Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Äntligen ny krönika
30 Juli 2010 klockan 13:49 av Per Lagerbäck
 

Nu var det länge sedan jag skrev någon krönika avseende damtvåan. Det har berott på annat engagemang i slutet av juni/början av juli (Storsjöcup, Mästarcup m m) samt därefter drygt två veckors semester nästan helt utan datorkontakt. Därför är jag oxå väldigt dåligt uppdaterad om aktuellt läge i lagen.

Under den tid jag varit lite frånvarande så gick "mitt" lag Ope nästan kräftgång, med förluster mot Remsle, 0-1, i störtregn och hagel på Torvallen (en match jag inte fick se) och därefter två derbyförluster med 3-0 mot såväl KD som Frösön. Det har gjort att Ope nu har fyra poäng upp till strecket, vilket skulle kunna bli tungt att ta igen. Men då det är Bollnäs som ligger där och de nog har fått ett antal poäng med flyt, så ska det inte vara omöjligt. Ope har fått ett fint tillskott inför höststarten i och med att Lisa Landin, med ÖDFF:s välsignelse, valt att försöka komma igång igen i de blå-vita färgerna efter en skade- och sjukdomsfylld period. Ope får oxå tillbaka tidigare skadade Maria Bäckman. Lisa och Maria kan bli den injektion som behövs för att poängen åter ska börja trilla in.

KD hade en fantastisk fin period under juni efter en klen start i serien. De har nästan sitt på det torra med 13 poäng, men visst behövs ytterligare 6- 7 poäng för att vara säkra på fortsatt spel i tvåan. Det ska dock inte vara något problem.

Frösön skuggar fortfarande Själevad, och skulle övikstjejerna svikta en period så skulle Frösön kunna hota med Gothiaframgångar i ryggen. Men troligen får de nöja sig med att säkra den bästa placeringen hittills i detta millennium med en andraplats.

Mina gissningar inför höstsäsongen blir alltså att Själevad tar hem serien och går till ett ovisst kval. Frösön bör kunna ta en andraplats, då varken Selånger eller Sundsvalls FK är särskilt stabila. Dessa båda får slåss om tredjeplatsen. KD skulle nog kunna bli fyra med riktigt flyt, men får nog nöja sig med en fin femteplats. Team Hudik får tipset sexa och sedan kommer det svåra, och där passar jag. Bollnäs, Ope, Remsle och matfors kommer troligen att kämpa hela vägen för att slippa degradering, men Hudik ska inte känna sig helt säkra heller.

Mina tips för tionde omgången blir att Ope förlorar mot Själevad, KD slår Selånger med kryssgardering, Frösön slår lätt Bollnäs borta, Team Hudik och Sundsvall delar poängen och Matfors slår återigen Remsle.

Imorgon lördag kan ni alltså efter en "yranfrukost" vid elvatiden ta cykeln ut till Torvallen kl 12.00 för att se Ope kämpa väl mot Själevad, för att sedan ta bilen till Krokom kl 14.00 och se KD-tjejerna ta sig an Selånger. Tjejerna i JH-lagen behöver allt stöd.


 
1 kommentar till “Äntligen ny krönika” av Per Lagerbäck
 

DanielNum säger:
20 Maj 2021 - 04:16
Best dating site: https://tinyurl.com/z5s523s2


vcRNkEZ0Kll0jlkePdO7OSx8ov3gvSxR

 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
3
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet idag kl 09:39
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook