 3-1 är varken oväntat eller orättvist. En hörna i slutsekunden slutar med ett nickmål och 4-1 som slutresultat. Jag kan känna mig lite självkritisk på den, borde nog haft den själv eftersom den var rätt nära min mållinje.

4-1 är nog inte direkt nåt orättvist resultat. Men vi gör en fantastiskt bra match i 70 minuter, sen orkar vi inte riktigt stå emot längre. Fortsätter vi att spela så här mot Ope 2 och Brunflo kan det nog trots allt bli ett rätt roligt kval!

Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:06

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har fem medarbetar som bevakar matchen.

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher!

Igår - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
Igår - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF LAC 20/4 13:00
Igår - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
17 Apr 2024 - 16:20 hemmamatch
16 Apr 2024 - 21:27 IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 (0-1) Final i DM för P19
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK