Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Säsongen nästan slut
5 Oktober 2011 klockan 22:58 av Per Lagerbäck
 

Nu återstår det endast en tävlingsmatch för damlagen i distriktet. Men den matchen är desto viktigare. ÖDFF har kvar att på hemmaplan möta Västerås BK 30. Förutsättningarna inför den matchen blir dock inte klara förrän under helgen, men mest troligt krävs seger för ÖDFF, kanske med flera mål, efter förlusten i Kalix mot Assi.

Självförtroendet i ÖDFF var åtminstone utåt på topp inför Assimatchen. Sannolikt var det ovanan att vara satta under press som ställde till det i de situationer som ledde till de fyra baklängesmålen. Frågan har ställts om södra Norrlandstvåan är en mycket sämre serie än övriga tvåor. Jag är inte helt säker på det, men sannolikt har det under de senaste tre åren varit negativt att det saknats lag utöver seriesegraren som haft faktiska ambitioner att kliva upp en division. Möjligen med undantag av Frösön. Det har kanske gjort att många motståndare inte tagit matchen mot just seriesegraren som årets viktigaste. Det har varit viktigare att ha en rejäl inställning i matcherna mot de lag man haft närmast sig i tabellen. Om det skulle stämma så har det naturligtvis varit en nackdel för seriesegraren. Men både 2009 och 2010 vann ÖDFF resp Själevad kvalserien, vilket ändå visar att dessa lag varit tillräckligt bra de åren.

Jag tror att ÖDFF fortfarande har en god chans att ta klivet upp, även om nu Assi och BK 30 kanske har ett litet övertag. Men tvärtemot vad en del uttalat tror jag att det viktigaste är att täta defensiven.

I tvåan höll KD och tog välförtjänt andraplatsen. Förra året var Frösön tvåa. Det visar verkligen att bredden inom JH är allt större. Att Frösön inte höll i år hänger nog ihop med flera orsaker, men den största är naturligtvis att så många tongivande spelare lämnade föreningen. Det skedde ett år för tidigt. De yngre hade behövt spelats in under en mellansäsong, med bättre stöd från rutinerade spelare. Att Myssjö/Oviken skulle ramla ur var helt väntat, men i många matcher visades att de i sina bästa stunder kunde hota flera av de andra lagen.

Trean blev väldigt spännande ända in i sista omgången. Nu bestämde sig Opetjejerna i de två sista matcherna att de inte skulle ge motståndarna någon chans, och därför kunde de infria det stora favorittryck som låg på dem. Häggenås har dock gjort en mycket imponerande säsong, och jag tror att de kommer att göra det nästa säsong också. Ett annat lag som verkligen utvecklats är Offerdal. Tränarna har tillsammans med tjejerna gjort en riktigt bra insats. Dessutom är det imponerande att de haft skribenter i Fotbollz oavsett om de åkt på en storförlust eller inte.

Ett annat lag som måste berömmas är Frösön 2. Ett lag som vill spela fotboll, men även använder de styrkor laget har på ett effektivt sätt. Jag trodde inte att de skulle göra så bra resultat. I övrigt var det nog ganska väntade insatser av de andra föreningarna i trean. Ja, för en gångs skull känns det som att jag hade ovanligt mycket rätt när jag tippade inför årets säsong.

Den omläggning av serierna som aviserats stöter på motstånd, främst från många Norrlandsdistrikt. Bl a är de flesta av dem emot att det skapas en nationell div 3 för damerna, vilket jag tycker är väldigt tråkigt. De vill istället att det skapas en nivå mellan nuvarande div 2 och en eventuell framtida "Superetta". Därför blir det nu extra spännande att följa vad beslutet kommer att bli.

Just nu har väl alla föreningar mer börjat titta framåt mot nästa säsong, möjligtvis med undantag av ÖDFF, som nog fortfarande mest ser fram mot årets sista och mycket avgörande match. Jag återkommer med tankar inför säsongen 2012.


 
1 kommentar till “Säsongen nästan slut” av Per Lagerbäck
 

Intressant säger:
6 Okt 2011 - 07:53
Intressant att läsa så många tankar från en insatt fotbollsentusiast! Många damlag är på gång i länet vilket är riktigt kul.
Intressant att du tycker defensiven är viktigast, på vilket sätt skulle det vara viktigare att spela så? Många säger som sagt det motsatta.
Tror att topplagen i serien är jämna som andra år. Men steget från trean till tvåan är minst lika stort som steget från tvåan till ettan! Om man pratar om topplagen i respektive serie.
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook