Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

REFERAT: OPE IF - KROKOM/DVÄRSÄTTS IF
av Ope IF
Publicerad 9 Aug 2019 - 23:32 Uppdaterad 10 Aug 2019 - 15:02

Efter 25 minuter hade vi skaffat oss en ledning med 6-0 efter bra och fantasirikt spel och matchen var redan där givetvis avgjord. Sen var det lite upp och ner under resten av matchen som det så ofta blir när det gått lite för lätt, men det blev vinst med 13-1 till slut. Rebecca Bill gjorde 5 mål och Karin Jonasson, Therese Stjerna och Ella Backman gjorde 2 var. Amanda Sjöö och Wilma Engström fyllde på med varsitt mål.

Inför matchen pratade vi mycket om vikten att plocka fram samma inställning i den här matchen som vi har haft mot lag som på papperet är lite tuffare motstånd. Under vissa matcher i våras hade vi lite svårt att få fart på spelet och då framförallt mot de lag där vi på förhand kände att vi borde vara betydligt bättre.

Det var också riktigt bra fart redan från början av matchen. Vi satte tidigt tonen för hur vi ville ha matchen med många spelare som ville ha boll, ett vägvinnande passningsspel och många löpningar framåt samtidigt som backlinjen tog hand om de bollar som slank igenom.

Efter 6 minuter kom 1-0 då Rebecca Bill hittade Therese Stjerna med en härlig djupledsboll där Therese S kyligt placerade in bollen vid första stolpen.

4 minuter senare bjöd Therese tillbaka då hon serverade ett fint inspel till Rebecca Bill som säkert sköt in bollen.

Ytterligare 4 minuter senare var det dags igen. Olivia Jonsson hittade Therese på kanten och hin slog ett perfekt inlägg som Rebecca nickade in bakom en chanslös målvakt.

Bara minuten efter 3-0 fullbordade Rebecca sitt äkta hattrick när Karin Jonasson svarade för en fantastisk chip-framspelning i djupled och Rebecca var säker i avslutet fram till 4-0.

Rebecca skulle dock göra ett fjärde mål bara 4 minuter senare. Ella Backman nickade fram bollen til Karin J som sköt ett bra skott där målvakten lämnade retur och först fram var Rebecca och satte bollen i mål.

I det här läget spelar Opetjejerna bra fotboll och hjälper varandra på ett bra sätt på planen och det skulle också hinna bli 6-0 innan klockan tickat upp till 25 minuter. Karin J och Sandra Nilsson svarade för förarbetet och hittade Amanda SJöö som skar in från kanten och sköt in bollen i mål.

Nu följde en period där vi gick ner oss lite, vilket ofta händer när det har gått lite för lätt. Det gav också K/D möjlighet att skjuta in ett reduceringsmål genom Emilia Persson som hittade rätt med ett bra skott efter 32 minuter.

Det var fortsatt trögt några minuter efter reduceringen, men i slutet av halvleken blev det lite bättre fart igen. Vi gjorde två fina mål som vinkades bort för offside och åtminstone det ena KAN helt enkelt inte vara offside...men så blev det.

Det blev ändå 7-1 innan paus då Ella Backman svarade för ett bra direktavslut på Amanda Sjöös fina inlägg.

I paus pratade vi om att inte nöja oss utan att fortsätta köra på och vilja attackera och skapa chanser.

Det dröjde bara 1 minut av andra halvlek innan 8-1 kom. Sandra Nilsson lyfte en boll över K/D:s backlinje där Rebecca snappade upp den och passade till Therese som sköt in sitt andra mål i matchen.

Bara 3 minuter senare kom även 9-1 då Amanda S och Rebecca B jobbade fram bollen till Karin J som ätligen fick utdelning med en lång tå.

Efter det målet följde en lång period där vi har ett stort övertag i spelet och kommer fram till ett flertal bra lägen, men där avsluten inte riktigt hittade rätt. Det var utanför och över och en del bra räddningar av K/D-målvakten.

Beata Eriksson och Wilma Engström bytte in under den här perioden för att vi skulle få in lite ny energi och behålla trycket. Beata fick en boll rätt i ansiktet tidigt och fick kliva av, men kom snabbt in igen.

Med 20 minuter kvar nådde vi tvåsiffrigt. Sandra N utmanade backlinjen och la en enkel passning fram till Karin J som säkert sköt in 10-1.

Nu hamnade vi i ett litet målstim igen och under den här perioden kom också Liv Hellberg och Tilde Jägerhäll in i backlinjen.

2 minuter efter 10-1 fick vi utdelning på en hörna. Karin J slog hörnan och Ella B sköt in sitt andra mål i matchen. Ella hade innan dess varit nära vid ytterligare ett par hörnor.

Ytterligare 2 minuter efter det kom 12-1. Wilma Engström sköt ett bra skott som målvakten lämnade retur på och Rebecca B kastade sig fram och stötte in sitt femte mål i matchen.

Sen dröjde det 4 minuter innan nästa mål kom. Wilma Engström snappade upp en boll utanför straffområdet och drog till med ett riktigt klassavslut i bortre krysset.

Under de avslutande 12 minuterna av matchen fortsatte vi att trycka på och skapa chanser, men fick inte till avsluten. Ibland tog vi kanske också avsluten i lite fel lägen.

Vi vinner med 13-1 och skulle väl ha kunnat göra ännu fler, men vi kan inte begära att vi ska göra mål på allt. Det var vår största segermarginal i årets serie och innebär vår andra storseger i rad då vi hade målkalas även i sista vårmatchen mot Alnö.

Rebecca B har varit sjuk ett par dagar under veckan, men det var svårt att se då hon i vanlig ordning löpte väldigt mycket och nosade upp målchanser tack vare sin hunger och framåtanda. 5 mål och 3 ass är fina siffror.

Vad det gäller löpvilja är det också otroligt skönt att se Sandra Nilsson som hela tiden vill vara delaktig i spelet. Hon blev rejält frustrerad över att inte komma med i målprotokollet trots flera chanser, men står för 3 assist och en makalös arbetsinsats.

En annan som är frustrerad över att inte målskyttet lossnar helt är Karin J, men hon bidrar med så mycket mer i spelet och 2 mål och 4 ass är inte heller så illa.

Det är lätt att fastna för alla de offensiva spelarna som producerar mycket. T.ex. Therese S (2 + 2), Ella B (2 + 1) och Amanda S (1 + 2), men vi måste också berömma några spelare i de bakre leden. Framförallt i första halvlek var det väldigt kul att se Lollo Nenzén kliva fram i precis rätt lägen och lösa alla situationer på ett enkelt och effektivt sätt.

Olivia Jonsson gjorde också en närmast prickfri insats med fina uppspel och kloka, enkla beslut både offensivt och defensivt genom hela matchen.

Ett inhopp som förtjänar att nämnas är de 20 minuter som Liv Hellberg gjorde som mittback där hon löste det som dök upp på ett strålande sätt med sin fina spelförståelse.

Vi gör det vi kan för att Kovland ska känna flåset i nacken och det skadar inte att vi gör en hel del mål. Nu gäller det ändå att ladda om och vara beredda.på en betydligt tuffare match nästa fredag då vi möter Heffnersklubban på bortaplan. Vi har kammat noll mot dem borta de två senaste åren, men det känns som om vi har växt en klass så nu hoppas vi att vi kan vända den trenden.

 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: ÖFK - AIK  
  av Kim Sunding | Igår - 23:18  
 

AIK kommer på besök på söndagen. Hinner laget från Solna ladda om efter torsdagens kval till Europa League?

 
  Läs mer...  
 


 
  div 2-3 - 23-24 augusti  
  av Björn Runsten | Igår - 22:38  
 

Alsen står över denna omgång, och kan bara hoppas att andra resultat går deras väg. Ope möter Sollefteå, och Ytterhogdal och IFK får bekänna färg, när bägge lagen ger sig av norrut för matcher mot två av seriens bättre lag. Dit får man väl även räkna våra länslag, framförallt Hogdal! Frösön, med två raka förluster, åker till Sund.


Ope - Sollefteå 1-2

Sund - Frösön 0-1

Piteå - Ytterhogdal 0-1

IFK Luleå - IFK Ösd 1-0

 
  Läs mer...  
 


 
  Se Jesper Anderssons mål på video  
  av Nicki Rimmö | Igår - 19:46  
 

Sund - Frösön 0-1 (0-0)

Jesper Andersson Frösö IF

 
  Läs mer...  
 


 
  Östavall IF- Iggesund IK 1-0 (0-0)  
  av Agne Karlsson | Igår - 19:34  
 

Entrén till Skogsvallen: Foto: Agne Karlsson

Östavall IF-Iggesund IK 1-0 (0-0), inför 150 betalande åskådare på Skogsvallen i Östavall, målskytt på straff i minut 67=Yaroslav Voloshin.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:40 Sund IF - Frösö IF 0-1 (0-0)
Igår - 15:09 FÖRLUST MOT SERIELEDARNA
Igår - 15:01 luleå sk tog hem alla 3 poängen
Igår - 15:00 FÖRLUST
Igår - 11:23 Tips dammatcher i helgen
Igår - 09:42 Lars Larssons Tankar
23 Aug 2019 - 22:19 Att satsa rätt - eller inte
23 Aug 2019 - 21:14 OAVGJORT
23 Aug 2019 - 15:14 Ifk Östersund Ungdom - Alsen 2
23 Aug 2019 - 14:22 Positiv träning inför AIK
23 Aug 2019 - 10:46 Resultt Spelomgång 13 div.4 Jämtland
23 Aug 2019 - 10:39 Hoppas att ÖFKs ledning och alla andra i ÖFK vågar tänka sto
23 Aug 2019 - 10:26 Jobbig kväll för AIK
23 Aug 2019 - 09:17 Referat: Offerdals IF - Järpens IF
23 Aug 2019 - 07:12 Brunflo FK - Selånger FK
22 Aug 2019 - 23:09 Häggenås - OPE 1-10 (0-5)
22 Aug 2019 - 17:23 En äkta ÖFK vän
22 Aug 2019 - 15:49 Avstängningar ÖFK - AIK
22 Aug 2019 - 15:37 Nu är det klart - Ken Sema lånas ut till Udinese
22 Aug 2019 - 10:54 Falkarna mobiliserar för att stötta och hjälpa ÖFK
 
 
 
Herrar
av: Nyval | 20 Aug 2019 - 14:03
Mittmedia alternativt sig. ö.s
26
kommentarer
Resultt Spelomgång 13 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 23 Aug 2019 - 10:46
25
kommentarer
Tung kväll för ÖFK - Elfsborg hade uppvisning i målskytte.
av Margareta "Myggan" Handler | 19 Aug 2019 - 23:06
VS IF Elfsborg - ÖFK 4-1 (3-0)
21
kommentarer
Fotbollen i fokus
av Haldo Jonsson | 17 Aug 2019 - 10:39
Gårdagens intervju med Daniel Kin
15
kommentarer
Att satsa rätt - eller inte
av Haldo Jonsson | 23 Aug 2019 - 22:19
Fotbollz.se lägger sig i de ofört
15
kommentarer
Startelvan ikväll
av Haldo Jonsson | 19 Aug 2019 - 18:04
Aly Keita – Tom Pettersson, N
 
 Skrivet den Fre 2 Aug 09:16
 
 Skrivet den Tis 16 Jul 20:19
 
 Skrivet den Fre 9 Aug 21:10
fotbollz.se på Facebook