Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Match mot Rota
28 November 2009 klockan 19:54 av
 

Vi har alltså spelat vår tredje match här nere nu och det vart en rafflande match med först underläge sen vändning till lika men tyvärr så lyckas Rota göra det avgörande 3-2 målet när det är 10 minuter kvar, trots vårt tryck. Här är i alla fall ett matchreferat från mig:

Vi börjar ganska bra idag och får något läge i början för att vi jobbar tillsammans och släpper boll tidigt. Efter ett tag känns det som att vi slappnar av och börjar driva bollen, kastar slarviga inkast som blir kontringar, löper inte tillräckligt, slutar kommunicera med varandra och då kommer baklängesmålen. 1-0 till Rota efter att våra mittbackar för dagen missar i kommunikationen och en kille blir fri med målvakt och kan enkelt lobba in bollen i mål. 2-0 kommer strax efteråt och det är ett inlägg från vänster där Elias ropar att det är hans boll, men missar bollen och en kille dyker upp mellan mittbackarna och nickar enkelt in bollen. Dock så ska det sägas att inlägget inte är högt och om Nils fallit ner två meter till så hade bollen kunnat avvärjas med en nick. Lätt att säga så från sidan men det hade inte behövt varit mål. Vi är under press hela första halvlek och de har bud på 3-0 med en skarv i ribban. Det vi måste jobba med till andra halvlek är:

· Vårt bolltempo. Vi börjar driva bollen istället för att passa till varandra och då blir vi straffade direkt. Släpp bollen i första läget och gör det enkelt för varandra.

· Vi måste också börja röra oss och kommunicera mer med varandra. I långa stunder under första är det för tyst och vi hjälper inte varandra med löpningar i djupled eller kommer ur passningsskugga och visar fot för att göra det enkelt. Börja löpa och snacka så fixar vi det till andra.

Sagt och gjort. John Bauerlaget går ut i andra halvlek mot ett betydligt sämre lag då Rota valt att byta in sitt B-lag, tråkigt för dem men desto bättre för oss. Vi gör två byten i halvlek också där vår mittfältare Johan Gunnarsson ersätts av Daniel Andersson som kliver upp på forwardsplats och Andreas kliver ner. Zammi byts också ut och istället kommer Viktor (Lill-Farfar) Lindkvist in. De första fem minuterna har vi två klara målchanser och vi visar direkt i andra att vi inte har gett upp. Vi är betydligt bättre än deras lag nu och vi löper mer, vi passar bollen i rätt läge, vi har en bra bredd och väldigt fint kantspel med många bra inlägg och instick från kanten. Ett bra jobb av hela laget innebär också i att Christoffer får trycka in bollen efter en rensning av Rota som Coffe tar emot till höger mitt på deras planhalva, driver upp den i plan och smackar på! Rakt upp i nättaket från 25 meter, ett riktigt klassmål av vår Högerback Christoffer. Nu byts också Tomas ut och Coffe tar hans plats medan Gunnman gör debut som högerback i John Bauer Calcio Elit. Fem minuter efter första målet för oss ringer det igen. Den här gången är det på förarbete av Coffe som kommer runt på kanten och spelar in bollen till Andreas som blir nerdragen i straffområdet varpå domaren blåser för straff. Daniel Andersson kliver fram direkt och placerar den enkelt i målvaktens vänstra hörn, otagbart.

Vi jobbar på bra hela andra och har bud på fler mål framåt, men istället händer det som inte får hända. Coffe tappar boll i uppspelsfasen och Rota kontrar ut på vänsterkanten, Marcus är där men kan inte hindra inlägget som landar hos en fristående Rotaspelare i vårt straffområde. Han nickar först där Elias gör en kalasräddning men på returen är det inte så mycket att göra, 3-2 till Rota som håller ut tills slutsignalen.

Positivt:

· Vi är mycket bra i andra halvlek och vi skapar många fina lägen som vi dock lyckas missa. Oskärpa i straffområdet är ju inte bra men det är själva skapandet av lägena som jag vill höja.

Kan förbättras:

· Backlinjen var inte bra idag, tyvärr. De lyckas inte ta bort en spelare som får göra 3-2 målet och de två första målen var de också delaktiga i. Deras jobb är att förhindra att motståndarna ska göra mål och det lyckades de inte med idag.

Bolltempot och rörelsen i första halvlek var under all kritik. Vi jobbade inte som ett lag, vi drev bollen och tappade den i uppspelsfasen dels för att vi inte rörde oss och dels för att vi var nonchalanta. En match spelas i 90 minuter och vi var bara bra i de avslutande 45 minuterna när Rota spelade med sitt B-lag.


 
1 kommentar till “Match mot Rota” av
 

Klaus säger:
29 Nov 2009 - 18:25
Alltid lika kul att läsa dessa referat och berättelser.

Gratulera Daniel till priset så Årets Junior som tilldelades honom på fotbollsgalan!
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook