Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Tuesday 09 mars
9 Mars 2010 klockan 23:19 av
 

Nu är resan och träningslägret igång vilket känns suveränt roligt. Resan hit var dock en riktig långkörare ...

Vi samlades på arenan och packade ned det sista vid midnatt natten mot tisdag. Eftersom vi inte har varken "Våfflan" eller Christer med oss, så tar alla spelare hand om sina egna match och träningskläder. Väskorna var därför fyllda till bristningsgränsen om man inte var smart nog att ta med sig två väskor ,som allas vår förebild Martin Johansson bland annat.
Efter detta satte vi oss i bussen för avfärd till Trondheims flygplats. Bussresan var studsig och sömnen klart störd under dessa svåra förhållanden, men det var ett nödvändigt försök att sova då alla fortfarande var slitna efter Borlänge-resan helgen som var. Efter att busschaffören utnyttjat de tomma vägarna till max, kom vi fram till flygplatsen kl 03.00. Något slitna och rastlösa (avresetid 06.05 till Edinburgh via Amsterdam) gjorde alla sitt bästa för att inta en någorlunda bekväm sovplats på den totalt ödelagda flygplatsen.

En del låg på betonggolvet med väskan som nackstöd, medan andra valde att gå ned en trappa för att ligga på bagagebanden.
Svårigheten att sova lugnt i kombinationen med rastlöshet gjorde att en del av spelarna, ante,tom,pontus,ludvig,jacke,daniel och underteckna valde att arrangera ett rullstolsrally på nedervåningen. Det var klart uppskattat med en del harmlösa vurpor och skratt tills en insident inträffade.
I tron att vi var ensamma där nere var ljudnivån bitvis hög när klockan närmade sig 04-strecket och det gjorde att vi av misstag väckt en arg och tomteliknande norrman som låg och sov undangömd längre in i terminalen. Han närmade oss och gruppen tystnade när han muttrade något obegrepligt för sig själv.
Lite av en kulturkrock utspelade sig när norsken frågaden Ante "har ni det bra" eller liknande, Ante svarade ja på frågan varpå norsken sa "håll käften då" till Ante och gick vidare. Nog om det

Lite sömn på flyget för en del och sedan mellanlandning för flygplanbyte i Amsterdam. Efter en lång vandring på den gigantiska flygplatsen kom vi fram till nästa gate med avresa 10.20. Mitt livs längsta "taxi-resa" med flygplan utspelade sig när planet måste ha rullat till sin tilltänkta startbana i säkert 20min.

Väl framme i Edinburgh mötte Lee Makel upp oss i ankomsthallen. Ett kärt återseende för oss tidigare spelare och första mötet för de helt nya grabbarna i laget.
Lee har hållt igång under försäsongen med Sco premierleague-laget Hearts och såg ut att vara i bra form. Han hade arrangerat en buss att hämta oss utanför för transport till anrika St Andrews drygt en timme därifrån.
Vi ankom till hotellet "Rusack" i St Andrews vid kl 13 idag och när man fick se utsikten från lunchrummet var det värt alla förlorade sovtimmar. Hotellet ligger precis vid 18:e green och bortom det finns en lång strand och snötäckta berg i horisonten (bilder kommer imorgon).

Maten på hotellet håller mycket hög klass och efter en bättre sparrissoppa med olika typer av sandwich gick vi upp till rummet för att ladda för träningen.

Träningsanläggningen är väldigt bra och har flera fotbolls,rugby och tennisplaner. Bilder på FC Barcelonas försäsongsläger får något år sedan på exakt samma anläggning, fanns att se i receptionen.

När vi kom till vår träningsplan möttes vi av den ansvariga planskötaren som erbjöd sin hjälp med allt vi kunde behöva under vistelsen. Han hade gjort ett bra jobb, planen var extremt kortklippt och jämn men fukten gjorde att vi slet väldigt hårt på den.
Träningen var väldigt lätt och höll i sig cirka 75min. Kvadraten, korta och långa passningar samt spel 11 mot 8 på fullstor plan hann vi med.

Vi pratade lite inför matchen imorgon mot Rangers reservlag och Lee poängterade att vi är tidigt inne på säsongen, men ska försöka hålla ett högt bolltempo imorgon. Han hade även hört att de troligtvis kommer ställa några spelare från A-truppen på benen imorgon. Det ska bli häftigt att mäta sig med dem måste jag säga.
Någon startelva har vi inte fått utan det visar sig under morgondagen. Frukosten börjar 7.30, avresa till Glasgow redan 8.30 och matchstart kl 12 på Rangers träningsanläggning Murray Park.

Kvällen avslutades med en fantastisk måltid bestående av kyckling med pasta/ugnstektpotatis samt Championsleague på Tv.

Dagens citat:
Pontus Englund uttycker sig spontant under lunchen "Får man torka sig med servetterna (i tyg) här?"
Ponta ville inte vara oartig nu när vi bor på ett sånt fint ställe, så det är väl kanske bättre att fråga en gång för mycket...

Vi hörs imorgon med en matchrapport, bilder från hotellet, rumsfördelning och lite annat kul....


 
6 kommentarer till “Tuesday 09 mars” av
 

UGN säger:
9 Mar 2010 - 23:32
Roligt och bra skriven blogg, intressant att höra vad ni håller på med. Fortsätt på detta spår!
 

F säger:
10 Mar 2010 - 08:22
Jätte bra skrivet!
Här går inget till spillo :)

Kör hår där nere nu!
 

Hamberg säger:
10 Mar 2010 - 08:37
Hahaha ge mig en citatbok från pontus efter resan lelle =)
 

Karin Eiremo säger:
10 Mar 2010 - 08:41
Heja på grabbar! Vi saknar Er på jobbet!
Karin & Ari
 

brinken säger:
10 Mar 2010 - 16:59
1 - 6 mot Rangers B-lag vill jag höra Lelles kommentarer kring!!!
 

Kurt säger:
10 Mar 2010 - 17:16
B-lag och B-lag... Rangers hade ju 8 spelare från sitt a-lag! Bra gjort i alla fall de!
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook