Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Malmö FF       Östersunds FK
0 - 2
(0) (0)
Lör 4 Feb 2017 10:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 72 Johan Bertilsson
0-2 88 Douglas Bergqvist

Så spelade Malmö FF:
Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm (46' Vindheim), Lasse Nielsen, Franz Brorsson (46' Carvalho), Behrang Safari (46' Konate)

Magnus Wolff Eikrem (61' Bergqvist), Oscar Lewicki, Erdal Rakip (73' Adrian), Mattias Svanberg (46' Yotún)

Pawel Cibicki (73' Vagic), Jo Inge Berget (73' Jeremejeff)

Ersättare: Mathias Nilsson, Pa Konate, Yoshimar Yotún, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Samuel Adrian, Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist, Pavle Vagic

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Douglas Bergqvist, Sam Mensiro, (45), Tom Pettersson, Dennis Widgren, Hosam Aiesh, (66) Brwa Nouri, (60) Fouad Bachirou, Curtis Edwards, Ken Sema, Saman Ghoddos.(60)

Ersättare: Andreas Andersson, Ronald Mukiibi, (45),Alhaji Gero, (66), Darijan Bojani, Johan Bertilsson, (60), Ludvig Fritzon, (60), Sebastian Lundbäck, Bobo Sollander, Gabriel Somi.

Arena:
Salou
 
Väder och vind:
Kraftig sidvind, sol, c:a 17 grader
 
 

Ken Sema glänste mot Malmö FF

 

Ken Sema

ÖFK tog sin tredje vinst i träningsmatcherna och kunde vinnna dagens match mot Malmö FF med 2-0 efter 0-0 i halvtid.


Se målen från Fotbollskanalen här

 

Det blev en tredje vinst för ÖFK i dagens träningsmatch i spanska Salou mot allsvenska mästarna Malmö FF. Det var ett bra test för att se var ÖFK står i träningshänseede. Det man såg i dag så känns ÖFK ganska trygga i spelet trots att det bara är i början på februari. ÖFK spelade klokt matchen igenom och trots att det var första gången på gräs och mycket blåsigt väder så kom passningarna oftast till rätt adress.



ÖFK ställde upp med en trebackslinje och två forwards utan nyförvärven i första halvlek med undantag av Tom Pettersson på mittbacksplatsen.

Laget:

Aly Keita, Douglas Bergqvist, Sam Mensiro, Tom Pettersson, Dennis Widgren, Hosam Aiesh, Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Curtis Edwards, Ken Sema, Saman Ghoddos.

Ersätttare: Andreas Andersson, Ronald Mukiibi, Alhaji Gero, Darijan Bojanic, Johan Bertilsson, Ludvig Fritzon, Sebastian Lundbäck, Bobo Sollander, Gabriel Somi.



Det blev inte en match med semesterlir. Tvärtom hellre mest tävlingskaraktär. Båda lagen ville mycket och det blev ibland aggressivt på planen.

Redan vid matchinledningen såg man att Malmö FF, med erfarenhet från förra mötet med ÖFK, inte skulle göra samma misstag som då, utan mota ÖFK i tidigt skede med hög press. Det irriterade ÖFK som inte kunde komma upp i de överlägsna bollinnehav som man gjort tidigare, mycket beroende på det tröga gräset, men speciellt första halvtimmen i början på matchen kunde man spela sig igenom pressen. Malmö spelade hårt och bitvis ojust speciellt på mittfältet. Nouri blev flera gånger onödigt hårt tagen och liggande.

Första 25 minutern var nog den bästa sekvensen för ÖFK. Man hade då hand om taktpinnen och kom oftast fram på kanterna med Ken Sema och Hosam Aiesh som var aggresiva och ville mycket. Det märktes att Malmö FF var observanta på Saman Ghoddos och tillät honom inte att var så dominerade som i senaste mötet . I mittbacken, danske Nielsen har Malmö FF fått ett bra nyförvärv. Han var den som stoppade Ghoddos.

Ken Sema var den spelare som verkligen imponerade. Han var planens bästa spelare. Genast visade han sin klass. I 9:e min hade han ett explosivt ryck förbi Tinnerholm av på vänsterkanten, dessvärre tog ingen hand om inspelet. Det var första tendensen till ett anfall för båda lagen. Hosam Aiesh var alert på sin högerkant hade flera hårda dueller med hårdhänte Safari, och borde ha haft ett par frisparkar.

Malmö kom mera in i spelet efter 20 minuter. Efter 20 min hade Malmö en bra period och de var lite vassare framåt och något tuffare i närkamperna speciellt på mittfältet. ÖFK skapade inte lika mycket framåt, men Malmö hade ändå svårt att få grepp om ÖFK som försvarade sig bra. Bästa chansen hade Svanberg för Malmö FF.

I slutet av första halvlek noterade vi i 39:e minuten en fin passning från Brwa Nouri till Saman Ghoddos som driver upp bollen och spelar till Aiseh men anfallet mynnar ut i hörna.

I 41:e Nouri snygg cross till Ghoddos som avancerar med skott rakt på motståndare

I 43:e chans igen med Sema och Aiesh som mynnade ut i hörna

En riktigt bra första halvlek av ÖFK. Förivrade sig inte utan spelade det spel vi är vana att se ÖFK prestera. Arbetade lugnt och metodiskt med bra tempo i passningarna trots Malmös hårda press. Jämfört med träningsmatchern i Norge var det ett steg framåt.

Trots försök framåt blev halvleken ganska chansfattig för båda lagen. Malmö var något vassare.

Brwa Nouri nyttig som vanligt på mittfältet, Sema och Aissh har vi berömt tidigare. Tom Pettersson har anammat ÖFKs spelidé och uppträdde lugnt och säkert speciellt i början på matchen. Sam Mensiro är en snabb och bra spelare med fint spelsinne. Edwards med öppmande passingar och jobbade bra defensivt.

Andra halvlek


Det blev ett byte i paus. Robald Mukkibi som vi inte sett på länge i ÖFK kom in och Mensiro fick ut. ÖFK gick över till fyrbackslinje med Widgren och Mukiibi på kanterna.

Malmö FF lyfte upp spelet i andra halvlek som inleddes med två anfall med skott av Jotun mot ÖFK:s mål och det blev lite tryck på ÖFK. Det var enda gången det fanns tendenser till oreda i ÖFK-försvaret som annars skall ha beröm för bra spel. Graham Petter har ju för avsikt att försvaret skall prioriteras mer i år och med denna match i tankarna måste han var ganska nöjd. Douglas Bergqvist uppträdde resolut och bra och speciellt vid hörnor var han en tillgång både i anfall och försvar. Dennis Widgren kompletterade bra och Mukiibi var passningssäker.

Återigen var det Sema som drog blickarna till sig som genom sin tyngd och snabbhet ställde till oreda i Malmös försvar med sina starka löpningar på sin vänsterkant. Två gånger var han igenom och spelade bollen in bollen framför mål, men utan resultat.

60: Nouri och Ghoddos ut, in Bertilsson och Fritzon

66: Aiesh ut, Gero in

Det var logiska byten. Aiesh blev tämligen svältfödd på sin kant. Det var Ghoddos första tävlingsmatch på länge och Potter ville nog inte han skulle spela för länge. Ghoddos vill testa nyförvärven Fritzon och Bertilsson.

Malmö såg ut att ha vässat sig för andra halvlek. De skapade en hel del chanser, men ÖFK redde ut det bra med säkert spel.

Det var logiskt att Ken Sema skulle vara inblandad när det osade mål. Han drev upp bollen på kanten, tog sig runt backen och spelade in till Johan Bertilsson, som distinkt sköt i mål i 72:a minuten. Det var Bertilssons andra mål i ÖFK. Han har en bra förmåga att vara rätt placerad.

Det var heller inte ologiskt att Douglas Bergqvist skulle bli inblandad i det andra målet. Han var bra matchen igenom. Vid en hörna av Ken Sema kunde han ganska omarkerad nicka i mål. Det skedde i 88:e minuten. Till Malmös försvar skall sägas att man bytte mycket friskt i andra halvlek och i slutet av matchen gav några unga spelare chansen.

Sammanfattningsvis var det en bra match av ÖFK. Trots svårspelat och ovant gräs och mycket hård sidvind så höll ÖFK emot Malmö riktigt bra, men vi måste vara ärliga och erkänna, att Malmös stjärngarnerade lag hade mera boll och skapade flera vassa chanser än ÖFK.


Ken Sema var det stora utropstecknet. Det fick kommentatorn i CMore Andreas Andersson att utbrista i att Sema kan vara något för Svenska landslaget med tiden.

Det var viktigt att ÖFK fick ett kvitto på att förberedelserna inför säsong har skötts bra

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Storkenn skrev | 5 Feb 2017 - 16:58
Självklart har Steffo en poäng, ser alla matcher i serien ut som matchbilden i denna då åker vi ur. MFF är o ska vara ett lag med bättre spelare o förutsättningar än lilla Östersund, men att vi är ett starkare lag än för ett år sen är helt klart. Bertilssons betydelse i laget kommer att bli märkbar, verkar näst intill klinisk i avsluten, den typ av spelare som gör att det aldrig går att räkna bort ÖFK. I min bok vann Sema, Aiesh, Bertilsson, Dogge o Keita matchen i matchen i övrigt finns det mer eller mindre att jobba på, bör väl så vara sett ur motståndet. Men nån större hybris känner väl inte jag efter denna vinst, som sagt försäsong borde väl gälla även om man siffermässigt vinner.
Pman skrev | 5 Feb 2017 - 16:46
Visst är det så: Det är flest antal gjorda mål som räknas. Vi diskuterar gårdagens match. I fotboll ges inga stilpoäng, även om det känns positivt att ÖFK ofta får omdömet att spela sevärd, attraktiv och underhållande fotboll. Därmed inte sagt att vi kommer att vinna varje match mot dom framöver.

Före matchen skrev expressens så kallade "expert" följande: "Någon som tvekar om MFF:s överlägsna favoritskap i årets allsvenska? Kolla mot Salou lördagen den 4:e februari 2017. Förutsättningarna inför mötet med Östersund är inget annat än en oavsiktlig maktdemonstration".

Och visst känns det så här efteråt dubbelt så kul när dom inte bara fick däng av ÖFK utan även tvingades få skjuts tillbaks till Salou med bussen som ÖFK färdades med efter att lagen sett Barcelonas match då Malmö FF's buss hade gått sönder.
Gäst: swing it skrev | 5 Feb 2017 - 15:52
Den som gör flest mål vinner!
Gäst: Steffo skrev | 5 Feb 2017 - 13:59
Pman... Visst kan man se det så. Den som gör flest mål är bäst. Men om man ska bedöma ett lags styrka över tid måste man se bakom enskilda resultat. Och precis som ÖFK:are (och många matchrapporter från tidigare säsonger) många gånger har sagt "ÖFK var överlägset spelmässigt men förlorade snöpligt", så får vi på samma sätt nu bedöma mer än bara siffror på ett papper. Nu menar jag inte att Malmö på något sätt var överlägset igår men de hade mer boll och skapade fler chanser.
Gäst: Chile skrev | 4 Feb 2017 - 23:07
Ken sema är ren klass! Kanske den bästa vänsteryttern i hela allsvenskan.
Pman skrev | 4 Feb 2017 - 19:09
Mattias Larsson, Expressen skriver bland annat partiskt strunt (apropå "surt sa räven ..."): "Det var två snöpliga mål för Malmö FF som, precis som mot FC Helsingör förra lördagen, var det bättre laget men ändå blev mållösa och förlorade ......
.... föll MFF för andra veckan i rad mot ett sämre lag ...."

Jag undrar: Hur kan man vara bättre när man förlorar?
Gäst: Undrande skrev | 4 Feb 2017 - 18:40
Storken. Jo, visst har du rätt i det (att det förmodligen var ett starkt lag ÖFK mötte). Men jag skulle nog inte säga förväntningar utan snarare höga förhoppningar:)
Gäst: Rob skrev | 4 Feb 2017 - 18:25
Sema har väl iofs redan fått sitt genombrott redan men han kommer att dominera i sommar. Aiesh kommer att få sitt stora genombrott den här säsongen. Kom ihåg var ni läste det först :)
Gäst: Storkenn skrev | 4 Feb 2017 - 17:55
Du har stora förväntningar "undrande", det var ju ändå svenska mästarna vi mötte på tidig försäsong. Det är så tidigt så att t.o.m. Sundsvallsfansen tror på
en framskjuten placering, det kommer andra o bättre tider...........Förlåt mig PKmaffian
Gäst: Storkenn skrev | 4 Feb 2017 - 17:55
Du har stora förväntningar "undrande", det var ju ändå svenska mästarna vi mötte på tidig försäsong. Det är så tidigt så att t.o.m. Sundsvallsfansen tror på
en framskjuten placering, det kommer andra o bättre tider...........
Gäst: swing it skrev | 4 Feb 2017 - 16:28
Det är inte lätt att spela på en trög och dålig gräsplan, underlaget gynnade utan tvekan Malmö ff. Öfk vill ha ett snabbt underlag där man kan hålla ett högt tempo i passningsspelet. Men oavsett de så de så är spelet absolut godkänt, det är februari.
Gäst: Undrande skrev | 4 Feb 2017 - 15:04
... resultatet är imponerande men jag håller med Anders Andersson och Cibicki om att Malmö var bättre, hade mer boll och skapade fler chanser. Öfk:s fina spel från förra säsongen lyser fortfarande med sin frånvaro men det kommer förhoppningsvis vad det lider. Jag är fortfarande inte helt övertygad om att ÖFK blir bättre än förra säsongen så mitt lilla frågetecken kvarstår.
Gäst: ÖFKARE skrev | 4 Feb 2017 - 14:45
Läser Expressens referat när man talar med Malmö ledare och spelare. Där lyser deras enorma egon igenom åter igen. Malmö var tydligen klasser bättre än Öfk trots 0-2 förlust. Kindberg kanske ber om offentlig ursäkt för två gjorda mål.
Pman skrev | 4 Feb 2017 - 13:38
Stabil och bra laginsats av ÖFK i stort sett idag. Bra försvarsarbete. Klart det kärvar fortfarande lite här och där så här tidigt på försäsongen. Svårt att framhäva någon, när alla gör en hyfsat bra insats. Men visst fattas det en del till topprestationerna så tidigt på säsongen.

Över genomsnittet dock Ken Sema, med glans som sagt, och Edwards. Intressant att se att Curtis även är riktigt bra att hjälpa till i defensiven. Nouri blev hårt attackerat, vilket dock hjälpte föga. Hoppas han inte blev skadat.

ÖFK kunde inte helt utnyttja sin spelskicklighet på det, som det verkade, extremt långsamma gräset . Bra att då överlåta mycket av spelet till ett ännu så länge ringrostigt Malmö som var tvungen att försöka hävda sig med en hel del ojustheter, onödigt hårt spel och många fasthållningar som domaren inte brydde sig i.

Men vad hjälpte det när de brände sina bästa chanser medan ÖFK såg till att sätta sina. Vilket bra lag vi har som säkert kommer bli än bättre framöver.
Gäst: Storkenn skrev | 4 Feb 2017 - 13:35
Sema var ju helt underbar, inte den absolut snabbaste men så fruktansvärt stark. Aiesh mod att utmana gillar jag sen borde Ghoddos komma mer till sin rätt i en annan position. Fan va skoj att se Mensah igen.
Gäst: .... skrev | 4 Feb 2017 - 13:08
@Undrande
Några frågetecken som rätades ut i dag?
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook