Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Djurgårdens IF       Östersunds FK
3 - 0
(1) (0)
Sön 23 Jul 2017 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 43 Jonas Olsson
2-0 82 Aliou Badji
3-0 86 Jonas Olsson

Så spelade Djurgårdens IF:
Isaksson - Gunnarsson, Une Larsson, Olsson, Käck - Eriksson, Walker, Källström, El Kabir - Karlström, Mrabti.

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita - Ronald Mukiibi, Sam Mensiro, Tom Pettersson, Dennis Widgren - Ludwig Fritzson, Brwa Nouri, Bachirou, Gabriel Somi (45) -Alhaji Gero, (71), Jamie Hopcutt

Ersättare: Andrew Mills, Hosam Aiesh (45) Curtis Edwards (55,) Johan Bertilsson, (71), Douglas Bergqvist, Bobo Sollander, Tim Björkström

Varningar Djurgårdens IF Utvisningar Djurgårdens IF
Jonas Olsson, Magnus Eriksson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Fouad Bachirou, Tom Pettersson, Alhaji Gero
Arena:
Tele2 Arena
 
Publik:
11762
 
Domare:
Domare:
Magnus Lindgren, Västra Frölunda
Ass. domare 1:
Stefan Hallberg, Göteborg
Ass. domare 2:
Niclas Ivarsson, Stockholm
Fjärdedomare:
Jesper Ekwall, Vendelsö
 
Väder och vind:
Temperatur 16.5, vind, 1.0 m/sek, nordost, luftfuktighet 74%
 
 

Rättvis seger för Djurgården

 

VS

Djurgården - ÖFK 3-0 (1-0)

Nu med referat av Martin Nylander och ned bilder av Sune Elmroth

Gabriel Somi går högst: Foto Sune Elmroth


Fotbollskanalen: Nickmålen

Fotbollskanalen: "Det visar hur galen världen har blivit"

Djurgården hemsida: Rejäl revansch på Östersund

P4 Jämtland: Intervju med Brwa Nouri


 

I dagens 16:e omgång mötte ÖFK ett revanschsuget Djurgårdens IF på Tele 2 Arena. Frågorna inför matchen var uppenbara och flera, hur skulle Graham välja att formera startelvan, skulle han göra likt förra mötet rotera nästan hela elvan, skulle ÖFK orka och kunna ladda om i det intensiva matchandet som råder just nu? Självklart ställde man sig också frågan om det mediala fokuset efter bragden i Istanbul skulle sätta sin prägel på ÖFK prestation.

Rotationen av spelare blev inte lika påtaglig jämfört med torsdagens EL drabbning i Istanbul, hela 8 startspelare då startade även idag. På målvaktssidan blev det naturligt att matcha Keita med tanke på Andersson skada. Backlinjen bestod av Mukiibi – Mensah – Pettersson och Widgren. I utgångsläget mönstrades ett mittfält med Fritzon (första gången från start) – Nouri – Bachirou och Somi. Framåt mönstrades Gero och Hopcutt. På bänken fanns Andrew Mills, Douglas Bergqvist, Hosam Aiesh, Johan Bertilsson, Bobo Sollander, Tim Björkström och Curtis Edwards. Detta innebar att varken Sotte, Sema eller Ghoddos fanns med i truppen. Ghoddos visste vi var skadad men att varken Sotte eller Sema spelade förvånade, kan något på gång?

I Djurgården har det i veckan talats om behovet av att förändra sitt spel för att kunna hitta tillbaka till vinnarlinjen igen mot ÖFK. Många trodde på flera förändringar i startelvan, som var oförsvarligt passiv på Jämtkraft Arena. Dock kom med att bli samma elva sånär som på en spelare Jesper Karlström tog Magnus Eriksson plats i anfallet och förpassade Felix Beijmo till bänken.

Första halvlek såg länge ut att sluta mållös. Djurgården började bäst och avslutade också bäst men halvleken kom ändå att präglas av mycket slarv, dålig tajming och då främst från ÖFK sida. Helt nattsvart var det dock inte från ÖFK sida och ju längre halvleken led så började ÖFK hitta mer rätt i spelet. I den 43:e matchminuten får Djurgården en frispark från höger, Kim Kjellström slog en hård flack boll som Jonas Olsson kunde möta tidigt i straffområdet,

1-0 till Djurgården och kanske inte helt orättvist. Målet kändes inte helt otagbart för Keita, dock svårt att veta om han var skymd? I den 45:e minuten kommer ÖFK bästa chans efter en stark prestation från Gero som slår ett inlägg som Somi möter med pannan men Isaksson kan rädda. Som sagt en halvlek där vi inte kunde klaga över resultatet, inte minst då Djurgården blev berövad på en solklar straff efter frispark i den 40:e matchminuten.

Inför andra gjorde ÖFK ett byte Somi ut (med lårkaka) och in Aeish. I andra halvlek inledde Djurgården återigen bäst, en väl samlad defensiv följdes upp med hårt presspel när ÖFK hade bollen. ÖFK fortsatte med att slarva mycket och många bollar slogs bort. I den 55:e respektive 76:e gör ÖFK ytterligare två byten, Fritzon mot Edwards och Gero mot Bertilsson. Edwards inhopp lovade mycket och ÖFK får under en period tag i bollen och skapar ett visst tryck mot hemmalaget. Djurgården fortsätter dock att spela disciplinerat och värderar när man ska gå framåt. I den 82:a matchminuten ställer Djurgården om snabbt, El Kabir utmanar från vänster och serverar nyinbytte Badji en fin boll som han kan slå in i öppet mål, 2-0. I den 86:e matchminuten får Djurgården en ny frispark ute till höger som Kjellström slår hårt och flackt, Jonas Olsson möter och kan nicka in sitt andra mål för dagen till 3-0.

Sammantaget kan vi säga, som svar på de inledande frågeställningarna, att ÖFK inte stod att känna igen idag. ÖFK hade en vilja att spela snabbt i syfte att möta en förväntad hög press, dock lyckades man inte med detta. Laget som helhet såg betydligt segare ut än normalt och kanske var det en reaktion vi såg efter tufft matchande på slutet. Till veckan fortsätter det tuffa matchandet med match både Allsvenskan och Europa League och lite orlig blir man, klarar ÖFK verkligen av detta tuffa program?

Spelarkritik idag har jag till del varit inne på, det såg segt ut över lag. Bachirou visade ändå vilja och visade hur nyttig han är på mitten. Edwards inhopp var positivt och han betyder mycket för ÖFK offensiv. Hans blick för spelet kan inte underskattas och slutsatsen är att han fortsättningsvis ska starta i matcherna. Keita gör en ok match trots tre insläppta, även Nouri var nyttig på mitten. Till slut saknades yttrar som kunde utmana idag. Aiesh hoppades man skulle kunna utmana liksom Somi men av detta blev det inte mycket. ÖFK tre nyckelspelare Sotte, Sema och Ghoddos saknades väldigt mycket idag.

Trissen

Bachirou – 3p
Edwards – 2p
Nouri – 1p

Referat: Martin Nylander


Foto: Sune Elmroth
















 
Text av: Martin Nylander
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Djurgårdens IF
Trissen
sammanlagt
  1. Foad Bachirou 3
  2. Curtis Edwards 2
  3. Brwa Nouri 1
Ken Sema 13
Sotirios Papagiannopoulus 12
Fouad Bachirou 12
Curtis Edwards 11
Alhaji Gero 10
Tom Pettersson 10
Saman Ghoddos 8
Jamie Hopcutt 4
Aly Keita 4
Gabriel Somi 3
Douglas Bergqvist 3
Brwa Nouri 3
Andreas Andersson 2
Hosam Aiesh 2
Darijan Bojanic 1
Dennis Widgren 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Sometimes skrev | 25 Jul 2017 - 23:58
You need a defeet to rectify your mind.
Gäst: @bosse boss skrev | 24 Jul 2017 - 11:13
Håller med dig om att Keita borde tagit den precis som flera av målen tidigare under säsongen. Av nån anledning verkar inte hans insatser bedömas lika kritiskt som vissa andra spelare
Gäst: Gammelsosse skrev | 23 Jul 2017 - 22:24
Nej, ÖFKs trupp är inte tunn, men en av de starkaste om inte den starkaste i Allsvenskan.

Detta var en helt naturlig reaktion efter ett en fotbollorgasm med klimax och mental utmattning efter äventyret i Turkiet. Vem hade trott att en match borta mot Djurgården skulle kännas som ett antiklimax för våra rödsvarta hjältar?

Det ligger kanske något i kommentaren att flera spelare skulle ha roteras in från början och Hopcutt inte skulle ha startat, men man kan inte vinna eller ens ta poäng i varje bortamatch mot bra motstånd i Sveriges högsta serie.

Nu kan vi räkna med taggade och hungriga spelare i nästa matchen som måste vinnas, med hellst inga insläppna mål.
Gäst: Bosse Boss skrev | 23 Jul 2017 - 21:35
Tycker att första målet bör Keita tagit.
Gäst: curva middle skrev | 23 Jul 2017 - 21:19
Det är helt klart att zonförsvar är mycket svårare än man mot man. Ingen hade någon bevakning på Jonas Olsson. Det håller inte.
Gäst: Erik skrev | 23 Jul 2017 - 20:39
En kvalitetsforward och en målvakt som räddar poäng måste in.
Keita gör inte bort sig, men samtidigt gör han inte dom "omöjliga" räddningarna.
Gäst: Lars skrev | 23 Jul 2017 - 20:26
Jag tvivlar på att ÖFK orkar med både Europaspelet och allsvenskan. I så fall måste truppen ökas ut.
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 23 Jul 2017 - 18:19
Jag var på plats idag på Tele2 och kunde bara konstatera att:

1. Energi saknades bland många av spelarna. Det där som gnistrar fanns helt enkelt inte.
2. Alltför omständigt i anfallen och dåligt passningsspel.
3. Fanns dock tecken i andra halvlek på att laget var på väg in i matchen, men inget händer framåt. Dif var mycket mer rakt på.
4. Å andra sidan såg jag matchen MFF- ÖFK på plats i fjol då ÖFK vann med tre mål mot noll.

Fotbollen är tuff på den här nivån.Minsta lilla brist på skärpaoch koncentration, så kan det gå åt pipsvängen. Denna dag var en sådan dag.
Men sonen annan, för mig okänd, ÖFK- supporter sa till mig efter matchen:"Nu är detta historia och nya utmaningar står för dörren"
Gäst: Hm skrev | 23 Jul 2017 - 17:04
Trissen idag:
3p. Noori
2p. Mukiibii
1p. Gero
Gäst: Hm skrev | 23 Jul 2017 - 17:01
Omöjligt uppdrag på förhand? Kändes lite så faktiskt. Potter chockade genom att bara rotera 3 spelare, med facit i hand kanske hela elvan borde roterats. Av förklarliga skäl så såg spelarna helt slutkörda ut och de som ändå spelat mindre (hopcut, fritzon) saknar helt enkelt kvalité. Någon måste berätta för hopcut att han kan lyfta blicken och passa en medspelare ibland.

Men totalt sett så är ändå Europa league viktigare ur ett ekonomiskt perspektiv. Kraftsamling och alla till arenan på torsdag!
Gäst: Tapas skrev | 23 Jul 2017 - 16:58
3 poäng i dubbelmötet och avancemang i Europa League. Inte alls illa. Två allsvenska matcher nu mot Halmstad och Sundsvall. Mer överkomligt att kombinera det med Europaspel.
Gäst: Realist skrev | 23 Jul 2017 - 16:58
Tre poäng mot Djurgården är bra även om man inte spelar i Europa. Och att kräva att ÖFK ska bli topp-3 redan i år är väldigt mycket begärt, i synnerhet med Europaspelet. Topp-6 är nog realistiskt i år trots Europaspel.
Gäst: Bosse Boss skrev | 23 Jul 2017 - 16:56
Tycker vi hade väldigt dålig inställning idag, inte många pass som gick fram.
Blir inte lätt att plocka fram en topp 3 från denna match, för det var inte många som nådde sin vanliga standard.

Spelarna saknar inställningen som Hopcutt har, kanske inte hans bästa match men man ser att han vill mycket!
Gäst: Ulan bator skrev | 23 Jul 2017 - 16:51
Tanken är väl att vi ska spela europa spel nästa år också och då kan man inte acceptera tappade poäng och platser i allsvenskan. Denna match visar bara att vi har för dålig bredd i truppen.
Gäst: Realist skrev | 23 Jul 2017 - 16:46
Att ÖFK tagit tre poäng mot Djurgården i dessa två matcher när man samtidigt spelat viktiga Europamatcher och vilat många spelare är riktigt bra och över min förväntan. Europaspelet kommer sannolikt kosta ett antal poäng och några placeringar i Allsvenskan men det är det helt klart värt.
Gäst: Bohelge skrev | 23 Jul 2017 - 16:43
Håller med det är tyvärr så att Europa spelet förstör allsvenskan vi är helt tröttkörda och då ska vi spela torsdag söndag länge till
Gäst: Ulan bator skrev | 23 Jul 2017 - 16:40
Har öfk fått hybris efter galatasaray? Aldrig sett nå mer lojt anfallsspel sen jag föddes.
Gäst: alrik8 skrev | 23 Jul 2017 - 16:03
Zonförsvar är svårt vid hörna. Jag föredrar markering.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook