Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - E-L kval   
   
         
Östersunds FK       Galatasaray
2 - 0
(0) (0)
Tor 13 Jul 2017 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 67 Saman Ghoddos
1-0 92 Jamie Hopcutt

Så spelade Östersunds FK:
Keita - Mensiro, Papagioannopoulos, Pettersson, Widgren - Sema (Somi), Mukiibi (Bergqvist, 76), Bachirou, Nouri - Gero (Hopcutt 81), Ghoddos.
Ersättare: Andreas Andersson, Jamie Hopcutt, Johan Bertilsson, Gabriel Somi, Douglas Bergqvist, Hosam Aiesh, Curtis Edwards.

Så spelade Galatasaray:
Muslera - Linnes, Maicon, Calik, Carole - Inan, Cigerci - Öztekin, Gümüs (Bassan 87), Rodriguez - Gomis (Derdiyok, 68

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Domare:
Huvuddomaren heter Juan Martínez Munuera och hans assisterande domare är Diego Barbero Sevilla och César Manuel Noval Font.
 
Väder och vind:
Temperatur 9.3 grader, Vind 7.0 m/sek, syd, luftfuktighet 83%, mulet, tidvis duggregn
 
 

ÖFK kopplade greppet efter två klassmål

 

ÖFK - Galatasaray 2-0 (0-0) Mål av Saman Ghoddos och Jamie Hopcutt

Nu med referat av Agne Svärd och med bilder av Sune Elmroth

Saman Ghoddos gör 1-0. Foto: Sune Elmroth


Jamie Hopcutt gör 2-0 Foto: Sune Elmroth

Media:

SVT sport: ÖFK sänkte Galatasray. Intervu med Graham Potter och båda målen

P4 Jämtland: Brwa Nouri: Vi har en match i helvetet kvar

SVT Sport: Intervju med Saman Ghoddos, Jamie Hopcutt, Galatasaray spelaren Martin Lines, Brwa Nouri

Daniel Nannskog: Det blir en helt annan match i Istanbul

osdsport.se Saman Ghoddos: Vi ber unte om ursäkt för det här


 

.

ÖFK kopplade greppet efter två klassmål

1–0 Saman Ghoddos.
2–0 Jamie Hopcutt.
Så såg det ut närÖFK klappade till det turkiska storlaget Galatasaray i i första mötet av andra omgången i Europa league-kvalet.
2–0 till Östersunds FK i klubbens internationella tävlingsdebut. Mot ett av världens riktigt stora fotbollsklubbar.
Jo, ni läste helt rätt.
Nu har ÖFK kopplat greppet om avancemanget inför returen i Istanbul om en vecka.
Tänka sig…

Redan i matchens första anfall rullade ÖFK bort sina namnkunniga motståndare, från eget straffområde spelade man sig smart ur den turkiska pressen från eget mål och sekunderna senare var Saman Ghoddos snubblande nära att dribbla till sig ett friläge. Bara ett turkiskt krokben kunde stoppa honom precis utanför straffområdet.
I anfallet efter fick Dennis Widgren en utmärkt skottchans i fritt läge men bollen styrdes av ett motståndarben till hörna.
ÖFK hade redan här satt sin prägel på matchbilden. Första halvtimmen var det i stort set bara ÖFK, ÖFK och ännu mera ÖFK.
Det var bara de riktigt heta målchanserna som uteblev, kvaliteten i den sista passningen var inte tillräckligt bra för att bryta upp Galatasarays försvarsur.

Det skulle dock komma ett gyllene läge i första rondens sista minut. Ken Sema fick chansen innanför strafflinjen men Galatasarays urugyanske landslagsmålvakt Fernando Muslera räddade skottet och var sedan i vägen när Alhaji Gero skulle trycka in returen.
Galatasaray hade i stort ingenting den första halvan. I anteckningsboken finns ett skott över från nyförvärvet (från Marseille) Bafetimbi Gomis samt en frispark från distans där lagkaptenen Selcuk Inan tvingade ÖFK-målvakten Aly Keita att tippa till hörna.

I den andra halvleken flyttade gästerna fram sina positioner rätt ordentligt. Det blev mera av Inan (59 landskamper för Turkiet) och mera av Tolga Cigerci (två landskamper), två bollskickliga mittfältare. som kunde styra och ställa. Men de hade inte tempot uppe för att hota ett hemmalag som blivit alltmer passivt och hamnat oroväckande långt ned i försvarsområdet.
Men precis som för ÖFK i första halvlek, spelövertaget gav inga målchanser. Bara skott utifrån men där gjorde hemmaförsvaret ett starkt jobb och blockads många bollar. Och de som slank förbi var illa riktade.

ÖFK fick här sikta in sig på att freda sitt straffområde och försöka kontra när möjligheten fanns. Det hände nu inte så ofta.
Men två gånger:
# 67:e minuten. Ken Sema tog upp bollen på högerkanten, chippade in till Fouad Bachirou som stack in i straffområdet. Bachirou vände sedan snett-inåt-bakåt till Saman Ghoddos som bröt sig förbi mittbacken Maicon och tryckte in bollen lågt till höger om målvakten Muslera, 1–0 och taket på Jämtkraft arena höll på att lyfta av publikens jubel.
Oj, så snyggt. Och det skulle komma ett till:
92:a minuten: Ghoddos spelade in bollen till Jamie Hopcutt (ersatte Gero i 80:e minuten) mitt på gästernas planhalva. Hopcutt utmanade Maicon i mitten men drog sig ut mot höger, lurade Maicon ytterligare en gång (samt mittbackskollegan Ahmet Calik) innan han placerade bollen till vänster om Muslera.
Ytterligare ett klassmål av en riktig målskytt!

2–0 ger ÖFK stora möjligheter att skaka Galatasaray även på turkisk mark. Inte minst viktigt, i de här sammanhangen, är det att hålla nollan på hemmaplan. Det här betyder att ett ÖFK-mål i Istanbul tvingar Galatasaray att göra fyra för att besegra ÖFK i sammandraget.
Den karamellen tål att sugas på en vecka framåt!

ÖFK-managern Graham Potter var nästan rörd efter den sensationella triumfen.
– Jag är mycket stolt av mina spelare som visade stort mod. Men den här segern är inget att fira, det är bara halvtid ännu, påminde Potter.
– Returen i Istanbul? Den har jag inte hunnit tänka på men jag ser fram mot även den erfarenheten. Vi har mycket jobb att göra…
Kollegan i Galatasaray, förre Juventusspelaren Igor Tudor, hade inte mycket att glädja sig åt den här kvällen.
– Som jag sa inför matchen, det här var en mycket speciell situation för oss. Vi hade bara tränat i 2,5 vecka. Det här är vi är just nu. Vi hade inga spelare som kunde göra skillnad, det märktes i vår offensiv.
– Vi visste att Östersund skulle vara svåra, det hade jag sagt till mina spelare. Men om sju dagar är det en ny match och då får vi se...

Agne Svärd

Bilder av Sune Elmroth


Saman Ghoddos gör 1-0





Jamie Hopcutt gör 2-0














 
Text av: Agne Svärd
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tobbe skrev | 14 Jul 2017 - 22:56
Sitter här ett dygn senare och förstår fortfarande inte att det var Galatasaray som vi spelade emot igår. Vilken jävla bragd match vi fick uppleva!
Gäst: Claes Jönsson skrev | 14 Jul 2017 - 11:59
Å ändå så fanns känslan där att ÖFK skulle kunna vinna. Beroende på det sätt / prägel Potter har jobbat efter under flera år, rent spelmässigt och de individuellt skickliga spelare man införskaffat. Jag tror nog att Kindberg och Graham, hade känslan att man kan vinna, de också. I Istanbul med de skickliga spelare man har, räcker det med ett läge, så kan ex Sema dra 2 gubbar och rulla in den i bortre. Så skickliga är man faktiskt. Bakåt får Galatassaray det svettigt att forcera Sotte m.fl. Jag tror också att som ÖFK jobbat med spelarna mentalt, bredvid plan, kommer att spela stor roll, när 40000 turkar hoppar och stöttar sitt lag. Så jag tror ÖFK fixar detta.
Gäst: Tapas skrev | 14 Jul 2017 - 09:58
De positiva hänger på svenska fans!

Detta är helt ofattbart, har aldrig hänt någonting som gett mer avtryck i denna del av Sverige! Har man möjlighet men väljer att inte gå på resten av matcherna i år borde man ångra sig i resten av sitt liv.
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 14 Jul 2017 - 09:28
Ett stort tack till ÖFK för gårdagens match. det känns nästan overkligt idag.

En spelare som sällan får stora rubriker är Mensiro. Han får för lite speltid i mitt tycke och det bevisade han med eftertryck mot Galatasaray. Mensiro är snabb, teknisk och offervillig från första till sista minut. Mer Mensiro i framtiden.
Gäst: Henrik J skrev | 14 Jul 2017 - 09:09
Är det verkligen sant??? Grattis ÖFK och Jämtland!
Dom genomför en helt fantastisk match på så många sätt... Föra spelet på eget önskat sätt, gör 1-0, faller lägre och ligger rätt för att kontra in 2-0! Å vilket mod dom har! Höll på å få hjärtinfarkt när Sotte nickade "hem" till Keita!

Nouri å Bachirou bäst på planen. Längtar redan till returen, tror vi kommer få mer matchbild å taktik som mot Häcken borta i cupen och att det kommer räcka till 1-3 och avancemang 🤓
Gäst: Olfen skrev | 14 Jul 2017 - 08:37
Bachirou dominerar mittfältet oavsett motstånd. Inte en dålig insats sedan han kom till ÖFK
Gäst: Robert skrev | 14 Jul 2017 - 07:33
Grymt bra resultat igår, jag känner mig nästan bakis idag efter glädjeruset igår. Av någon anledning har jag inte mycket röst idag heller! :D
Gäst: Suck skrev | 14 Jul 2017 - 04:06
Det är stor komik att läsa de skrämmande få kommentarer som skrivits här efter att vi har vunnit med 2-0 mot ett av världens största lag. Att dela ut beröm är liksom inte grejen för dom som kommenterar här.
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 14 Jul 2017 - 00:43
Ok Hm, vi får ha våra delvis olika uppfattningar om Hopcutt. För min del lägger jag ner alla fortsatta kommentarer kring Hopcutt. Alla som känner mig vet att att jag har haft en stor tilltro till hans förmåga sedan han kom till ÖFK för nu bra många år sedan. Det var därför en stor sorg för mig när han blev skadad i första matchen i allsvenskan 2016. Då är det extra kul när han lyckas under de få minuter han får till sitt förfogande och efter den kritik han fick utstå efter matchen mot J-södra.
Gäst: alrik8 skrev | 14 Jul 2017 - 00:27
Det finns många guldkorn i Potters lag. En enorm bedrift av Potter att ha skapat detta lag. Allt är ofattbart.
Gäst: Dennis skrev | 14 Jul 2017 - 00:27
Haha man behöver inte vara raketforskare för att se att hopcut är 10 ggr bättre när han kommer in som inhoppare!

En av d bästa dagarna i mitt liv! Bachirou/noori var giganter idag tillsammans med ghoddos!
Gäst: Hm skrev | 14 Jul 2017 - 00:23
Har jag kritiserat honom då? Jag menar bara att han är den perfekta inhopparen! Målet underlättades nog av att backen han skojade med hade krampkänning sista 10 (satt ner pga detta strax innan målet). Men sjukt snyggt oavsett!

Finns ingen plats i startelvan för honom men inget lag i allsvenskan har en bättre supersub!
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 14 Jul 2017 - 00:14
Det där målet Hm skulle Hopcutt ha kunnat gjort i vilken machminut som helst. Ett typiskt Hopcuttmål gjort av en riktigt målskytt som Agne Svärd skriver. Han missar sällan en sådan chans. Hopcutt är inte bara en målskytt, han är dessutom spelintelligent. När ska du förstå det Hm?
Gäst: a skrev | 14 Jul 2017 - 00:05
En stor bragd.? Detta var fantastiskt att uppleva!! Grattis och tack Potter och alla andra medverkande för att ni bjuder oss på detta.
Gäst: Hm skrev | 13 Jul 2017 - 23:41
Största idrottshändelsen i mitt liv! Helt galen euforisk glädje!

Avtryck i hela världen! Ghoddos klasser bättre än samtliga Galatasarays offensiva spelare och hopcut som vanligt att lita på som inhoppare när motståndarna är trötta!

Underbart!!
Gäst: Andreas skrev | 13 Jul 2017 - 23:18
Vad gäller för regelverk kring planstormarna? Faller det på öfks bord eftersom de är deras säkerhet som brustit? Böter?
Pman skrev | 13 Jul 2017 - 23:10
Grattis ÖFK till en välförtjänt seger!
Tack för denna oförglömliga upplevelse och alldeles fantastiska underhållning!
Alla spelare och ledare förtjänar beröm. Detta var verkligen ett värdigt firande av vår arenas 10-årsjubileum! Tack!

Synd att Galas coach i intervjuerna efter matchen inte hade stake att visa åtminstone lite uppskattning och erkännande av sina motståndares fina prestationer. Han hade bara bortförklaringar att komma med. Dålig förlorare.
Gäst: UG skrev | 13 Jul 2017 - 22:55
Men det som är skönt med det här forat är att det är iaf nästan endast kritiska kommentarer oavstt. Hittills alltså inget positivt från det mest otroliga som hänt fotbollsmässigt i Jämtland/Norrland, Otrolligt att ingen klankat ner på Dennis än bara. (För att vara övertydlig, jag anser Dennis liksom hela laget gjorde det helt fantastiskt bra och visar vilken kvalite man besitter)

Platserna var tomma för att norra stå inte klarar kraven ännu, den ska uppgraderas under augusti för att kkunna användas.
Gäst: Ratarn skrev | 13 Jul 2017 - 22:50
Ingen som har kritik på spelare längre....längre.....eller längre...eller kanske någon jävla stolthet bland de som är experter.
Gäst: K Sunding skrev | 13 Jul 2017 - 22:36
!: i Uefa-matcher får det ej finnas ståplatser.
- På den södra läktaren där Galatasaray-fansen befann sig så har man satt ut stolar så att den läktaren är godkänd.

- Den tomma norra läktaren skall vara ombyggt den 4 september enligt beställningen till byggbolaget

- Anledningen till att det ser mer tomt ut än vad det egentligen skall vara på Galatasarays läktare är att man aldrig kan beordra någon att sitta ner. Därför tränger dom ihop sig och står som en klack istället :)
Gäst: Ulan bator skrev | 13 Jul 2017 - 22:28
Vart fanns vakterna när personerna sprang in på plan? Tog ju år innan någon ingrep.
Gäst: ! skrev | 13 Jul 2017 - 22:19
Man försöker få biljett, åsså finns det massor av platser tomma !
Gäst: ! skrev | 13 Jul 2017 - 22:17
dessutom va ju 1/3 av den läktaren tom ???
Gäst: ! skrev | 13 Jul 2017 - 22:15
Ja men turkarna stod ju på läkaren mittemot ???
Gäst: 2-0!!! skrev | 13 Jul 2017 - 21:17
Potter for President!!! Potter som GUD!!!
Gäst: Istanbul skrev | 13 Jul 2017 - 21:07
Here are the goals:

https://www.youtube.com/watch?v=trOctpqyt1M
Gäst: bull skrev | 13 Jul 2017 - 21:06
ståplatser ej tillåtna vid
europacup spel
Gäst: Smörklicken skrev | 13 Jul 2017 - 21:05
Ja, du Agne just ikväll får jag ge dig rätt.
Tror det blir tufft i returen men två mål och hållen nolla kan räcka.
Gäst: ! skrev | 13 Jul 2017 - 20:11
Men hur i h..vete kan en hel läktarsektion vara tom ? Den som är norra stå vanligtvis ???
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook