Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       AIK
0 - 3
(0) (0)
Sön 20 Aug 2017 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 12 Daniel Sundgren
0-2 67 Nicolas Stefanelli
0-3 87 Denni Avdic

Så spelade Östersunds FK :
Andreas Andersson, Tim Björkström, Sam Mensiro, Douglas Bergqvists (85), Patrick Kpozo, Johan Bertilsson (63), Curtis Edwards, Ludvig Fritzson, Jamie Hopcutt, Bobo Sollander (63), Alhaji Gero

Ersättare: Tom Petterson, Sotirios Papagiannopoulus, Sebastian Lundbäck (85), Fouad Bachirou (63), Brwa Nouri, Saman Ghoddos (63), Aly Keita (mv)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Curtis Edwards, Sam Mensiro, Johan Bertilsson Cutis Edwards

Varningar AIK Utvisningar AIK
Amin Affane
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
5779
 
Domare:
Domare: Bojan Pandzic, Göteborg, Ass 1: Fredrik Nilsson, Svalöv, Ass 2: Magnus Sjöblom, Asmundtorp, Fjärde domare: Henrik Mohlin, Östersund


 
Väder och vind:
Temperatur: 14 grader, vind: väst 4m/sek, luftfuktighet: 68%
 
 

ÖFK - AIK 0-3 (0-1)

 

VS
Ett hårt matchprogram för ÖFK ställer stora krav gällande matchning av truppen och man kunde inte upprepa prestationen mot Djurgården tidigare i samma situation utan gästande AIK kunde kunde kamma hem tre viktiga pinnar via 0-3 (0-1) på Jämtkraft Arena i den förmodligen fruktlösa jakten på Malmö FF i allsvenska serietoppen.

Nu med bilder och med referat av Hasse Thor

Fotbollskanalen: Höjdpunkter


 

Endast Sam Mensiro i startelvan från mötet med PAOK i Grekland i torsdags. Dessutom Aiesh, Widgren, Mukiibi och Sema inte ens på bänken, ett högt spel från Graham Potter där prioriteringen på Euro Legue är klar och tydlig. Eller som nån sa under pausfikat:

“Det gäller väl att spela av den här matchen på nåt vis“.

Dock en chansfattig och temposvag inledning där AIK pressade högt och verkade stämma av kraften i ÖFK uppställningen. Första möjligheten för ÖFK där Johan Bertilssons inspel inte förvaltades av Alhaji Gero. Istället 0-1 lite överraskande efter tolv minuter genom Daniel Sundgren som grundlurade ett par backar och rullade in lädret i ena gaveln.

AIK släpper bromsen, en farlig nick från Henok Goitom och problem med tempot i hemmalaget. Varningar på Curtis Edwards och Sam Meniro. En friställande klack (!) från Bobo Sollander håller så när på att resultera för Gero men den store ÖFK-forwarden som jobbar hårt har svårt i dom avgörande lägena framför kassen.

Dom rödsvarta hittar inga spelvägar och blir alltför lättlästa, det blir för tufft i försöken till bollvinster och ännu en varning denna gång på Johan Bertilsson. Halvleken avslutas dock med en bra nick tätt över av Jamie Hopcutt.

Inledningen av andra dock en klar uppryckning av hemmalaget. Anförda av framförallt Ludvig Fritzon från sin mittfältsposition hittar man in i tempot. En olycklig Curtis Edwards drar dock på sig sin andra varning via en enligt domaren alltför tuff glidtackling på Daniel Sundgren. Ett påtagligt missnöje sen från delar av Jämtkraft Arena mot Sundgren.

In med Fouad Bachirou och Samman Ghoddos för att på nåt vis försöka vända på kuttingen men i stället 0-2 genom Nicolas Stefanelli, i “fel” hörn för målvaktsreserven Andreas Andersson. Bra insats ändå från ÖFK och ett kollektivt slit över hela banan. En rökare från Bachirou i ribban som som man säger hade varit värd ett bättre öde.

Enligt lagen om alltings jävlighet också 0-3 för gästerna sedan inhopparen Denni Avdic dragit på en bit utanför straffområdet och AIK, ett verkligt bogey-team för ÖFK, endast en pinne av tolv möjliga och första nollpoängaren på hemmaplan den här säsongen..

ÖFK mötte den här gången ett bättre lag helt enkelt och inte blev det lättare med 10 man en stor del av andra halvleken. Man skall dock he en eloge för inställningen, något som också märktes från läktarplats efteråt. Det är alltid svårt att plocka ut nån före nån annan en sån här gång men Ludvig Fritzon tycker jag spelade upp sig och slet hårt mot övermakten på mittfältet.

Tim Björkström vårdade passningarna och stängde effektivt på sin kant och har kanske spelat in sig på högerkanten i försvaret. Sam Mensiro är aldrig dålig, inte den här gången heller. En stabil städgumma i den här typen av matcher. Nu är det bara att ladda för torsdagen och returen mot PAOK, Thessaloniki. Det var väl längesen ÖFK förlorade två matcher på rad hemma, kanske ett gott tecken?

Text Hasse Thor

Foto: Jenny Åhgren

v

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Ludvig Fritzon 3
  2. Tim Björkström 2
  3. Sam Mensiro 1
Fouad Bachirou 16
Sotirios Papagiannopoulus 15
Alhaji Gero 13
Ken Sema 12
Tom Pettersson 12
Curtis Edwards 11
Saman Ghoddos 7
Hosam Aiesh 5
Brwa Nouri 5
Aly Keita 4
Jamie Hopcutt 4
Gabriel Somi 3
Douglas Bergqvist 3
Ludvig Fritzon 3
Darijan Bojanic 2
Andreas Andersson 2
Tim Björkström 2
Dennis Widgren 1
Sam Mensiro 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Mja skrev | 22 Aug 2017 - 10:46
Jag skulle vilja sätta Dogge på diet och förbjuda honom att lyfta vikter i några månader. Jag tror han skulle bli så väldigt mycket bättre. Han hinner inte med när han spelar i backlinjen som det ser ut idag MEN han har massor av andra kvalitéer som tyvärr överskuggas...
Gäst: Erik skrev | 21 Aug 2017 - 08:41
Hahahahaha SN alltså, dags att vakna upp ur din sagovärld.
Är det han som bestämmer alltså hur alla ska vara och bete sig?
Ja han verkar tycka det som vanligt. alla som inte tycker som han är idioter.
Gäst: Gäst jag också skrev | 21 Aug 2017 - 00:04
Igen: Om du tycker detta är Sveriges mest osportsliga publik måste jag be dig öppna plånboken och bege dig utanför länets gränser. Jag lovar dig, världen är liiite större än du nånsin kan ana...
Angående Noleviks krönika: Att uttrycka sitt missnöje över orättvisor istället för att bara knyta näven i fickan anser jag vara ett sundhetstecken. Kanske skulle domaren haft mer av missnöjet riktat mot sig men Sundgren och delar av AIK föll som skrikande käglor i närheten av Curtis fram till att han blev utvisad och det ska det ska uppmärksammas. Det Djurgårdsklacken skrek sist de var här är en helt annan sak då det inte rörde det som hände under den matchen. Frågor på det?
Gäst: Gammelsosse skrev | 20 Aug 2017 - 22:35
Om det blir 2-0 på torsdag, som i sista hemmamatchen mot ett medelhavslag, har Potters strategi lyckas 100%.
Gäst: Tapas skrev | 20 Aug 2017 - 21:23
Vill bara säga att jag förstår att han vilar spelare idag. Gruppspelet är viktigare än att komma på plats 3-4-5. Hade varit så jävla arg om vi vaskade en chans i EL nu när vi kommit så långt.
Gäst: Hm skrev | 20 Aug 2017 - 20:54
Men en större chans att förbättra den ekonomiska situationen för att ta klubben till nya höjder presenterade sig genom Europaspelet. Om vi nu mot förmodan skulle vända mot PAOK så kommer 30 millar på ett bräde. Att vinna allsvenskan ger inte i närheten av dom pengarna. Helt rätt prioritering! Att vi sedan inte har tillräckligt bred trupp för att konkurrera på två fronter det säger ju sig självt.

Att skapa en ekonomisk grund att stå på för att bygga verksamheten är AO. Om vi går till Europa league och om ghoddos/sema säljs för dyra pengar hoppas/tror jag inte att pengarna kommer gå till dyra nyförvärv utan istället säkra en framgångsrik organisation med allt vad det innebär. I såna fall kommer vi kunna njuta av allsvensk fotboll många år framåt!
Gäst: Tapas skrev | 20 Aug 2017 - 20:21
Och ifall Potter hade kört all-in och sen hade vi torskat med 4-0 på torsdag för att killarna är slitna hade det skrikits här. Ska man klaga på nån är det väl Gero för att han avgjorde cupfinalen, utan det hade vi säkert vunnit idag.


Gäst: Observer skrev | 20 Aug 2017 - 20:18
Danne, nättroll undanbedes här. Bara jobbigt. Om du tycker att det är pinsamt att ligga 8:a i AS med ÖFK:s förutsättningar så är du antingen korkad eller ute för att provocera. Troligen det senare.
Gäst: Sämre än aik skrev | 20 Aug 2017 - 20:14
Hemmapubliken på Jämtkraft Arena har satt en ära i att stå för en annorlunda typ av supporterkultur utan hat, burop eller visslingar. Men när Sundgren rullade runt i smärtor nere på konstgräset fick Östersunds supportrar nog. Nästan hela arenan buade kraftigt ut högerbacken varje gång han rörde bollen efter den uppmärksammade situationen.
Hasse Thor skrev | 20 Aug 2017 - 20:05
@Dennis, alldeles rätt, har ändrat i texten.
Gäst: Dennis skrev | 20 Aug 2017 - 19:45
Har inte förlorat 4 av 4 mot AIK. 2-2 borta i år. AIK kvitterade mycket sent.
Gäst: Observer skrev | 20 Aug 2017 - 19:30
Klart som f-n ÖFK har en bra bredd, i en växling på 3-5 spelare finns en styrka. Helt rätt dock av GP att rotera och gå all-in på torsdag.
Gäst: gäst kollare skrev | 20 Aug 2017 - 19:04
europaspelet tar bort kraften av öfk så är det bara.
Gäst: Suck skrev | 20 Aug 2017 - 18:56
@Erik
Spel och chansmässigt var det en väldigt jämn match och vi var som sagt en man mindre i halva matchen. Både 0-2 och 0-3 målet ska Andersson rädda.
AFC vann med 3-1 mot Malmö igår trots att Malmö var det klart bästa laget.
Gäst: Erik skrev | 20 Aug 2017 - 18:46
Jämt o jämt, blev 0-3 va?
Första hemmaförlusten sen november.
Gäst: Ulan bator skrev | 20 Aug 2017 - 18:38
Är väl ingen som anser att ÖFK bred trupp. A elvan är lätt en av allsvenskans bästa, b elva skulle väl komma runt 5:e plats i superettan.
Gäst: Suck skrev | 20 Aug 2017 - 18:38
@Erik
Att spela jämt med AIK (som ligger trea) med 10 nya spelare jämfört med förra matchen tyder väl just på att ÖFK har en otroligt bred och bra trupp, dessutom var vi en man mindre i halva matchen efter en horribel utvisning. Däremot måste vi hitta en riktigt bra målvakt.
Ett citat om ÖFK:s insats från Rikard Norling efter matchen:
"Dom får oss att behöva försvara på absolut max med ett lag som inte spelade mot PAOK, så det är imponerande".
Gäst: Erik skrev | 20 Aug 2017 - 18:12
Trissen måste väl Bachirou ta hem fast lite speltid, han gjorde ju mer själv på sin korta tid än vad hela laget åstadkom innan han byttes in.

Alla som tycker att ÖFK har så himla bra och bred trupp måste nog tänka om, det är ju som natt o dag skillnad mellan "a-lag" och "b-lag"
Gäst: DJ skrev | 20 Aug 2017 - 18:04
snart får man vänta på att Öfk släpper startelvan innan man köper biljetter, sjukt dåligt idag.

triss:

3 ingen
2 ingen
1 Edwards

Gäst: Hm skrev | 20 Aug 2017 - 17:44
Tung match idag! Inte oväntat sett till den startelvan dock. Tim björkström från klarhet till klarhet dock. Bör vara given till höger framöver.

Triss:
3p. Tim
2p. Bertilsson
1p.ingen alls i min värld.
Gäst: Hmmmm! skrev | 20 Aug 2017 - 17:15
ÖFK 13 avslut / ETT.på mål
AIK 7 avslut /4 på mål
Gäst: Cruyff skrev | 20 Aug 2017 - 17:09
Fast den här förlusten får ju Potter ta på sig. Blek startelva.
Gäst: Komigendumed skrev | 20 Aug 2017 - 17:04
Busvisslingarna var det bästa idag. SVFF kan inte tillåta en sån här kass j*vel till domare förstöra match efter match. Då t.om Graham är framme efter matchen och skäller, då har man varit usel.
Gäst: Fifaboy skrev | 20 Aug 2017 - 16:53
Ända ljusglimten idag var väl Björkström som gjorde når bra passningar.
Gäst: Scora skrev | 20 Aug 2017 - 16:52
Gero så förbenat ofarlig!!
Gäst: Ulan bator skrev | 20 Aug 2017 - 16:47
Hur kan andreas Andersson blivit så urkass på en säsong? Han var ju riktigt bra i Sirius och hyffsad i Gefle. Han verkar bara bli sämre ju äldre han blir.
Gäst: Ante.e skrev | 20 Aug 2017 - 16:26
Tror många burop kommer från läktare
Gäst: Igen skrev | 20 Aug 2017 - 16:14
Falkarna skämmer ut sig igen genom att bua så fort Sundgren har bollen. Sveriges mest osportsliga publik :(
Gäst: Ulan bator skrev | 20 Aug 2017 - 16:09
Hur fan får Pandzic fortfarande döma fotboll på ens korpen nivå?
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook