Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan  Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar  Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam  Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
- IFK Östersund 2
Div 3 M:a Norrland - Herr  Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Lillhärdals IF
Div 3 Damer  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- IFK Östersund 3
- Hede/Vemdalen
- Ope IF 2
- Ope IF 3
- Svegs IK
Div 4 Herrar  Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Hede IK
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- Alsens IF 2
- IFK Östersund 2
- IFK Strömsund
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

SÄSONGEN 2013 SLUT
av Per Lagerbäck
Publicerad 19 Okt 2013 - 19:05 Uppdaterad 19 Okt 2013 - 19:18

Dags att sammanfatta säsongen 2013, och göra en liten, liten blick framåt. Säsongen har varit hyfsad för distriktets lag, men långt ifrån någon succé.

Om vi börjar högst upp, i div 1 Norra Svealand, så såg det under vårsäsongen ut som om ÖDFF hade chansen till kvalplats och att KD var indragna i nedflyttningsstriden. Det gick dock ganska snabbt i augusti att se att inget av dessa scenarior skulle bli aktuella. KD startade hösten briljant och säkrade i praktiken kontraktet ganska snabbt. Nästan lika snabbt stod det klart att främst Bollstanäs, men även Tierp, var alltför bra för ÖDFF. För KD anser jag säsongen vara klart godkänd efter uppryckningen på hösten. Starten var mindre bra. Även ÖDFF får godkänt av mig, men utifrån deras egen målsättning så var det ett tydligt misslyckande. Och hösten var inte så stabil.

I div 2 spelade fem JH-lag där Ope och Frösön etablerade sig i toppen. Slutet på vårsäsongen blev dock den period som kom att skilja lagen åt. Ope klev in i ett stim av poäng, samtidigt som Frösön hade en tydlig svacka. De senare bytte under sommaren ut sitt tränarpar av skäl jag inte känner till. Plockar man bort omgångarna 7- 11, då Ope tog elva poäng fler än Frösön, så hade Frösön varit före Ope i tabellen. Ope hade sin knackiga period i början av hösten istället, där seriesegern nästan tappades bort. Men en rejäl uppryckning under de fyra sista omgångarna, med svårt motstånd, gav full poäng och avancemang till div 1.

Häggenås gjorde också en klart godkänd säsong med lite blandade insatser. Laget är ganska beroende av sina bästa spelare, och endast tre poäng utanför Jämtland är notabelt. Jag hoppas att laget samlar ihop sina trupper och satsar på en lika fin säsong i tvåan nästa år. Brunflo hamnade på efterkälken redan från början och hade inte riktigt turen med sig. De hängde med riktigt bra under perioder i de flesta matcherna, men hamnade oftast i svackor, där misstag ställde till det. Får laget behålla sin stomme är de mina favoriter i trean nästa år. IFK Östersund skulle få stöd från ÖDFF enligt avtal, men det dröjde, då ÖDFF hade otur med skador och energin lades på det egna laget. Vårsäsongen var inte alls bra, men under hösten glimtade laget till ibland och visade att något är på gång. Nu inleder IFK ett samarbete med KD istället, så får vi se vad det ger de båda föreningarna. Jag är tveksam till att det blir en succé i div 3, och tror alltså att Brunflo kanske blir vinnarna istället. Ope 2 kommer också att utmana. Allt beroende på hur olika spelare väljer under silly season.

I trean gick Sveg snabbt ifrån med skyttedrottningen Camilla Larsson i spetsen. Tomrummet efter henne blev större än jag trodde, och slutspurten av serien blev riktigt spännande. Myssjö/Oviken kom väldigt starkt och även KD 2 hotade ett tag. Till sist slank Myssö/Oviken förbi och tog hem seriesegern och platsen i div 2. Ope 2 slank i sin tur förbi KD 2 och tog tredjeplatsen, liksom Strömsund med en fin spurt passerade vårens överraskningslag Vemdalen. Sist blev Järpen efter att Orrviken/Frösö 2 slängt in handduken. Att så många lag i år gett upp sin verksamhet är riktigt tråkigt. Så få lag och föreningar i sluttabellerna har vi bara haft en gång sedan 1979, nämligen år 2000. Det handlar väl dels om att nedgången i födelsesiffror under andra halvan av 90-talet slår igenom, men det måste också handla om något mer. Men det får vi fundera på ett tag. Jag hoppas innerligt att fotbollen vaknar till liv igen på olika håll i distriktet, och att de föreningar som haft verksamhet i år hänger i. Jag hoppas på att t ex Ås, Ragunda, Funäsdalen, Offerdal m fl, och något lag från Bräcke kommun återkommer nästa år. Berg/Rätan, eller om det blir Myssjö/Oviken 2, tillkommer säkert i trean. Därtill hoppas jag på Björnen eller en liknande förening. Fotboll är kul, och måste inte tas allvarligt av alla lag.

Ja, Ope tar självklart sin plats i div 1, men måste förstärka i laget för att inte hamna i botten. Jag tror att de har ganska bra chanser till detta, då det bl a finns ett antal spelare med förflutet i föreningen på olika håll. Jag utgår också från att Myssjö/Oviken kliver upp i div 2. Ett inlett samarbete med Berg/Rätan borgar för detta. Jag tror därmed att de kommer att ha bättre förutsättningar än Brunflo och IFK Östersund hade under detta år, men naturligtvis krävs att spelarna är beredda att lägga ner den tid som krävs, och något nyförvärv borde ju ramla in.

Vad gäller ÖDFF och KD så har jag lite svårt att sia in i framtiden. ÖDFF gjorde ingen stark höst och de har en ganska liten trupp, även om flera skadade spelare borde vara tillbaka till nästa år. De kommer att vara beroende av en bra ekonomi för att få verksamheten att ta ett kliv framåt. Som alltid kommer några spelare att lämna, och frågan är varifrån de främst ska locka spelare nu när IFK Östersund bytt samarbetsförening. De är fortfarande distriktets bästa förening, men KD rustar för att ta upp kampen. Rykten säger dock att även de kommer att tappa spelare, så jag får återkomma till funderingar runt dessa lag tills jag har fler uppgifter.

I div 2 får jag säga samma sak om Frösön. Får de behålla sin trupp blir de åter ett topplag, även om serien verkar bli lite tuffare. Men väljer några spelare att gå till andra föreningar så kan de få problem nästa år. Då kan såväl Frösön som Myssjö/Oviken och Häggenås få kämpa för att slippa nedflyttning. Men får Frösön istället tillbaka spelare så har de alla chanser att ta hem serien. Det är viktigt att distriktet behåller så många lag som möjligt på denna serienivå. Annars kan utvecklingen verkligen börja att gå bakåt.

 
7 Kommentarer:
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 21 Okt 2013 - 12:28
Jag tycker absolut inte att Ope eller ngn annan förening ska "ta över" damfotbollen. Olika föreningar har olika syn på hur verksamheter ska bedrivas, och det passar olika tjejer olika bra. Jag hoppas istället att flera föreningar sakta lyfter i seriesystemet, så får vi se vilken som når längst, vilket system som fungerar bäst på sikt.
0
Gäst: Norman skrev | 21 Okt 2013 - 12:27
Ja mjukisklubben ope vore något för Jämtlandsfotbollen
3
Gäst: Fakta skrev | 21 Okt 2013 - 08:37
Farmarklubbar finns väl inte längre för lag som spelar i SvFFs serier?
0
Gäst: mer spets skrev | 21 Okt 2013 - 08:29
Med sin stora ungdomsverksamhet är det naturligast att Ope tar över damfotbollen. ÖDFF läggs ner och K/D blir en farmarklubb till Ope. Först då kan vi hoppas på en framtid för damerna. Frösön och IFK samarbetar och levererar spelare till Ope och K/D. Häggenås kan fortsätta som man gör nu
3
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 19 Okt 2013 - 21:47
Amerikanska medborgare brukar ha ganska lätt att få stanna längre än tre månader i Sverige, så gissningsvis har dessa tjejer haft ett sådant tillstånd. Men enligt reglerna är ÖDFF och KD skyldiga att ta reda på att spelarna har tillåtelse att vistas i Sverige för att låta dem spela, och det utgår jag från att de har gjort. På damsidan är det bara i Allsvenskan och Elitettan det är tillåtet med proffsspelare som kommer från länder utanför EU/EES, men i div 1 är det ganska vanligt med tjejer från främst USA, men även från Brasilien och andra länder. De spelar då som amatörer.
1
Gäst: Nytt ÖFK? skrev | 19 Okt 2013 - 21:19
Hur kan ÖDFF och KD ha utländska spelare nästan hela säsongen? Trodde turistvisum enbart räckte 3 månader?

Vad säger SVFF om detta?
0
Gäst: Hassela skrev | 19 Okt 2013 - 21:01
Och ett stort tack till dig som bidrar till ett stort intresse för damfotboll! 😄
5
 
Sök på fotbollz.se
   
  Guinea med Aly Keita gick vidare  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:43  
 

Aly KeitaAly Keita i afrikansk tappning

 
  Läs mer...  
 


 
  Förslag div 3 Mellersta Norrland 2019  
  Igår - 20:41  
 

Slutgiltig sammansättning kommer att tas på Svenska Fotbollsförbundets Representantskap 2018 tisdagen den 20 november

 
  Läs mer...  
 


 
  Mästertipparen kommer till tals  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:15  
 

Vi lyfter på hatten och säger grattis till årets vinnare av O´Learys tipset. Det är Hallen-killen och fotbollsälskaren Kim Voxlängd som visade mästarklass och blev slutlig vinnare. På bilden tillsammans med sin dotter Lovis. Foto: privat

 
  Läs mer...  
 


 
  Krokomsbostäder Cup  
  av Jimmy Eriksson | 18 Nov 2018 - 20:19  
 

Krokom Cup är en traditionsrik inomhusturnering som arrangeras av Krokom Dvärsätts IF, och som 2019 återuppstår efter ett års uppehåll under det nya namnet Krokomsbostäder Cup.

2019-års turnering spelas helgen 29-31 mars och blir den 27:e i ordningen

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
18 Nov 2018 - 17:37 Från Bröndby, Galatasaray och ÖFK till Barcelona - Suat Sari
18 Nov 2018 - 16:11 ÖFK testar och frestar finska anfallaren Martin Kuittinen
18 Nov 2018 - 15:58 Vi var bäst
18 Nov 2018 - 09:35 300 vimmelbilder från J/H Fotbollsgala 2018
18 Nov 2018 - 09:30 Bilder från prisutdelningen JH gala 2018
16 Nov 2018 - 16:02 Brian Wake kvar i ÖFK - ett bra beslut
16 Nov 2018 - 13:28 Driftstörningar på hemsidan
15 Nov 2018 - 18:41 I dag blev Hosam Aiesh stor grabb
15 Nov 2018 - 14:29 Unga talanger testar hos ÖFK
15 Nov 2018 - 13:08 Dino Islamovics fina insats gav Trissvinst
15 Nov 2018 - 10:01 Årets mål i allsvenskan
14 Nov 2018 - 22:04 Opespelaren Carl Panoncillon uttagen till landslagsläger
14 Nov 2018 - 15:51 Så mycket fick länet
14 Nov 2018 - 15:23 Spelarvärden
14 Nov 2018 - 11:02 Dennis Widgren
13 Nov 2018 - 19:36 Rekordstort antal och fullsatt på J/H fotbollsgala
12 Nov 2018 - 23:29 JHFF har haft sitt årliga repskapsmöte [Uppdaterad]
12 Nov 2018 - 21:02 Det var en Betydelsefull match mot Hammarby
12 Nov 2018 - 17:52 Gruppspel mitt i vintern - räddningen finns utomlands
12 Nov 2018 - 11:30 Examensdags - här är spelarbetygen
 
 
 
Herrar
av: Thomas | 13 Nov 2018 - 13:52
Det blir tyvärr rätt myck
28
kommentarer
JHFF har haft sitt årliga repskapsmöte [Uppdaterad]
av Klaus Kurzawa | 12 Nov 2018 - 23:29
Under måndagskvällen hade JHFF sitt
13
kommentarer
Dennis Widgren
av Haldo Jonsson | 14 Nov 2018 - 11:02
8
kommentarer
Opespelaren Carl Panoncillon uttagen till landslagsläger
av Haldo Jonsson | 14 Nov 2018 - 22:04
Lägret för P15 hålles på Bosön 26
3
kommentarer
Förslag div 3 Mellersta Norrland 2019
av | Igår - 20:41
Slutgiltig sammansättning kommer at
2
kommentarer
Unga talanger testar hos ÖFK
av Haldo Jonsson | 15 Nov 2018 - 14:29
Irakisk och svensk u- landslags
 
 Skrivet den Mån 12 Nov 11:30
fotbollz.se på Facebook