Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Malmö FF
2 - 2
(0) (1)
Ons 20 Sep 2017 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 25 Erdal Rakib
1-1 49 Brwa Nouri
1-2 66 Oscar Lewicki
2-2 92 Ken Sema

Så spelade Östersunds FK :
Aly Keita, Ronald Mukiib (45), Sotirios Papagiannopoulus, Tom Petterson, Gabriel Somi (74), Hosam Aiesh, Brwa Nouri (74), Fouad Bachirou, Ken Sema, Jamie Hopcutt, Saman Ghoddos
Ersättare: Alhaji Gero /74), Johan Bertilsson, Ludvig Fritzson, Curtis Edwards (45), Dennis Widgren (74), Samuel Mensiro, Andreas Andersson (mv)

Så spelade Malmö FF:
Johan Dahlin, Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Berang Safari, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Kingsley Sarfo (81), Carlos Strandberg, Alexander Jeremejeff (59)
Ersättare: Fredrik Andersson (mv), Rasmus Bengtsson (81), Bonke Innocent, Mattias Svanberg (59), Pavle Vagic, Dennis Hadzikadunic

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Hosam Aiesh, Brwa Nouri, Alhaji Gero

Varningar Malmö FF Utvisningar Malmö FF
Oscar Lewicki, Kingsley Sarfo, Anton Timmerholm
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
6157
 
Domare:
Domare: Stefan Johanesson, Täby Ass domare 1: Mehmet Culum, Arlöv , Ass domare 2: Mahmod Beigi,Sandviken Fjärde domare: Mohamed Nablsi, Gävle


 
Väder och vind:
Temeratur: Sex grader
Vind: O 4 m/sek
Luftfuktighet 91%
Duggregn
 
 

ÖFK - Malmö FF 2-2 (0-1)

 

VS


En av dom bättre tillställningarna på Jämtkraft Arena på onsdagskvällen mellan serieledande Malmö FF och jagande ÖFK. 2-2 (0-1) får väl anses vara rättvist med lite mersmak för hemmagrabbarna sedan man bränt en straff i slutsekunderna.

Nu med referat av Hasse Thor och bilder av Jenny Åhgren

Se målen här

Malmö FF hemsida: Magnus Pehrsson efter matchen

 

Det är alltid den här hösten man undrar över hur ÖFK klarar det mentala och fysiska trycket som det innebär att spela och resa mycket på kort tid och hur programmet påverkar spelarna. Är det dags för ett rejält bottennapp? Inledningen mot Malmö FF såg inte helt bra ut och dom ljusblå skåningarna hade tio minuter inledningsvis där man hittade gator i ÖFK-uppställningen.

Dock, som så många gånger förr, bollen kom i rull, passningarna nådde rätt adress och plötsligt var dom rödsvarta på banan igen enligt gammal god modell. Saman Ghoddos klappade till direkt på ett vänsterinlägg från Gabriel Somi, Jamie Hopcutt testade och Hosam Aiesh hade något av en lekstuga på sin högerkant.

Även Somi till vänster firade triumfer och MFF:s försvar fick bekänna färg. Kraftfulle Carlos Strandberg sköt i burgaveln innan Erdal Rakib hastigt och lustigt och i det läget inte särskilt rättvist satte 0-1 efter en omställning. Klar uppryckning av Malmö och Kingsley Sarfo nära att utöka. Jamie Hopcutt som fått förtroendet bredvid Ghoddos lirade lite grann som i fornstora dar men hade ingen lycka i avslutningarna.

Böljande spel och rejäl underhållning för den stora publiken. Jo Inge Berget, Sarfo och Strandberg i en farlig attack innan Ghoddos satte en frispark högt över. Svängigt och mycket underhållande halvlek i högt tempo.

Graham Potter plockade ut Ronald Mukiibi inför andra och satsade på lite mer kreativitet med Curtis Edwards på defensiv högerkant och återgång till en mer renodlad fyrbackslinje Bra inledning av hemmalaget och straff sedan Lasse Nielsen fått bollen på handen i en tilltrasslad situation. Inget misstag från lagkapten Brwa Nouri och 1-1 efter 49 minuter..

Ny fin period från ÖFK och Edwards en injektion, inlägg och nick tätt utom av Fouad Bachirou. Lite småirriterat och varningar på Oscar Lewicki och Nouri. MFF i ny ledning och lika oväntat den här gången. En omställning där en olycklig Bachirou tappat bollen och snyggt långskott av Lewicki intill stolpen. Detta efter 66 minuter.

Möjligheter åt båda håll innan dubbelbyte för ÖFK där Dennis Widgren och Alhaji Gero ersätter Gabriel Somi och Brwa Nouri. En offensiv Sotte Papagiannopoulus nära att frispela Hopcutt, bra tryck och lite kalabalik i det skånska försvaret. En bra frispark av Jo Inge Berget och fin räddning av Aly Keita.

Malmö FF kryper ihop för att stänga matchen när ÖFK får frispark i första övertidsminuten. Ken Sema klappar till och via ribban 2-2, otagbart för Johan Dahlin i bortakassen. Sen händer allt på en gång, Hopcutt fälls framför mål och ny straff för ÖFK, Hopcutt exekutor, ett till synes välplacerat skott men Dahlin är med på noterna. Gamla oförrätter från vårmötet verkar få ny näring och lite kalabalik efter slutsignalen med rött kort för Gero.

Lite trist avslutning på en synnerligen sevärd drabbning där största blomman från mej går till Papagiannopoulus, en veritabel klippa i dom bakre leden och kraftfulla attacker framåt. Hosam Aiesh Irrationell och utmanande och har växt in i den allsvenska dansen. Brwa Nouri kreatör på mitten, viktig i sådana här matcher med sin låga tyngdpunkt och rörlighet.

Som sagt en bra match men lite väl många tekniska fel för att tala basketspråk, något som väl får skyllas på det höga tempo som det blir när en serieledare och guldaspirant är på besök. För ÖFK går jakten vidare på placeringarna som ger europaspel även nästa säsong. Det är ju en rejäl krydda i tillvaron, eller hur?

Referat: Hasse Thor

Foto: Jenny Åhgren



Trisstrean och målskytten Brwa Nouri


Målskytten Ken Sema


Tristvåan Hosam Aiesh


Kem Semas frisparksmål


Trissettan Sotirios Papagiannopoulus



 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Sotirios Papagiannopoulus
  2. Hosam Aiesh
  3. Brwa Nouri
Sotirios Papagiannopoulus 21
Fouad Bachirou 19
Ken Sema 17
Alhaji Gero 13
Tom Pettersson 13
Curtis Edwards 11
Saman Ghoddos 7
Hosam Aiesh 7
Brwa Nouri 6
Ludvig Fritzon 5
Aly Keita 4
Jamie Hopcutt 4
Sam Mensiro 3
Gabriel Somi 3
Douglas Bergqvist 3
Tim Björkström 3
Darijan Bojanic 2
Andreas Andersson 2
Dennis Widgren 1
Johan Bertilsson 1

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Mja skrev | 21 Sep 2017 - 13:51
Jag tyckte man såg redan innan straffen slogs att Jamie var nervös. Jag fick verkligen känslan av att han skulle missa (lätt att säga så här i efterhand iof). Jag fick även känslan av att det inte var bestämt vem som skulle slå straffen när Nouri gick ut och att Jamie valde att ta den utan att prata med någon eftersom det var han som hade fixat den.

Sen förstår jag inte alla som gnäller över att det inte skulle vara straff. ÖFK skulle ha haft straff vid 3 tillfällen när bollen tog på händerna på Malmöförsvarare och då räknar jag inte med det tillfället när man fick straff. Brorsson låg och simmade flera gångar och styrde undan bollar.
Gäst: Ole skrev | 21 Sep 2017 - 13:24
haha, Proppmätt! Skulle vara måttade!
Tänkte närmast på att det inte passar ihop med klubbens värdegrund
Gäst: IFK skrev | 21 Sep 2017 - 12:26
Malmö FF var vinnar lagen igår=)
Det var inte straff första straffen.. Det var biligt straff öfk fick
Gäst: Lägg ner! skrev | 21 Sep 2017 - 10:54
Lägg ner daltandet om att ÖFK spelat i Div2, idag spelar dom Allsvenskan och dessutom EL, man är ett topplag i ligan, då ska förväntningarna vara där efter! Inget mer jädra tjafs om att vi spelat i Div2. Vi spelar i AS för att vi älskar att vinna, det är det vi ska förvänta oss!

Hopcutt, man tar inte en egen straff! Tack på förhand..
Gäst: Proppmätt skrev | 21 Sep 2017 - 09:09
Ja, hur mätt var inte den skallningen Ole.
Gäst: Observer skrev | 21 Sep 2017 - 09:07
Sema var bra i andra, i första fick ju MFF bort honom ur matchen helt. Hopcutts bästa spelinsats på mycket länge, kul. Att den fälls inte ska slå en straff är en gammal tes men så sent som i söndags funkade det ju för Ghoddos. Sotirios och Mukiibi får mycket boll när motståndarna skär bort Nouri/Bachirou och då blir det lite statiskt emellanåt. Men vilken match! Underbar underhållning.
Gäst: Ole skrev | 21 Sep 2017 - 08:39
den mättade skallningen
är inget vi vill se mer av
Gäst: Snabb skrev | 21 Sep 2017 - 07:34
Oj, vilken match! " Slarvet" om det pratas om, är inte det ett resultat av att Malmö är så grymt snabba vilket de också visar i sitt effektiva målgörande.
Gäst: Tapas skrev | 20 Sep 2017 - 23:47
En fantastisk match idag, någon på Malmös forum skrev att de inte blivit så där tillbakapressade sen de mötte Real Madrid i CL. Sen är de sjukt effektiva samtidigt som vi slarvar. Men det är de risker man måste ta om man vill spela på det sättet och det är sååå nära tre poäng. Stötta Jamie på sociala medier / IRL om ni ser honom. Han mår säkert dåligt ikväll.

Imorgon släpps enkelbiljetter till Hertha, har ni inte köpt ännu så gör det! N2 på Norra är där det kommer vara roligast, var med och stötta spelarna! Ni har sett Ghoddos intervju där han sa att vi supportrar kanske var skillnaden mellan en tät match och en kross i Uppsala i helgen.
Gäst: alrik8 skrev | 20 Sep 2017 - 23:20
Det var årets bästa allsvenska match.
Gäst: Gammelsosse skrev | 20 Sep 2017 - 23:17
Episk match.

Sett till spelet och chanserna skulle det ha blivit 3 pinnar för de rödsvarta, men di blåe var effektiva och duktiga som man kunde vänta sig.

Synd att Hopcutt hade oturen att målvakten gissade rätt och han hade fem andra superlägen som med litet tur hade kunnat bli mål, iaf stolpnicken. Jag tycker dock att han visade ikväll att han blir ett av trumfkorten till hösten.

Kung Sema, tack så mycket för det otroliga målet och ditt exemplariska, dynamiska och publikvänliga spel genom hela matchen.

Gäst: Allstar skrev | 20 Sep 2017 - 23:07
Kul med Zlatan på besök på Jämtkraft idag!
Gäst: Rödvit skrev | 20 Sep 2017 - 23:06
Tycker att Jamiet gör sin spelmässigt bästa match sedan ÖFK gick upp i allsvenskan, även om ju avsluten inte satt idag. Just idag håller han Semas/Samans klass i att vara delaktig i det offensiva spelet. I gengäld kom Sema kom istället bitvis bort i spelet idag men frisparken är ju grym. För övrigt var några av Samans och Hosams tekniska nummer i fart idag var värda "bättre öden". Sotte är fantastisk idag.
Gäst: Chile skrev | 20 Sep 2017 - 22:37
Men kan någon på öp/LT agera och plocka bort hans Andersson från presskonferenserna!

Hur kan man fråga motståndartränaren om han brukar kika på Östersund för att få idéer hur Malmö ska utveckla sitt spel? Skämskudde!
Gäst: Hm skrev | 20 Sep 2017 - 22:12
Och en lite guldstjärna till erdal rakip i Malmö! Höstens spelare i allsvenskan?
Gäst: Hm skrev | 20 Sep 2017 - 22:11
Men satan en sån match!! Allsvenskans två bästa lag utan tvekan!

Kan ändå inte låta bli att känna lite besvikelse fastän man bör vara nöjd med kvittering i 90:e.

Triss:
3p. Sotte
2p. Sema
1p. Aiesh
Gäst: jodå skrev | 20 Sep 2017 - 22:07
Tror man ska komma ihåg att det är ett lag från Östersund som spelade i div 2 för bara några år sen som mötte de svenska mästa mästarna Malmö FF. Visst, slarv är slarv men man kan nog hitta även positiva saker i det man sett på plan om man har mer än senaste veckan i bakhuvudet. Och visst ger höga krav utveckling men det behöver inte gå hand i hand. Det som gör att spelarna lyckas bra i ÖFK är mångt och mycket för att det är just i ÖFK och inte AIK eller Malmö FF. Ökar det negativa snacket på läktarna och i gästböcker så blir det svårare för spelarna att prestera.
Gäst: Claes Jönsson skrev | 20 Sep 2017 - 22:04
Jag tycker inte oavgjort var rättvist. Förstår inte heller att MFF, blir så pass hyllad av tv:s experter. Jag tycker ÖFK var klart bättre och 3 poäng hade varit rättvist.
Gäst: Suck skrev | 20 Sep 2017 - 21:59
Otroligt bra och underhållande match, dock lite väl "darrigt" bakåt emellanåt Synd att straffen missades men oavgjort var nog väldigt rättvist trots allt.
Gäst: Fifaboy skrev | 20 Sep 2017 - 20:56
Dagens nyckelord: Slarv
Gäst: Ulan bator skrev | 20 Sep 2017 - 19:53
Ett hav mellan backar och mittfält + slarviga bolltapp på egen planhalva är ingen bra kombination.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook