Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2019
- Lämna nytt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

REFERAT: OPE IF - SELÅNGER FK 2
av Ope IF
Publicerad 7 Sep 2019 - 22:56 

Redan på uppvärmningen innan match kändes det att det var något riktigt bra på gång. Den känslan höll i sig även i matchstarten. Ope fullkomligt exploderade i matchöppningen med härlig rörlighet och spelglädje och efter mindre än 20 minuter stod det 3-0. Vi kan nog inte spela mycket bättre än vi gjorde första halvtimmen. Även under den andra halvleken är det väldigt bra fokus och inställning på det som ska göras och till slut blev det hela 10-0 mot ett tröttkört Selånger 2.

Ibland får man som tränare uppleva stunder där det bara är att lägga händerna på ryggen och njuta av de som händer ute på planen. Precis den känslan fick vi uppleva under matchinledningen i matchen mot Selånger 2. Det var centrala backar och mittfältare som gick in rejält i situationerna för att vinna boll och fördela spelet efter bollvinst, anfallsspelare och yttrar som löpte för att ge alternativ och ytterbackar som fyllde på i anfallen, precis som vi prata om innan match. Lägg till det en målvakt på tårna som styrde och pratade längst bak.

Vi gjorde 1-0 efter tre minuter. Rebecca Bill fångade in bollen och spelade ut till Therese Stjerna på högerkanten, Therese tog med sig bollen och skar in mot mål där hon slog en perfekt passning till Rebecca som löpt in och enkelt kunde stöta bollen i mål.

Målet gav ytterligare energi och Opetjejerna tryckte oavbrutet på framåt och tvingade Selångers målvakt till några riktigt vassa ingripanden. När selånger fick tag på bollen och spelade upp den mot sina forwards var mittbacksparet Klara Svensson och Lollo Nenzén synnerligen vältajmade, vann boll och levererade till våra mittfältare eller ytterbackar snabbt och enkelt.

2-0 kom efter 10 minuter. Tilda Eriksson hittade fram med bollen till en djupledslöpande Rebecca B. Hon fintade bort sin back och serverade ett fint inlägg till Therese S som mötte på halvvolley och tryckte upp bollen i krysset. Riktigt fint anfall och snyggt mål.

Det var egentligen bara en fråga om när och inte om det tredje målet skulle komma. Det kom efter 18 minuter. Karin Jonasson spelade ut till Therese S som passade in till Sandra Nilsson som sköt och tvingade Selångers målvakt till en fin räddning, men reutren satte Sandra själv i mål.

Resterande del av den första halvtimmen är det fortsatt riktigt bra fotboll från Ope och det borde kanske ha varit nåt fler mål under den här perioden. Ändå svårt att klaga med tanke på att det mesta var bra.

Vi mattas lite i slutet av den första halvleken, men aldrig så att vi får någon riktig dipp. 3-0 är resultatet i paus och med tanke på kvaliteten, spelglädjen och löpviljan så var det nästan bara positiva ord i paus. I halvtid bytte vi ut Therese S, som varit sjuk under veckan, men nu hade en fantastisk första halvlek med 1 mål och 2 ass. Avbytaren gick inte av för hackor då vår ordinarie lagkjapten Lena Lindström kom in istället.

Andra halvlek är bara 2 minuter gammal när vårt fjärde mål kom. Karin J snappade upp en boll i offensivt straffområde och sköt ett distinkt vänsterskott som gick in under målvakten.

5 minuter senare var det dags för mål # 5 då Olivia Jonsson hittade Rebecca B med en fin djupledsboll. Rebecca slåg in bollen mot mål med nåt som såg ut som ett inlägg, men som gick in över målvakten.

2 minuter efter det var det dags för Ella Backman att skriva in sig i målprotokollet då hon vann bollen mitt på offensiv planhalva och trampade rätt igenom Selångers försvar innan hon lugnt placerade in bollen med vänsterfoten.

Vi har i det här läget ett bastant grepp om matchen och har också börjat byta in lite av våra spelsugna avbytare.

Kvarten in i andra gjorde Rebecca B sitt tredje mål. Sandra N och Karin J stod för fint samarbete innan Rebecca kunde skjuta in bollen med ett rejält avslut.

Rebecca nöjde sig dock inte där utan stöte även in 8-0 efter 20 minuter av andra halvlek efter fint förarbete av Maja S och Lena L. Strax därefter fick Rebecca byta efter 70 fina minuter efter skadefrånvaro.

Sista 20 minuterna gick vi över till ett 4-3-3 och hade i det läget ett helt nytt mittfält på planen. De kom in med stor energi och löpvilja och bidrog till att hålla trycket uppe.

Med 8 minuter kvar av matchen fick Lena L bli målskytt. Efter ett fint instick från Sandra N kunde Lena peta bollen förbi Selångers målvakt.

Selånger var rejält trötta i det här läget, samtidigt som Opetjejerna höll ångan uppe med ett bra passningsspel och fortsatt hög spelglädje.

Tre minuter innan full tid så nådde vi tvåsiffrigt Sandra N hittade ett väggspel med Karin J innan Sandra kunde skjuta in 10-0.

10-0 blev också slutresultatet i en match där det fanns mycket att glädjas åt. Vi kunde ge alla fem avbytare minst 20 minuters speltid och fick tillfälle att spara några spelare som varit sjuka och skadade.

Vad det gäller spelarkritik så är det bara positivt rakt igenom.

Maja S visade sig från sin allra bästa sida och var härligt offensiv från sin högerbacksplats. Planens bäste spelare sett över 90 minuter. Även Olivia J på vänsterbacken svarade för en härlig insats med vilja att följa med framåt även om det inte blev lika ofta där.

Mittbacksparet Lollo N och Klara S har inte spelat så mycket ihop, men det funkade perfekt mellan dem. Lollo agerar med ett ruskigt självförtroende just nu och löser allt så enkelt och Klara gjorde 90 riktigt bra minuter med stark defensiv och enkla lösningar offensivt.

Ella B inledde matchen riktigt piggt och hittade bra ytor i en rätt fri offensiv mittfältsroll. Tilda E fick kliva upp i en balansroll på mitten efter att ha spelat mittback i stort sett hela året och hön löste den uppgiften strålande. Var nära att bli målskytt också.

Sandra N kom inte med i spelet så mycket i första halvlek, men blev mer och mer involverad ju längre matchen gick och var oerhört nyttigt både offensivt och defensivt som vänsterytter. Therese S är redan nämnd och hennes halvlek som högerytter doftade klass rakt igenom trots en sjukdom under veckan. Finns inte många bättre i länet i en mot en.

Rebecca B har vait borta p.g.a. skada, men 4 mål i comebacken visar vilken kapacitet som finns där. Forwardskollegan Karin J gjorde "bara" 1 mål, men passade till 3 och såg ut att ha fantastiskt roligt ute på planen.

Längst bak kom Johanna F tillbaka efter en jobbig match senast och agerade vaket och smart, samtidigt som hon pratade och hjälpte sina utespelare matchen igenom.

Inhopparna Lena L, Erica Kraft, Beata Eriksson, Liv Hellberg och Ella Stugvard kom in och bidrog med härlig energi och bidrog till att vi aldrig tappade farten.

Kort och gott var det en jäkligt trevlig kväll på Sportfältets konstgräs. Det var en enorm spelglädje och vilja att visa att förra helgens poängtapp var ett tillfälligt "gupp i vägen".

Nu är det någon dags extra vila innan vi möter IFK Östersund 2 på Jämtkraft Arena måndag den 16 september. Vi hoppas att den här spelglädjen och kvaliteten finns kvar även då.

 
2 Kommentarer:
Gäst: Heja Fotboll skrev | 8 Sep 2019 - 13:56
Grym match av alla spelare. Div 1 nästa?
114
Gäst: Jan Netzler skrev | 8 Sep 2019 - 11:27
Bra jobbat alla inblandade👍.
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kan Burchnall få ÖFK-skutan i rätt riktning?  
  av Agne Svärd | Igår - 22:56  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Fotboll söndag  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:55  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens besvikelse  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:28  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Hett derby i div 3  
  av Björn Runsten | Igår - 21:23  
 

Ytterhogdal har chans att distansera sig från Skellefteå vid seger, och ta ännu ett steg mot kvalplats/ serieseger, men serieledarna Luleå blir svåra att rå på. Ett derby som kan locka stor publik utspelar sig på Bleckåsvallen. Frösön leder före Stöde med två poäng, men i en serie med ojämnt antal lag, står Frösön över sista omgången! Alsen visar god form med två raka bortasegrar, och har fortfarande chans på kvalplatsen, men är beroende av att andra resultat går deras väg.


Alsen - Frösön 1-0

Härnösand - Ope 4-0

Ytterhogdal - Skellefteå 1-3

Sandvik - IFK Östersund 2-4


 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 21:23 Referat: Ope IF - Brunflo FK
Igår - 21:22 Tips dammatcher i helgen
Igår - 21:21 Spelomgång 17 div.4 Jämtland
Igår - 20:00 Alsen - Frösön 1-0 (0-0)
Igår - 18:45 vinst mot sandviks ik
Igår - 18:43 FÖRLUST för ifk ungdom
Igår - 18:40 serieledarna vann
Igår - 18:25 Referat: Dvärsätts BK - Järpens IF
Igår - 18:19 Alsens IF - Frösö IF 1-0 (0-0)
Igår - 17:39 ÖFK vann nästan allt utom matchen
Igår - 17:22 Machens bästa spelare
Igår - 17:09 Falkenberg - ÖFK 1-0 (1-0)
Igår - 16:53 Hede/Vemdalen - Häggenås SK 2-1 (1-1)
Igår - 16:42 Höjdpunkter från Falkenberg - ÖFK
Igår - 16:37 Matchens prestation
Igår - 13:13 Snart avspark
Igår - 12:29 Dagens startelva
Igår - 10:55 Inför matchen: Falkenberg - ÖFK
Igår - 10:54 Året då ÖFK spelade ut Falkenberg ur allsvenskan
Igår - 10:06 'Hemmaplan och gräs talar för oss'
 
 
 
Herrar
av: H. Umor | 19 Sep 2019 - 14:27
Tror du börjar få konkurr
Ungdom
av: DM | 11 Sep 2019 - 15:05
Final F 13: IFK Östersund - Br
33
kommentarer
Jag förstår Burchnalls ilska efter domarkaoset
av Agne Svärd | 15 Sep 2019 - 00:25
31
kommentarer
Spelomgång 16 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 16 Sep 2019 - 23:17
3 lag som gör upp om seriesegern
21
kommentarer
ÖFK måste skaka fram tio miljoner kronor på tio dagar!
av Agne Svärd | 18 Sep 2019 - 01:56
16
kommentarer
Överklagan om Dino Islamovic gick inte igenom
av Haldo Jonsson | 19 Sep 2019 - 12:28
Disciplinnämnden har behandlat ÖFK:
13
kommentarer
Östersunds kommuns val att ej stötta ÖFK är ett svek mot skattebetalarna!
av Falkarna | 20 Sep 2019 - 10:58
 
 Skrivet den Mån 9 Sep 19:35
 
 Skrivet den Ons 18 Sep 01:56
fotbollz.se på Facebook