Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Friday 12 March
12 Mars 2010 klockan 23:31 av
 

Vi samlades för frukost kl 08 i sedvanlig ordning för att sedan åka upp till St Andrews sportcenter som endast tar 5min med vår buss.
John Robertson höll i hela passet under förmiddagen och det var en väldigt bra träning måste tilläggas.

Efter uppvärmningen ställde John upp en inläggs och avslutsövning med båda målen. Han ställer krav, men på ett roligt sätt, så missade man ett "givet" mål så fick både målsumparen och anfallskollegan göra 10 armhävningar. Motiveringen till det är att om en lagkamrat missar ett givet mål trabbas hela laget. Därför är det ett sätt att få fram ännu högre koncentration under övningarna. Gunnar tycktes uppskatta bestraffningar och var inte sen att håna alla som missat mål från sin position bakom ena målet.
Efter 20-25min så ställde vi upp ett 11mot11 spel, delvis för att våra tränare skulle kunna bedöma de brittiska spelarna.

Laguppställningen - båda lagen med 4-3-3 uppställning under 2x20min
Svart: Lelle - Per, Olle, Bobo, Robin - Tom, Ludde, Joe - Callum, Jacke och Matte
Gult : Anton - Lankan, Miguel, Christoffer, Lasse - Lee, Martin, Pontus - Dalle, Marvin och Ante

En tämligen välspelad match där det gula laget tog en komfortabel seger. Tanken var att hitta olika uppspel och hålla bollen inom laget.
Pontus nickade in 1-0 efter hörna slagen av Lee. 2-0 kom när Marvin stötte in bollen från nära håll efter att Martin lyft in bollen förbi alla till en fristående "Marv" på bortre.

Lee var som vanligt dominant på det gula mittfältet medan lag svart hade otroligt svårt att försvara sig kollektivt. De provspelande britterna gjorde bra intryck under spelet. Joe (ser ut som Rosicky i Arsenal) är oerhört passningssäker och ständigt kreativ. Slår hårda passningar och tappar sällan bollen.
Callum är ganska obrittisk i sin spelstil, har riktigt bra teknik, är rivig i sin spelstil och bjuder ofta på schysta finter när han utmanar sin motståndare.
Marvin har väldigt låg tyngdpunkt och är explosiv. Det är ett måste att hålla honom utanför straffområdet annars är han farlig. Fråga bara nya backen Olle Hallström.

Efter spelet kom så dagens succéövning "Johns 2-minute challange". Övningen går ut på att 2 spelare står i boxen och ska på bestämda vis göra mål via inlägg från kanten. En konmarkering visar vart gränsen går för hur nära man får göra mål, strax innanför straffpunkten. När man gjort mål byts de två snabbt ut mot två nya och sedan räknar man ihop poängen. Dem som gjort flest mål ihopräknat på nickmål, volleymål och tvåtouch (ena spelaren måste styra vidare inlägget till den andra som avslutar på volley eller nick) vinner!

Det var samma lag som i spelet innan. Ett revanchsuget svart-lag öppnade starkt med hela 5 nickmål på 2min. Gula laget var destosämre och mäktade bara med 2.
När vi bytte till volleymål klev så svarta lagets Ludvig Sundström in i handlingen. I en kavalkad av missade volleyskott, tillsammans med Robin Fryklund, lyckades de två inte göra ett enda mål på två minuter och bjöd sonika in de gula laget som tillslut, bara mäktade med 1 mål. Ställningen 5-3 till svarta inför sista varienten som var tvåtouch (beskrivet ovan). Svarta laget gör två mål via Bobos fruktade höger och Callum. 7-3 inför gula lagets sista två minuter och pressen är enorm. Förlorande laget får ett straff i form av löpning. Gula skickar fram sina stakaste kort Ante tillsammans med Lee. De får in en boll ganska snabbt och tänder hoppet i laget som med bara någon sekund kvar får in kvitteringen till 7-7. Sudden death väntar.
John berättar att i sudden skickar lagen fram sitt starkaste par och de som gör snabbaste målet på tid - vinner.

Svarta skickar fram alltid lika ödmjuka Bobo med sin partner Olle, med Joe som inläggare. Målet sitter på första försöket efter 5 sekunder. Pressen på gula lagets par, Ante och Lee, visar sig vara för stor när Ante missar sin bröstpass till Lee. Vild glädje utspelar sig i svarta laget som därmed tog en meriterande seger.

Efter träningen satte vi oss i bussen tillbaka där soppan och sandwicharna återigen väntade. Vi sa också adjö till John för den här gången, han kommer dock att se vår match mot Dundee på måndag.

Några av oss hade en avkopplande stund på Lasse och Lankans rum, där Lasse bjöd på Nescafé.

Rumsfördelningen om någon undrar ser ut så här:
Lelle, Anton - Lasse,Lankan - Martin, Marvin - Ludde, Tom - Per, Olle - Daniel, Matte - Ante, Bobo - Pontus, Jacke - Bröderna Freaklund - Callum, Joe - Lee som har eget rum

Dagens andra träning var endast en timme och bestod av kvadraten, "engelska-kvadraten" och lite skott på mål. Kindberg, Lee och Martin skådades bli intervjuade av brittisk tv (?) under träningen. Martin fick frågan om han verkligen sett storsjöodjuret. Det var John som sagt åt reportern att ställa frågan vilket framkallade skratt i gruppen.

Efter andra passet hade vi lite dötid fram till middagen. Några valde att gå till snabbköpet för att köpa tilltugg till kvällen. Dalle blev då attackerad av en knarkare (läs nedan).

Framme vid middagen 18.30 uppstod förvirring. Hotellet hade inte fått någon matbeställning och vi fick hungriga och besvikna vända tillbaka till rummen en timme till.
Desto bättre blev det en improviserad middag på puben i källaren där vi fick välja mellan kycklin, lax och hamburgertallrik. Gissa vad som gick åt mest.

Imorgon väntar ett träningspass och en förmodad helt ledig eftermiddag och kväll. För den kulturintresserade finns brittiska golfmuseumet ett stenkast härifrån och kan ev. besökas imorgon. Känns faktiskt skönt med bara en träning imorgon då många spelare verkar lite slitna och behöver spara energi till söndag och måndagsmatcherna.

I övrigt kan rapporteras att det är väldigt god stämning i truppen. Det finns inga grupperingar utan alla umgås med alla. Lägret känns dessutom som ett perfekt tillfälle att lära känna de nya grabbarna.



Dagens missförstånd: Vår världsvane resänär och tränare Ulf missförstod, enligt säkra källor, servitrisen vid middagen när hon presenterade antipastin (förrätten). Ulf var kanske väldigt hungrig när han sa "I will take the pasta" varpå servitrisen förklarade att hon pratade om förätten vi skulle få och att pasta inte fanns som val.

Dagens språksvårighet : Miguel som brukar hålla i uppvärmningen, ville få spelarna att öka tempot och ropade ut "more run" på sin spansksvenskengelska.
Det lät som han sa "moron" , alltså idiot på svenska, varpå Lee frågade vem han kallade idiot?!

Dagens skräckupplevelse: Står Daniel Andersson för när vi skulle handla godsaker på Tesco. I en av butiksgångarna stötte han på en knarkare som antastade Dalle under hela besöket. Han blev jagad runt en låda med dryckesprodukter samt trakasserad i kön när han skulle betala. Per Magnusson såg minst sagt förbannad ut, och hade inte vakten ingripit så hade Pärtan gjort det.

Slutligen...
Dagens Pontus: I brist på någon grov tabbe idag, kan berättas att Jacke "kom på" Ponta när han beklädde toalettringen med papper... för att han tyckte den var så kall.

Nu blir det fredagsmys med FIFA 10 i Ludde och Tom's rum. Till detta serveres välförtjänta godsaker i form av chips, choklad och läsk.









 
1 kommentar till “Friday 12 March” av
 

Martin Nylander säger:
13 Mar 2010 - 07:39
Lennart! Bra skrivet och med en mycket bra inlevelse. Positivt att du tar dig tid att delge oss vad som händer.
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook