Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Våromgången snart färdigspelad
21 Juni 2011 klockan 17:56 av Per Lagerbäck
 

Nu närmar sig våromgången sitt slut. I div 2 har nu ÖDFF i praktiken tagit ett totalt grepp om seriesegern i och med helgens vinst mot Selånger. Den segern i kombination med att lagen närmast bakom säkert kommer att ta poäng av varandra gör att ÖDFF successivt kommer att utöka sin ledning. Det finns dock en tydlig skillnad mot för två år sedan i matcherna. Då var oftast ÖDFF helt överlägsna, men nu kommer det perioder i matcherna då flera av motståndarlagen får grepp om Östersundstjejerna. ÖDFF:s motståndare i höstens kval kommer med stor sannolikhet att bli Notviken från Luleå och Västerås BK 30. Notviken har tagit ett litet grepp i Norra Norrland, men har ett svårt derby mot uppstickarna Luleå DFC kommande omgång, och BK 30 verkar överlägsna i Norra Svealand, även om Huge fortfarande tassar strax efter.

KD har som väntat börjat att plocka sina poäng, och jag blir förvånad om de inte tillhör de tre bästa i sluttabellen. KD har ett sammansvetsat gäng som kan utvecklas för varje år, om de fortsätter tillsammans. De spelar oftast rappt med säkert passningsspel. Föreningen har kanske inte riktigt lika många duktiga unga spelare på gång underifrån som tidigare, men tillräckligt många för att löpande ha påfyllning från egna led.

Frösön tog de tre viktiga segrarna mot nykomlingarna i serien, men förlorade sexpoängsmatchen borta mot Remsle. På torsdag har de allt att vinna och inget att förlora i derbyt mot ÖDFF och med en bra start skulle det unga Frösögänget kunna skaka om ÖDFF lite. Men gissningen är en klar seger för serieledarna. Frösön har sedan oxå Team Hudik kvar i vår och skulle i värsta fall kunna få ta sommarvila på nedflyttningsplats, men Sund tar knappast poäng mot Sundsvall eller KD, så de ligger nog kvar efter Frösön.

Myssjö/Oviken längtar fortfarande efter sin första poäng. De var nära mot Ljusdal och de spelar allt bättre för varje match. Ny chans till poäng ikväll mot Remsle. Att de skulle kunna rädda kontraktet anser jag dock som omöjligt. Men självklart utvecklas spelarna hela tiden, och de kommer endera att föra Myssjö/Oviken till toppen i trean nästa år, eller bidra på annat sätt till Jämtlandsfotbollens framåtskridande. Det var absolut rätt att ta chansen och kliva upp.

Trean verkar bli en kamp mellan favoriterna Ope och uppstickarna Häggenås. Ope vann den tidiga seriefinalen klart i siffror, men på planen ska det ha sett annorlunda ut. Jag missade tyvärr den matchen, men samstämmiga rapporter säger att Häggenås tog ett tydligt grepp om matchen i början av andra halvlek efter sin sena reducering i första. På slutet tröttades dock Häggenåstjejerna och Ope kunde göra två avgörande mål fram till 4- 1. Efter lagens tidiga poängmissar mot Mörsil resp Frösön 2 verkar de vara inställda på att ta full pott.

Frösö 2 är för övrigt årets verkliga sensation. Ett lag med i huvudsak 14-15åringar, kryddade med enstaka något år äldre A-lagsspelare, visar upp en fin och snabb fotboll. Troligen kommer de dock att tappa fler poäng än Ope och Häggenås, men att de strävar mot en tredjeplats i serien är tydligt. I övrigt har trean blivit mycket jämnare än jag trodde den skulle vara. Kvalitén är högre än på många år och de flesta lag kan plocka poäng av varandra. Ovanligt många spelare med erfarenhet från högre serier finns nu i trean tack vare att så många jämtlandslag spelat i tvåan på senare år. Bättre än väntat har, förutom Häggenås och Frösön 2, främst Offerdal presterat. De har några riktigt bra spelare och sedan utvecklas de övriga hela tiden. Sämre än väntat har främst Strömsund gått. För mig tycker jag även att Sveg varit en liten besvikelse, men då jag hört att de knappt kunnat tränat inför säsongen blir ju insatsen istället ganska imponerande. Mörsil och Brunflo är lag som i sina bästa stunder kan ta poäng även av topplagen, men de har lite för många svagheter för att riktigt kunna etablera sig i toppen. Men det är inte omöjligt att så sker kommande år. Just nu ligger KD 2 och Ås i botten. Risken finns att de oxå gör det i sluttabellen, men betydligt fler lag riskerar att hamna där om det börjar att gå tungt. Jag vet inte hur många lag som ramlar ur och därför är det omöjligt för mig att tippa vilka som gör det.

I fyran visar de unga gamlingarna i Björnen att de än så länge är starkast. Jag har sett två av deras matcher och de har några av distriktets bästa spelare i uppställningen. De spelar tidvis ett spel som skulle räcka till topplacering i trean, men sedan är det det här med konditionen. Den är inte den allra bästa för en hel del av spelarna. Men det är himla roligt att se lagets spelglädje och finesser. Orrviken är lika förankrade i botten som Björnen är i toppen. Jag är imponerad över föreningen att de håller laget igång år efter år. En eloge till Orrviken. Sedan har IFK Östersund fått igång sin damverksamhet riktigt bra på bredden. Nu gäller det att ta hand om de yngre spelarna, så att föreningen även kan börja att närma sig de bättre lagen i distriktet. Förutsättningarna finns, men finns stödet i föreningen och uthålligheten hos ledare och spelare?


 
0 kommentar till “Våromgången snart färdigspelad” av Per Lagerbäck
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook