debattkrönika med kommentarer

Sunday 14 March
15 Mars 2010 klockan 23:02 av

Uppe med tuppen avnjuter ÖFK sin näst sista frukost innan en 30min morgonpromenad längs den vackra golfbanan i St andrews väntar.

Vi käkar lunch 11 och laddar sedan en stund innan avfärd till matchen mot det lokala laget St Andrews Utd. Kickoff går 14.30 på en minst sagt underlig spelplan.
Planen har en anmärkningsvärd höjdskillnad mellan planhalvorna och är väldigt ojämn. Laget som startar i en för dagen 4-4-2 uppställning är Lelle, Pontus, Bobo, Olle, Lasse - Daniel, Ludvig, Jack (provspelare som endast deltog i denna matchen) , Tom - Ante , Marvin.
ÖFK startar med uppförsbacke (bokstavligt talat) och vi har stora problem med motståndet till en början. Vi möter alltså ett så kallat "juniorteam" som Lee förvarnade innan matchen är det fullt ös med långbollar bakifrån och stenhårda dueller. Vi har svårt att spela bollen längs backen och straffas direkt i djupled när vi tappar den.
1-0 kommer i misstänkt offside läge. Friläge som kommer genom en djupledsboll mellan Lasse och Bobo och säkert skjuts in i mål.
2-0 blir det när motståndaren bryter in från högerkanten slår ett inlägg som styrs upp i luften och nickas in av en framstörtande spelare. ÖFK skapar inte mycket och redan i första halvlek byts Daniel ut mot Jacke och Lasse mot Robin.
Med någon minut kvar av första orsakar nyinbytte Jacke straff efter ett "livtag" runt motståndaren, iallafall enligt domaren. Straffen är dåligt slagen och för en gångs skull lyckas undertecknad rädda.
Tränarna är inte speciellt nöjda i halvtid och vi bestämmer oss för att spela enklare med rakare bollar i djupet. Andra halvlek är mycket bättre från vår sida. Motstånden oroar inte så mycket utan vi kommer mer och mer in i matchen. Tom gör reduceringen med cirka 20min kvar på stolpretur.
Vi krigar på bra för kvittering med lyckas inte komma närmre. Marvin och Ante visar på fint samarbete och ser spännande ut tillsammans. Marvin är OERHÖRT explosiv. Hoppas vi får se honom i ÖFK.

Förlusten kan bara beskyllas på oss själva. Vi är egentligen ett bättre lag än motståndarna men dem jobbar mycket hårdare, samt att vi ger dem mycket gratis genom att tappa boll i farliga lägen. 2:a halvlek är vi dock klart bättre än dem och ett fall framåt.

Efter matchen blev vi bjudna på middag i klubbstugan hos motståndet. En köttfärspaj med vitabönor, ingen höjdare så vi käkade även på hotellet en timme efter.
På kvällen visade många trötthetstecken och finns egentligen inte så mycket att rapportera om.

Dagens Pontus: Pontus var sugen på att busa sent på kvällen. Inget fel i det, men Martin blev inte helt nöjd när han väcktes framåt midnatt av en busringande Pontus.