Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Damfotbollen utvecklas och mitt K/D klarade sig kvar i 2 an
14 September 2009 klockan 09:43 av Michael Olofsson
 

Efter helgens matcher kan vi konstantera att det kommer att finnas minst 3 st damlag i div 2 nästa säsong och sedan hoppas vi att Ödff klättrar upp i div 1.

Detta är ju fantastiskt. om vi går tillbaka 3 säsonger så krigade ÖDFF om att hänga kvar i 2 an och K/D trillade ur serien. Vi var en av norrlands sämsta distrikt. och nu kan vi kliva fram och bli en av norrlands bästa distrikt.

Vad har egentligen hänt?
Först och främst så måste vi tacka att Jämtkraft Arena kom till. Träningsmängden för tjejerna har utökats med minst 3 gånger mera träningar och det på ett mycket bra underlag redan ifrån feb månad.

Sedan har det kommit fram många bra tränare ledare som vill satsa på tjejfotbollen. Det är högre status nu att leda ett damlag. Sedan har ju John-Bauers fotbollslinje kommit till och att vi fortfarande har regionala fotbollsgymnasiet. Där man på båda dessa skolor har många bra ledare.

Om vi ser till ÖDFF överaskande lätta säsong så ser man vad en bra målskytt(Martina) betyder och att diregenten i backlinjen (Cicci) med otrolig rutin,Serien har väl inte hållit så hög kvalite som man önskar.

Men det beror mycket på att många lag legat i en generationsväxling och har många lovande unga tjejer. Det gäller nu att varje spelare höjer sig ett snepp till det tuffa kvalet och inte tro att det ska gå av sig själv. Frösön har väl visat vad man förväntade sig och varit på rätt sida sträcket hela tiden. Även här har man haft en notorisk målskytt i Emma Eriksson. som är guld värd.

Sedan har vi mitt kära K/D55 som verkligen gjort en fantastisk insats. Med ett orutinerat lag där de flesta tjejerna är under 18 år lyckades man med denna fantastiska bedrift.

Efter 4 år av målmedveten satsning har vi lyckats etablera oss i 2 an. Styrelse ledare tränare spelare har jobbat för samma ide och äntligen har vi nått vårt första mål. Iden har varit ganska enkel. Vi har satsat på bra ledare och gett klubbens egna spelare förtroende och litat på att de skulle greja detta. Vi har även haft samarbete med ÖDFF om att låna två kanontjejer Lena Persson och Malin Eriksson)under 3 matcher . under årens lopp har det varit både ris och ros för denna satsning. Men vi har hållit hårt på vår ide. om vi tar lagets struktur så är detta verkligen ett lag som behöver varandra för att lyckas. Med Bo Alenius och Erro bäckman så har laget blivit ett riktigt lag tack vare att de kompliterar varandra mycket bra ,Beppes kunnande taktiskt och Erros energi och drivande kraft på spelarna.

Sedan måste man säga att spelarna lägger ner en fantastisk massa tid för att spela fotboll de tränar upp till 8 pass i veckan 5 med klubben sedan minst 3 pass i skolan(15 av tjejerna går i något fotbollsgymnasium)Att laget klarade sig kvar i 2 an var otroligt viktigt. Nu får alla en vinter till på sig för att få mera rutin. Sedan får vi inte glömma utvecklingslaget som i år spelat i div 3 där 95 % av spelarna är 15-16 år . De finns många talanger som kan kriga sig in i laget nästa säsong. Sedan hoppas jag att det kan bli ett bra samarbete mellan K/D och ÖDFF i framtiden(men då gäller det att man går upp i 1 an)

MIN IDE är att man kanske skulle kunna ha ett gemensamt Utvecklingslag med talanger som vill träna hårt.

Sedan har vi ope som fostrat många talanger i länet och har den största tjejverksamheten i länet. hoppas att det kommer hem några spelare och att de unga nya spelarna kliver fram ett snepp inför nästa säsong. Med opes ungdomsverksamhet så förtjänar de att vara ett div 2 lag Sedan har de alltid haft bra ledare i klubben,Nu är frågan om det finns spelare till dessa lag som håller div 2 klass, Det får nästa säsong utvisa och framför allt är det många spelare som får bra matchning och rutin för framtiden.
HURRA HURRA för Damfotbollen
MICKE FORSBERG K/D 55


 
1 kommentar till “Damfotbollen utvecklas och mitt K/D klarade sig kvar i 2 an” av Michael Olofsson
 

Abbe säger:
15 Sep 2009 - 08:38
Grattis K/D och Ope, nya i tvåan. Kul att det gått bra för K/D som av hävd vill spela fin fotboll. Finns det spelare för två utvecklingserierr? Tveksamt, och går det att komma överens?
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook