Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Säsongen mot sitt slut
7 September 2012 klockan 19:05 av Per Lagerbäck
 
Div 2 tar i år slut ovanligt tidigt för att ge plats till fler kvalmatcher. Serien lever fortfarande i båda ändarna. ÖDFF kan i praktiken betraktas som helt klara. Även om Remsle har överraskat tidigare så har de inte tillstymmelsen av chans på Jämtkraft Arena i helgen, så därefter kan ÖDFF sikta in sig på kval till Damettan. Jag återkommer med tankar kring kvalet när ÖDFF är definitiva seriesegrare. KD får kämpa om andraplatsen, och för att undvika att tappa till fjärde. Ope har en mycket liten, men dock tydligt befintlig chans att klättra upp till sjätteplatsen, som ger spel i Div 1. Men då krävs segrar i de två sista matcherna mot Sund och Selånger, samtidigt som Timrå bör förlora sina båda matcher. Troligen är det ok om de tar en poäng.

I trean är det fler matcher kvar, men Häggenås verkar ha tagit ett stabilt grepp om seriesegern efter Frösöns förlust mot IFK/ÖDFF 2. Det senare laget har givit skäl till viss irritation då antalet ÖDFF-spelare i matchtrupperna varierat väldigt mycket, men jag tycker inte det är särskilt konstigt. Kvalitén på matchtrupperna i A-lagen kan oxå variera väldigt mycket. Häggenås har gjort en fantastisk säsong och skulle vara stora favoriter i kvalet till div 1, men då de mest framträdande spelarna tydligt trappat ner, så tror jag inte intresset för spel i div 1 finns. Men jag hoppas innerligt att de spelar i nästa års div 2, för annars kommer laget att vara så överlägset i jämtlandstrean att spelarna skulle tycka att det vore enormt tråkigt. Men det är fortfarande viktigt att notera att seriesegern inte är klar.

Enligt beslut av norrlandsdistrikten ska alltså fem JH-lag ta plats i nya div 2 tillsammans med lag från Ångermanland och Medelpad. Det är en enorm chans för fotbollen i distrikten i södra Norrland att ta ett stort steg framåt. Resorna kommer att bli något längre, men det ska både ekonomi och spelarnas liv i övrigt tåla. Se till att JH besätter dessa platser!

Årets div 4 har tyvärr åderlåtits. Tre av de nio anmälda lagen har dragit sig ur. Det känns som en väldigt tråkig trend, då detta problem inte varit stort tidigare här. Nu hoppas jag att förbund och föreningar jobbar på att uppmuntra ledare och tjejer runt om i distriktet att jobba så att så många tjejer som möjligt får möjlighet att fortsätta med denna härliga idrott långt upp i åren. Vi måste arbeta för att spelare 20- 25årsåldern ska inse att de fortfarande är "unga spelare", och att man brukar vara som bäst mellan 25 och 30.

Personligen kommer jag att åtminstone ta en paus från ansvarsroll inom Ope IF damer kommande säsong. Orken räcker inte riktigt till och jag tror att en förnyelse bör prövas. Men det är roligt att som avrundning finnas med i planeringen inför nästa säsong, som redan ligger långt framme. Beredskap finns för spel i endera div 1 eller div 2 och återväxten ser bättre ut än på väldigt många år. Skulle det bli spel i div 2 så har tjejerna en riktigt rolig serie att se fram emot, med många lag de tidigare inte mött och en kamp om seriesegern. Det ska bli väldigt roligt att följa Opelagen endast som supporter och inte som ansvarig, och jag är säker på att framgångarna kommer.


 
0 kommentar till “Säsongen mot sitt slut” av Per Lagerbäck
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Matchens överraskning
av Lars Larsson Stockholm | 20 Apr 2024 - 17:18
Här var det nära m&arin
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook