Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

HÖSTSÄSONGEN IGÅNG
av Per Lagerbäck
Publicerad 12 Aug 2013 - 18:53 Uppdaterad 12 Aug 2013 - 18:53

Det har blivit lite ojämnt mellan mina krönikor detta år. Men nu är det dags igen. Till förtret för vissa och förhoppningsvis till nöje för andra. Jag börjar med att titta på läget för våra JH-lag för tillfället, nu när höstsäsongerna är igång för de allra flesta.

I div 1 Norra Svealand har KD startat hösten på ett högst imponerande sätt. Seger mot Täby och totala utklassningar av Roslagsbro och Vasalund. KD visar att det nedflyttningsspöke som förföljde dem under halva vårsäsongen nu är helt bortstädat. Uppenbarligen är Caitlin Blosser ett riktigt kap för västra Jämtlands stolthet. Nu går troligen inga lag säkra för KD.

ÖDFF har tuffat på och har gett ett mycket säkert intryck, även om tränaren Peter Andersson inte alltid är nöjd. Och det tycker jag är ett friskhetstecken. Ska något jämtlandslag nå ytterligare ett steg så gäller det att inte alltid stryka medhårs. Tyvärr för ÖDFF så visar sig Bollstanäs vara ännu stabilare, trots poängförlusten mot Tierp före sommaruppehållet. Efter den andra förlusten mot Bollstanäs så skulle det kunna bli, som någon ÖDFF-anhängare skrev redan efter första förlusten, en ökenvandring resten av säsongen. Men så tycker inte jag att man ska se det. Det finns en andraplats att slåss om, och dessutom ligger det väl lite prestige i att hålla KD bakom sig i sluttabellen.

I div 2 mellersta Norrland leder Ope fortfarande serien. Detta trots att spelet svajat lite fram och tillbaka under säsongen. Några riktigt bra matcher har blandats med enstaka riktigt dåliga och några fler ganska slätstrukna. Det är långt ifrån säkert att Ope orkar hela vägen fram till serieseger, särskilt efter förlusten mot Torpshammar. Men det finns inget riktigt stabilt lag i serien, utan lagen slår varandra ganska friskt. Moliden är nog tillsammans med Ope de bästa två lagen i serien, men Moliden har en väldigt tunn trupp. Skador är ett mycket större hot för dem än för Ope, även om Ope just nu verkligen tvingas testa hur det är med att ha många spelare borta. Remsle tror jag är alltför ojämna för att hålla hela vägen, och någon gång ska ju Opes första seger mot dem i modern tid komma. Men Remsle har överraskat mig förr, så det lär dom väl göra igen. I nuvarande skepnad har Ope inget i div 1 att göra, och jag är osäker på om det är rätt år att ta steget. Men utvecklingspotential finns verkligen, både i A-truppen och i flicklagen närmast under. Men vid en eventuell uppflyttning till nästa säsong krävs det några duktiga nyförvärv för att det skulle kunna bli ett riktigt roligt 2014 för vårt distrikt. Men tre lag i div 1 vore väldigt positivt.

Frösön har genomfört ytterligare ett tränarbyte och startade upp ganska bra mot Remsle i en match där de var det bättre laget, men tappade poängen i slutminuterna. De följde sedan upp med säker seger mot Långsele. Frösön har nog ändå tappat för många poäng för att riktigt blanda sig i toppstriden. Men med skärpa i matcherna under hösten så tror jag att det kan bli topp tre.

Häggenås har blivit bättre och bättre under säsongen. Det var verkligen bra att de inte beslutade sig för att dra sig ur serien när det var spelarbrist ett tag på försäsongen. Laget hör hemma i serien och jag tror att de flesta andra lag kommer att ha problem mot dem under augusti. Sedan har jag inte riktigt koll på om det försvinner några spelare för dem när höstterminerna startar.

Brunflo och IFK Östersund är fast förankrade i botten. Brunflo har länge hållit ungefär samma nivå i de flesta matcherna, men 0- 9 mot Härnösand var illavarslande. Jag hoppas att det var en tillfällig bottenmatch. IFK håller däremot på att göra en rejäl uppryckning. Bara fem insläppta mål sammanlagt mot Ope och Moliden visar att det blivit en helt annan stabilitet i laget. Det blir ett spännande möte mellan just IFK och Brunflo om någon vecka. Tyvärr är det nog för många poäng upp till lagen ovanför, och Själevad 2 kommer att ta de poäng som behövs för att hålla avståndet. De snäppar bara upp kvalitén i matchtruppen när det behövs fler poäng. Häggenås och Torpshammar, som är de andra lagen möjligen inom räckhåll, kommer också att ta de poäng som behövs för att hålla tillräckligt avstånd. Jag vet fortfarande inte hur ansvariga distrikt tänker sig nedflyttningen i serien, men troligen måste Brunflo och IFK vara beredda på spel i trean nästa år. En trea som då kommer att bli mycket intressantare än årets upplaga.

Av de övriga lagen i serien är det två som överraskat ordentligt positivt, och det är Moliden och Långsele. De har tagit betydligt fler poäng än jag innan serien startade trodde de skulle göra. Moliden kan mycket väl vinna serien. Frågan är sedan hur intresserade de är att ta steget upp. Långsele trodde jag skulle vara med och slåss kring nedflyttningsstrecket, men de kan fortfarande hota topplagen. Inget av lagen i serien har väl gjort det mycket sämre än väntat, men jag trodde nog att Härnösand skulle vara med helt i toppen. Remsle, Torpshammar och Själevad 2 har ungefär motsvarat mina förväntningar.

Årets div 3 toppas ännu av Sveg. Som känt från denna sida så har de dock förlorat sin fixstjärna Camilla Larsson, vilket naturligtvis försvagar dem. De kommer att tappa en del poäng, vilket bevisades senast mot ett mycket ungt Ope 2, och då blir frågan om något av de fyra lag som kommer därnäst kan ta de poäng som krävs för att ta sig förbi. KD 2 kommer nog att ligga närmast, men både Ope 2 och Myssjö/Oviken kan också ta många poäng. Myssjö/Oviken vill verkligen ta steget upp, vilket jag tycker är rätt inställning. Vemdalen gör en väldigt bra säsong, och oftast har jag i mina tips underskattat dem. Nu senast så blev det tvärtom, då de tappade helt i andra halvlek hemma mot KD 2. Strömsund kommer att hamna på den plats de ligger på, nämligen den sjätte. Och sedan får Orrviken/Frösö 2 och Järpen göra upp om de två sista platserna. Orrviken startade upp frejdigt, men utan att träna regelbundet så tappar man i slagkraft under säsongen mot de lag som gör det. Så just nu tror jag att Järpen tar steget förbi, men vi får se.

Oavsett vem som vinner trean hoppas jag alltså på att de tar steget upp i div 2. Eller att åtminstone ett JH-lag gör det. Även om Brunflo och IFK har haft svårt att ta poäng är jag övertygad om att det är positivt för tjejernas utveckling att känna på bättre motstånd. Och ju fler tjejer som gör det, desto fler blir det som kan ta ytterligare steg framåt i utvecklingen.

Till sist tänkte jag reflektera lite över EM. Jag tycker att Sverige gett ett blandat intryck, men mest ett gott. Jag var själv på plats och såg gruppspelsmatcherna i Göteborg och Halmstad. Vi har två absoluta världsstjärnor i Nilla Fischer och Lotta Schelin. Jag gillade också Josefine Öqvist denna gång. Och vi har många spelare snäppet under dem. En spelare vars storhet jag dock inte helt kan se är Caroline Seger. Jag tycker att hon alldeles för ofta tappar boll i farliga lägen, och är alldeles för ouppmärksam på omgivningen. Men jag måste ju ha fel eftersom de flesta förståsigpåare tycker att hon är en av våra bästa spelare. Jag tycker inte ens att hon borde vara startspelare i landslaget.

Jag anser att vi borde ha satt ett par mål på ett ovanligt slätstruket Tyskland i semifinalen, men tyvärr. Det hade varit häftigt att få se en mästerskapsfinal i ett fullsatt Nationalstadion med Sverige som ena laget. Nu skänkte vi istället bort våra två biljetter till mer intresserade. Vi valde bort en resa till Stockholm för att se Tyskland- Norge. Men nu håller vi tummarna och hoppas att tjejerna motsvarar förväntningarna och tar sig till VM i Canada 2015. Det kan bli en ännu trevligare turnering då.

 
8 Kommentarer:
Gäst: JH Damfotboll är ute och cyklar skrev | 18 Aug 2013 - 11:52
Brunflo och IFK måste göra något inför kommande år.

Nu ligger två JH-lag under strecket och det är mycket långt upp.
Detta är inte bra.

Hur kan BFK endast fått ihop 3p, det är en gåta, för laget är inte så dåligt.
IFK som trodde de skulle få hjälp av ÖDFF har i alla fall kommit igång lite med man kommer nog inte heller få ihop tillräckligt med poäng för att gå förbil själevad.

SIK har ju möjlighet att fylla på med bättre spelare nu när man 'givit upp¨' seriesegerna i ettan.
0
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 13 Aug 2013 - 21:08
Tyvärr Saida måste tre lag dra sig ur innan någon tvåa kan bli aktuell för uppflyttning, då det är sex lag som kvalar till tre platser i Elitettan. Så den delen av spådomen kommer att ha problem att slå in.
0
Gäst: Matt skrev | 13 Aug 2013 - 15:16
Jag förstår inte vad du menar Gazza, Peter Andersson är ett föredöme både som tränare och att skriva. Fotbollz skriver jämnt att den som inte är nöjd kan skriva själv. Varför gör du inte det Gazza. Din kritik klingar falskt. heja Peter och alla tjejer.
3
Gäst: Hjärta? skrev | 13 Aug 2013 - 14:51
Ingen av tjejerna i laget som vill skriva vad som händer och sker i och omkring laget?
0
Gäst: Gazza skrev | 13 Aug 2013 - 14:45
Det har väl egentligen ingenting att göra med Pelles krönika..........men jag tror att ÖDFF skulle vara betjänta av en större öppenhet. Jag tror att det skulle locka både mer medlemmar och åskådare. Som det är nu ter sig ÖDFF som en sekt där man inte har en aning om vad som pågår. Man vet ju inte startelvan ens efter det att matcherna spelats. Om nu inte någon i ledarstaben är pigg på att skriva borde föreningen anlita någon skribent som kunde lämna lite träningsrapporter, inför-match-snack, startelva, vilka är borta och varför, gästspelare etc etc. Kan man inte "kräva" det av en elitsatsande förening???
6
Gäst: J.O skrev | 12 Aug 2013 - 22:14
Tycker Seger är den som har lite blick och styr tempot i Sveriges spel. Det vanliga (tyvärr) är inom damfotbollen ett "sparka&spring" tänk där väldigt få har det som jag ser varje vecka i herrfotbollen men som jag saknar i damfotbollen, och där ser jag Seger som en spelare som är förståndigare än de flesta andra i landslaget.
2
Gäst: Saida skrev | 12 Aug 2013 - 22:11
Nu har jag tittat djupt i glaset på kulan.

Så här blir det:
ÖDFF lägger ned pga att Peter slutar, Heike tackar slutligen Ja till Sunnanå, Anna och Karin går äntligen tillbaka till Ope och man får spelarbrist. Verksamheten tas över av IFK Östersund.

Jimmy Eiremo gör en Boork och blir assisterande tränare till JRW i Ope.

Krokom tackar också nej till division 1 pga spelarbrist och Ope blir ensamt JHlag i division 1.

Fast kanske ÖDFF får en gratis plats i elitettan då ett lag drar sig ur...
1
Gäst: Lasse skrev | 12 Aug 2013 - 21:45
Såja äntligen en som håller med mig ang Seger, kunde inte förstå all beröm hon fick av alla möjliga experter. Nu när den största experten av de alla lillebror Lager har talat så vet man att man har rätt. Tack!
2
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kval till Sv. cupen Frösö IF - IFK Östersund 0-3 (0-2)  
  Idag - 00:00  
 

IFK vann kvällens drabbning Kval till Svenska Cupen, möter vinnaren Ope IF-Ytterhogdal nästa helg

 
  Läs mer...  
 


 
  Obegripligt - Uppdrag Granskning  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:33  
 

Bildresultat för restaurangen fotbollz.se

Har ni medvetet fört oss bakom ljuset?

Nu klargör Svenska Fotbollsförbundet, att när det gäller elitlicensen 2013 så har ÖFK aldrig varit i farozonen att inte få spela Superettan – oavsett hur det egna kapitalet sett ut. UG visste om detta.

Bilden: Restaurang Hörnsparken. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Hallens SK drar sig ur division 5  
  av Hans Wågegård | Igår - 13:54  
  Hallens SK kastar in handduken.  
  Läs mer...  
 


 
  Nu kör vi O'Learys tipset igen.  
  av Klaus | Igår - 07:52  
 

Vi drar igång O'Learys-tipset igen.

Det gäller att inför varje ÖFK-match tippa vilket result det blir och vem som gör ÖFKs 1a mål i matchen, om det blir något.

Du är väl med? Knappen till tipset hittar du till höger på sidan.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 07:43 Lilla Storsjöcupen
21 Mar 2019 - 22:58 Medlemsmötet gav besked
21 Mar 2019 - 18:48 Hur är det ställt med etik och moral hos våra journalister o
21 Mar 2019 - 17:16 ÖFK hedrade downs syndromdagen.
21 Mar 2019 - 09:37 Vilken blåsning?
21 Mar 2019 - 09:34 Nya regler för ungdomsfotboll
20 Mar 2019 - 23:59 DM 1/8 final herr Frösö IF - Ytterhogdals IK 0-2 (0-2)
20 Mar 2019 - 22:09 Det våras för ÖFK
20 Mar 2019 - 18:56 Det här får vi dras med hela säsongen
20 Mar 2019 - 14:06 INFO inför Frösön-Ifk Östersund, Fredag 19,30
20 Mar 2019 - 10:03 Ian Burcnhall imponerade
20 Mar 2019 - 09:49 Daniel Kindberg granskar Uppdrag granskning
20 Mar 2019 - 07:54 Lars Larssons Tankar
19 Mar 2019 - 20:01 Notiser från forumet
19 Mar 2019 - 19:44 Sotirios Papagiannopoulos
19 Mar 2019 - 14:03 Daniel Kindberg svarar
19 Mar 2019 - 10:29 Kommentarer från ÖFK
18 Mar 2019 - 22:24 Ante Strängbys Fack stämmer kommunen
18 Mar 2019 - 22:23 Graham Potter nära knall
18 Mar 2019 - 13:19 Träningsmatch mot Iggesund
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 24 Feb 2019 - 23:30
Färjestad var och scoutade Dogge ig
28
kommentarer
Daniel Kindberg granskar Uppdrag granskning
av Haldo Jonsson | 20 Mar 2019 - 09:49
Lyssna på videon när en trygg och
22
kommentarer
Daniel Kindberg svarar
av Haldo Jonsson | 19 Mar 2019 - 14:03
Allvarliga faktafel i Uppdrag Gra
22
kommentarer
Ante Strängby svarar
av Ante Strängby | 17 Mar 2019 - 19:17
Med anledning av Östersunds kommu
21
kommentarer
Medlemsmötet gav besked
av Haldo Jonsson | 21 Mar 2019 - 22:58
ÖFK:s möte i kväll blev en fulltr
17
kommentarer
Hur är det ställt med etik och moral hos våra journalister och poliktiker?
av Martin Nylander | 21 Mar 2019 - 18:48
Jag uppfattar att jornalister och
 
 
 
 Skrivet den Ons 20 Mar 18:56
fotbollz.se på Facebook