Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam  
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer  
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar  
- Alsens IF 2
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 2
- Järpens IF
- Lillhärdals IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

HÖSTSÄSONGEN IGÅNG
av Per Lagerbäck
Publicerad 12 Aug 2013 - 18:53 Uppdaterad 12 Aug 2013 - 18:53

Det har blivit lite ojämnt mellan mina krönikor detta år. Men nu är det dags igen. Till förtret för vissa och förhoppningsvis till nöje för andra. Jag börjar med att titta på läget för våra JH-lag för tillfället, nu när höstsäsongerna är igång för de allra flesta.

I div 1 Norra Svealand har KD startat hösten på ett högst imponerande sätt. Seger mot Täby och totala utklassningar av Roslagsbro och Vasalund. KD visar att det nedflyttningsspöke som förföljde dem under halva vårsäsongen nu är helt bortstädat. Uppenbarligen är Caitlin Blosser ett riktigt kap för västra Jämtlands stolthet. Nu går troligen inga lag säkra för KD.

ÖDFF har tuffat på och har gett ett mycket säkert intryck, även om tränaren Peter Andersson inte alltid är nöjd. Och det tycker jag är ett friskhetstecken. Ska något jämtlandslag nå ytterligare ett steg så gäller det att inte alltid stryka medhårs. Tyvärr för ÖDFF så visar sig Bollstanäs vara ännu stabilare, trots poängförlusten mot Tierp före sommaruppehållet. Efter den andra förlusten mot Bollstanäs så skulle det kunna bli, som någon ÖDFF-anhängare skrev redan efter första förlusten, en ökenvandring resten av säsongen. Men så tycker inte jag att man ska se det. Det finns en andraplats att slåss om, och dessutom ligger det väl lite prestige i att hålla KD bakom sig i sluttabellen.

I div 2 mellersta Norrland leder Ope fortfarande serien. Detta trots att spelet svajat lite fram och tillbaka under säsongen. Några riktigt bra matcher har blandats med enstaka riktigt dåliga och några fler ganska slätstrukna. Det är långt ifrån säkert att Ope orkar hela vägen fram till serieseger, särskilt efter förlusten mot Torpshammar. Men det finns inget riktigt stabilt lag i serien, utan lagen slår varandra ganska friskt. Moliden är nog tillsammans med Ope de bästa två lagen i serien, men Moliden har en väldigt tunn trupp. Skador är ett mycket större hot för dem än för Ope, även om Ope just nu verkligen tvingas testa hur det är med att ha många spelare borta. Remsle tror jag är alltför ojämna för att hålla hela vägen, och någon gång ska ju Opes första seger mot dem i modern tid komma. Men Remsle har överraskat mig förr, så det lär dom väl göra igen. I nuvarande skepnad har Ope inget i div 1 att göra, och jag är osäker på om det är rätt år att ta steget. Men utvecklingspotential finns verkligen, både i A-truppen och i flicklagen närmast under. Men vid en eventuell uppflyttning till nästa säsong krävs det några duktiga nyförvärv för att det skulle kunna bli ett riktigt roligt 2014 för vårt distrikt. Men tre lag i div 1 vore väldigt positivt.

Frösön har genomfört ytterligare ett tränarbyte och startade upp ganska bra mot Remsle i en match där de var det bättre laget, men tappade poängen i slutminuterna. De följde sedan upp med säker seger mot Långsele. Frösön har nog ändå tappat för många poäng för att riktigt blanda sig i toppstriden. Men med skärpa i matcherna under hösten så tror jag att det kan bli topp tre.

Häggenås har blivit bättre och bättre under säsongen. Det var verkligen bra att de inte beslutade sig för att dra sig ur serien när det var spelarbrist ett tag på försäsongen. Laget hör hemma i serien och jag tror att de flesta andra lag kommer att ha problem mot dem under augusti. Sedan har jag inte riktigt koll på om det försvinner några spelare för dem när höstterminerna startar.

Brunflo och IFK Östersund är fast förankrade i botten. Brunflo har länge hållit ungefär samma nivå i de flesta matcherna, men 0- 9 mot Härnösand var illavarslande. Jag hoppas att det var en tillfällig bottenmatch. IFK håller däremot på att göra en rejäl uppryckning. Bara fem insläppta mål sammanlagt mot Ope och Moliden visar att det blivit en helt annan stabilitet i laget. Det blir ett spännande möte mellan just IFK och Brunflo om någon vecka. Tyvärr är det nog för många poäng upp till lagen ovanför, och Själevad 2 kommer att ta de poäng som behövs för att hålla avståndet. De snäppar bara upp kvalitén i matchtruppen när det behövs fler poäng. Häggenås och Torpshammar, som är de andra lagen möjligen inom räckhåll, kommer också att ta de poäng som behövs för att hålla tillräckligt avstånd. Jag vet fortfarande inte hur ansvariga distrikt tänker sig nedflyttningen i serien, men troligen måste Brunflo och IFK vara beredda på spel i trean nästa år. En trea som då kommer att bli mycket intressantare än årets upplaga.

Av de övriga lagen i serien är det två som överraskat ordentligt positivt, och det är Moliden och Långsele. De har tagit betydligt fler poäng än jag innan serien startade trodde de skulle göra. Moliden kan mycket väl vinna serien. Frågan är sedan hur intresserade de är att ta steget upp. Långsele trodde jag skulle vara med och slåss kring nedflyttningsstrecket, men de kan fortfarande hota topplagen. Inget av lagen i serien har väl gjort det mycket sämre än väntat, men jag trodde nog att Härnösand skulle vara med helt i toppen. Remsle, Torpshammar och Själevad 2 har ungefär motsvarat mina förväntningar.

Årets div 3 toppas ännu av Sveg. Som känt från denna sida så har de dock förlorat sin fixstjärna Camilla Larsson, vilket naturligtvis försvagar dem. De kommer att tappa en del poäng, vilket bevisades senast mot ett mycket ungt Ope 2, och då blir frågan om något av de fyra lag som kommer därnäst kan ta de poäng som krävs för att ta sig förbi. KD 2 kommer nog att ligga närmast, men både Ope 2 och Myssjö/Oviken kan också ta många poäng. Myssjö/Oviken vill verkligen ta steget upp, vilket jag tycker är rätt inställning. Vemdalen gör en väldigt bra säsong, och oftast har jag i mina tips underskattat dem. Nu senast så blev det tvärtom, då de tappade helt i andra halvlek hemma mot KD 2. Strömsund kommer att hamna på den plats de ligger på, nämligen den sjätte. Och sedan får Orrviken/Frösö 2 och Järpen göra upp om de två sista platserna. Orrviken startade upp frejdigt, men utan att träna regelbundet så tappar man i slagkraft under säsongen mot de lag som gör det. Så just nu tror jag att Järpen tar steget förbi, men vi får se.

Oavsett vem som vinner trean hoppas jag alltså på att de tar steget upp i div 2. Eller att åtminstone ett JH-lag gör det. Även om Brunflo och IFK har haft svårt att ta poäng är jag övertygad om att det är positivt för tjejernas utveckling att känna på bättre motstånd. Och ju fler tjejer som gör det, desto fler blir det som kan ta ytterligare steg framåt i utvecklingen.

Till sist tänkte jag reflektera lite över EM. Jag tycker att Sverige gett ett blandat intryck, men mest ett gott. Jag var själv på plats och såg gruppspelsmatcherna i Göteborg och Halmstad. Vi har två absoluta världsstjärnor i Nilla Fischer och Lotta Schelin. Jag gillade också Josefine Öqvist denna gång. Och vi har många spelare snäppet under dem. En spelare vars storhet jag dock inte helt kan se är Caroline Seger. Jag tycker att hon alldeles för ofta tappar boll i farliga lägen, och är alldeles för ouppmärksam på omgivningen. Men jag måste ju ha fel eftersom de flesta förståsigpåare tycker att hon är en av våra bästa spelare. Jag tycker inte ens att hon borde vara startspelare i landslaget.

Jag anser att vi borde ha satt ett par mål på ett ovanligt slätstruket Tyskland i semifinalen, men tyvärr. Det hade varit häftigt att få se en mästerskapsfinal i ett fullsatt Nationalstadion med Sverige som ena laget. Nu skänkte vi istället bort våra två biljetter till mer intresserade. Vi valde bort en resa till Stockholm för att se Tyskland- Norge. Men nu håller vi tummarna och hoppas att tjejerna motsvarar förväntningarna och tar sig till VM i Canada 2015. Det kan bli en ännu trevligare turnering då.

 
8 Kommentarer:
Gäst: JH Damfotboll är ute och cyklar skrev | 18 Aug 2013 - 11:52
Brunflo och IFK måste göra något inför kommande år.

Nu ligger två JH-lag under strecket och det är mycket långt upp.
Detta är inte bra.

Hur kan BFK endast fått ihop 3p, det är en gåta, för laget är inte så dåligt.
IFK som trodde de skulle få hjälp av ÖDFF har i alla fall kommit igång lite med man kommer nog inte heller få ihop tillräckligt med poäng för att gå förbil själevad.

SIK har ju möjlighet att fylla på med bättre spelare nu när man 'givit upp¨' seriesegerna i ettan.
0
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 13 Aug 2013 - 21:08
Tyvärr Saida måste tre lag dra sig ur innan någon tvåa kan bli aktuell för uppflyttning, då det är sex lag som kvalar till tre platser i Elitettan. Så den delen av spådomen kommer att ha problem att slå in.
0
Gäst: Matt skrev | 13 Aug 2013 - 15:16
Jag förstår inte vad du menar Gazza, Peter Andersson är ett föredöme både som tränare och att skriva. Fotbollz skriver jämnt att den som inte är nöjd kan skriva själv. Varför gör du inte det Gazza. Din kritik klingar falskt. heja Peter och alla tjejer.
3
Gäst: Hjärta? skrev | 13 Aug 2013 - 14:51
Ingen av tjejerna i laget som vill skriva vad som händer och sker i och omkring laget?
0
Gäst: Gazza skrev | 13 Aug 2013 - 14:45
Det har väl egentligen ingenting att göra med Pelles krönika..........men jag tror att ÖDFF skulle vara betjänta av en större öppenhet. Jag tror att det skulle locka både mer medlemmar och åskådare. Som det är nu ter sig ÖDFF som en sekt där man inte har en aning om vad som pågår. Man vet ju inte startelvan ens efter det att matcherna spelats. Om nu inte någon i ledarstaben är pigg på att skriva borde föreningen anlita någon skribent som kunde lämna lite träningsrapporter, inför-match-snack, startelva, vilka är borta och varför, gästspelare etc etc. Kan man inte "kräva" det av en elitsatsande förening???
6
Gäst: J.O skrev | 12 Aug 2013 - 22:14
Tycker Seger är den som har lite blick och styr tempot i Sveriges spel. Det vanliga (tyvärr) är inom damfotbollen ett "sparka&spring" tänk där väldigt få har det som jag ser varje vecka i herrfotbollen men som jag saknar i damfotbollen, och där ser jag Seger som en spelare som är förståndigare än de flesta andra i landslaget.
2
Gäst: Saida skrev | 12 Aug 2013 - 22:11
Nu har jag tittat djupt i glaset på kulan.

Så här blir det:
ÖDFF lägger ned pga att Peter slutar, Heike tackar slutligen Ja till Sunnanå, Anna och Karin går äntligen tillbaka till Ope och man får spelarbrist. Verksamheten tas över av IFK Östersund.

Jimmy Eiremo gör en Boork och blir assisterande tränare till JRW i Ope.

Krokom tackar också nej till division 1 pga spelarbrist och Ope blir ensamt JHlag i division 1.

Fast kanske ÖDFF får en gratis plats i elitettan då ett lag drar sig ur...
1
Gäst: Lasse skrev | 12 Aug 2013 - 21:45
Såja äntligen en som håller med mig ang Seger, kunde inte förstå all beröm hon fick av alla möjliga experter. Nu när den största experten av de alla lillebror Lager har talat så vet man att man har rätt. Tack!
2
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK-TV: IAN BURCHNALL INFÖR FÖRSTA TRÄNINGEN PÅ CYPERN  
  av Niclas Lidström publicerat Haldo Jonsson | Igår - 21:48  
 

Ian Burchnall. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Glad nyhet - Charlie Colkett - Den 'nye Frank Lampard' till ÖFK?  
  av Haldo Jonsson | 14 Jan 2019 - 21:24  
 

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 08: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Corey Whelan of Liverpool and Charlie Colkett of Chelsea in action during the Liverpool v Chelsea PL2 game at Anfield on May 8, 2018 in Liverpool, England. (Photo by Nick Taylor/Liverpool FC/Liverpool FC via Getty Images)
Nu närmar sig Chelseas mittfältslöfte Charlie Colkett, 22, ÖFK. Han har kallats för den nye Frank Lampard.

Enligt uppgifter vill spelaren själv till Östersund och endast detaljer återstår innan klubbarna är överens.

David Webb har åter gett avstryck!?

 
  Läs mer...  
 


 
  Bachirou aktuell för flytt - MLS-klubb med mångmiljonbud  
  av Haldo Jonsson | 14 Jan 2019 - 21:23  
 

Vidareförsäljningspengar till ÖFK?

 
  Läs mer...  
 


 
  Kinesiskt lag möter ÖFK  
  av Haldo Jonsson | 14 Jan 2019 - 16:27  
 

Bildresultat för Henan Jianye


Det blir många spännande matcher innan allsvenskan startar. ÖFK möter ett kinesiskt lag och två starka ryska och norska lag och så har vi ju Svenska Cupen

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
12 Jan 2019 - 21:57 Årets kulturprojekt en genialisk idé.
12 Jan 2019 - 21:08 Saman Ghoddos fina form består - se hans insats på video
12 Jan 2019 - 11:21 ÖFK :TV ger oss möjligheter
11 Jan 2019 - 23:16 Tesfaldet Tekie i landskampen mot Island
11 Jan 2019 - 20:08 Futsal flickor
10 Jan 2019 - 16:59 Träningsupptakt med framtidstro
10 Jan 2019 - 14:16 Fem snabba till nye fystränaren Oskar Ljungblom
10 Jan 2019 - 11:13 Tesfaldet Tekie och Sotte in från start
9 Jan 2019 - 19:05 Brytningstid i Lillhärdals IF
9 Jan 2019 - 14:07 Frank Lampardämne till ÖFK?
9 Jan 2019 - 11:54 ÖFK:s lagbygge 2019
7 Jan 2019 - 22:46 Nu ler Saman Ghoddos igen - se hans snygga mål här
7 Jan 2019 - 15:51 Järpen 2019
7 Jan 2019 - 15:15 Dagens dåliga nyhet - Gent vill ha tillbaka Tesfaldet Tekie?
7 Jan 2019 - 11:48 Hosam Aiesh landslagsman
6 Jan 2019 - 22:45 Fina ord - Tesfaldet Tekie
6 Jan 2019 - 21:20 Dagens glada nyhet - Ronald Mukiibi stannar i ÖFK
6 Jan 2019 - 19:45 Formstark Ken Sema
6 Jan 2019 - 09:55 Vad tror bettingbolagen om allsvenskan 2019?
5 Jan 2019 - 19:33 Tio år med Hasse Thor
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | Igår - 18:51
Det ska bli intressant att se om ÖF
Internationell fotboll
av: Flowsports | 2 Jan 2019 - 21:56
3-3 i paus, 6 mål från mi
14
kommentarer
ÖFK:s lagbygge 2019
av Haldo Jonsson | 9 Jan 2019 - 11:54
I morgon är det upptaktsträff för
8
kommentarer
Brytningstid i Lillhärdals IF
av Haldo Jonsson | 9 Jan 2019 - 19:05
Det förs bland spelarna diskussion
7
kommentarer
Tesfaldet Tekie i landskampen mot Island
av Haldo Jonsson | 11 Jan 2019 - 23:16
7
kommentarer
Träningsupptakt med framtidstro
av Haldo Jonsson | 10 Jan 2019 - 16:59
De nya spelarna Fransic Jno-Baptis
6
kommentarer
Bachirou aktuell för flytt - MLS-klubb med mångmiljonbud
av Haldo Jonsson | 14 Jan 2019 - 21:23
Vidareförsäljningspengar till ÖFK
fotbollz.se på Facebook