Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

REFERAT: OPE IF - HEFFNERSKLUBBANS BK
av Ope IF
Publicerad 11 Maj 2019 - 19:04 

Grymt skön seger då vi lyckas besegra starka Heffnersklubban med 2-1. Alla mål kom i den första halvleken, men precis som tidigare var det i den andra halvleken som vi släppte loss lite mer och hade övertag i spelet. Heffnersklubbans största hot var deras hörnor som höll grym kvalitet.

Känslan inför den här matchen var riktigt bra. Vi har haft ett par bra träningar under veckan och det var ett fokuserat gäng som kom till match. Vi visste att vi skulle möta ett bra lag, men det var snarare en morot än något som oroade. En sak vi pratade om innan var att verkligen försöka få in de saker vi tränat på under match för att få bättre flyt på spelet. En annan viktig sak var att få fart på spelet redan i första halvlek eftersom vi varit lite trögstartade i de inledande två matcherna.

Tyvärr så blev det inte som vi tänkt i början. Heffnersklubban tog ett grepp om matchen direkt och vi hade svårt att hitta rätt positioner och rätt avstånd till varandra i defensiven. Offensivt så gjorde vi det ofta onödigt svårt och tappade bollen i lägen som gav Heffnersklubban lägen till omställningar. Så värst farligt i själva spelet blev det dock inte, men väl på de hörnor som Heffnersklubban skakade fram. Deras hörnor var en sak vi hade varnat för innan match och det visade sig stämma. Det blev farligt varje gång, men som tur är kunde framförallt Erica Kraft med sitt huvudspel och Johanna Forss med fina ingripanden hjälpa till att hålla rent.

Efter en kvart började vi få lite bättre ordning på spelet och började hota gästernas försvar lite. Efter 17 minuter tog vi också ledningen. Beata Eriksson spelade fram bollen till Sandra Nilsson som direktskarvade till Rebecca Bill som inte gjorde något misstag i friläget. 1-0 till oss och inte direkt rättvist i det läget.

Tyvärr fick vi inte behålla ledningen så länge. Efter 23 minuter agerar vi väldigt passivt i pressen och tillåter Heffnersklubban att slå en bra djupledsboll mot en högt stående backlinje. Deras löpande spelare förvaltar det friläge som blir på ett bra sätt och skjuter in 1-1 bakom Johanna som inte hamnar riktigt rätt i position.

Efter kvitteringen är det lite böljande. Vi har flera fina lägen att skapa chanser, men spelar med alldeles för små marginlaer och låter gästerna ställa om. Det här gjorde att vi inte fick till nåt ordnat försvarsspel heller. Vi var rätt beroende av att få in ytterfältarna i försvarsjobbet, men de hann sällan in från sina breda offensiva positioner när vi spelade våra bollar på rättvända motståndare. Fortfarande är det inte så många heta chanser i spelet, men hörnorna var fortsatt farliga.

Tio minuter innan paus får vi en tydlig vänpunkt i matchen. Vi slår en till synes förlorad boll på djupet när Hedda Filén bestämmer sig att trampa iväg från mittfältet. I kamp med deras försvarare sätter hon in en perfekt och tuff tackling axel mot axel och vinner bollen. (Gästerna tyckte det var tackling i ryggen, men vi ser saker olika). Hedda spelade sen in bollen i mitten där Heffnersklubban inte får undan den. Beata Eriksson snappar upp bollen utanför straffområdet och skjuter in 2-1 via stolpen.

Målet gav bra energi och i slutet av första havlek så hade vi bättre kontroll på spelet. Framförallt Hedda F fick ett lyft av sin positiva aktion vid målet. Ett orosmoment var dock att en av våra bästa spelare i första halvlek, Ella Backman vinkade för byte p.g.a. lårproblem.

Vi höll 2-1 till paus och gjorde då ett byte där Ella B klev av och Karin Jonasson kom in. Karin är ju i normala fall en startspelare, men efter en lite tung vecka fick hon börja på sidan för att få "andas" lite.

Vi pratade i pausen om att vara mer noga med vårt passningsspel så att vi inte lät gästerna få så många tillfällen till omställningar. Då skulle vi också hinna få med våra yttrar på ett bättre sätt i vårt passningsspel och få till överflyttningarna på mitten.

Vi börjar också andra halvlek på ett mycket bättre sätt. Karin J gör några riktigt bra aktioner direkt och hjälper till att få fast bollen och spela enkla passningar till rättvända spelare. Vi får ett tydligt grepp om spelet och tillåter inte Heffnersklubban att ställa om på samma sätt som i första halvlek. Våra innermittfältare får ett bättre grepp om spelet när de fick bättre hjälp och överlag kändes det tryggt. Precis som i första halvlek var det hörnorna som kändes farligast och ibland gav vi bort dem lite för enkelt. En nick i ribban var dock det närmast de kom.

I gengäld skapade vi en hel del på andra sidan planen, men tyvärr så gick inte den sista passningen riktigt fram eller så fick vi inte till avslutet. Sen blev vi också bestulna på ett friläge då Karin J som bollförande spelare tog sig förbi sin motståndare som hakade i Karin, men ramlade själv och på något konstigt sätt förvandlades vårt friläge till en frispark för motståndarna.

Trots att vi hade övertaget är en uddamålsledning alltid bräcklig och Heffnersklubban är ett så pass bra lag att vi aldrig kunde slappna av. Sista fem minuterna bytte Wilma Engström av en tröttkörd Amanda Sjöö och Wilma höll så när på att få till ett rent friläge under sina få minuter på planen.

Vi höll dock undan relativt säkert och kunde inkassera vår tredje raka seger i serien och den i särklass skönaste.

Johanna Forss har några farliga igångsättningar av spelet, men gjorde ett antal avgörande ingripanden på hörnorna.

Lena Lindström är outtröttlig från sin vänsterbacksplats och skapar nästan lika mycket offensivt som våra forwards. Dessutom hinner hon tillbaka i försvar. Beröm även till Sandra Nilsson som föredömligt täcker upp för Lena vid e offensiva utflykterna. Dessutom är Sandra ett ständigt hot framåt.

Tilda Eriksson gjorde sin tredje match som mittback med sin tredje partner. Hon märks inte så mycket, men är fantastiskt anpassningsbar och gjorde nu en prickfri insats.

Erica Kraft var alltså mittbackspartner nr 3 för Tilda och hon svarade för flera avgörande ingripanden med tufft försvarsspel och ett modigt huvudspel.

Maja Salmonsson gjorde 90 minuter för tredje matchen i rad och även om hon inte kom fram lika mycket offensivt idag så visade hon att hon utvecklat sina defensiva sidor också.

På mitten tog det ett tag för Hedda Filén att komma igång, men när hon väl gjorde det briljerade hon med sin fysik och kraft.

Beata Eriksson tog också ett stort ansvar på mitten och hade ett mål och ett hockeyass på kontot idag, vilket visade sig vara matchavgörande.

Amanda Sjöö har brottats lite med tron på sig själv men idag visade hon flera gånger sin snabbhet och sitt fina spelsinne.

Ella Backman fortsätter att visa fin form och gjorde stor nytta i första. Rebecca Bill har haft halsfluss i veckan, men visade vilken jäkla urkraft hon är med stort jobb och ett fint mål.

Karin Jonasson agerade inhoppare idag och fick till sina bästa 45 minuter i år där hon använda sina starka sidor på rätt sätt och spelade enkelt och smart.

Tre matcher och nio poäng...en perfekt start på serien!

 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: Djurgådens IF - ÖFK  
  av Kim Sunding | Idag - 09:36  
 

Ny bortamatch på Tele2 arena. Denna gång står Djurgården som motstånd. Vänder trenden nu?

 
  Läs mer...  
 


 
  Djurgården - ÖFK, första kvarten blir så otroligt viktig  
  av Miguel Exposito | Idag - 07:55  
 

Bild: Miguel Exposito. Foto; Privat

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ Djurgårdens IF - ÖFK via fotbollz.se  
  av Fotbollz.se | Idag - 07:53  
 

Fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, statistik, matchens prestation, överraskning och krönika från matchen. Du får veta resultatet i O'Learys tipset och vilka de tre bästa spelare är i Trissen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen. Fotbollz.se har en medarbetare på plats på Tele2 Arena

Glöm inte O'Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Sent mål och förlust för Ope IF  
  Igår - 23:20  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 20:21 Vinst
Igår - 19:41 Thomas Lagerlöf om ÖFK
Igår - 12:07 Frösö IF - Sund IF 2-3 (1-2)
Igår - 12:06 Div II / Div III
Igår - 12:06 Tips dammatcher i helgen
Igår - 12:05 Spelomgång 5 div.4 Jämtland
Igår - 10:45 Ett spöke för ÖFK - Buya Turay
Igår - 08:52 Referat: Stuguns BK - Järpens IF
24 Maj 2019 - 23:31 Succcekväll för Saman Ghoddos
24 Maj 2019 - 22:38 Delad pott på Hismovallen
23 Maj 2019 - 22:56 Sveg - Häggenås 3-0 (0-0)
23 Maj 2019 - 22:04 ÖFK hänger mé
23 Maj 2019 - 15:10 Brunflo FK - Ås IF 1-2 (1-2)
23 Maj 2019 - 13:07 Matcher för dam o herr i helgen
23 Maj 2019 - 08:50 Backen Erik Bergs funderingar inför mötet med ÖFK
23 Maj 2019 - 08:37 Skadeläget i Djurgårdens IF
23 Maj 2019 - 06:06 Välgörenhetsmatch i Järpen med Allbäck !
22 Maj 2019 - 22:27 Resultat Tips fotboll tisdag - onsdag
22 Maj 2019 - 19:30 Rewan Amin kom tillbaka med besked - blev trissvinnare
22 Maj 2019 - 14:55 ÖFK intresserad av tysk anfallare
 
 
 
Herrar
av: läktaren | 9 Maj 2019 - 07:47
ser en del div 4 matcher, slås av a
25
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 19 Maj 2019 - 09:58
Östersunds kommun skämmer återige
9
kommentarer
Inför matchen: ÖFK - Örebro SK
av Kim Sunding | 20 Maj 2019 - 13:24
Är Örebro det perfekta laget att mö
8
kommentarer
ÖFK - Örebro 1-3 (0-2)
av Hasse Thor | 20 Maj 2019 - 23:34
ÖFK fick noll och intet i den vikti
8
kommentarer
Nya matcher Div 2/3 herrar
av Björn Runsten | 18 Maj 2019 - 18:34
Alla länslagen spelar och Alsen tju
6
kommentarer
Graham Potter tar över Brighton?
av Haldo Jonsson | 18 Maj 2019 - 18:57
Graham Potter tar ett steg till i
 
 Skrivet den Lör 13 Apr 09:37
 
 Skrivet den Tis 21 Maj 01:02
fotbollz.se på Facebook