DYSTERT OCH MÄRKLIGT REKORD
av Haldo Jonsson
Publicerad 9 Dec 2018 - 23:07 Uppdaterad 10 Dec 2018 - 07:28

ÖFK finns med i den statistik på händelser som omfattar alla allsvenska seriematcher 1924-2017.

Söndagen den 14 maj 2017 kl.17.30 möttes Malmö FF och ÖFK i en riktig holmgång. Domaren delade ut tre röda kort. Det är delat rekord under alllsvenskans alla år.

Det var en mycket hetsig match. Det stod mycket prestige på spel mellan lagen. Båda ville så gärna vinna. Hela stadion kokade ofta av ilska och spelarna var irriterade vid nästan varje matchsituation. Båda lagen satte emot hårt i närkamperna. Det blev en match som gick till historien.

Behrang Safari och Frank Brorson, Malmö FF, blev båda utvisade och Jamie Hopcutt blev det i ÖFK. Alla fick rött kort utan tidigare varningar. Och inte nog med det. Det blev dessutom sammanlagt sex varningar. Fyra för Malmö och två för ÖFK. Domare var Magnus Lindgren från Göteborg.

Matchen såg ut att sluta oavgjord, men i 94:e minuten gjorde Erdal Rakip 2-1.

Tre utvisningar i samma match är rekord i allsvenskans historia 1924 - 2017. Det delas med tre andra matchtillfällen

Utdrag ur ett referat som Marcus Widgren skrev efter matchen:

Frank Brorsson i Malmö gör bara ett par minuter senare en fullständigt vansinnig tackling mot Ghoddos, Hopcutt hämnas och knuffar omkull Brorson. Båda blir utvisade

Två dumma utvisningar (Safari och Hopcutt) och en riktigt ful (Brorsson) skapade en udda och hetsig match där Malmö spelade sådär smart i andra halvlek som man bara kan gilla med sitt eget lag och som man tycker så illa om hos andra. Varje inkast, inspark eller frispark tar 20-30 sekunder att genomföra

Efter en lång Malmö-press sker en matchförändrande händelse i fyrtioandra minuten. Aiesh klänger på Safari. Tjafs utbryter, till sist ger Safari Aiesh en liten lavett, domaren dömer varning på Aiesh, rött kort på Safari!

Malmöspelarna är heta och gör många efterslängar, ÖFK har väldigt svårt att hitta någon rytm i spelet. Rosenberg beter sig så svinaktigt som bara han kan göra, allsvenskans största diva, men kanske också allsvenskans bästa spelare.

Slutet av matchen blir en press för ÖFK, på övertid skjuter Nouri i stolpen efter en passning snett inåt bakåt av Sema. Oerhörd frustration på läktaren och planen. Oerhörd frustration på läktaren. Malmöspelarna är i ständig konflikt med domaren.

Publiken buar intensivt efter varje domslut. Hosam Aiesh är inblandad i en tröjdragningssituation, och hela Malmö tycks koka av ilska mot honom. Domaren friar, Potter bestämmer sig klokt nog för att byta ut honom.

I nittiofjärde minuten händer det beklagliga där Malmö tar sitt enda tillfälle och kontrar in det avgörande målet genom Rakip, oerhört bittert.

Flest utvisningar samma match under allsvenskans alla år:

3 utvisningar:

Östers IF-AIK (2-2) 13 okt 1996, AIK (25 min), AIK (90 min.), Öster (90 min.), domare Thomas Axelsson, Umeå;

IF Elfsborg-AIK (3-1) 26 maj 1997, Elfsborg(62 min.),AIK (80 min. , AIK (89 min.), domare Jan Andersson, Hallsberg;

Halmstads BK-IFK Göteborg (1-3) 28 aug 2007, IFK (52 min.), HBK (80 min), HBK (90+ min.), domare Martin Hansson, Holmsjö;

Malmö FF-Östersund (2-1) 14 maj 2017, Malmö (42 min-), Malmö (85 min.), Östersund (85 min-), domare Magnus Lindgren, Västra Frölunda. Källa Svff