Magnus Lenes - Aslak Fonn Witry, Daniel Kvande, Christian Eggen Rismark (Vegard Fiske, 72.min), Alexander Foosnæs (Joakim Solem, 66.min) - Mads Reginiussen, Magnus Blakstad (Jakob Tromsdal, 66.min), Simen Sandmæl (Mats Lillebo, 46.min) - Andreas Rye, Michael Karlsen (Øyvind Storflor, 72.min), Torgil Gjertsen

Startelvan: Aly Keita, Batti Lundbäck, Douglas Bergqvist, Tom Pettersson, Dennis Widgren - Aiesh, Brwa Nouri, Edwards, Fouad Bacheriou, Ken Sema, - Johan Bertilsson.

Brwa, Fouad, Hosam, Bertilsson och Batti byttes ut. In kom, Somi, Bojanic, Bobo, Gero, Fritzon

Douglas Bergqvist
Abrahallen utanför Trondheim

Två nyförvärv räddade matchen med mål

VS

ÖFK vann matchen med 3-1 med 1-1 i paus. Johan Bertilsson inledde målskyttet. Mål nummer två gjorde Ludvig Fritzon. Det var även nära att tredje nyförvärvet Tom Pettersson hade gjort mål, men hans nick tog i ribban. Ken Sema gjorde det tredje med ett konstmål

Referat från Ranheims hemsida här

Som alltid spännande med årets första träningsmatch och intressant att kolla på alla nyförvärv. Denna gång i Abrahallen mot norska laget Ranheim. Att spela i en fotbollshall är annorlunda än spel utomhus. Det tar lite tid att vänja sig. Det är en ny miljö att spela i.

Startelvan: Aly Keita, Sebastian "Batti" Lundbäck, Douglas Bergqvist, Tom Pettersson, Dennis Widgren- Aiesh, Brwa Nouri, Edwards, Fouad Bacheriou, Ken Sema, - Johan Bertilsson.

Som vanligt överraskar Graham Potter med en oväntad uppställning. Det blir ett lag med fyrbackslinje och med ett lag som kan liknas mest vid en 4-4-2 uppställning med Johan Bertilsson och Curtis Edwards på topp. Att Batti Lundbäck skall spela back var heller inte väntat. Han har troligen aldrig spelat back tidigare. Tänkt ersättare till Sebastian Karlsson? En annan överraskning är att vänsterfotade Dennis Widgren spelar som högerback.

Kul att bröderna Andreas och Filip Englund från Alsens IF och Erik Lindström från ÖFK U fick ingå i truppen. En riktigt bra erfarenhet för dem att bygga vidare på. Andreas Englund fick mest speltid av de tre och imponerade genom att spela moget. Han serverade Gero en snygg öppnande passning som Gero sköt resolut i mål. Tyvärr bortdömdes målet för offside.

Det var lätt att se Ranheims taktik. Den bestod i att utnyttja sin fysiska kraft, att vara mycket aggressiva i sin höga press och använda sig av snabba omställningar. Inte alltför ovanligt norskt spel.

Johan Bertilsson inledde målskyttet. Mål nummer två gjorde Ludvig Fritzon och det var även nära att tredje nyförvärvet Tom Pettersson hade gjort mål, men hans nick vid hörnan tog i ribban.

Ranheim startade i blixttempo och tryckte på och skapade en snabbt en hörna. Det såg ut som ÖFK blev lite ställda innan man samlade ihop sig, lugnade ner spelet och kom i positioner.

Ranheim är ett svårspelat lag som springer mycket, täcker ut ytor bra och har ett mycket bra försvar. Det var heller inte ofarliga framåt med många bollar främst ut på kanterna. Det hade sin bästa period efter att de reducerat till 1-1.

ÖFK kom i första halvlek inte upp i det sedvanliga bollinnehavet som vi är vana att se dem. I andra blev det bättre spel, ibland kanske lite hafsigt tidvis.

Första halvlek var jämn och resultatet 1-1 är inget att säga om. Målet gjordes av Johan Bertilsson efter bra passning från Edwards. Bertilsson spelade i en ovan position men han gjorde det bra.

Bästa anfallen kom från kanterna. Ken Sema med mycket stort självförtroende var energisk och tung och firade stora triumfer när han med sin styrka trängde sig förbi sin back. Fortsätt så Sema! På andra sidan plan fanns bolltrollaren Hosam Aiesh som ett par gånger gjorde det omöjliga när han med sina tekniska finesser passerade sina backar som inte fattade vad som hänt. Så fort gick det.

Det var i första halvlek inga solklara målchanser från någotdera av lagen. ÖFK glimtade till periodvis med bra spel. Det visar på att vi kan förvänta oss en bra säsong i år. Det får ta lite tid. ÖFK har hittills bara gjort ett tiotal träningar.

I paus gjorde flera byten. Brwa, Fouad, Hosam, Bertilsson och Batti byttes ut. In kom, Somi, Bojanic, Bobo, Gero, Fritzon och vi fick då möjlighet att se Bojanic för första gången. Det är en spelare med bra känsla. Duktige Edwards gick ner på mittfältet där han kände sig mer hemma. I slutet av matchen fick även Andreas och Filip Englund från Alsens IF och Erik Lindström från ÖFK U känna på krutröken.

Målen i första halvlek. 0-1. Edwards snodde åt sig bollen och serverade Bertilsson en passning som han förvaltade med ett skott i mål. 1-1 -Blakstad chippade bollen in bakom ÖFK:s försvar försvar och Sandmæl lobbar bollen över Keita i mål som spelade bra och avvärjde flera anfall genom att gå ut.

I andra halvlek behärskade ÖFK långa stunder mittfältsspelet bättre. Ranheim fick inte låna bollen så ofta som i första halvlek. Edwards gick ner på mittfältet och såg mer van ut i den rollen. Längst fram fanns Alhaji Gero och Ludvig Fritzson. Även om Ranheim då och då stack upp så kändes ÖFK:s spel något tryggare. I försvaret kom Somi in istället för Batti som inte hade gjort bort sig på sin ovana backplats.

Backlinjen stod för övrigt bra upp under hela matchen. Nye Tom Pettersson hade ingen svårighet att passa in bra i ÖFK:s sätt att spela och kommer att bli en tillgång.

Fritzon var en frisk injektion med sin blick för spelet och löpstyrka. Han fick även äran att göra sitt första mål i ÖFK-dressen. Det var en delikatess. Somi löpte föredömligt snabbt upp i anfallsläge. Han fick bollen av Darijan Bojanic. Somi visade klass när han skickade i väg ett inlägg som Fritzon nickade i mål, allt enligt instruktionsboken. Strax efter var Fritzon när att göra ytterligare ett mål innan han gick av plan efter en känning i baksidan av ett lår. -Jag kan inte veta nu hur svår skadan är, sa Fritzon efter matchen.

Ken Sema fastställde slutresultatet till 3-1 genom ett konstmål. Han märke att Ranheims målvakt var långt ute. På långt avstånd skruvade Sema bollen i mål retsamt över målvakten. Sista kvarten fick ÖFK spela med nio utespelare eftersom Douglas Bergqvist varit för ojust i ett par närkamper och fick rött kort.

ÖFK får godkänt i sin första match i år. Det var perioder som var riktigt bra, även om Ranheim tillhör de lag som passar ÖFK dåligt.

Brwa Nouri var även han nöjd men tyckte att passningsspelet kunde ha varit bättre. - Vi visste att Ranheim var svåra att möta, men jag tycker att vi gjorde en bra första match, berättade Nouri i Mittmedias TV- sändning.

Text av: Haldo Jonsson