Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Thursday 11 March
11 Mars 2010 klockan 19:33 av
 

Bloggen är tillbaka! Vi fick en ledig kväll igår av Lee med frihet under ansvar. Därför fanns ingen tid till värst mycket annat....

Jag börjar med en summering av gårdagen.

Vi vaknade 7.30 för att avnjuta hotellets utmärkta frukost och sedan satt vi oss i bussen mot Glasgow redan kl 8.30.
Resan tog två timmar innan vi gled innanför grindarna på Rangers fantastiska träningsanläggning. Med blotta ögat kunde man se åtminstonde 4 elvamanna-planer, en liten inomhushall och a-lagets otroligt fina träningsplan som var avspärrad att ens komma i närheten av.

I omklädningsrummet möttes vi av ÖFK:s Berlusconi - Daniel Kindberg, som varit i Wigan ett par dagar innan han nu mötte upp oss i Skottland.

Glasgow Rangers är en klubb med oerhörda förutsättningar. Huvudbyggnaden huserade både ungdomsakademin och a-laget i två skilda delar och allt såg extremt proffsigt ut.

Jag tänker inte ge mig på en matchrapport eftersom fotbollz redan har täckt allt nödvändigt vetande, däremot finns lite skoj att informera om.

Vi fick information om att Rangers skulle ställa upp med "ett par" från a-laget, det visade sig att det blev 9 (!) tillslut.
Laffartey, Novo, Naismith, Edu mfl har alla antalet matcher i Skottska Premierleague och även i landslag. Utöver det berättade Lee att alla vi mötte endast har en gubbe framför sig i a-lagströjan.

Några sköna kommentarer från Rangers håll vill jag delge er:
"I have never seen him done that before" - En av mittbackarna när Laffartey nickade in 1-0. Som bakgrund har "Laff" haft en tung säsong bakom sig i ligan.
"The keeper must have a sore back, soup is good for him" - En Rangers ledare vid lunchen om att undertecknad fick plocka många bollar ur nätet.

Rangers var ett extremt skickligt motstånd som vi lärde oss mycket av, mot troligtvis de bästa spelare man någonsin mött.

Som notis så syntes tidigare ÖFK-spelaren Michael Tidser bland åskådarna. Han spelar i Greenock Morton i skottska motsvarigheten till superettan.

Efter matchen fick vi käka en våning upp på ungdomsakademins matsal innan vi reste tillbaka till hotellet.

Gunnar "den vita kenyanen" Henriksson tog oss sedan med på en rehabjogg längs stranden. 30min jogg kombinerat med olika alpina(?)hoppövningar. Att Gunnar är 76år gammal märks inte och han har dessutom det renaste löpsteget i laget.

Efter middagen var det så frikväll där vi fick hitta på vad vi ville, givetvis på ett ansvarsfullt sätt.



Så imorse började vi med frukost 8.00 och träning vid 10. En brittisk testspelare som är inkvarterad t.om. måndag är här och visar upp sig. Han heter Marvin, är från London, spelar forward/yttermitf och född 87. Hans senaste klubb var Barnet men han har hunnit med andra klubbar som Brentford och ökända Millwall.

Morgonpasset var cirka 90min där vi hann med skottövning, 6mot4 - för att träna anfallsspel och avslutningsvis kombinationsspel (olika typer av uppspel från backlinjen, genom mittfältet och sedan inlägg mot forwards). Noterbart är att Janne Netzler tyvärr inte är med oss här pga sin arbetssituation, men jag och Anton Modigh försöker göra det bästa av situationen och kör alltid en stund på egen hand medans utespelarna värmer upp.


Efter lunchen bestående av ännu en svår soppa, sandwichmackor och fruktfat var det snart dags för nästa träning kl 15. En lite kortare sådan än den första.

Efter uppvärmingen och ett längre possession-spel spelade vi 6mot6 med väggspelare. Riktigt roligt spel med mycket avslut och högt tempo.
Denna träning deltog även två spelare från Wigan som ska vara med oss någon dag till. Cullum (osäker på stavningen) och Joe var två kvalitetsspelare som säkert skulle kunna tillföra oss mycket om det skulle bli en övergång. Grymt bolltrygga och ständigt konstruktiva i sitt spel. Ålder och position har jag dock ingen aning men de är antingen mittfältare eller anfallare. Även Marvin visade målfarlighet och att han är en explosiv spelare.

När vi klev av träningsplanen möttes vi av Lee:s vän och tränare John Robertson. John var ju som ni kanske minns hos oss i Östersund i somras precis innan höstomgången startade. Han kommer hålla någon föreläsning samt sköta anfallsträningen imorgon innan han reser hem igen.

Vädret kan vi nämna också. Har varit fina dagar utan regn, med en temperatur strax under 10 grader och solglimtar.

Just nu går vi i väntan på middag och föreläsningen med John.


Dagens Pontus - Som tidigare nämnts så tar vi hand om vårat eget material, bollar inkluderat. Efter matchen mot Rangers glömde Pontus bollen och Bobo tog hand om den. Bobo gömde sedan bollen under 24 timmar så Pontus har fått utstå pikar och varit nervös över detta under hela gårdagen, innan Bobo snällt gav tillbaka den imorse.

Dagens Pontus 2 - Även Pontus benskydd var på villovägar. Inför dagens morgonträning samlades alla i lobbyn, där han glömde dem när vi gick till bussen.
Killen har ju ingen koll så Bobo hade återigen beslagtagit dem från en totalt ovetandes Pontus. De återkom i hans ägo sedan han börjat beklaga sig på sitt hotellet efter träningen.

Dagens Pontus 3 - ....nu har han även tappat bort rumsnyckeln.

Dagens roligaste - Stod nya anfallaren Mattias Larsson för. När han vaknade upp imorse hade en öronpropp fastnat onormalt långt inne i örat. Det krävde att han fick lämna frukosten så att Gunnar kunde plocka ut den med en pincett.

Dagens konstaterande - Tränare Ulf Tjernström har utan tvekan de bästa inläggen i truppen. Slår in dem hårt och med säker precision - dessutom med båda fötterna.

Jag ska försöka lägga upp bilder senare under kvällen eller morgondagen. Återkommer också med den utlovade rumsfördelningen. Vi hörs snart igen


 
5 kommentarer till “Thursday 11 March” av
 

Jazz_devil säger:
11 Mar 2010 - 19:53
Tack för trevlig läsning och lite info om vad som händer.

Callum McManaman (anfallare), Joe Holt (mittfältare) och Marvin Williams (mittfältare) är nog de spelare det handlar om som provtränar med ÖFK.
 

Bhulf säger:
11 Mar 2010 - 21:58
Riktigt svår blogg Lenno!
 

Maggan Englund säger:
11 Mar 2010 - 23:37
Jag hoppas att Pontus vet vart han har passet när han ska hem:)
 

gulåblå säger:
12 Mar 2010 - 16:30
oroväckande att den 76-årige sjukgymnasten har det renaste löpsteget och tränaren slår de bästa inläggen. haha
 

Marcus Widgren säger:
12 Mar 2010 - 20:51
Du går från klarhet till klarhet som skrivartalang. Jag har ett gott öga till dig eftersom att jag vet att du är en älskare av den italienska fotbollen.
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
3
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook