Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Damtvåan kanske redan avgjord
19 Augusti 2011 klockan 21:26 av Per Lagerbäck
 

Med drygt tre omgångar spelade av höstsäsongen börjar damtvåan vad gäller de viktigaste placeringarna nästan se avgjord ut. I toppen behöver väl egentligen ÖDFF bara vinna ett par matcher till för att säkra segern. Tränarna uttalar t o m att det är dags att börja inrikta träningen mot det kommande kvalet. KD är lite ojämna just nu, men kniper en hel del poäng. Bl a blev man det andra laget att ta poäng av ÖDFF. Jag tror fortfarande att det kommer att räcka till en plats bland de tre i topp för KD.

I och med Sunds forcering i slutet av våren och början av hösten ser tyvärr Frösön ut att tvingas kliva ner i trean. Jag misstänker att det kan glädja vissa, vilket jag i så fall tycker är riktigt tragiskt. Jag anser att det tydliga uppsving som skett för jämtländsk damfotboll de senaste åren väldigt mycket handlar om att vi fått upp flera lag i tvåan. Självförtroendet ökar och naturligtvis blir det en bättre utveckling för allt fler spelare av att möta bättre lag. Därför skulle det verkligen behövas att Frösön stannar kvar. Vi skulle då kanske snart kunna nå 90-talets nivå, i förhållande till övriga Sverige, igen.

Frösön är dock helt tvingade att vinna hemma mot Sund, och måste nog oxå bli hjälpta av att Sund hamnar i en negativ trend även i övrigt. Att hoppas på att Sundsvalls FK ska klappa igenom tror jag inte alls på. Om det behövs kommer moderföreningen SDFF att skicka ned nödvändigt antal spelare. Att Frösön skulle knapra in runt 10 poäng mot något av de andra lagen efter ÖDFF tror jag inte heller på.

Myssjö/Oviken har fortfarande inte fått njuta av sina första poäng, men jag tro att det kommer. Om inte annars så i hemmamatchen mot Ljusdal. Det skulle i sin tur innebära att tjejerna från Bergs kommun skulle kunna lämna sistaplatsen.

Av lagen i övrigt visar Remsle återigen att jag har svårt att bedöma deras styrka innan seriestart. Jag trodde att det var dom som Frösön skulle kunna ha efter sig, men de plockar poäng i var och varannan match och har nu parkerat på övre halvan. De är den största positiva överraskningen för mig.

I damtrean tätnar toppstriden mellan Ope och Häggenås efter Opes poängtapp mot Brunflo. En riktig seriefinal finns att se fram emot på Tigervallen 31/8 kl 18. Jag hoppas att det kommer riktigt mycket folk. Den matchen är helt öppen. Ope har kanske ett mer homogent lag, som i sina bästa stunder oxå spelar den bästa fotbollen. Däremot har nog Häggenås ett par spelare som kanske är de bästa i årets trea.

Brunflo och Frösön 2 har väl annars blivit de mest omskrivna i serien efter en match jag gärna hade velat se. Det är ju oerhört svårt att kommentera något man inte sett. Brunflo spelar ofta en fysisk fotboll och har kanske ett par spelare som ibland kan vara lite odisciplinerade, men jag har aldrig tyckt att de allmänt har spårat ur någon gång. Kommentarerna i tidningarna och på Fotbollz visar verkligen hur olika man kan se på en och samma match. Men dom visar oxå vilket engagemang det kan finnas runt div 3 Jämtland. Det engagemanget tycker jag nästan alltid är positivt, men när det urartar till ren pajkastning blir det lite pinsamt. Chansen finns dock redan nu på söndag att se i stort sett samma Frösölag spela mot drygt hälften av Brunflos lag igen i DM-final för F-16 på Lövsta. Enligt JHFF kl 15.00, i så fall inte 17.00 som någon skrev i kommentar under div 3-matchen.

I övrigt har Sveg haft en positiv trend, mkt beroende på måltjuven Camilla Larsson som egentligen tillhör ÖDFF. De är nu uppe och nosar på tredjeplatsen i kamp med Frösön 2. Möjligen kan Mörsil, med många ospelade matcher, ta upp kampen med nämnda lag.

Ås verkar fast förankrade i botten, och behöver omgående börja plocka poäng för att kunna ta sig därifrån. De verkar löpa störst risk att få börja om i fyran. Om det blir fler än ett lag som måste kliva av, vilket det troligen blir om Frösön åker ur tvåan, så är det många lag inblandade i den striden. Just nu ligger KD 2 på näst sista plats, men med såväl Offerdal som Strömsund och Brunflo inom räckhåll. Ja kanske även Mörsil om de börjar hacka lite. Det känns omöjligt att gissa vilka som kommer att hamna på den riskfyllda niondeplatsen.

I fyran har inte många matcher spelats i höst, men där kommer Björnen att vinna säkert. Sedan får vi se vad som händer nästa år med det laget och den föreningen. Jag hoppas att de fortsätter i någon form och att de antar utmaningen att spela i trean. Annars tycker jag att det stora frågetecknet i fyran är hur IFK Ösd matchar sina spelare. Jag har inte tittat i några laguppställningar och vet inte heller om det är tillåtet att blanda spelare hur som helst mellan första- och andralaget. I vilket fall är det anmärkningsvärt att båda lagen tagit lika många poäng. Ope 2 har väl tillsammans med IFK 1 varit lagen som underpresterat så här långt, medan övriga tre andralag har presterat bättre än väntat. Orrviken väntar, precis som Myssjö/Oviken i tvåan, på att få ta sina första poäng.

Som avslutning kan jag nämna att jag från välunderrättat håll hört att det inför 2013 är på gång med en "Superetta" även i damfotbollen. Hur serierna under den ska hanteras verkar dock helt öppet. Det innebär att spel i den näst högsta divisionen kommer att kosta väldigt mycket ekonomiskt. Personligen tror jag att det vore väldigt negativt för damfotbollen i norra Sverige, så jag hoppas att det stoppas på något sätt. Däremot ser jag gärna att det blir färre div 2-serier med direktuppflyttning till div 1, och därunder nationellt styrda div 3-serier med ungefär samma geografiska spridning som i herrarnas div 3.


 
5 kommentarer till “Damtvåan kanske redan avgjord” av Per Lagerbäck
 

Storstorken säger:
19 Aug 2011 - 21:59
Har Lagerbäck några tankar runt ÖFKs offensiva satsning?
 

Per Lagerbäck säger:
20 Aug 2011 - 10:50
Jag har bara kommenterat ÖFK en handfull ggr under hela Fotbollz:s existens, och jag tror inte att det kommer att bli tätare i framtiden. Dessutom vore det direkt fånigt att göra det under en krönika om damfotboll. ÖFK:s försök att även bli en damförening strandade ju på att ÖDFF inte kände sig riktigt tagna på allvar när samgåendet var aktuellt.
 

4nregerric säger:
14 Feb 2020 - 23:33
cookie politik i egholm a s petit by sofie schnoor sko rosa m. glimmer danmark online herre reebok crossfit speed tr vitamin c sølv ecco vinterstøvle str. 38 odense sv hilfiger denim grøn svømme shorts herre udsalg menstruation menstruation efter fødslen leksikon lang kjole i grøn velour kjole rabatt michael michael kors mk platt tå post sandaler
ny masai kira topp tunika bluse i 100 viskose str julbo kids domino spectron 4 baby solbriller rosa blau spectron 4 baby grau flash silber ac milan henter balotelli italien dr coster copenhagen kjole i lava print
puma basket heart bling sko hugo boss the scent absolute for him edp 100 ml kong comfort elefant bamse med udtagelig l ca. 22 cm høj v18670 korte støvler med spænder ruskind sort sebago docksides mand ruskind sejlersko sand color kids uv badedragt birkenstock arizona soft footbed suede leather taupe bundgaard prewalker sølv m velcro

ray ban størrelsesguide clubmaster [url=http://www.rygsportsmarketing.com/wynnburg_lakequivira/bodyshaper-true-shape-sensation]bodyshaper true shape sensation[/url] populære adidas bukser [url=http://www.rygsportsmarketing.com/xavier_constantine/hvor-kan-jeg-k%c3%b8be-adidas-stan-smith-cool-sneakers]hvor kan jeg købe adidas stan smith cool sneakers[/url] hvor finder man en sports bh med skåle og bryderryg [url=http://www.samnang168.com/aplin_pinch/k%c3%b8b-prada-badeshorts-til-m%c3%a6nd-online]køb prada badeshorts til mænd online[/url] saysky russian tights 2 sort unisex saysky løbetights [url=http://www.samnang168.com/applewood_bagtown/angulus-7287-chelsea-st%c3%b8vle-i-sort-skind-med-nitter]angulus 7287 chelsea støvle i sort skind med nitter[/url]
longchamp le pliage medium tote bag [url=http://www.pusdikbangsdmperumperhutani.com/mapleville_matoaca/kunzite-brand-womens-luxury-composite-shoulder-bags-ladies-handbags-clutches-bags-set-3-high-quality-sac]kunzite brand womens luxury composite shoulder bags ladies handbags clutches bags set 3 high quality sac[/url] buyjohn lewis partners toronto leather reporter bag [url=http://www.pusdikbangsdmperumperhutani.com/medicallake_orrick/new-guess-handbags-for-fw18-the-fashion-with-style]new guess handbags for fw18 the fashion with style[/url] herschel laundry bag black by herschel supply company ltd [url=http://www.pusdikbangsdmperumperhutani.com/mexicanhat_huerta/ed-hardy-messenger-bag]ed hardy messenger bag[/url] herschel classic backpack burgundy [url=http://www.pusdikbangsdmperumperhutani.com/morrow_nassau/amazon.com-frye-mens-logan-overnight-duffle-bag]amazon.com frye mens logan overnight duffle bag[/url]
kan hunter leather travel messenger bag travel pouch sling bag for men women [url=http://www.finansbulten.com/lynbrook_rushton/mini-chanel-bags-bag-online-flap-price-uk-sanjeetveen]mini chanel bags bag online flap price uk sanjeetveen[/url] super nice quality boys 3d action figure large capacity backpack 4 colors [url=http://www.finansbulten.com/marcos_alderpoint/ralph-lauren-bookbag.-m]ralph lauren bookbag. m[/url] bottega veneta ciel intrecciato nappa tote bag tote bag info [url=http://www.finansbulten.com/marmac_fernpark/medium-niki-monogram-leather-shoulder-bag-saint-laurent]medium niki monogram leather shoulder bag saint laurent[/url] miu miu matelasse nappa leather top handle bags purple [url=http://www.finansbulten.com/mesilla_millport/see-all-photos-to-authentic-prada-handbags-outlet]see all photos to authentic prada handbags outlet[/url]

vera bradley bag http://www.beykozreferans.com/chadwick_luxor/the-best-celine-bags-dupes-on-the-market salvatore ferragamo sofia medium mocha brown leather satchel tradesy http://www.beykozreferans.com/chama_marianocoln/monogrammed-duffle-bag-canvas-weekender-personalized-duffle polo bag in womens bags handbags http://www.beykozreferans.com/charm_berkey/coach-6351-mini-small-brown-hobo-jacquard-signature-canvas-leather wool felt leather bags alma milano http://www.beykozreferans.com/corbett_olivos/leopard-lauren-ralph-lauren-glennmore-larisa-saddle-bag-fashion
nome home slipper 000 kengät musta naiset http://www.abanose.com/oliver_celina/lukker-butik-i-adelgade-skive-folkeblad sorte sokker størrelse 48 53. store sokker i blød bomuld http://www.abanose.com/organ_vonore/sorte-bukser-i-l%c3%b8s-pasform-og-i-7-8-l%c3%a6ngde gravid dba billige og brugte kjoler http://www.abanose.com/pahokee_powder/strik-selv-og-sko-hendes-verden 365 dages shop julegaverne hos sportmaster http://www.abanose.com/platter_arkoma/d-g-dolce-gabbana-solbriller-dealicious
adidas converse flip flops bags buy adidas converse flip flops http://www.editorrd.com/vandenberg_fortgarland/womens-backpack-fashion-school-bags-for-teenagers-girls-women-waterproof-backpacks-soft-high-quality-pu-leather amazing deals on 17ss fendi womens 3jours bag black http://www.editorrd.com/venersborg_southview/salvatore-ferragamo-rm-rainbow-pink-leather-2-way-bag lyst adidas originals clear festival crossbody in black http://www.editorrd.com/vestaburg_randolph/rosie-huntington-whiteleys-burberry-prorsum-fall-2012-bag-red the dopp kit toiletry bag legacy brand leather http://www.editorrd.com/vilanobeach_lothrop/chanel-black-evening-handbags-shopstyle

 

DanielNum säger:
19 Maj 2021 - 20:11
Best dating site: https://tinyurl.com/z5s523s2


WanLEvoZJ6k9suQTxGvzYiIsCxAiYc1n

 

3D ART PRINTS säger:
18 Aug 2021 - 13:18
KASUS PEMBUNUHAN BRUTAL UANG GRATIS KANKER BULE PUTIH TERKEJUT KIAMAT..

SMS GANYANG BUNUH ENGLAND YAHUDI MIX KOREA HUANA HOLOCAUST GENOCIDE BRUTAL UANG GRATIS KASUS KANKER BULE PUTIH KAMERA 3D TERKEJUT KIAMAT...

https://www.ArtPal.com/livestreamingfm?i=213847-1&r=213847
https://www.ArtPal.com/livestreamingfm?i=213847-291&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-140&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-140&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-249&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-340&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-341&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-371&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-283&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-360&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-231&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-230&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-238&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-311&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-376&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-311&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-316&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-318&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-321&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-373&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-337&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-343&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-354&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-368&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-334&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-314&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-377&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-378&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-267&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-166&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-58&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-39&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-85&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-143&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-22&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-379&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-3&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-316&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-380&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-298&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-296&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-119&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-381&r=213847
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-178&r=213847
https://www.artpal.com/livestreamingfm?i=213847-304
https://www.ArtPal.com/LIVESTREAMINGFM?i=213847-359&r=213847
https://www.artpal.com/LIVESTREAMINGFM
https://www.linkedin.com/in/art-prints-457908214
https://www.linkedin.com/in/3d-art-prints-0a6444219
https://www.linkedin.com/in/modern-art-prints-1b3441219
https://www.pinterest.com/3DARTPRINTS/
https://3dartprints.tumblr.com/
https://3dartprints.blogspot.com/
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook