Publicerad 13 Maj 2019 - 06:53 Uppdaterad 13 Maj 2019 - 09:10

Målskyttar Alsen: Alex Mårtensson, Love Öien
Härnösand: Charles Ikenna Kean 3

Alsens startelva idag var:
Mikael Nilsson ? Simon Lundgren, Erik Johanssson, Sebastian Rolandsson, Isak Wallen - Said Mohammed Hossini (60), Elis Sylla Sundin, Love Öien (78), Andreas Englund ? Jimmy Hernerud, Alex Mårtensson (86).
Ers. Adam Åsenlund, Mostafa Zamani, Samuel Nygren (in 78), Marcus Nilsson (in 86), Filip Englund (in 60),

I vår förhoppningsvis vår sista hemmamatch ?borta? mötte vi idag Härnösand på JK arenas B-plan, matchen spelades i en väldigt besvärlig sidvind som delvis förstörde chanserna till ordnat spel. Det var många inkast som kastades in på plan, men som blåste ut till nytt inkast för motståndarna!

Matchen startade frejdigt och redan efter några minuter var Alex på tå när han fångade upp en långboll som deras back missbedömde, han satte enkelt 1-0 och en riktig smakstart för oss. Härnösand ökade sen tempot och hotade främst på sina kanter där de hade riktigt vindsnabba spelare, efter ca 20 min spelade så fick de en högerhörna, den slogs för lågt men vår spelare som skulle rensa missbedömde studsen och bollen letade sig in mot mål, efter lite kalabalik så slogs den till sist in till 1-1. Efter detta jämnades spelet ut, men bägge lagen hade svårt att få till något bra spel i vinden. Vi hade en frispark som slogs in mot mål, alla missade den och den gick rakt in i stolpen, tyvärr hann vi inte dit och raka in returen. Härnösand hade en frispark i motsvarande läge, den slogs lite överraskande stenhårt mot mål, Micke gjorde dock en superräddning och lyckades med stolpens hjälp freda målet, bollen sparkades sen in, men domaren blåste helt riktigt för ruff.
Halvtid 1-1 kändes som ett ganska rättvist resultat.

Andra halvlek startar med att bägge lagen gör många enkla bolltapp, ingen av våra spelare var riktigt bekväma med bollen, utan passen gick sällan exakt dit de skulle, troligen var det vinden som var boven. Micke fick dock göra en finfin räddning ute vid stolpen på ett farligt skott. Andreas hade också ett jätteläge efter ett inlägg från Said Mohammad som gick över deras backar, han fick också bollen på mål, men även Härnösands målvakt var på tå och räddade. Efter en Härnösandsbrytning på mittplan när vi var på väg framåt med hela laget, så gjorde de en omställning som slutade med att de kunde ganska enkelt göra 1-2 i minut 70. Vi kom dock tillbaka och bara fyra minuter senare fick Love en drömträff med vänstern från runt 30 meter, rakt i krysset och 2-2, nu har vi en riktigt bra period och ligger på med allt vi har, tyvärr grinar oturen mot oss, då en rensning från oss tar i magen på egen spelare och ställer plötsligt deras spelare fria, ett enkelt pass i sidled gjorde att de kunde göra 2-3 i öppet mål. Spelaren som gjorde mål var offside när han fick passet, men då bollen på vägen fram tog på vår spelares utsträckta ben så bedömdes situationen som ny och målet godkändes. Nu flyttade vi upp med allt vi hade och skapade också flera fina lägen och en massa hörnor, t.o.m Micke var med upp och han kunde så när nickat in en kvittering på en hörna. Tyvärr så fick vi inte in bollen och slutresultatet blev till ännu en sur uddamålsförlust.

Alsen plussar vi för Micke i mål, han gjorde ett flertal svettiga räddningar. Filip Englund gjorde också ett piggt inhopp, skönt att han är tillbaka.

I Sollefteå var tremålskytten Charles Ikenna Kean bra, bäst på plan var dock deras Hugo Svensson.

Nu hoppas vi kunna studsa tillbaka i fredagens bortamatch mot Östavall. Vi behöver få lite positiv energi nu.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

av classe olofsson  | Igår - 17:46