Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Tror på tjejerna i Jämtland/Härjedalen
1 Januari 2011 klockan 03:14 av Michael Olofsson
 

Jag fick en förfrågan om att få ta hand om distriktslaget för flickor födda 1997 förra sommaren
blev stolt att bli tillfrågad . Jag vet att det inte är lätt att få tag i ledare. eftersom jag varit klubbledare i många år så tyckte jag att det var en lagom uppgift efter alla dessa år. Det som slog mig första gångerna jag fick se dessa tjejer. Var att vad många tjejer det finns runt om i länet som skulle kunna bli riktigt duktiga fotbollsspelare.Det man kan se på de duktiga spelarna är att de ofta har väldigt kunniga ledare som lägger ner mycket tid.Eller så finns det spelare som leker mycket med bollen på fritiden och i skolan och har ett brinnande intresse för idrotten .Oftast förekommer det i de små skolorna . Jag själv tror att den spontana idrotten är den viktigaste för att dessa tjejer skall få en bra grund att idrotta.
Det räcker inte med att träna fotboll 2 gånger i veckan för att bli riktigt duktig.Det blir ca 3 timmar i veckan.på 70 och 80 talet tränade man inte så mycket . men spontan idrotten var ju mycket större då
Man lekte(tränade) kanske ca 2-3 timmar varje kväll.det är synd att man måste styra upp med så många fasta träningar för att få samma mängd nu.
Tänk om spontan idrotten kom tillbaka. Då skulle det bli lättare för alla oss ledare . Det är allt för många som ej tar på sig ledarsysslan för att de känner en stor press att man måste lägga ner massor av tid för att utveckla spelarna som klubben vill att man ska.Ledaren förr var att man i stort sätt fanns där och ungdomarna hade roligt med bollen.Dagens ledare krävs det att man är strukturerad och har ett stort kunnande.
Men åter till distriktsfotbollen i länet
Jag tror på tjejfotbollen i länet.Vi ser fler och fler tjejer som spontan idrottar fotboll.
man ser i många klubbar att det är lika många tjejer som killar som spelar . Gå tillbaka 15 år så var det inte många flicklag i varje klubb.Tjejerna får nu vara med på samma vilkor som killarna i de flesta klubbar.En sak som jag tycker är viktigt som distriktstränare är att klubbverksamheten fungerar.Därför har vi i ledarstaben under hösten åkt runt till många klubbar och tittat på hur verksamheten fungerar. vi har fått ett fantastiskt motagande.Det har blivit ca 20 besök.Vi har löst en del problem.som att man i vissa klubbar inte tränar under okt-mars pga att några tjejer vinter idrottar.Det man glömmer är att det finns tjejer som inte har någon vinteridrott.Våran uppgift har varit att se till att alla spelare har möjlighet i sin klubb eller samträna med andra klubbar under den tiden. Vi har fått igång så att de flesta spelarna(ca 100 spelare) har möjlighet till någon form av teknikträning under vintern
Det är väldigt roligt höra hur många av dessa tjejer har en stor framtidstro att bli bra fotbollspelare.Det är ju grunden för att dessa tjejer ska kunna utvecklas och nå så långt som möjligt.Sedan vet vi att vägen är lång och oförutsägbar. En första trupp på ca 50 spelare är uttagen . Det är inte lätt att veta vilka som har det där lilla extra som krävs.Det vi vet är att dessa tjejer har en bra teknisk grund och ett stort intresse att bygga vidare på.Sedan är det så mycket annat som kommer att hända under årens lopp.
Vårat mål är att efter att vi tagit ut denna trupp ha bra kontakt med ledarna runt om i länet för att se även hur de spelare utvecklas som inte är aktuella nu.
En del kommer och frågar mig om vi har en bra årgång i dessa 97 or.På tjejfotbollen tror jag att de flesta årgångar hänger med många distrikt i sverige. men det är upp till oss(ledare .tränare )vad vi gör av de talanger som finns.Det gäller att ge spelarna möjligheterna att utvecklas.Vi har en fördel i detta distrikt att div 3 har så många unga spelare.Det gynnar distriktslagen.

Ledare för detta lag är Micke Forsberg,Marie Larsson

Skrivet av Micke Forsberg


 
0 kommentar till “Tror på tjejerna i Jämtland/Härjedalen” av Michael Olofsson
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
3
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet idag kl 09:39
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook