Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Första inlägget
13 September 2009 klockan 13:34 av
 

Hej hej! Jag vart nyligen tillfrågad av Fotbollz att skriva lite om vad som händer här nere i Värnamo och göra lite updates så ni hemifrån får en liten inblick på vad det är vi gör och så. Jag tvekade inte en sekund när Haldo ringde för jag tycker att den här elitsatsningen har fått för lite uppmärksamhet i media hemma och jag hoppas folk kommer läsa min blogg och förstå att det här är ganska häftigt.

Som jag sa nyss så är detta alltså en Elitsatsning för elever som går Idrott och Hälsa på John Bauer runt om i Sverige. Man får en möjlighet när man börjar trean att i en termin få studera här nere i Värnamo medan man paralellt med skolan bildar ett fotbollslag som senare under hösten ska åka till Spanien och spela matcher mot spanska lag. Totalt så tas det ut 19 spelare och 6 ledare från 4 utvalda skolor, så kallade magnetskolor, i Sverige. De skolorna som blivit utvalda är Östersund, Örebro, Värnamo och Malmö.

När jag började på John Bauer så var detta projekt (Rudolph som det heter) ett långsiktigt mål som jag satsade på och bestämde mig för att komma med. Ett år senare så fick jag reda på att jag blivit uttagen som spelare och det kändes riktigt kul. Men som Haldo skrev innan så har jag dragits med en Vadskada (Compartment Syndrome) som gjorde att jag inte kunde åka som spelare.

Jag hade dock turen att få åka som ledare istället och jag tänkte skriva lite om Ledargruppen som är här nere nu och förbereder tills spelarna kommer.

Det är alltså en ledargrupp på 6 personer som har varit här nere sedan den 1 september. Som ni förstår så är det inte bara spelarna som får en utbildning utan de lägger lika stor vikt på att utbilda oss ledare också. De som är med i ledargruppen är: Jag och Ali (Malmö) som kommer fungera som hjälptränare till Jonas Thern. Vi kommer hålla i uppvärmningar och nerjogg och även hjälpa Jonas när han behöver hjälp. Sen så har vi en Sportchef som heter Fatima (Värnamo) som kommer hålla i det administrativa och det är även hon som kommer hålla i PR och prata med personer som vill veta vad vi håller på med. Victor (Värnamo) kommer att fungera som en alltiallo. Han är målvaktstränare i Spanien, sen så håller han i hemsidan så den blir uppdaterad och han hjälper till där det behövs kan man säga. Sen så har vi en Personig tränare som heter Marcus (Malmö) och som kommer att jobba med träningsprogram till Spelarna för att bygga upp det Jonas och Christer vill att dom ska träna på. Det kan vara smidighet, styrka, koordination, balans m.m. Sen så har vi också med Stephanie som är våran massör. Hon kommer hjälpa spelarna när de har problem med skador eller bara behöver någon att prata med. Om det går tungt på träning och så.

Den som styr över oss ledare är Christer Tonning som är en pratglad kille som tror att man inte bara ska fokusera på att utbilda spelare utan man måste lägga vikt på ledare också för att ett lag ska bli bra i framtiden.

Det var lite kort om hur upplägget är för oss ledare. Spelarna kommer nu på Tisdag så jag återkommer med ett nytt inlägg då.

/ Lankan











 
0 kommentar till “Första inlägget” av
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook