Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
BK Häcken       Östersunds FK
0 - 1
(0) (1)
Mån 29 Maj 2017 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 12 Brwa Nouri

Så spelade BK Häcken :

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Curtis Edwards, Sotirios Papagiannopoulos, Tom Pettersson, Dennis Widgren, Hosam Aiesh, (73)Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Ken Sema, Saman Ghoddos, (85), Alhaji Gero, (91)
Ersättare: Andreas Andersson, Darijan Bojanic, Jamie Hopcutt, (85), Johan Bertilsson, Bobo Sollander, (91) Gabriel Somi, Sam Mensiro (73).





Varningar BK Häcken Utvisningar BK Häcken
Rasmus Lindgren

Arena:
Bravida Arena
 
Publik:
2749
 
Domare:
Domare:
Kaspar Sjöberg, Malmö
Ass. domare 1:
Jan-Erik Swärdh, Uppsala
Ass. domare 2:
Fredrik Nilsson, Svalöv
Fjärdedomare:
Granit Maqedonci, Göteborg
 
Väder och vind:
Temperatur 13.7 grader, vind 2.7 grader/syd, luftfuktighet 90%, lufttryck 1012,4 hpa
 
 

ÖFK upp till fjärdeplats efter vinst mot Häcken i chansrik match

 

VS

Brwa Nouri blev matchvinnare på straff efter att Saman Ghoddos blivit fälld. Matchen slutade 0-1 (0-1).

Nu med referat av Margareta "Myggan" Handler

Se höjdpunkter här

Lyssna på presskonferensen här

BK Häcken hemsida: TV- Svårt att skapa lägen här

P4 Jämtland. Intervju med Tom Pettersson här

 

.

Viktig match för båda lagen i kvällens drabbning och resultatet har stor betydelse för tabelläget. Två lag som är bollskickliga och vill spela anfallsfotboll. Senaste mötet var då ÖFK vann cupmatchen i april mot BK Häcken. Då vinst för ÖFK med tre mål mot ett. Tror på en händelserik match med många målchanser från båda lagen.

Första minuterna är spelet böljande där båda lagen försöker komma till anfall via bra passningsspel. Häcken kliver på ÖFK-spelarna högt upp i banan och ger dem lite tid med bollen. ÖFK visar bra tålamod och stressas inte av deras höga press.

ÖFK har en stark period efter bara sex minuter då de får fast bollen på Häckens planhalva och får dubbelhörna. Häcken är starkast i luftrummet. Den första hörnan nickas till hörna igen och den andra tas undan enkelt av en Häckenspelare. Strax därefter blir Nouri rejält stämplad, Ken Sema slår frisparken. Häcken är även denna gång högst i luftrummet och nickar undan bollen.

I elfte spelminuten slår Aiesh ett fint pass fram till Ghoddos som utmanar Häckens backar och tar sig in i straffområdet. Ghoddos är skicklig och tar med sig bollen i sidled. Häckenbacken kommer lite fel och Ghoddos får en liten touch på benet och faller. Domaren blåser straff som Nouri går fram och sätter lugnt och säkert bollen i högra krysset. En straff som sedan diskuterades av många.

Direkt efter målet fortsätter ÖFK ha bra press på Häcken och de har ett par chanser i straffområdet. Den vassaste är när Ghoddos spelar fram till Gero som spelar ut till vänsterkanten där Ken Sema tar sig fram på sitt unika borrande spelsätt. Sema kommer förbi och spelar bollen vasst snett inåt bakåt i straffområdet. Gero kommer i bra tajming till bollen men avslutet går tyvärr utanför.

Aiesh krigar överraskande till sig bollen av en Häcken spelare strax utanför deras straffområde. Aiesh vänder upp får på ett skott som går ovanför ribban.

Häcken vinner nu mer och mer mark, de kommer närmare och närmare mål. Men ÖFK jobbar hårt i sitt försvars arbete och de löser de bollar som kommer utifrån på ett bra sätt. Tom Pettersson och Papagiannoppulos agerar lugnt och metodiskt i straffområdet.

Efter nästan halvtimmen spelad radar Häcken upp flera vassa målchanser. Ett bolltapp av ÖFK på mittplan som resulterar i ett skott för Häcken i ribban. Strax därefter kommer nästa farliga avslut. Denna gång ett vackert spel av Häcken där det avslutande skottet touchar Nouri och bollen styrs som tur nog i ribban. Phu...nu håller jag andan. Nervöst hemma i soffan.

När matchuret står på 38 minuter då är det ÖFK:s tur att vara nära nätrassel. Ett inlägg från Curtis Edwards som en Häcken spelare rensar undan. Bollen når Ghoddos som kommer i hög fart och slår på volley, bollen går i stolpen. Ken Sema fångar upp bollen driver runt sin försvarare och passar in mot straffområdet där Gero är framme men avslutet går även denna gång utanför.

Båda lagen är välspelande och visar upp ett bra passningsspel med inslag av en del längre bollar. En jämn första halvlek där båda lagen inte tummar på försvarsjobbet. En matchbild som var väntad, en händelserik halvlek som kunde ha bjudit på några fler mål.

Andra halvlek öppnar även den i full fläkt. Stolpskotten fortsätter rada upp sig. Denna gång är det Ken Semas tur att få på ett rejält skott i stolpen efter fin framspelning av Edwards.

Häcken jobbar hårt för att höja bolltempot i matchen, tycker de är slarviga i sina mottag och de tappar en del bollar enkelt till ÖFK. Våra jämtlänningar ligger bra i sina positioner och stressas inte av Häckens försök till att jobba sig närmare sina motståndares straffområde.

Häcken gör ett byte efter ca 57 minuter in i matchen. Det ställer till det lite på ÖFK:s högerkant. Edwards blir hårt uppvaktad och har en del problem med sin motståndare. Direkt efter bytet gör Häcken ett felpass som fångas upp av Ghoddos, han sätter hög fart på bollen och kommer till avslut men tyvärr högt över ribban.

Matchen är intensiv och välspelad. Häcken försöker att komma fram till avslut, de har bra bollkontroll i laget men ÖFK stänger ytorna bra och de kommer inte igenom. Häcken får börja om och försöka rulla runt och byta kant. ÖFK ligger nu lågt i sitt försvarsjobb och gör inget förhastat.

ÖFK försöker dra ner på bolltempot när de vinner boll, Gero är stark längst upp och vinner de flesta närkamper. Nouri visar stort lugn och skicklighet och väljer de rätta besluten. "Sotte" i backlinjen har bestämt sig denna kväll för att vinna sina dueller i straffområdet vilket han också gör.

Men dessa stolp- och ribbskott fortsätter att hagla. Nu är det Häckens lagkapten Rasmus Lindgrens tur att få känna känslan när bollen tar i ribban. Bara anfallet efter är Häcken nära igen att näta då även denna gång bollen går utanför mål.

Efter 72 minuter gör Potter sitt första byte, Aeish ut och in med Mensiro. Mensiro kliver in som högerback och tar över jobbet efter Edwards som haft det lite jobbigt de senaste minuterna med sin motståndare.

ÖFK gör ett otroligt bra jobb med att ta undan Häckens farliga spelare Farnerud. Nouri och Bachirou turas om med att stänga Farneruds ytor och han får inte synas mycket idag. Keita gör ett bra jobb mellan stolparna och Dennis Widgren gör vad som krävs på sin vänsterbacksposition.

Gero kommer fri på högerkanten och driver bollen upp i plan, passet går till Sema och han spelar fram till Ghoddos. Ghoddos gör allt rätt utom mål. Bröstar ner bollen, går till vänster och slår bollen till höger om sin motståndare tar bollen och nu det sista som inte blir som han tänkt. Häckens målvakt räddar.

Ghoddos Ghoddos Ghoddos så nära men ändå så långt ifrån. Det glädjer mig att Potter ger honom speltid, jag säger bara tålamod. Det kommer Ghoddos, jag tror på dig!

Sista tio minuterna är jobbiga för oss hemma i soffan. Frispark till Häcken då matchuret står på 80 minuter. Jobbigt läge för ÖFK. Vad händer, jo frisparken i ribban!

Nu är frågan, ska ÖFK klara av dessa spökminuter? De jobbar hårt för varandra, Häcken ger aldrig upp utan försöker in i det sista. Tycker ÖFK värderar rätt och slår längre bollar, istället för att spela sig ur de sista situationerna i matchen. Men när domaren blåser av matchen efter fyra tilläggsminuter så tror jag de flesta med mig pustade ut.

Viktiga tre poäng och ÖFK kliver upp på en fin fjärde plats i tabellen.

Jag tycker hela laget ska ha beröm för kvällens insats, de jobbar hårt tillsammans över hela banan. Härligt att se Geros hårda slit, stark i närkampsspelet och viljan till något mer hela tiden. Försvarsspelet och positionsspelet från Bachirou är felfritt i kvällens match. Planens gigant idag var Papagiannopoulos, värderade varje löpning, passning och nickningar fläckfritt.

Potter sa i intervjun strax innan match att ÖFK måste spela bra och ha lite tur för att vinna.

Ännu en gång fick Potter rätt, ÖFK hade turen på sin sida!

Triss:

3 poäng Sotte

2 poäng Gero

1 poäng Bachirou

Margareta "Myggan" Handler Häggenås

 
Text av: Margareta "Myggan" Handler
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
BK Häcken
Trissen
sammanlagt
  1. Sotirios Papagiannopoulus 3
  2. Alhaji Gero 2
  3. Fouad Bachirou 1
Ken Sema 13
Alhaji Gero 10
Tom Pettersson 9
Sotirios Papagiannopoulus 7
Fouad Bachirou 6
Curtis Edwards 5
Jamie Hopcutt 4
Aly Keita 4
Brwa Nouri 2
Andreas Andersson 2
Saman Ghoddos 2
Hosam Aiesh 2
Darijan Bojanic 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: a skrev | 30 Maj 2017 - 22:35
Bra skrivet Gugglor
Gäst: Gammelsosse skrev | 30 Maj 2017 - 22:23
Ett ljusår är en sträcka och ett kalenderår. Jag skulle kanske ha sagt galaktiskt år som bara är en tid, cirka 250 miljoner år, men det skulle väl vara att överdriva litet?
Gäst: Fredrik L skrev | 30 Maj 2017 - 20:53
@Ebon P: "Ljusår" är väl en enhet för sträcka!?

Haha, självklart. Tack för tillrättavisningen :)
Gäst: Gammelsosse skrev | 30 Maj 2017 - 18:11
ÖFK ger mig ofta associationer om rymden liksom en fyrstegsraket som sköts upp mot den kyliga vinternatten och släppte Div 2, Div 1 och SE bakom sig tills vi nu har rymdskeppet ÖFK under Captain Potters kommando. Ljusår passar därför utmärkt tycker jag.
Gäst: Hm skrev | 30 Maj 2017 - 14:56
Eller så hoppas vi att alla är friska och krya så vi slipper se ett redan skadedrabbat och nobbat landslag bli ännu mer försvagade?
Gäst: Mja skrev | 30 Maj 2017 - 14:53
Bara hålla tummarna för att han skadar sig också då! :)
Gäst: Hm skrev | 30 Maj 2017 - 14:43
Det gick dom ut med. Förstareserv är egzon binaku.
Gäst: Mja skrev | 30 Maj 2017 - 14:40
Ingen Widgren i U21-truppen, dock Pa Konate som är skadad. Vore intressant att veta vem som är första reserv på vänsterbacksplatsen.
Gäst: W. Pedia skrev | 30 Maj 2017 - 13:53
Ljusår är en längdenhet som används inom astronomin.[1] Ett ljusår är den sträcka som det tar för en ljusstråle att färdas i vakuum under ett år.
Gäst: Ebon P skrev | 30 Maj 2017 - 12:39
@Fredrik L: "Ljusår" är väl en enhet för sträcka!?
Gäst: Fredrik L skrev | 30 Maj 2017 - 10:17
@Gammelsosse: "Ljusår" är väl en enhet för hastighet?
Gäst: Hm skrev | 30 Maj 2017 - 09:58
Du har självklart rätt @gugglor! Detta måste ju alla se, men nättroll är endast intresserade av att uppröra folk. Även om vi sparkar in öppna dörrar så kommer han inte att ge sig. Det är ju det han är ute efter. Mycket bättre att inte ge honom det minsta bränsle och bara låta hans kommentarer vara och diskutera med de som är intresserade av fotboll. Han har ju hållit på såhär i ett år.
Gugglor skrev | 30 Maj 2017 - 09:50
Matchbesökare, angående Ghoddos:

Du ser alltså bara att Ghoddos inte gjort mål på sina avslut den senaste tiden? (Och har kanske glömt att han, om jag minns rätt, vann skytteligan i Svenska cupen i våras; och förra årets interna skytteliga?) Och du ser alltså inte att han skapar lägen för sig själv, bättre än någon i laget (Hopcutt möjligen undantagen)? Och du ser alltså inte heller att han fixar straffar, frisparkar, gula kort åt motståndarna och lägen åt medspelarna, genom att tvinga fram ojustheter och dra på sig mycket bevakning? Du ser tydligen inte heller hur fruktansvärt svårt det är att ta bollen ifrån honom, när han forsar fram med utsökt kroppskontroll, bollen klistrad vid fötterna och det där underbara, liksom flytande steget han har? (Blev visst lite fotbollserotik där ...) Du ser, kort sagt, inte det i stort sett alla andra ser? Enligt Aftonbladet var han bäst på plan, och jag är helt säker på att Häcken skulle dra en suck av lättnad om Ghoddos bänkas till nästa match. Som tur är så ser Potter till hela prestationen, inte bara missade chanser, och därför är Ghoddos självskriven i startelvan.
Gäst: alrik8 skrev | 30 Maj 2017 - 09:30
Bra beskrivning av matchen
Gäst: Suck.. skrev | 30 Maj 2017 - 08:09
@matchbesökare

Ignorance is bliss...

https://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll
Gäst: Matchbesökare skrev | 30 Maj 2017 - 06:31
Jag älskar verkligen att vara ett troll, Att inte bara stryka medhårs utan vara obekväm, Kritisera när det finns fog för de och berömma när det ska berömmas.
Gäst: aergjergj skrev | 30 Maj 2017 - 00:28
Ghoddos missar sina chanser, men lycka till med att hitta en annan spelare som kan skapa dom chanserna.
Gäst: Fortum skrev | 30 Maj 2017 - 00:17
Hm! Som sagt var, detta är ett forum.
Då måste alla få komma fram
Det är inte supporterklubbsidan
Gäst: Gammelsosse skrev | 29 Maj 2017 - 23:25
Detta blev en galet gastkramande tillställning med mera stolp och ribbträffar än i ett helt ljusår. Jag hade som många andra inte räknat med poäng, men visst är det väl rättvist att turen ibland står på de rödsvarta artisternas och fotbollskrigarnas sida?

Nu blir det lapp på luckan på lördag. Hopcutt får nog starta och blir som en kalv på grönbete.
Gäst: Gröna sidan upp skrev | 29 Maj 2017 - 23:14
Presskonferens med Potter som pratar svenska.
http://bkhacken.se/tv-presskonferens-efter-matchen-mot-ofk/
Gäst: Hm skrev | 29 Maj 2017 - 23:06
@visst absolut varje dag i veckan!! En av Dennis absolut bästa matcher i öfktröjan i mina ögon!
Gäst: Visst skrev | 29 Maj 2017 - 22:59
är det så hm att jag såg exakt samma Dennis som dig men får jag välja så tar jag en starkare defensiv.
Gäst: Precis skrev | 29 Maj 2017 - 22:57
vad jag gjorde tills jag läste matchbesökares makabra kommentar.
Sån skit och okunnighet klarar jag mig utan, är rätt säker på att jag inte är ensam
Gäst: a skrev | 29 Maj 2017 - 22:51
Vilket barnsligt skitsnack. Kan vi inte istället glädjas åt ÖFK:s starka vinst mot ett av seriens absolut bästa lag.
Gäst: Ibland skrev | 29 Maj 2017 - 22:48
måste total okunnighet och idioti bemötas.
Kallar absolut ingen totalt kapsejsad i huvve................. men har det någon gång i fotbollzhistorien behövts någon form av förklaring så är det nu............matchbesökare.
Du har så innihelvetes fel angående Ghoddos, så det gränsar till det komiska. Alla med någon form av kunnighet i ämnet förstår det, du är verkligen skyldig att medge din okunnighet.
Gäst: Frågande skrev | 29 Maj 2017 - 22:44
Du Hm, nu är det dax för dig attt sitta ner i båten. Såg du matchen eller vad gjorde du?. Det är klart att Ghoddos filmar och att det skullle vara ett kryss i matchen.Om det är någon som är misslyckad så är det du som är det. Som inte ser båda sidorna av en match!. Det går ju inte heller säga att ÖFK är bäst i Sverige och säga att allt dom gör på plan är rätt!. Ro framåt nu!
Gäst: Hm skrev | 29 Maj 2017 - 22:36
Verkligen fantastisk match idag alltså!! Ghoddos, bachirou, tompa, sotte förtjänar högsta betyg.

Lite uppryckning på vissa dock. Aiesh måste vara i tidernas formsvacka och vad hände med Dennis passningsspel idag? Dennis var dock mycket bra defensivt mot svåra nasiru Mohammed.

Trissen:
3p. Bachirou
2p. Ghoddos 1p. Sotte
Gäst: Hm skrev | 29 Maj 2017 - 22:33
Världens märkligaste forum detta...

Öfk vinner en av årets svåraste bortamatcher och då skriver folk att det borde varit oavgjort?? Antingen är det vilsna häckensupportrar eller så är det årets misslyckade jämtar som yttrar något sådant på ett lokalt forum.
Gäst: Björne skrev | 29 Maj 2017 - 22:29
håller med. sen tycker jag att det är ojämn nivå på många spelare också. ska de va så?
Gäst: Leonardo skrev | 29 Maj 2017 - 22:26
Hollywood nästa för Ghoddos, finns inget så dåligt som filmande spelare, även om de kommer från ÖFK med sin starka värdegrund.

man måste få stopp på skiten och dela ut gula kort i efterhand
Gäst: Frågande skrev | 29 Maj 2017 - 21:56
Häcken försvararen ligger ner och har benet stilla. Gjoddos söker benet. Och som vanligt så är det en ojämn nivå på domarna, Och dömmer straff fast det inte är det!. Sedan med 3-4 ramträffar på Häcken och 2-3 ramträffar för ÖFK så hade det varit rättvist med oavgjort i denna match!
Gäst: a skrev | 29 Maj 2017 - 21:47
Ghoddos i gammalt gott slag. Kul att se hans framträdande spelskicklighet... Avsluten kommer
Gäst: Björne skrev | 29 Maj 2017 - 21:44
Cmoretomtar: " nu springer de fram till klacken
och sjunger sin jojk"
Ingen kunskap
Ingen respekt
Gäst: Björne skrev | 29 Maj 2017 - 21:42
Matchbesökare är ett riktigt troll
Ghoddos var riktigt bra i dag
Gäst: Rensarn skrev | 29 Maj 2017 - 21:40
Ghoddos grym, strålande aktion som leder till straffen. Många avslut på mål, några borde ha suttit så klart men så länge han skapar så där mycket chanser så är jag inte orolig. Målen kommer att börja ramla in i strid ström.
Gäst: matchbesökare. skrev | 29 Maj 2017 - 21:29
Ghoddos brände som vanligt! Dåligt! Han måste bänkas nu och om Bertilsson är fräsh ska han få starta. Det här håller inte.
Gäst: Ante skrev | 29 Maj 2017 - 21:11
Skönt att ha fel ibland. Hade på förhand räknat med 0 poäng i denna match.

Och som någon tidigare skrivit så kommer det att lossna för Ghoddos i nästa match. Helt övertygad!
Gäst: Hm skrev | 29 Maj 2017 - 21:03
Så fruktansvärt skönt med seger i en av årets svåraste matcher!! Ghoddos fantastisk i allt han gör utom avsluten även om halvbiccan i stolpen hade varit helt sjuk!!
Gäst: Ulan bator skrev | 29 Maj 2017 - 21:03
Mot Sundsvall släpper målspöket för ghoddos. Då blire hattrick.
Gäst: Larsa skrev | 29 Maj 2017 - 20:41
Var är bytena??? Hopcutt?? Vi håller på och tappa det här!!!
Gäst: alrik8 skrev | 29 Maj 2017 - 20:02
Ghoddos är bra igen.
Gäst: Hm skrev | 29 Maj 2017 - 20:00
Ghoddos!!!!!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook