Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
GIF Sundsvall       Östersunds FK
1 - 1
(0) (0)
Sön 6 Aug 2017 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 52 Darijan Bojanic
1-1 88 Marcus Danielsson

Så spelade GIF Sundsvall:
Naurin - Danielsson, Björkander, Sonko Sundberg - Larsson, Batanero, Steindorsson, Rajalakso - Freyr Sigurdsson, Wilson, Gall.

Så spelade Östersunds FK:
Keita - Mukiibi, Papagiannopoulus, Pettersson, Widgren - Edwards, Nouri, Bachirou, Kpozo - Ghoddos, Bojanic.

Varningar GIF Sundsvall Utvisningar GIF Sundsvall
Sonko Sundberg

Arena:
Berners Arena
 
Publik:
6528
 
Domare:
Domare:
Bojan Pandzic, Göteborg
Ass. domare 1:
Peter Magnusson, Stockholm
Ass. domare 2:
Jan-Erik Swärdh, Uppsala
Fjärdedomare:
Mohamed Nablsi, Gävle
 
Väder och vind:
Temperatur 18 grader, 1,0 m/sek.,syd, luftfuktighet 94%, både sol och duggregn
 
 

Nej, detta kan inte vara sant

 

VS

GIF Sundsvall - ÖFK 1-1 (0-0)

Efter poängtappen mot både Djurgården och Halmstad såg Östersund länge ut att vända på den negativa trenden. Men en feldömd straff grusade drömmarna om trepoäng.

Fotbollskanalen: Se målen och straffsituationen

P4 Radio Jäntland: Intervju med Darijan Bojanic

Nu med referat av Felix Persson och med bilder tagna av Anders Forsell

ÖFK:s målskytt Darijan Bojanic. Foto Anders Forsell
 

Idrottsparken (tidigare Norrporten Arena) hade innan dagens möte utvecklats till en riktig mardrömsarena för Östersund. Fjolårsmötet slutade med 0-5 förlust och träningsmatchen under sommaruppehållet resulterade i ett 0-4 nederlag.

Efter att ha roterat truppen frekvent den senaste tiden valde Graham Potter i dag en mer väntad elva. Saman Ghoddos var åter tillbaka efter sin hälskada och nyförvärvet från AIK, Patrick Kpozo, kastades direkt in i hetluften. Den stora överraskningen var att Darijan Bojanic gjorde Saman Ghoddos sällskap i anfallet, samtidigt som Alhaji Gero blev förpassad till bänken. Ett drag som skulle visa sig bli synnerligen lyckosamt.

Om man dock anser att heta målchanser är ett krav för ett högt underhållningsvärde var första halvlek inte mycket att skriva hem om. Medelpadingarna hade några långskott som flög över Aly Keitas ribba medan Östersund kunde stoltsera med ett Bojanic-skott som enkelt parerades av Tommy Naurin.

Dock var Östersunds bolltempo och offensiva rörelse som natt och dag jämfört med mot Halmstad. Med lite mer precision i den avgörande passningen hade Naurin i hemmamålet fått bekänna färg vars Sundsvall föll allt djupare ner i banan desto längre halvleken led.

–Vi börjar ganska bra, sedan tar de över och har kontrollen, summerade Noah Sunko Sundberg till C-More i halvtid.

Saman Ghoddos var inne på samma spår:

–En helt okej halvlek. Vi känner på varandra, och vi kanske har känt på varandra lite för mycket. Vi måste våga slå de avgörande passningarna i sista tredjedelen och sätta dit bollen.

Det tog sex minuter av den andra halvleken, sedan fick den stora tillresta skaran Östersundssupportrar anledning att jubla.

Darijan Bojanic har inte haft någon större lycka sedan han anslöt till klubben. Lite speltid och när väl chansen har givits har matchovanan lyst igenom. I ärlighetens namn hade 22-åringen från Värnamo ingen större afton denna derbydag heller, men vad gör det när man levererar en frispark som hade fått storskyttar som Juninho, Beckham och Baggio avundsjuka. Tommy Naurin hade ingen chans att nå den välplacerade frisparken från dryga 23 meter.

Det återstår att se om detta kan bli en katalysator för Bojanic som beskrivits av den tidigare Helsingsborgstränaren Roar Hansen som en ”gudabenådad spelare”.

Efter ledningsmålet flyttade Sundsvall fram sina trupper. Peter Wilson fick ett gyllene läge från fem meter, men sköt hål i luften och när väl hemmalaget träffade bollen var Aly Keita en trygg utpost. Det mesta talade för rödsvart seger, men med fyra minuter kvar blåste domaren Bojan Pandzic straff, trots att det på reprisbilderna syntes tydligt att Tom Pettersson drog ner Linus Hallenius utanför straffområdet. Marcus Danielsson klev fram och satte kvitteringen säkert.

Båda lagen försökte i slutskedet jobba fram ett segermål utan att lyckas. I de efterföljande matchintervjuerna kunde både Linus Hallenius och Tom Pettersson konstatera att straffen var feldömd.

–Det är bara att tacka och ta emot, sa Linus Hallenius.

–En sjuk besvikelse. De skapar inte så mycket och det känns som vi har bra kontroll. Jag tycker det är han som drar omkull mig och den är verkligen inte på linjen. Det visste jag redan då och det syns ju även på bilderna nu, sa Tom Pettersson.

Detta var tredje matchen i rad utan trepoängare för Östersund, som nu får ladda om batterierna till bortamötet mot Hammarby.

Trissen

3p Sotirios Papagiannopoulos - Stark, snabb och bolltrygg. ”Sotte” är en av allsvenskans bästa mittbackar, kanske till och med den allra bästa.

2p Brwa Nouri - Gör sällan en dålig match. Är navet i Östersunds uppbyggnadsspel.

1p Darijan Bojanic - Är inte på något sätt dominant i spelet, men frisparken osade klass.






























 
Text av: Felix Persson
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
GIF Sundsvall
Trissen
sammanlagt
  1. Sotirios Papagiannopoulus 3
  2. Brwa Nouri 2
  3. Darijan Bojanic 1
Sotirios Papagiannopoulus 15
Alhaji Gero 13
Fouad Bachirou 13
Ken Sema 12
Curtis Edwards 11
Tom Pettersson 10
Saman Ghoddos 6
Hosam Aiesh 5
Brwa Nouri 5
Aly Keita 4
Jamie Hopcutt 4
Gabriel Somi 3
Douglas Bergqvist 3
Darijan Bojanic 2
Andreas Andersson 2
Dennis Widgren 1

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Collina skrev | 9 Aug 2017 - 10:31
Har själv varit domare många år i JH på en lägre nivå, inte sällan dök det upp observatörer som delade ut både ris & ros efter matcherna, den här matchen skulle absolut ha haft en observatör från SvFF på plats som vritt om båda öronen ordentligt på Clownen till HD. Mitt förslag, låt den här domaren börja om i Div6, om han ens klarar den nivån!
Gäst: idioten skrev | 7 Aug 2017 - 07:47
Ja, jag hade också gärna varit utan cupframgångarna
för en , låt säga, fjärdeplats
Gäst: Fredrik L skrev | 6 Aug 2017 - 23:11
Ja, det var en domartabbe.

ÖFKs resultat och prestation de senaste åren är helt fantastiska och den påverkan den haft på vår lilla stad är utan dess like.

Och jag gillar inte och brukar normalt inte gnälla men...

...är det inte så att ÖFK i den här matchen och i flera andra slår av lite när man tar ledningen? Det verkar som man lite i rädsla för att hamna i förra årets naivitet istället för att fortsätta offensivt, göra 2-0 och avgöra matchen, istället slutar spela offensivt och mer försöker bevaka och spela på resultatet.
Gäst: Gammelsosse skrev | 6 Aug 2017 - 22:35
Kan bara instämma med er andra om domarinsatsen som gjorde att vi tappade segern. Man såg ju helt klart innan reprisen att det inte var någon straff.

Lyckligtvis var chansen att vinna serien liten innan matchen och en seger hade inte ändrat den bilden väsentligt. ÖFK ska bara bli bättre och bättre. I år är en silverplats möjlig och en plats i 4-toppen trolig.

Spel i allsvenskan känns inte lika förtrollande som det hägrande euro league gruppspelet. Bara att konstatera att ÖFK har nått fenomenala framgångar i år som nog ingen hade förväntat sig.
Gäst: Realist skrev | 6 Aug 2017 - 22:22
För dem som vill se ÖFK kämpa i den absoluta toppen av Allsvenskan nästa år kanske alla dessa sena poängtapp i årets upplaga är "bra". Jag syftar då på att ÖFK, om man missar topp-3 och inte vinner cupen nästa år, kan lägga allt krut på seriespelet nästa år och ha de bästa spelarna fräscha både mentalt och fysiskt.
Gäst: Tomka skrev | 6 Aug 2017 - 21:48
Syna Padzic! Mycket tveksam i den här matchen också.
Gäst: ? skrev | 6 Aug 2017 - 20:43
Vad då inte Naurin som stod i mål ! Klart det var han !!!
Gäst: Spela roll skrev | 6 Aug 2017 - 20:23
men det var inte Naurin som stod i mål.
Gäst: Fifaboy skrev | 6 Aug 2017 - 18:14
Vad har allsvenskan för krav på domare egentligen? Efter att sett domarna i europaspelet som sällan gör matchavgörande fel, så kan man konstatera att dem allsvenska kraven på domare måste skärpas. Aldrig sett så skräpdåliga domare. Domarna i division 4 J/H är bättre än denna skit.
Gäst: Marcus Widgren skrev | 6 Aug 2017 - 18:04
Jag pratar givetvis om allsvenskan, där har det väl mer eller mindre varit maximalt oflyt. Tråkigt då jag tycker det här laget har kapacitet för absoluta toppen.

Delvis tror jag att en del av det missflytet beror på cupäventyren.
Gäst: Staketexpert skrev | 6 Aug 2017 - 17:59
Marcus Widgren.
Tycker du allt går emot den här säsongen?
På riktigt?? Har du missat vad vi gör i Europa helt eller? Intressant att du bara dyker upp när du får chansen att måla fan på väggen.

I dag blev ÖFK rånade, varken mer eller mindre. Och det är åt helvete.
Gäst: Collina skrev | 6 Aug 2017 - 17:50
Tycker det är helt jävla otroligt att se såna här domarmissar på den här nivån, och sen att inte linjemannen hjälper till förvandlar detta till en stor SKANDAL...
Gäst: Realist skrev | 6 Aug 2017 - 17:47
Visst är det så. Men så har det varit under alla år så jag tror nog det finns möjlighet att spetsa till ännu mer.
Gäst: Marcus Widgren skrev | 6 Aug 2017 - 17:35
Finns ju inga garantier att man alltid kommer hitta fynd i stil med Ghoddos, Sema, Barrow, Accam. De flesta lag lyckas aldrig med det, jag är ödmjuk i detta. Vi får vara nöjd om det blir i närheten av lika bra spelare som idag.
Gäst: Realist skrev | 6 Aug 2017 - 17:32
ÖFK har dock förstärkt laget i varje fönster sedan 2011 och det finns väl inget direkt som tyder på att det skulle vara ett slut på det just nu. Inte enligt Kindberg själv i alla fall. Och med tanke på pengarna som kommer in den här säsongen tror jag nog att laget är ännu bättre nästa säsong.
Gäst: Marcus Widgren skrev | 6 Aug 2017 - 17:27
Tycker det är jobbigt denna säsong. Förmodligen kommer ÖFK aldrig ha en lika bra trupp som man har nu. Förmodligen är den här säsongen den enda chansen nånsin att verkligen vara med i toppen. Då känns det som att allt går emot, massor av tappade poäng.

Jag hade gärna varit utan cupfesterna ifall det skulle leda till lite mer flyt och fräscha ben i allsvenskan.

Avundsjuk på Sirius som är vår antites den här säsongen. Får med sig resultat tyngre dagar och gör många mål i slutet.

Hopcut ser ut att ha tappat självförtroendet, eller är det bara så att försvarsspelarna har lärt sig att man ska styra honom så han tvingas använda vänsterfoten. Läget som han fick i slutet idag brukar nästan vara ett givet mål när han är på topp.
Gäst: K skrev | 6 Aug 2017 - 17:18
Det blir intressant att höra hur spelen har placerats i denna match hos spelbolagen...
Gäst: Realist skrev | 6 Aug 2017 - 17:16
Visst var det surt med ett sent mål emot (på en förmodligen feldömd straff) men jag tycker ÖFK gör en riktigt bra prestation med tanke på förutsättningarna. Det är dessutom första gången ÖFK gör mål och tar poäng på Norrporten så det är ett klart steg framåt jämfört med tidigare år.
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 6 Aug 2017 - 17:11
Det är domaren som dömer, men har hjälp av sina linjedomare som i sådana här situationer skall hjälpa domaren visa om det är innanför eller utanför straffområdet. Det sker ju genom att linjedomaren går mot hörnflaggan. Det är dock fortfarande matchdomaren som avgör. Dessutom var det tveksamt vilket lag som skulle ha fördel av situationen och det beslutet faller givet helt på matchdomaren. Händelsen sker uppenbart utanför straffområdet. Detta är absolut inte straff.

Sedan sker en situation senare när Edwards skjuter på mål innanför Sundvalls straffområde och bollen tydligt tar på armen på en Sundsvallsspelare. Domaren reagerar inte. Jag brukar inte klaga på domarna för jag vet att de har ett tufft jobb. Men de skall inte medverka till att skapa matchresultat som uppenbarligen skett i denna. Det är inte för inte tankarna förs till misstankar om....
Gäst: alrik8 skrev | 6 Aug 2017 - 17:04
Dags för domarjury. Det här var för dåligt
Gäst: Jebb skrev | 6 Aug 2017 - 16:56
Domaren stal 2 p av ÖFK.
Gäst: Domare? skrev | 6 Aug 2017 - 16:56
Vad är kravbilden för att få döma allsvensk fotboll?
Gäst: Ulan bator skrev | 6 Aug 2017 - 16:53
Hur kan Pandzic fortfarande få döma elitfotboll i Sverige? Uslare domare har man sällan skådat. Både detta och utvisningen för Örgryte tidigare i år.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook