Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       IK Sirius FK
0 - 0
(0) (0)
Ons 17 Maj 2017 19:00
 
   
Så spelade Östersunds FK :

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK

Varningar IK Sirius FK Utvisningar IK Sirius FK
Alexander Nilsson
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
4758
 
Domare:
Domare:
Glenn Nyberg, Borlänge
Ass. domare 1:
Peter Magnusson, Stockholm
Ass. domare 2:
Julian Poulsen Sosefo, Jönköping
Fjärdedomare:
Henrik Molin, Östersund
 
Väder och vind:
Temperatur 9 grader, vind 0 m/sek, luftfuktighet 83 %
 
 

Stort spelövertag men bara en poäng mot Sirius.

 

VS


Matchen slutade 0-0

Nu med referat av Agne Svärd och med 20 bilder

Fotbollskanalen: Höjdpunkter

P4 Radio Jämtland: Intervju med Tom Pettersson

 


Kraftigt spelövertag. Men vad hjälpte det.
ÖFK tappade ytterligare mark i jakten på den allsvenska tabelltoppen efter 0–0 mot Sirius på Jämtkraft Arena
ÖFK hade märkvärdigt svårt att skapa klara målchanser. Och när dom dök upp fanns ingen skärpa i avsluten.

ÖFK kopplade ett snabbt grepp om spelet, något missmod efter söndagens motgång nere i Malmö gick verkligen inte att spåra.
Tvärtom, hemmalaget sprudlade av spelglädje. Det korta spelet varvades den här gången med betydligt fler långa bollar än vi är vana att se från ÖFK. Kombinationerna var både läckra och vägvinnande.
Det gav också halvlekens klart bästa målchans efter 23 minuter: Sotirios Papagiannopoulus, ”Sotte”, lyfte en 40-metersboll till Ken Sema ute till vänster, Sema rundade sin bevakare med teknisk briljans och hittade Saman Ghoddos helt ren framför ett vidöppet Siriusmål. Ettan var redan antecknad när Ghoddos av någon anledning lyckades prickskjuta på målvakten Joshua Wicks utsträckta arm. Och i momentet efter misslyckades Hosam Aiesh att trycka in returen.
Sirius försökte också med en passningsorienterad fotboll men ÖFK:s högra press stressade gästerna till misstag. Eller så blev det långa bollar som hemmamålvakten Aly Keita säkert tog hand om.
Sirius farligheter kom nu vid fasta situationer. Daniel Jarl fick ett öppet läge efter hörna och en frispark gav strul i ÖFK-försvaret. Båda gångerna kunde Keita ta hand om bollen.
Spelmässigt var det en mycket underhållande halvlek där ÖFK var det klart bättre laget.

ÖFK behöll sitt tryck även i den andra halvleken, ja, man till och med ökade det.
Men samtidigt var frejdigheten från den första ronden som bortblåst. Allt gick så mycket långsammare, allt blev så mycket omständligare och allt skulle ske till vänster. Borta var dom öppnande crossbollarna, åtminstone hade vänstersidan mycket svårt att dela med sig till höger.
Det betydde också att Sirius hade betydligt lättare att kunna försvara sig.
Trots det kompakta hemmaövertaget var de riktig klara målchanserna mycket lätträknade. Hosam Aiesh hade ett läge framför mål där han inte fick tag i bollen, Johan Bertilsson försökte sig på att styra in en boll med huvudet och Tom Pettersson fick chansen på övertid men hans nick gick mitt på målvakten Joshua Wicks.
Annars fick vi mest se en massa misslyckade hörnor.
Sirius då?
Ja, inte lyckades dom skaka hemmalaget, inte det minsta. Det var länge sedan man såg ett så tamt anfallsspel som Uppsalalaget nu bjöd på, åtminstone för att vara på den här nivån. Omskrivne, och uppskrivne, Kingsley Sarfo fanns bara med i laguppställningen för att ta ett litet exempel.
Tränaren Kim Bergstrand medgav att det här inte var deras dag.
– Och då får man försöka ta det man kan få. Och det lyckades vi med, summerade Bergstrand.

Aly Keita var utmärkt i hemmamålet. Inte så att han behövde briljera med svåra räddningar, däremot var han drypsäker på inspelen och nyttig som passningsspelare. ”Sotte” och Tom Pettersson var ett stabilt lås i mittförsvaret, speciellt Tom såg ut att brinna av revanschlusta efter insatsen i Malmö.
Curtis Edwards spelade back den här gången men hade hela högersidan som arbetsplats. Briljant i passningsspelet i första halvlek men glömdes mer eller mindre bort efter paus , trots att han saknade bevakning större delen av halvleken. Och när han väl fick känna på bollen var det alldeles för sent, ytorna som funnits var redan borta.
Brwa Nouri styrde och ställde på mitten i första halvlek men hade inte samma skärpa efter pausvilan. Marginalerna var heller inte riktigt på hans sida. Det gäller också Foaud Bachirou, han slet berömvärt som vanligt men krånglade till det när han väl vunnit bollen.
Starkast, i ordets rätta bemärkelse, i offensiven var Alhaji Gero. Ständigt spelbar, tog dessutom mycket stryk av Siriusförsvaret men jobbade oförtrutet vidare dock utan att komma till några riktiga farligheter. Saman Ghoddos har, precis som Nouri, inga marginaler med sig för tillfället. Ghoddos skulle naturligtvis ha satt chansen han fick i mitten av första halvlek, den går nästan inte att bränna. Ken Sema blixtrade till vid fler tillfällen före paus men körde fast i andra halvlek. Han lästes då sönder av Sirius högerförsvar.
Hosam Aiesh till höger misslyckades med det mesta. Precis som i Malmö!


Trissen

3 Tom Pettersson

2 Curtis Edwards

1 Sotirios Papagiannopoulus





































 
Text av: Agne Svärd
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Tom Pettersson 3
  2. Curtis Edvards 2
  3. Sotirios Papagiannopoulus 1
Ken Sema 10
Tom Pettersson 9
Alhaji Gero 5
Fouad Bachirou 5
Curtis Edwards 5
Jamie Hopcutt 4
Aly Keita 4
Sotirios Papagiannopoulus 4
Brwa Nouri 2
Andreas Andersson 2
Saman Ghoddos 2
Hosam Aiesh 2
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Fredrik L skrev | 18 Maj 2017 - 11:08
@B-läktarn
Jo, fast om man uttalar sådant på det här forumet blir det (helt rätt, enligt mig) borttaget och skulle man skrika sånt till folk på stan så gränsar det till ärekränkning.
Gäst: Mja skrev | 18 Maj 2017 - 11:07
Jag tycker ÖFK gör en bra match mot ett bra motstånd. Sirius är inget dussingäng och har inlett serien väldigt lovande. Nästa gång blir det 3 pinnar!

Jag tycker att Tom Pettersson är ÖFKs bästa spelare men att Ken, Nouri, Keita, Sotte, Dennis och Gero också är bra.

Dom som inte riktigt kommer upp i normal nivå är Ghoddos och Aiesh. Hade hellre sett Edwards i en mer offensiv position. Hans första halvlek var bättre än den andra.
Gäst: B-läktarn skrev | 18 Maj 2017 - 09:11
Fredrik L! Mannen på A-läktarn har väl lika stor rätt att yttra sig som alla här på forumet
Gäst: Hm skrev | 18 Maj 2017 - 08:55
Men att byta ut sema igår hade ju inneburit att den enda spelare som skapade något överhuvudtaget blivit avplockad.

Håller med tidigare talare angående Edwards förövrigt. Att ha bachirou i en sån här match blir en liten svaghet då han inte har någon offensiv spets i vare sig passningsspel eller skott. Med Edwards i hans lägen igår hade vi garanterat fått fler avslut utan tvekan.
Gugglor skrev | 18 Maj 2017 - 08:50
Jo, jag vet att det är som att vända sig till Albert Einstein med synpunkter på relativitetsteorin (tack för den jämförelsen, sonen ...) men jag undrar verkligen hur Potter tänkte med bytena? Berra tidigt in för Hosam var så klart bra, men det logiska hade varit ett par till tidiga byten: Somi för Sema, och Fritte (Fritzon) för Ghoddos/Gero. För att få in pigga ben mot säkerligen trötta motståndare, men också för att spara på startspelarna. Funderar också över hur truppspelarna tar det, när de inte ens får ett inhopp trots det täta matchandet. Påståendet att Potter roterar friskt stämmer helt enkelt inte längre. Eller tänker han att det är mot Kalmar truppspelare som Somi, Fritte m.fl. passar bäst? Lite undrande, som sagt, men In Potter We Trust!
Gäst: En bra bänk skrev | 18 Maj 2017 - 07:37
Det sägs att ÖFK har många bra spelare och en bra bänk men vad hjälper det när de spelarna inte får komma in eller kommer in för sent. Jag är besviken på Potter som jag tycker är väldigt passiv i sin roll i denna match men även i några tidigare matcher under våren. Att inte nyttja möjligheten till 3 byten är i det närmaste tjänstefel. Ett av bytena ifrågasätter jag dessutom starkt. Det börjar nästan bli pinsamt, inte nu igen.

Edwards gör bra insatser var man än placerar honom men det är att misshushålla med en sådan spelare att sätta honom så långt ner i banan, han ska vara längre fram. Han har en bra passningsfot och är dessutom målskytt. Det saknade jag i ÖFK mot Sirius.

En poäng mot uppskrivna Sirius är en stor besvikelse.
Gäst: Gammelsosse skrev | 17 Maj 2017 - 23:23
I Sema har Potter utvecklat en explosiv och mästerlig forward som verkar bara bli bättre och bättre och är ett ständigt orosmoln för våra motståndare. Idag var han planens kung i en match där ÖFK radade upp målchanser och spelade ut Sirius som nog inte har blivit så utspelade som idag denna säsong.

Om fotbollen hade varit rättvist skulle det ha blivit minst 2-0 och efter sin miss skulle Ghoddos fått skjuta straffsparkar tills han fick ett mål. Jag lider verkligen med honom, och också med Aiesh som hade några luftpastejer framför mål, men vi kan nog räkna med att båda herrarna kommer tillbaka totalt taggade redan på lördag. Kalmar har dock kniven på strupen och kan inte underskattas.
Gäst: Öfkkkk skrev | 17 Maj 2017 - 23:23
Dom gjorde inte ens 3 byten idag! Dåligt.
Gäst: Märkligt skrev | 17 Maj 2017 - 23:12
Potter håller alltså Bobo som bättre hot när det behövs mål än Somi, Fritzson mm? Nä Potter är grym men matchcoach det är han inte
Gäst: Fredrik L skrev | 17 Maj 2017 - 23:07
Vad vill mannen som sitter mitt på A-läktaren och skriker hånande kommentarer till ÖFK-lirarna idag?

Varför går han på matchen om har tycker att spelarna i hemmalaget är idioter och komplett värdelösa?
Gäst: Strax utanför krysset skrev | 17 Maj 2017 - 23:03
Gäst: Marcus Widgren skrev:
"Börjar tröttna på allt missflyt/slarv från ÖFK¨

Jaha...
Gäst: Why skrev | 17 Maj 2017 - 22:58
Hm, Bobo före Somi o Fritzon....
Gäst: Men skrev | 17 Maj 2017 - 22:48
Jag tycker att ÖFK ständigt imponerar. Bättre än de flesta lagen i Allsvenskan, men ibland fortfarande lite försiktiga framåt. Defensiven mkt bättre än ifjol. Särskilt den tidiga defensiven. Och nu törs många t o m rensa när det behövs. Första 35 varierat spel med snabba löpningar och bra inspel. Lite för mkt vända tillbaka i andra. Men totalt sett Väl Godkänt. Potter gör 95% rätt. Och den positiva utvecklingen med laget fortsätter garanterat.
Gäst: Öfkkkk skrev | 17 Maj 2017 - 22:18
Lite gäsp på denna match!! MEN vi höll nollan och de tar vi med oss.
Dock tycker jag vi har tråkiga och sena byten. Bertilsson bra, men tycker vi ska in med flera tidigare..somi och fritzon.. tempo och ny energi.. slöseri att ha dom på bänken i 90 minuter match efter match...vill se dom i spel.
Gäst: de va bättre förr! skrev | 17 Maj 2017 - 22:18
In med Hasse Johan!!
Gäst: Erik skrev | 17 Maj 2017 - 22:05
Sema var väl den som låg bakom allt farligt ÖFK hade i stort sett, som vanligt.

Aiesh däremot hade inte ett rätt, en av dom sämre insatser man sett.

Och Dennis totalt slut i 75e min, orkar knappt stå på bena men blir ändå inte utbytt?

Nja Potter har börjat tappa det här lite, dålig coachning.
Gäst: Subjektiv skrev | 17 Maj 2017 - 22:01
Vi får dessutom medhåll av Aftonbladet som har både Sema och Gero på top-5-listan. Sema fick för övrigt fem plus och det är för mig obegripligt hur Mittmedia kan sätta lagets lägsta betyg på honom.
Gäst: Jonne skrev | 17 Maj 2017 - 21:54
Återigen, vi får se detta som ett lärlingsår inför nästa säsong (precis som andra året i Superettan). Jag tror fortfarande att laget kan bli bättre än förra året men toppstrid känns långsökt.
Gäst: Subjektiv skrev | 17 Maj 2017 - 21:46
Jag tycker också att Sema och Gero var bäst i ÖFK men det tycker uppenbarligen inte ÖP som gett båda lagets lägsta betyg.
Gäst: Hm skrev | 17 Maj 2017 - 21:32
Usch ytterligare en besvikelse... Sirius ska vi slå alla dagar i veckan både hemma och borta.

Plus till sema och gero som var bäst i ett svagt öfk.

Triss:
3p. sema
2p. Gero
1p. Noori
Gäst: Marcus Widgren skrev | 17 Maj 2017 - 19:59
Årets miss i allsvenskan?

Börjar tröttna på allt missflyt/slarv från ÖFK. Det är så mycket som är bra, men det förmörkas av att de avgörande detaljerna inte sitter.¨

Edwards helt grym i första halvlek slår passningar som värsta quarterbacken i denna mer tillbakadragna roll
Gäst: Ulan bator skrev | 17 Maj 2017 - 19:58
Snart kan öfk vinna alla utnämningar. Årets räddning ( andersson mot Göteborg), årets tapp (elfsborg) och årets miss ( ghoddos mot sirius). Ny krävs det bara ett snyggt mål så.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook