Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

REFERAT: OPE IF - KROKOM/DVÄRSÄTTS IF
av Ope IF
Publicerad 9 Aug 2019 - 23:32 Uppdaterad 10 Aug 2019 - 15:02

Efter 25 minuter hade vi skaffat oss en ledning med 6-0 efter bra och fantasirikt spel och matchen var redan där givetvis avgjord. Sen var det lite upp och ner under resten av matchen som det så ofta blir när det gått lite för lätt, men det blev vinst med 13-1 till slut. Rebecca Bill gjorde 5 mål och Karin Jonasson, Therese Stjerna och Ella Backman gjorde 2 var. Amanda Sjöö och Wilma Engström fyllde på med varsitt mål.

Inför matchen pratade vi mycket om vikten att plocka fram samma inställning i den här matchen som vi har haft mot lag som på papperet är lite tuffare motstånd. Under vissa matcher i våras hade vi lite svårt att få fart på spelet och då framförallt mot de lag där vi på förhand kände att vi borde vara betydligt bättre.

Det var också riktigt bra fart redan från början av matchen. Vi satte tidigt tonen för hur vi ville ha matchen med många spelare som ville ha boll, ett vägvinnande passningsspel och många löpningar framåt samtidigt som backlinjen tog hand om de bollar som slank igenom.

Efter 6 minuter kom 1-0 då Rebecca Bill hittade Therese Stjerna med en härlig djupledsboll där Therese S kyligt placerade in bollen vid första stolpen.

4 minuter senare bjöd Therese tillbaka då hon serverade ett fint inspel till Rebecca Bill som säkert sköt in bollen.

Ytterligare 4 minuter senare var det dags igen. Olivia Jonsson hittade Therese på kanten och hin slog ett perfekt inlägg som Rebecca nickade in bakom en chanslös målvakt.

Bara minuten efter 3-0 fullbordade Rebecca sitt äkta hattrick när Karin Jonasson svarade för en fantastisk chip-framspelning i djupled och Rebecca var säker i avslutet fram till 4-0.

Rebecca skulle dock göra ett fjärde mål bara 4 minuter senare. Ella Backman nickade fram bollen til Karin J som sköt ett bra skott där målvakten lämnade retur och först fram var Rebecca och satte bollen i mål.

I det här läget spelar Opetjejerna bra fotboll och hjälper varandra på ett bra sätt på planen och det skulle också hinna bli 6-0 innan klockan tickat upp till 25 minuter. Karin J och Sandra Nilsson svarade för förarbetet och hittade Amanda SJöö som skar in från kanten och sköt in bollen i mål.

Nu följde en period där vi gick ner oss lite, vilket ofta händer när det har gått lite för lätt. Det gav också K/D möjlighet att skjuta in ett reduceringsmål genom Emilia Persson som hittade rätt med ett bra skott efter 32 minuter.

Det var fortsatt trögt några minuter efter reduceringen, men i slutet av halvleken blev det lite bättre fart igen. Vi gjorde två fina mål som vinkades bort för offside och åtminstone det ena KAN helt enkelt inte vara offside...men så blev det.

Det blev ändå 7-1 innan paus då Ella Backman svarade för ett bra direktavslut på Amanda Sjöös fina inlägg.

I paus pratade vi om att inte nöja oss utan att fortsätta köra på och vilja attackera och skapa chanser.

Det dröjde bara 1 minut av andra halvlek innan 8-1 kom. Sandra Nilsson lyfte en boll över K/D:s backlinje där Rebecca snappade upp den och passade till Therese som sköt in sitt andra mål i matchen.

Bara 3 minuter senare kom även 9-1 då Amanda S och Rebecca B jobbade fram bollen till Karin J som ätligen fick utdelning med en lång tå.

Efter det målet följde en lång period där vi har ett stort övertag i spelet och kommer fram till ett flertal bra lägen, men där avsluten inte riktigt hittade rätt. Det var utanför och över och en del bra räddningar av K/D-målvakten.

Beata Eriksson och Wilma Engström bytte in under den här perioden för att vi skulle få in lite ny energi och behålla trycket. Beata fick en boll rätt i ansiktet tidigt och fick kliva av, men kom snabbt in igen.

Med 20 minuter kvar nådde vi tvåsiffrigt. Sandra N utmanade backlinjen och la en enkel passning fram till Karin J som säkert sköt in 10-1.

Nu hamnade vi i ett litet målstim igen och under den här perioden kom också Liv Hellberg och Tilde Jägerhäll in i backlinjen.

2 minuter efter 10-1 fick vi utdelning på en hörna. Karin J slog hörnan och Ella B sköt in sitt andra mål i matchen. Ella hade innan dess varit nära vid ytterligare ett par hörnor.

Ytterligare 2 minuter efter det kom 12-1. Wilma Engström sköt ett bra skott som målvakten lämnade retur på och Rebecca B kastade sig fram och stötte in sitt femte mål i matchen.

Sen dröjde det 4 minuter innan nästa mål kom. Wilma Engström snappade upp en boll utanför straffområdet och drog till med ett riktigt klassavslut i bortre krysset.

Under de avslutande 12 minuterna av matchen fortsatte vi att trycka på och skapa chanser, men fick inte till avsluten. Ibland tog vi kanske också avsluten i lite fel lägen.

Vi vinner med 13-1 och skulle väl ha kunnat göra ännu fler, men vi kan inte begära att vi ska göra mål på allt. Det var vår största segermarginal i årets serie och innebär vår andra storseger i rad då vi hade målkalas även i sista vårmatchen mot Alnö.

Rebecca B har varit sjuk ett par dagar under veckan, men det var svårt att se då hon i vanlig ordning löpte väldigt mycket och nosade upp målchanser tack vare sin hunger och framåtanda. 5 mål och 3 ass är fina siffror.

Vad det gäller löpvilja är det också otroligt skönt att se Sandra Nilsson som hela tiden vill vara delaktig i spelet. Hon blev rejält frustrerad över att inte komma med i målprotokollet trots flera chanser, men står för 3 assist och en makalös arbetsinsats.

En annan som är frustrerad över att inte målskyttet lossnar helt är Karin J, men hon bidrar med så mycket mer i spelet och 2 mål och 4 ass är inte heller så illa.

Det är lätt att fastna för alla de offensiva spelarna som producerar mycket. T.ex. Therese S (2 + 2), Ella B (2 + 1) och Amanda S (1 + 2), men vi måste också berömma några spelare i de bakre leden. Framförallt i första halvlek var det väldigt kul att se Lollo Nenzén kliva fram i precis rätt lägen och lösa alla situationer på ett enkelt och effektivt sätt.

Olivia Jonsson gjorde också en närmast prickfri insats med fina uppspel och kloka, enkla beslut både offensivt och defensivt genom hela matchen.

Ett inhopp som förtjänar att nämnas är de 20 minuter som Liv Hellberg gjorde som mittback där hon löste det som dök upp på ett strålande sätt med sin fina spelförståelse.

Vi gör det vi kan för att Kovland ska känna flåset i nacken och det skadar inte att vi gör en hel del mål. Nu gäller det ändå att ladda om och vara beredda.på en betydligt tuffare match nästa fredag då vi möter Heffnersklubban på bortaplan. Vi har kammat noll mot dem borta de två senaste åren, men det känns som om vi har växt en klass så nu hoppas vi att vi kan vända den trenden.

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  överkörda i premiären  
  av classe olofsson  | Idag - 20:46  
 

Skellefteå ff - IFK Östersund 6-1 (3-0). mål ifk: Omjne

 
 


 
  Div 2 Norrland startar i dag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:01  
 

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

 
  Läs mer...  
 


 
  GIF Sundsvall är en förening i förvandling.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48  
 

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

 
  Läs mer...  
 


 
  Axel Boden Återvänder  
  av classe olofsson  | Igår - 18:02  
 

kommer hem från college spel i USA

Foto: LF Producion

 
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:46 ny försvarare från frösön
Igår - 14:52 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
Igår - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
Igår - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
Igår - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse
23 Mar 2024 - 16:21 vinst för kamraterna
23 Mar 2024 - 14:17 Var är målsinnet?
23 Mar 2024 - 12:55 ÖFK borde ha avgjort i första halvlek
23 Mar 2024 - 11:12 Startelvan i dag
22 Mar 2024 - 15:39 Intressant genrep mot Skövde.- Svår att ta ut en backlinje
22 Mar 2024 - 13:18 Superettans bästa spelare 2024 -unibet
22 Mar 2024 - 10:12 Så här gjorde vi för att ta in pengar till ÖFK - kanske ett
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Idag - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook