Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Sportlov
11 Mars 2010 klockan 23:59 av Hasse Thor
 

Efter en ovanligt kall och snörik vinter börjar det så smått närma sig för vår idrott fotboll på allvar. Allsvenskan kör igång till helgen, lite knepigt för en annan när man tittar ut genom fönstret men med konstgräs, värmeslingor och inte alltför nogräknade planskötare går det mesta att fixa nuförtiden. ÖFK har förlagt delar av sina förberedelser till Skottland, läste nyss ett härligt upplevelsedokument från målisen Lennart Sandahl. Andan verkar god i laget vilket ju är en av grundförutsättningarna för ett lyckat slutresultat. Kan man sen hitta nåt eller några potentiella nyförvärv där borta så är ju inte det fel heller.

Om jag eventuellt har nåt av värde att tillföra i skrivarbranschen så ligger väl det i rena matchreferat och kommentarer. Det är väldigt skoj att få analysera matcher utifrån sina helt egna upplevelser. Har ju fuskat på dom flesta områden inom sporten under det här relativt långa livet och det är många gånger en skön resurs att ösa ur. Sen är man väl inte helt nöjd med slutresultatet alla gånger men som Ralf Edström en gång myntade: “En gör så gött en kan”.

Vinterhalvåret är ju inte direkt någon adrenalinhöjare sett ur ett fotbollsperspektiv för oss som försöker sätta nåt på pränt på fotbollz. Att hoppa över skaklarna och blanda in annan idrott, med ledningens goda minne, känns därför ibland lockande. Har haft som princip att i så liten utsträckning som möjligt kommentera läsekretsens egna åsikter om vad man åstadkommit, smaken är ju som den berömda bakdelen d.v.s. delad och det är bättre om eventuell debatt förs ute i stugorna.

Men att bli kallad reaktionär känns ju lite knepigt när man i hela sitt liv hållit till på den andra kanten. Dessutom, dom åsikter jag förmedlade i det speciella fallet var ju inte direkt några kioskvältare utan sådant som diskuterades rätt flitigt. Rådet att starta en blogg på annat håll kan ju faktiskt vara en idé. Det finns mycket man reagerar på och ibland är det skönt att få “skriva av sig” utan att för den skull riskera att snurra för långt från ämnet. Därmed tar vinjetten ett break fram till att bollarna börjar rulla på allvar.


 
4 kommentarer till “Sportlov” av Hasse Thor
 

hannibal säger:
12 Mar 2010 - 13:13
Om du kan skriva om fotboll har jag ingen uppfattning om men när du skriver om vår gemensamma samtid finns det en monumental brist hos dig och inte minst hos tabloiderna som förde liknande resonemang som du kring Jonsson och Ekholm. Något som naturligtvis inte rättfärdigar någonting och dessa tystnade ganska snabbt om jag inte missminner mig.

Om inte det nedanstående citatet ger en bild av Helena Jonsson som den svaga kvinnan som behöver sin man för att kunna tävla på den yppersta världselitsnivån och kanske också överhuvudtaget existera så lyckats du åtminstone lura mig. I mina ögon är det här så reaktionärt, dvs. bakåtsträvande, som något kan bli och inte minst är det förnedrande mot både Helena Jonsson och David Ekholm?

Vad är som får dig att tro det om inte en tragiskt förlegad och reaktionär kvinno- och människosyn och vad grundar du den på i Helena Jonssons fall? De som ser Helena Jonsson som ett barn i behov av "snuttefilt" eller en kärleksfull man och auktoritet att hålla sig i och ledas av när det blåser kan inte vara många i det moderna samhälle som både du och jag lever i.

Bra dock att du ser det som en bra idé att starta en blogg någon annanstans i ett mer lämpligt fora. Yttrandefriheten ska alltid försvaras av alla.

"Min fasta övertygelse är att lösningen på hennes problem finns här hemma i Östersund, sambon och skidskyttekollegan David Ekholm. Dennes resultat renderade inte i en OS-resa, helt riktigt naturligtvis men samtidigt, tror jag, en känslomässig katastrof för Helena som under en följd av år haft David i sin närhet. Detta kan låta aningen patetiskt men ingen människa är den andra lik och alla har vi våra uppfattningar om trygghet. Vi behöver vår "snuttefilt" även om få vågar stå för det."

 

Hasse Thor säger:
12 Mar 2010 - 14:46
Att anlägga nåt könsperspektiv på den kritiserade delen av min krönika var verkligen inte syftet. Tyckte att jag klargjorde det i formuleringen. Tydligen lyckades jag dåligt
Jag står dock för vad jag skivit, med namn och allt.
 

P säger:
18 Mar 2010 - 22:49
Hur kan du tolka det urdraget ur endast ett kvinnligt perspektiv? Jag undrar vem som egentligen framstår som bakåtsträvande med en tragiskt förlegad reaktionär kvinnosyn?
Det är uppenbarligen bara du som yttrar den tanken att det bara skulle kunna gälla en kvinna. Vad i Hasses text kan ens möjligtvis föreslå någonting annat än att det minst lika gärna skulle kunna gälla en folkkär manlig idrottare i OS-truppen som presterat under förväntan, som kanske saknat sin "snuttefilt" som inte har haft med sig sin fru till Kanada? Kan inte en kvinna vara "snuttefilt" i det här sammanhanget? Otroligt enerverande att läsa såna spydiga och förkastliga kommentarer. Kan endast anta att det hela härrör ur en personlig dispyt med tanke på även din kommentar på förra inlägget av Hasse. Förmodligen hade Hasse inte heller varit aktuell för platsen som skribent om han inte var omtyckt som det. Det ska vara fritt fram att lämna kritik men det du håller på med kan inte liknas med någonting annat än en personlig dispyt där du endast söker efter anledningar att kritisera Hasse. Otroligt lågt och omoget beteende, verkligen.

För övrigt alltid lika roligt att läsa dina inlägg Hasse, även om man kanske inte alltid hänger med ;) Hoppas du fortsätter för en lång tid framöver
 

Hannibal säger:
3 Apr 2010 - 09:02
P, jag känner inte Thor, har aldrig träffat honom eller känt till honom före det att jag råkade stöta på hans krönikor här. Jag har ingen personlig åsikt om honom eller vilja att ha det heller för den delen. Däremot jag hävdar min rätt att inte hålla med honom om det han skriver kring Jonsson et al och jag hävdar också min rätt att tolka det han skriver som jag gör oavsett om min tolkning är rätt eller fel.
Det är trist för dig "P" som inte kan förstå att andra inte har samma höga tankar om det han skriver kring det du hänvisar till som du. Men speciellt oväntat var det inte. Roligt är det däremot för Thor att hans vänner rycker ut till försvar inte bara som du "P" här utan också genom att hylla hans artistiska talanger på "bästa nyhetsplats" på siten. Tyvärr håller jag inte med om den hyllningen heller men jag hävdar hans rätt att ha de åsikter han har och att utöva sitt musicerande så mycket han vill.

 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook