Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       IK Sirius
4 - 0
(2) (0)
Lör 11 Feb 2017 10:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 6 Johan Bertilsson
2-0 30 Saman Ghoddos
3-0 49 Curtis Edwards
4-0 89 Ludvig Fritzon

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita - Ronald Mukiibi, Douglas Bergqvist, Tom Pettersson - Hosam Aiesh, Sam Mensiro, Brwa Nouri, Ken Sema - Johan Bertilsson, Saman Ghoddos, Curtis Edwards.

Ersättare: Andreas Andersson (mv), Darijan Bojanic, Alhaji Gero, Bobo Sollander, Ludvig Fritzson, Sebastian Lundbäck, Dennis Widgren

Så spelade IK Sirius:
Joshua Wicks - Karl Larson, Johan Eiswohld, Oscar Pehrsson, Jakob Bergman -
Kingsley Sarfo, Christer Gustafsson, Andreas Eriksson
Stefano Vecchia - Alexander Nilsson, Ian Sirelius

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Saman Ghoddos

Arena:
Salou
 
 

ÖFK övertygade mot Sirius

 
ÖFK IK Sirius
4 - 0
(2) (0)

ÖFK vann övertygande genrepet mot Sirius med 4-0 efter 2-0 i halvtid. Mål av Johan Bertilsson, Saman Ghoddos, Curtis Edwards och Ludvig Fritzon.

Media:

Fotbollskanalen: Se alla målen här

Fotbolldirekt: här

Nu med referat av Niclas Sundström

 

Östersunds FK – IK Sirius 4-0 (2-0)

Keita

Mukiibi – Bergqvist – Pettersson

Aiesh – Nouri – Mensiro – Sema

Bertilsson – Edwards – Ghoddos

Generalrepetition inför Svenska Cupen och möte med Sirius i Salou. Efter den senaste matchen mot Halmstad fick vi nu se en mer ordinarie startelva och då blev det klasskillnad. Slutresultatet skrevs till 4-0 och både den individuella talangen och lagets kollektiv är imponerande, trots att det bara är februari.

ÖFK ställde upp med en stark startelva bestående av en backlinje med Ronald Mukiibi, Douglas Bergqvist och Tom Pettersson. Snart får vi också tillbaka skadade Sotte och då har vi riktigt hård konkurrens i backlinjen. Tremannaanfallet Bertilsson/Ghoddos/Edwards, där ingen är renodlad anfallare, fungerade riktigt bra idag – samtliga blev målskyttar.

Ken Sema och Hosam Aiesh tog hand om kanterna och gjorde det bra. Sema gick förbi sin försvarare vid flertalet tillfällen i den första halvleken och stod för förarbetet till Johan Bertilssons 1-0 i den 6:e minuten. Det känns som att firma Sema-Bertilsson kan bli väldigt farliga under säsongen. Hosam Aiesh på andra kanten var väldigt pigg matchen igenom och var långt framme vid ett flertal tillfällen.

20 minuten. Aiesh och Ghoddos väggade sig fram på högerkanten och hittade in till Bertilsson som hade gjort sitt andra mål om inte bollen studsat upp i skottögonblicket.

Andra målet kom istället i den 30:e minuten då Ghoddos utnyttjade en misstag på mittlinjen och störtade fram på egen hand. En kombination av hastighet och underlag gjorde att den siste försvararen föll och Ghoddos placerade iskallt in bollen lågt i hörnet.

I den 43:e minuten slog Pettersson en lång krossboll till Aiesh som plockade ned den och spelade en delikat genomskärare till Ghoddos. Skottet räddades av målvakten och Curtis Edwards retur rensades bort på mållinjen. Nära, men 2-0 stod sig till halvtid.

Nouri har fått väldigt många smällar i de här träningsmatcherna och idag var inget undantag. Vi har suttit med andan i halsgropen många gånger men Kaptenen har rest sig varje gång. När han blev kapad utanför straffområdet i den 48:e minuten tog Ghoddos hand om frisparken. Bollen tog i stolpen och Edwards var snabbt framme och satte returen. 3-0.

Nästan direkt på avspark fick Curtis ytterligare en chans, men hans chip gick utanför målet.

Aly Keita fick förtroendet i målet och han gjorde en riktigt bra match. Han fick sträcka ut ordentligt vid ett tillfälle, i den 51:a minuten, då Vecchia avslutade en bit utifrån. I övrigt spelade han tryggt och lugnt med fötterna och känslan är att han kört mycket cardio under vinteruppehållet och slimmat till sig. Han kommer ge Andreas Andersson en ordentlig match i målvaktskampen.

I den 60:e minuten slog Tom Pettersson en för kort hemåtpassning men Keita var tidigt ute och styrde undan. På den efterföljande hörnan fick han hjälp på mållinjen av Bertilsson som räddade Sarfos ostörda nick. Sirius farligaste möjlighet i matchen.

64:e minuten. Dubbelbyte. Mensiro/Edwards ut – Widgren/Bojanic in.

74:e minuten. Saman Ghoddos ut – Alhaji Gero in.

82:e minuten. Johan Bertilsson ut – Ludvig Fritzson in.

I slutminuten slog Darijan Bojanic en genomskärare till Ken Sema som spelade fram Fritzson. Med ett “enkelt” avslut satte han slutresultatet 4-0.

Det var uppvisning av ÖFK och inget snack om saken. Defensiven satt där den skulle och offensivt finns mycket kvalitet. För Sirius del kanske det här var en nyttig förlust inför Allsvenskan, likt den 4-0-förlust vi åkte på ifjol mot IFK Norrköping i cupen.

Klart är att det finns väldigt många duktiga spelare i Östersunds FK. Och fint sparkapital att hämta när Hopcutt, Bachirou och Sotte kommer tillbaka. Kantlöparna var väldigt bra idag. Ken Sema går inte att stoppa i nuläget, ytterligare två assist idag. Bertilsson och Fritzson kan hantera inläggen och göra mål med en touch. Det kanske är nyckeln till anfallsspelet som vi saknat.

Efter 5 träningsmatcher är vi fortfarande obesegrade med 11-2 i målskillnad och detta var ett perfekt genrep inför nästa helg då det äntligen är hemmapremiär mot Varberg!

@suddas_

 
Text av: Niclas Sundström
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: K.B. skrev | 13 Feb 2017 - 08:50
Saknade spelare i Sirius: Philip Haglund, Jesper Arvidsson, Kim Skoglund + Kapcevic som behövde vila efter att han är tillbaka från skada. Vi kan även lägga till Ante Eriksson (Ut i 4e min) och Sarfu (Ut i 60e-ish), någon som vet fler? Sedan kan man även ta med i kalkylen att Sirius prövade nytt spelsystem för första gången och det är inte omöjligt att det spelat en roll för prestationen.

Oavsett om Sirius var försvagat/underpresterade eller inte så tycker jag ändå att ÖFK gjorde en riktigt bra match.
Gäst: Chile skrev | 12 Feb 2017 - 22:31
Vilka ordinarie siriusspelare saknades menar du?
Gäst: P skrev | 12 Feb 2017 - 22:24
På grund av strul med Cmore så fick jag bara möjlighet att se Malömatchen, men visst känns Bertilsson som en lite mer klinisk spelare än vad Dyer var, även fast han var en fenomenal poängspelare han också. Men känns som att Bertilsson är en pusselbit som saknats offensivt tidigare.
Av kommentarerna att döma så verkar Hosam gjort en bra match mot Sirius, det är kul, känns som han mognade mycket utanför planen mot slutet av förra. Kan nog bli en otrevlig överaskning för många ytterbackar i år med den farten.
Gäst: Observer skrev | 12 Feb 2017 - 21:56
Supernöjd m försäsongen och hur de nya killarna kommit in i laget och liret. Men övervärdera inte Siriusmatchen, det var inte deras startelva i AS vi mötte. Lika lite som HBK ska dra stora växlar på dominans mot den blandning vi mönstrade då. Ser fram emot lördagens tävlingsmatch. Alla till Jämtkraft nu!!
Gäst: Olle skrev | 12 Feb 2017 - 21:35
Fyllon.
Gäst: Agne skrev | 12 Feb 2017 - 18:19
Men skojar ni?.....
ÖFK slog Sirius med 4-0!
Gläds att vi har ett lag som kan vara med & slåss om SM-medaljer istället för att kasta sand i sandlådan.
Gäst: Janne skrev | 12 Feb 2017 - 17:51
Och personliga åsikter väl precis vad ett dylikt forum ska innehålla.
Gäst: Janne skrev | 12 Feb 2017 - 17:48
Signaturen "undrande" har väl dock inte hävdat någon universell sanning utan just en subjektiv och personlig åsikt/tanke. Det tycks dock inte vara okey för vissa.
Gäst: P skrev | 12 Feb 2017 - 17:02
Sluta diskuttera på mellanstadienivå i forumet, ni provar, likt 12 åringar, att få "rätt" i en diskussion som baseras på känslor och personliga åsikter kring spelet hittils.
Lägg ner och börja med lite mer konstruktiva inlägg istället.
Gäst: K.B. skrev | 12 Feb 2017 - 11:09
Att kalla folk för "trög" och ifrågasätta deras "fotbollskunnande" i sammanhanget ovan känns rätt meningslöst. Personligen så tycker jag att ÖFK känns betydligt starkare i år än förra året, MEN, jag kan inte veta säkert att det är så, lika lite som någon annan kan veta att det är så.

En person i kommentarsfältet tycker att det är uppenbart att ÖFK är bättre än tidigare och en annan har framfört ett frågetecken kring spelet i de första matcherna. Tycker inte att någon av dessa åsikter är speciellt konstiga och ingen bör utsättas för personangrepp eller dömas ut för att de lyfter dem.
Gäst: Undrande skrev | 12 Feb 2017 - 09:15
Jag sa inte att jag förväntade mig något "guldspel" i första matchen. Det handlar alltså inte heller om det. Jag kan dock lova dig att ÖFK kan och bör vinna med 10-0 mot Offerdal och spela bländande fotboll, oavsett tidpunkt på året, så det är ingen omöjlighet.

Och som sagt vet jag att det finns förklaringar (bra dessutom) och bara för att jag hade ett litet frågetecken efter de första träningsmatcherna betyder inte det att jag trodde att det var mer sannolikt att ÖFK skulle bli sämre än förra årets placering (som det låter på dig). Det var heller inte så att det var ett stort utropstecken innan försäsongen drog igång och att detta stora utropstecken sedan förändrades till ett litet frågetecken efter de första matcherna. Som tidigare säsongen visat är det långt ifrån alla nyförvärv som blir superlyckade (likt Barrow, Accam, Nouri m fl), så det är alltid lite spänd förväntan och ovisshet i början.
Gäst: .... skrev | 12 Feb 2017 - 03:44
@Undrande
Du fattar alltså fortfarande inte att det är i princip omöjligt att få till ett bra spel på ett par veckors träning efter ett 2 månaders uppehåll? Även om ÖFK hade tränat på fullstor plan hade det varit otroligt svårt att få till ett bra spel på så kort tid, men nu tränar ju ÖFK på en liten plan vilket gör det ännu svårare. Lägg dessutom till att många nyckelspelare saknades i de första två träningsmatcherna så borde man om man har det minsta fotbollskunnande förstå att spelet inte blir på topp.
Men det är ju inte lätt att förklara för nån som inte begriper, och därmed avslutar jag denna diskussion.
Gäst: Undrande skrev | 12 Feb 2017 - 03:11
Självklart kan jag inte veta vilken placering ÖFK kommer att få men det är också irrelevant. För att göra mitt frågetecken pedagogiskt lättförståeligt så får jag ta ett exempel. Om ÖFK vinner alla matcher på försäsongen med 10-0 mot allsvenskt motstånd och spelar övertygande är det en väldigt bra indikation på att laget kommer att bli bättre än åtta. Då skulle jag inte ha något frågetecken alls även om jag inte kan veta med säkerhet. Om ÖFK däremot skulle förlora med 10-0 mot div 2-motstånd och dessutom spela väldigt dåligt skulle det vara en tydligt negativ indikation som skulle leda till ett mycket stort frågetecken hos mig (trots att jag inte heller här kan veta något om framtiden i absoluta termer).

Att det sedan finns förklaringar till ÖFK:s svaga prestationer i de första träningsmatcherna är ingen garant för att det blir succé senare. Alla lag har, mer eller mindre, ursäkter och bortförklaringar när det går dåligt för övrigt, men det betyder inte att alla lag per automatik blir "bättre". Alla lag kan som bekant inte bli topplag.
Gäst: Suck skrev | 12 Feb 2017 - 02:58
Jag är otroligt nöjd med ÖFK:s försäsong och det borde rimligtvis alla ÖFK supporters vara. 6-0 mot Malmö och Sirius är inget annat än imponerande, Malmö kommer garanterat vara top 3 och Sirius är verkligen ingen dålig nykomling. Sen får de som inte var nöjda med ÖFK:s spel i de två första träningsmatcherna tycka vad dom vill.
Gäst: .... skrev | 12 Feb 2017 - 02:32
@Undrande
Men herregud, är du trög? Det är naturligtvis helt omöjligt att i dagsläget avgöra om ÖFK kommer att blir bättre än 8:a eller inte, detta trots att vi vunnit mot regerande mästarna med 2-0.
Att du fortfarande inte fattar varför ÖFK:s spel såg aningen knackigt ut i det första träningsmatcherna säger det mesta om ditt kunnande.
Gäst: Undrande skrev | 12 Feb 2017 - 02:00
Det är ju just det jag menar och det var därför jag skrev "bättre". Det är irrelevant för mitt frågetecken om ÖFK är bättre än sig själva. Mitt frågetecken handlade om ÖFK kommer att vara bättre än sin tabellplacering förra året vilket är min förhoppning. Jag har heller inte sagt att jag kan "bedöma" ÖFK:s slagstyrka efter två träningsmatcher i den bemärkelsen att jag vet hur de står sig i årets konkurrens och det var just därför jag utfärdade ett litet frågetecken efter några mediokra träningsmatcher. Eftersom du inte tycks ha förstått vad mitt frågetecken syftade på bör du antingen fråga eller vara tyst.
Gäst: .... skrev | 12 Feb 2017 - 01:02
@Undrande
Att ÖFK är bättre än förra året råder det ingen tvekan om, detta innebär naturligtvis inte att ÖFK placerar sig bättre än 8:a per automatik eftersom de andra lagen ser helt annorlunda ut. Att du inte förstår att det är omöjligt att bedöma ett lags nivå efter två träningsmatcher (speciellt när laget inte ens börjat träna på fullstor plan) säger det mesta om ditt fotbollskunnande....
Gäst: Undrande skrev | 12 Feb 2017 - 00:26
Mitt lilla frågetecken gällde huruvida ÖFK är bättre i år än förra året (då blev man 8:a) och det var jag inte övertygad om efter de första träningsmatcherna. Din argumentation ändrat inte på detta och om du har ett problem med det får du tänka om.
Gäst: .... skrev | 11 Feb 2017 - 23:44
@Undrande
Och då kan man ju fråga sig varför du var så ivrig med att ställa ut ett litet frågetecken och vara orolig över ÖFK efter två träningsmatcher, detta innan ÖFK ens hade börjat träna på fullstor plan. Har du ens följt ÖFK under tidigare försäsonger frågar man sig.
Gäst: Undrande skrev | 11 Feb 2017 - 23:33
Och jag visade att den argumentationen/"piken" inte håller eftersom i princip alla lag blir "bättre" och samspelta ju längre säsongen går.
Gäst: .... skrev | 11 Feb 2017 - 23:19
@UP2
Du har helt rätt, det är inget konstigt alls med det utan det är så det ser ut varje försäsong. Jag skrev så för att "pika" sign. "Undrande" som blev orolig när ÖFK:s vanliga skönspel uteblev i de två första träningsmatcherna.
Gäst: .... skrev | 11 Feb 2017 - 23:13
@Storkenn
Nej det är inte jag som bestämmer vart ribban ska ligga och har inte hävdat det heller.
Det blir ju bara så patetiskt när du tror att du vet bättre än Potter vad
som är bäst för ÖFK:s spelare. Potter är framröstad som allsvenskans bästa tränare.
Gäst: Storkenn skrev | 11 Feb 2017 - 22:46
Sant UP glömde honom, självklart Bachirou
Gäst: UP2 skrev | 11 Feb 2017 - 22:41
Gäst: .... skrev:
"...konstigt nog blir spelet bättre och bättre under försäsongen."

Vad är det för konstigt med det? Att spelet blir bättre och bättre ju mer man tränar och spelar matcher tillsammans är väl det naturliga?
Gäst: UP2 skrev | 11 Feb 2017 - 22:37
Gäst: Storkenn skrev:
"...jag ser endast Hopcutt o Sotte i truppen som kan förstärka dagens startelva."

Bachirou?
Gäst: Storkenn skrev | 11 Feb 2017 - 22:35
Ja jag vågar sakligt kritisera laguttagningen mot Halmstad.
Skulle va skoj att se ett inlägg som handlar om fyra punkters syn på fotboll istället för alla dessa verbala överfall du ägnar dig åt så fort nån närmar sig att kritisera något inom ÖFK. Är det verkligen du som bestämmer var ribban ska ligga?
Gäst: .... skrev | 11 Feb 2017 - 21:05
@Storkenn
Vart har du läst att matchen mot Sirius var en styrkedemonstration och vart har du läst att matchen mot Halmstad var en oviktig försäsongsmatch???
Härligt att du även sågar allsvenskans bästa tränare, det är klart att du själv vet bättre än Potter hur spelarna ska matchas. Kul att det finns riktiga experter här.
Gäst: Tomka skrev | 11 Feb 2017 - 20:07
Att det är många mittfältare i laget har inget med kalkylerade försäljningar att göra. Det har med framtidens fotboll att göra.
Gäst: .... skrev | 11 Feb 2017 - 17:10
@Nykter
Det står i matchreferatet här ovan...Ghoddos
Gäst: Nykter skrev | 11 Feb 2017 - 16:59
Ursäkta men vem tog frisparken i 48:e minuten?
Gäst: Storkenn skrev | 11 Feb 2017 - 14:54
Mycket märkligt forum detta, går det bra så är det en viktig styrkedemonstration. Gör man en totalt onödig pajasprestation, ja då är det en oviktig försäsongsmatch. Vidhåller att det var generalfel, framförallt mot dom s.k. bänkspelarna att formera laget som mot Halmstad, det är vad man kallar att inte få en riktig chans. Hur viktiga är då resultaten på försäsongen, mitt svar är långt mycket viktigare än vad experterna på fotbollz verkar tycka.
Idag är betyget rätt långt ifrån samma ankskit som matchen som alla vill glömma, Sema seglar upp till att va näst intill lika viktig för laget som Barrow när det begav sig o det är inte enbart av godo, Aiesh är i behov av den sista poleringen innan han är redo för nästa steg o kors i taket jag såg Bertilsson missa en målchans. Såg alldeles förbannat bra ut , jag ser endast Hopcutt o Sotte i truppen som kan förstärka dagens startelva.
Gäst: LarJon52 skrev | 11 Feb 2017 - 14:47
Jag såg hela matchen och vill påstå att laget är stabilt. Det verkar bli samma filosofi i bollhållaren och spelupplägg. Vi kan se fram emot ännu en trevlig säsong. Jag tycker det ser ut som nyförvärven passa bra in i laget. Bojanic har en del att träna på, men kommer säkert eftersom.
Gäst: Undrande skrev | 11 Feb 2017 - 14:31
...Nu är ju det generellt för alla lag, dvs att alla lag bli mer och mer samspelt ju längre säsongen går, så det betyder inte att alla lag blir bättre än förra säsongen.
Gäst: Tobbe skrev | 11 Feb 2017 - 14:30
Om inte Sema prickat toppformen för tidigt kommer han nog säljas till sommaren. Kanske därför så många mittfältare värvats, Graham och Co har nog haft sina aningar.
Gäst: .... skrev | 11 Feb 2017 - 14:24
@Undrande
Ja det var en riktigt bra match av ÖFK, konstigt nog blir spelet bättre och bättre under försäsongen.
Gäst: Undrande skrev | 11 Feb 2017 - 14:13
Nu såg jag inte matchen men att döma av kommentarerna på UNT så var detta en riktigt bra prestation av ÖFK. Riktigt kul och imponerade!
Gäst: Chile skrev | 11 Feb 2017 - 12:28
Hyfsad klasskillnad mellan topplag från Superettan och övre halvan lag i allsvenskan. Och då är Sirius det klart starkaste laget som kommer upp i år.

Bra och stabilt öfk med en (som vanligt) helt fantastisk Ken sema!

Försäsongstriss:

3p. Sema
2p. Edwards
1p. Aiesh
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook