Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Säsongen 2012 i antågande
13 December 2011 klockan 19:58 av Per Lagerbäck
 

Säsongen 2012 närmar sig sakta. Spelare provtränar lite hit och dit, och funderar på hur de vill ha det med sitt fotbollsspelande. Föreningarna har i olika takt gjort klart med tränare och andra saker som berör spelarna. Serieomläggningen gör i sin tur att förutsättningarna för föreningarna ser väldigt annorlunda ut det kommande året. Vad gäller de nationella serierna är det helt klart hur det ska se ut, men vad gäller nivån under har Norrlandsdistrikten ännu inte tagit något beslut, men inriktningen verkar tydlig.

Jämtland har detta år tre lag i div 2 södra Norrland, nämligen ÖDFF, KD och Ope. ÖDFF kämpar för att få behålla så många spelare som möjligt, och har lagt extra mycket krut på att Heike Lippertz inte skulle ta steget upp i en högre division. Dessutom har de haft en mängd lokala spelare på provträning. KD uttalar nu för första gången att de har som mål att vinna serien, vilket är spännande. De har flera intressanta namn på ingång, och jag tror att de kommer allt närmre ÖDFF. ÖDFF har naturligtvis även de som mål att vinna serien, samt att de måste ha tillägget att de dessutom vill vinna kvalet. Dock kommer kvalet till nya Damettan att vara ett sådant nålsöga, att det kanske inte är ett särskilt realistiskt mål. Rimligen kommer bara en enda div 2-segrare från hela Sverige att kunna ta steget till Damettan, och chansen att det laget skulle komma från denna ganska svaga serie måste betraktas som väldigt liten. Däremot anser jag det självklart att både ÖDFF och KD redan kan anses klara för nya div 1. Kanske kan de båda gå igenom serien obesegrade av lag utanför Jämtland.

Istället kommer spänningen att koncentreras kring femte och sjätte placeringarna i serien. Som femma är man helt klar för nya div 1, och därtill kommer åtta av de nio sjätteplacerade lagen i Sverige att få ta det steget. Här kommer troligen Ope att få kämpa, och chanserna ser faktiskt riktigt bra ut för att laget ska klara detta. Dels beror det på en ökad träningsdos, dels på att några spelare kommer att krydda det redan slagkraftiga laget.

Frösön och Myssjö/Oviken får starta om i div 3. Där kommer Frösön tillsammans med Häggenås enligt mig att vara favoriter. Men fler lag kan blanda sig i den toppstrid som kommer att vara mer viktig än någonsin. Seriesegraren kommer att få kvala ända upp till nya div 1. Troligen kommer segraren i vår div 3 att få möta segrarna från Medelpad och Hälsingland om en plats där. Sedan kommer några lag att kvalificera sig för nya div 2. Hur många beror på beslut som Norrlandsdistrikten kommer att ta senare i vinter, men gissningsvis minst tre Jämtlandslag kommer att kvalificera sig dit. Norrland kommer troligen att instifta fyra division 2-serier, och där kommer Jämtlandslagen att hamna tillsammans med lag från Medelpad och södra Ångermanland. Möjligen oxå med något lag från Hälsingland.

Som sagt, Frösön och Häggenås får mitt favorittips. Sedan kommer kombinationslaget ÖDFF 2/IFK Östersund troligen att bli ganska starka. Får Myssjö/Oviken behålla de flesta av sina spelare kommer de naturligtvis att finnas med i toppen. Offerdal får nog rikta in sig på mittenskiktet tillsammans med Sveg och Brunflo. Mycket svårbedömda är Ope 2/BK Björnen, Sveg, Strömsund och Järpen. Men de får nog inrikta sig på att hålla sig kvar. Men både Sveg och Brunflo kan även dom hamna i svårt läge till hösten. Sammanfattningsvis är det oerhört svårt att sia om utgången redan nu. Jag återkommer om detta.

Om div 3 är svårt att sia om, så är div 4 fullständigt omöjligt. Jag lämnar därför denna serie otippad fram till våren, då jag kanske kan ha ngn aning om hur lagens slagkraft ser ut. Där kan det oxå både försvinna och tillkomma lag innan spelschemat läggs.

Till sist kan jag oxå nämna att det skulle kunna bli så att Häggenås erbjuds plats redan i årets div 2. Detta därför att Sundsvall DFF och deras farmarlag Sundsvalls FK inte tagit beslut om huruvida den föreningen ska fortleva eller inte. Drar SFK sig ur div 2 så bör erbjudandet först gå till "bästa tvåa" bland division 3-serierna i seriens geografiska område, och det är Häggenås


 
0 kommentar till “Säsongen 2012 i antågande” av Per Lagerbäck
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook