Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Minianalys
17 September 2010 klockan 11:09 av Per Lagerbäck
 

Jämtlandslagen har börjat att hacka lite nu mot höstsidan, även om KD och Frösön i de flesta matcher fortsätter att visa att de är lag för övre halvan av serien. För Frösön och KD handlar det säkert ibland om att motivationen inte alltid riktigt vill infinna sig till 100%, då det nu bara handlar om vilken placering de ska hamna på. För Opes del är det nog precis tvärtom. Tjejerna känner press och spänner sig, och för Ope har det nu inneburit att laget hamnat i ett ganska svårt läge.

KD och Frösön har jag tyvärr sett för lite detta år för att kunna analysera på ett riktigt trovärdigt sätt, vilket ju är slarvigt av mig då jag tog på mig att skriva dessa krönikor. KD har med en ganska tunn trupp gjort det mkt bra. De har ofta ett snabbt och vårdat spel uppbackat av några ständigt löpberedda backar. Frösön tycker jag oxå har gjort en stabil säsong, med en betydligt bredare trupp, och under några omgångar hängde de verkligen Själevad i hasorna. Själevad har dock fler riktigt bra spelare än vad Frösön förfogar över och ett tålmodigare spel. Det har nog varit avgörande i det långa loppet.

Opes problem har främst varit att de hamnat i djupa svackor under vissa matcher, och då är det inte bara målgörandet som varit problemet, utan även att den annars så säkra backlinjen inte tagit djup tillräckligt snabbt när motståndarna erövrat boll och satsat på "långa bollar på Bengt". Och även om en av backarna gjort det har motståndarna ofta följt upp med fler spelare än vad Ope mäktat med.

Nu är det dags för de två sista omgångarna och de båda matcher som har ngn egentlig betydelse i helgen är dels hälsingederbyt Bollnäs- Team Hudik, där Bollnäs måste vinna för att ta det sista halmstrået för att hänga kvar, och så Opes bortamatch i Sollefteå mot Remsle.

Som nybliven Opeit (bara en dryg tredjedel av mitt liv) och gammal medelpading undrar jag förresten om man i Sundsvallstrakten slutit förbund med länskamraterna i Remsle under de två senaste omgångarna (själv har jag alltid känt mer samhörighet med Jämtland än med Ångermanland). Sundsvalls FK som Selånger släpper vardera tre poäng till Remsle i matchavslutningarna, samtidigt som såväl nämnda Selånger som Matfors kämpat frenetiskt för att inte ge Ope en enda poäng. Det ger mig ännu mer bränsle för att verkligen hoppas att Ope gör sensation och kniper alla poängen i Sollefteå, men Remsle får finna sig i att vara stora favoriter. Två segrar mot lag på övre halvan av tabellen samtidigt som Ope t o m förlorat mot seriejumbon bäddar naturligtvis för ett stort favoritskap för dem. Den här gången är det deras tur att ha pressen på sig och känna sig jagade. För övrigt tror jag att Själevad som vanligt vinner, nu mot ett Sundsvalls FK som tillsammans med Ope är de enda lag som snuvat övikstjejerna på poäng. Jag tror att Selånger visar upp ett helt annat spel mot Frösön än mot Remsle, men jag hoppas att Frösön vinner. Jag hoppas oxå, och är ganska säker på, att KD slår Matfors.


 
0 kommentar till “Minianalys” av Per Lagerbäck
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook