Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
ÖFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
- Ope IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Frösö IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Bergs IK
- Brunflo FK 2
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund 3
- Järpens IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF 2
- Bergs IK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

SÄSONGEN 2013 SLUT
av Per Lagerbäck
Publicerad 19 Okt 2013 - 19:05 Uppdaterad 19 Okt 2013 - 19:18

Dags att sammanfatta säsongen 2013, och göra en liten, liten blick framåt. Säsongen har varit hyfsad för distriktets lag, men långt ifrån någon succé.

Om vi börjar högst upp, i div 1 Norra Svealand, så såg det under vårsäsongen ut som om ÖDFF hade chansen till kvalplats och att KD var indragna i nedflyttningsstriden. Det gick dock ganska snabbt i augusti att se att inget av dessa scenarior skulle bli aktuella. KD startade hösten briljant och säkrade i praktiken kontraktet ganska snabbt. Nästan lika snabbt stod det klart att främst Bollstanäs, men även Tierp, var alltför bra för ÖDFF. För KD anser jag säsongen vara klart godkänd efter uppryckningen på hösten. Starten var mindre bra. Även ÖDFF får godkänt av mig, men utifrån deras egen målsättning så var det ett tydligt misslyckande. Och hösten var inte så stabil.

I div 2 spelade fem JH-lag där Ope och Frösön etablerade sig i toppen. Slutet på vårsäsongen blev dock den period som kom att skilja lagen åt. Ope klev in i ett stim av poäng, samtidigt som Frösön hade en tydlig svacka. De senare bytte under sommaren ut sitt tränarpar av skäl jag inte känner till. Plockar man bort omgångarna 7- 11, då Ope tog elva poäng fler än Frösön, så hade Frösön varit före Ope i tabellen. Ope hade sin knackiga period i början av hösten istället, där seriesegern nästan tappades bort. Men en rejäl uppryckning under de fyra sista omgångarna, med svårt motstånd, gav full poäng och avancemang till div 1.

Häggenås gjorde också en klart godkänd säsong med lite blandade insatser. Laget är ganska beroende av sina bästa spelare, och endast tre poäng utanför Jämtland är notabelt. Jag hoppas att laget samlar ihop sina trupper och satsar på en lika fin säsong i tvåan nästa år. Brunflo hamnade på efterkälken redan från början och hade inte riktigt turen med sig. De hängde med riktigt bra under perioder i de flesta matcherna, men hamnade oftast i svackor, där misstag ställde till det. Får laget behålla sin stomme är de mina favoriter i trean nästa år. IFK Östersund skulle få stöd från ÖDFF enligt avtal, men det dröjde, då ÖDFF hade otur med skador och energin lades på det egna laget. Vårsäsongen var inte alls bra, men under hösten glimtade laget till ibland och visade att något är på gång. Nu inleder IFK ett samarbete med KD istället, så får vi se vad det ger de båda föreningarna. Jag är tveksam till att det blir en succé i div 3, och tror alltså att Brunflo kanske blir vinnarna istället. Ope 2 kommer också att utmana. Allt beroende på hur olika spelare väljer under silly season.

I trean gick Sveg snabbt ifrån med skyttedrottningen Camilla Larsson i spetsen. Tomrummet efter henne blev större än jag trodde, och slutspurten av serien blev riktigt spännande. Myssjö/Oviken kom väldigt starkt och även KD 2 hotade ett tag. Till sist slank Myssö/Oviken förbi och tog hem seriesegern och platsen i div 2. Ope 2 slank i sin tur förbi KD 2 och tog tredjeplatsen, liksom Strömsund med en fin spurt passerade vårens överraskningslag Vemdalen. Sist blev Järpen efter att Orrviken/Frösö 2 slängt in handduken. Att så många lag i år gett upp sin verksamhet är riktigt tråkigt. Så få lag och föreningar i sluttabellerna har vi bara haft en gång sedan 1979, nämligen år 2000. Det handlar väl dels om att nedgången i födelsesiffror under andra halvan av 90-talet slår igenom, men det måste också handla om något mer. Men det får vi fundera på ett tag. Jag hoppas innerligt att fotbollen vaknar till liv igen på olika håll i distriktet, och att de föreningar som haft verksamhet i år hänger i. Jag hoppas på att t ex Ås, Ragunda, Funäsdalen, Offerdal m fl, och något lag från Bräcke kommun återkommer nästa år. Berg/Rätan, eller om det blir Myssjö/Oviken 2, tillkommer säkert i trean. Därtill hoppas jag på Björnen eller en liknande förening. Fotboll är kul, och måste inte tas allvarligt av alla lag.

Ja, Ope tar självklart sin plats i div 1, men måste förstärka i laget för att inte hamna i botten. Jag tror att de har ganska bra chanser till detta, då det bl a finns ett antal spelare med förflutet i föreningen på olika håll. Jag utgår också från att Myssjö/Oviken kliver upp i div 2. Ett inlett samarbete med Berg/Rätan borgar för detta. Jag tror därmed att de kommer att ha bättre förutsättningar än Brunflo och IFK Östersund hade under detta år, men naturligtvis krävs att spelarna är beredda att lägga ner den tid som krävs, och något nyförvärv borde ju ramla in.

Vad gäller ÖDFF och KD så har jag lite svårt att sia in i framtiden. ÖDFF gjorde ingen stark höst och de har en ganska liten trupp, även om flera skadade spelare borde vara tillbaka till nästa år. De kommer att vara beroende av en bra ekonomi för att få verksamheten att ta ett kliv framåt. Som alltid kommer några spelare att lämna, och frågan är varifrån de främst ska locka spelare nu när IFK Östersund bytt samarbetsförening. De är fortfarande distriktets bästa förening, men KD rustar för att ta upp kampen. Rykten säger dock att även de kommer att tappa spelare, så jag får återkomma till funderingar runt dessa lag tills jag har fler uppgifter.

I div 2 får jag säga samma sak om Frösön. Får de behålla sin trupp blir de åter ett topplag, även om serien verkar bli lite tuffare. Men väljer några spelare att gå till andra föreningar så kan de få problem nästa år. Då kan såväl Frösön som Myssjö/Oviken och Häggenås få kämpa för att slippa nedflyttning. Men får Frösön istället tillbaka spelare så har de alla chanser att ta hem serien. Det är viktigt att distriktet behåller så många lag som möjligt på denna serienivå. Annars kan utvecklingen verkligen börja att gå bakåt.

 
7 Kommentarer:
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 21 Okt 2013 - 12:28
Jag tycker absolut inte att Ope eller ngn annan förening ska "ta över" damfotbollen. Olika föreningar har olika syn på hur verksamheter ska bedrivas, och det passar olika tjejer olika bra. Jag hoppas istället att flera föreningar sakta lyfter i seriesystemet, så får vi se vilken som når längst, vilket system som fungerar bäst på sikt.
0
Gäst: Norman skrev | 21 Okt 2013 - 12:27
Ja mjukisklubben ope vore något för Jämtlandsfotbollen
3
Gäst: Fakta skrev | 21 Okt 2013 - 08:37
Farmarklubbar finns väl inte längre för lag som spelar i SvFFs serier?
0
Gäst: mer spets skrev | 21 Okt 2013 - 08:29
Med sin stora ungdomsverksamhet är det naturligast att Ope tar över damfotbollen. ÖDFF läggs ner och K/D blir en farmarklubb till Ope. Först då kan vi hoppas på en framtid för damerna. Frösön och IFK samarbetar och levererar spelare till Ope och K/D. Häggenås kan fortsätta som man gör nu
3
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 19 Okt 2013 - 21:47
Amerikanska medborgare brukar ha ganska lätt att få stanna längre än tre månader i Sverige, så gissningsvis har dessa tjejer haft ett sådant tillstånd. Men enligt reglerna är ÖDFF och KD skyldiga att ta reda på att spelarna har tillåtelse att vistas i Sverige för att låta dem spela, och det utgår jag från att de har gjort. På damsidan är det bara i Allsvenskan och Elitettan det är tillåtet med proffsspelare som kommer från länder utanför EU/EES, men i div 1 är det ganska vanligt med tjejer från främst USA, men även från Brasilien och andra länder. De spelar då som amatörer.
1
Gäst: Nytt ÖFK? skrev | 19 Okt 2013 - 21:19
Hur kan ÖDFF och KD ha utländska spelare nästan hela säsongen? Trodde turistvisum enbart räckte 3 månader?

Vad säger SVFF om detta?
0
Gäst: Hassela skrev | 19 Okt 2013 - 21:01
Och ett stort tack till dig som bidrar till ett stort intresse för damfotboll! 😄
5
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kval till Sv. cupen Frösö IF - IFK Östersund 0-3 (0-2)  
  Idag - 00:00  
 

IFK vann kvällens drabbning Kval till Svenska Cupen, möter vinnaren Ope IF-Ytterhogdal nästa helg

 
  Läs mer...  
 


 
  Obegripligt - Uppdrag Granskning  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:33  
 

Bildresultat för restaurangen fotbollz.se

Har ni medvetet fört oss bakom ljuset?

Nu klargör Svenska Fotbollsförbundet, att när det gäller elitlicensen 2013 så har ÖFK aldrig varit i farozonen att inte få spela Superettan – oavsett hur det egna kapitalet sett ut. UG visste om detta.

Bilden: Restaurang Hörnsparken. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Hallens SK drar sig ur division 5  
  av Hans Wågegård | Igår - 13:54  
  Hallens SK kastar in handduken.  
  Läs mer...  
 


 
  Nu kör vi O'Learys tipset igen.  
  av Klaus | Igår - 07:52  
 

Vi drar igång O'Learys-tipset igen.

Det gäller att inför varje ÖFK-match tippa vilket result det blir och vem som gör ÖFKs 1a mål i matchen, om det blir något.

Du är väl med? Knappen till tipset hittar du till höger på sidan.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 07:43 Lilla Storsjöcupen
21 Mar 2019 - 22:58 Medlemsmötet gav besked
21 Mar 2019 - 18:48 Hur är det ställt med etik och moral hos våra journalister o
21 Mar 2019 - 17:16 ÖFK hedrade downs syndromdagen.
21 Mar 2019 - 09:37 Vilken blåsning?
21 Mar 2019 - 09:34 Nya regler för ungdomsfotboll
20 Mar 2019 - 23:59 DM 1/8 final herr Frösö IF - Ytterhogdals IK 0-2 (0-2)
20 Mar 2019 - 22:09 Det våras för ÖFK
20 Mar 2019 - 18:56 Det här får vi dras med hela säsongen
20 Mar 2019 - 14:06 INFO inför Frösön-Ifk Östersund, Fredag 19,30
20 Mar 2019 - 10:03 Ian Burcnhall imponerade
20 Mar 2019 - 09:49 Daniel Kindberg granskar Uppdrag granskning
20 Mar 2019 - 07:54 Lars Larssons Tankar
19 Mar 2019 - 20:01 Notiser från forumet
19 Mar 2019 - 19:44 Sotirios Papagiannopoulos
19 Mar 2019 - 14:03 Daniel Kindberg svarar
19 Mar 2019 - 10:29 Kommentarer från ÖFK
18 Mar 2019 - 22:24 Ante Strängbys Fack stämmer kommunen
18 Mar 2019 - 22:23 Graham Potter nära knall
18 Mar 2019 - 13:19 Träningsmatch mot Iggesund
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 24 Feb 2019 - 23:30
Färjestad var och scoutade Dogge ig
28
kommentarer
Daniel Kindberg granskar Uppdrag granskning
av Haldo Jonsson | 20 Mar 2019 - 09:49
Lyssna på videon när en trygg och
22
kommentarer
Daniel Kindberg svarar
av Haldo Jonsson | 19 Mar 2019 - 14:03
Allvarliga faktafel i Uppdrag Gra
22
kommentarer
Ante Strängby svarar
av Ante Strängby | 17 Mar 2019 - 19:17
Med anledning av Östersunds kommu
21
kommentarer
Medlemsmötet gav besked
av Haldo Jonsson | 21 Mar 2019 - 22:58
ÖFK:s möte i kväll blev en fulltr
17
kommentarer
Hur är det ställt med etik och moral hos våra journalister och poliktiker?
av Martin Nylander | 21 Mar 2019 - 18:48
Jag uppfattar att jornalister och
 
 
 
 Skrivet den Ons 20 Mar 18:56
fotbollz.se på Facebook